Noi soiuri de struguri în Ucraina

Cei care vin în Crimeea în vacanță admiră abundența struguri - este prea gustos, dar soiurile sale sunt vizibile și invizibile. În iunie - iulie, pe rafturi pot fi văzuți numai struguri importați din Asia Centrală, Grecia sau Turcia. Și soiurile de struguri din Crimeea încep să se coacă până la sfârșitul lunii iulie.

Conţinut:

Struguri de maturare timpurie

Se prezintă primii struguri din Crimeea soiuri foarte timpurie, foarte timpurie și maturarea timpurie.

Roşcat

Cele mai faimoase sunt:

  • Super extra. Strugurii aparțin soiului de coacere foarte timpuriu. Ciorchinii sunt mari, ajungând la 1500 g, cu fructe de pădure mari cântărind până la 12 g, de culoare galbenă, cu pulpă suculentă cărnoasă și gust armonios. Strugurii sunt scoși la vânzare la sfârșitul lunii iulie;
  • Arcadia. Se referă la o perioadă de maturare foarte timpurie. Ciorchinii sunt mari, unele exemplare ajung la 2 kg. Boabele sunt de asemenea mari, ovoidale, albe și cu o ușoară nucşoară aromă. Are o mare transportabilitate. Atinge maturitatea deplină la începutul lunii august;
  • Laura sau Flora. Se caracterizează prin coacerea timpurie a fructelor de pădure. Cu bine plecând și polenizare, acest soi formează ciorchini conici mari, de densitate medie, cu semințe mari, de culoare verde-alb deschis. Ciorchinii ajung la 800 g și în condiții meteorologice favorabile - până la 2 kg. Se scoate la vânzare la mijlocul lunii august. Bine potrivit pentru transport.

Soiuri de struguri mijlocii și târzii

La începutul celui de-al treilea deceniu și la sfârșitul lunii august, soiurile de struguri timpurii și medii se coc, cum ar fi:

  • Leda. Se referă la soiurile perioadei de maturare timpurie timpurie. Buchetele de formă conică ajung la 800 g. Boabele sunt ovale, mari, de culoare alb-galben, cu pulpă suculentă și cărnoasă dulce;
  • Roşeaţă. Atribuit soiurilor universale fără semințe. Se caracterizează printr-o perioadă medie de coacere. Este cel mai des utilizat pentru producerea de vinuri de desert și de masă ecologice și pentru consumul proaspăt. Ciorchinii ajung la 800 g, boabele sunt ovale, albastre. Maturarea completă are loc la sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie;

Laura sau Flora

  • Original. Acest soi de struguri se coace la jumătatea târziu. Greutatea ciorchinilor ajunge la 700 g. Boabele sunt alungite, în formă de ou, de culoare alb-roz și roz în lumina soarelui strălucitoare. Pulpa este apoasă, cu un gust armonios. Strugurii au un aspect frumos, dar nu sunt potriviți pentru transport;
  • Roz nistru. Strugurii se caracterizează prin creștere puternică, ciorchini lungi și colorarea boabelor chiar înainte de a fi coapte. Acest soi de struguri este considerat universal, ciorchinii săi au un strat puternic de ceară și sunt de culoare roz, iar acele fructe de padure care au primit cea mai bună iluminare au o nuanță roz închis. Pulpa boabelor este cărnoasă și suculentă, cu un gust simplu. Greutatea medie a unei grămezi este de 250 g. Strugurii se coc la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie. Se folosește pentru obținerea sucului și a vinului obișnuit, precum și pentru consumul proaspăt.

Proprietăți utile ale strugurilor

Strugurii sunt un produs nutritiv foarte valoros. Conține vitaminele A, C, B6 și minerale - calciu, potasiu, fosfor, fier, seleniu, magneziu. Datorită prezenței flavonoidelor, strugurii au proprietăți antioxidante care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a corpului.Coaja conține și substanțe benefice cu proprietăți antiinflamatorii și anticancerigene.

Sucul de struguri albi este o modalitate excelentă de a ameliora oboseala datorită prezenței fierului și de a adăuga energie corpului. Iar sucul luat dimineața este un remediu eficient pentru migrene.

Consumul de struguri roșii este o măsură preventivă excelentă împotriva infecției. Vinul făcut din struguri roșii, combinat cu miere și suc de aloe, este un mod antic de a lupta împotriva cancerului.

Original

Toate soiurile de struguri au proprietăți laxative ușoare, ceea ce face mai ușor să facă față unui fenomen atât de neplăcut precum constipația. În plus, strugurii sunt ușor digerați de stomac și absorbiți rapid de corp.

Strugurii conțin un compus numit pterostilbene, care are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului din sânge. Pielea strugurilor este înzestrată cu aceeași proprietate datorită prezenței saponinelor în ea. Prin urmare, dacă nu suferiți de balonare, este recomandabil să folosiți struguri cu pielea.

Strugurii sunt de asemenea utili pentru boli precum:

  • astm. Utilizarea strugurilor îmbunătățește starea sistemului respirator al corpului, precum și a plămânilor în general;
  • boli de inimă. Datorită unei astfel de proprietăți a strugurilor ca creșterea oxidului nitric în sânge, este prevenită formarea cheagurilor, ceea ce, la rândul său, reduce probabilitatea de atacuri de cord;
  • boală de rinichi. Strugurii reduc aciditatea acidului uric, neutralizează acidul din tot corpul, ceea ce face mai ușor rinichii.

Acestea sunt departe de toate proprietățile de sănătate și vindecare ale strugurilor. Dar chiar și cele enumerate mai sus indică faptul că printre toate fructele, strugurii ocupă unul dintre locurile de frunte în ceea ce privește valoarea lor.