Combaterea dăunătorilor cepei - insecte

Adesea, oamenii care au decis să cultive culturi de grădină pentru prima dată nu realizează cât de dificil este. Într-adevăr, atunci când cultivați legume, ar trebui să aveți grijă de informații despre dăunătorii existenți și despre lupta împotriva acestora. Astăzi vom vorbi despre ceapă și dăunătorii lor.

Dăunătorii de ceapă pot fi împărțiți în două categorii principale:

  1. Insecte
  2. Boli

Principalul și cel mai frecvent dăunător al cepei este musca cepei, care poate putrezi bulbii sănătoși. Mai puțin frecvente, dar nu mai puțin periculoase, sunt molii de ceapă, zburători de ceapă și să vorbim separat despre nematodul de ceapă.

Toate aceste insecte se răspândesc primăvara și vara, depunând în sol larve (muscă și hoverfly) și viermi (molie), care ulterior distrug bulbii și frunzele din diferite părți.

Combaterea dăunătorilor de ceapă este după cum urmează:

  • Recoltați toată recolta de toamnă fără a lăsa reziduuri în sol;
  • Dezgropați bine solul înainte de precipitațiile de iarnă;
  • Plantând ceapa alternativ cu morcovii, ajută la îndepărtarea muștelor de ceapă;
  • Presărați solul cu cenușă sau cenușă de tutun pe jumătate cu nisip;
  • O dată la 4 zile, slăbiți solul cu o adâncime de 2-4 cm;

După cum am spus, vom vorbi separat despre nematodul de ceapă, deoarece este cel mai teribil dăunător care persistă în sol timp de 5 ani. Nematodele sunt viermi albi, lungi și subțiri, care sunt invizibili pentru ochiul uman. Combaterea dăunătorilor de ceapă în acest caz constă în îndepărtarea zăpezii din sol, selectarea materialului săditor, calcarea solului cu o lună înainte de plantare sau iarna. Material nou nu ar trebui să fie plantat în aceleași locuri timp de 3-4 ani (dacă nematodele au fost observate anterior).

Avatar utilizator yana21

Margarita, mulțumesc pentru informațiile interesante și, mai presus de toate, utile. Și în apartamentul meu ceapa (care a încolțit în apă din ceapă) au apărut dungi albe - acestea sunt și dăunători, boli? Sunt la fel sau nu?

Avatar utilizator Tigranyan

Combaterea dăunătorilor cepei - este nevoie de insecte și alte boli. Cu toate acestea, toate acestea sunt reduse de zece ori dacă ceapa și usturoiul sunt plantate „înainte de iarnă”. Multe boli pur și simplu nu vor exista.