Violetele și îngrijirea lor. Caracteristicile conținutului

Violetul poate fi numit în siguranță unul dintre cei mai frecvenți locuitori ai pervazurilor de acasă. Această plantă frumoasă cu o astfel de varietate de culori nu este neobișnuită de mult timp. Dar violetele și îngrijirea lor au propriile lor caracteristici pe care trebuie să le acordați atenție.

Principala condiție pentru plecare: o abundență de lumină fără lumina directă a soarelui, mai ales la prânz. Mai bine să păstrați violetele pe fereastra de nord. Desigur, soarele poate apărea pe pervazul serii, dar razele soarelui apus nu vor dăuna.

Violetele și îngrijirea lor

Se crede că o lingură de pământ și un pahar de iaurt ca oală sunt suficiente pentru violete, dar va fi mai mare dacă luați o oală mai mare. Deși, desigur, trebuie să știți când să vă opriți, în ghivece prea mari planta se va „pierde” pur și simplu.

Violetele au nevoie de un drenaj bun, astfel încât aproape jumătate din oală este acoperită cu lut expandat, se pune o bucată de cărbune și apoi se toarnă pământ obișnuit.

Unul dintre cele mai importante lucruri de îngrijit este udarea. Apa caldă ar trebui să vină de jos. Aproximativ o dată pe săptămână, o oală de violete este plasată într-un vas adânc de apă aproape până la marginea oalei. Îl puteți scufunda în apă noaptea sau dimineața până seara. Udarea mai frecventă și udarea de sus provoacă degradarea rădăcinilor și a frunzelor. Udați violetele după ce coma de pământ este complet uscată.

Există o modalitate de a spune când o violetă are nevoie de apă. Într-un astfel de violet, florile nu sunt colectate într-un singur capac de inflorescențe în partea de sus, ci cresc din axilele frunzelor, care se află pe pețioluri lungi, adică din părți. Când o violetă are nevoie de apă, frunzele stau practic „fără viață” pe pervaz.

Îngrășământul se aplică în perioada de înflorire a violetelor de două ori pe lună. În perioada de odihnă - o dată la 3-4 săptămâni.

Nu este nevoie să transplantați violete, ci doar schimbă terenul, plantând în aceleași ghivece.

Categorie:Flori | violet
Avatar Foxi

Îți mulțumesc că mi-ai spus cum să ud corect violeta. Sincer să fiu, nu am folosit niciodată irigații de fund.

Poza utilizatorului Anna

Și, de asemenea, vă mulțumesc enorm! Violetele nu au prins niciodată rădăcini cu mine, pentru că le-am udat întotdeauna ca flori obișnuite - doar într-o oală. Au dispărut tot timpul și eu am încetat să le cresc.