Florina de mere - fruct dulce roșcat

Merele sunt considerate cea mai bogată sursă de vitamine, acizi naturali și fibre. Sunt iubiți de copii și adulți. Iarna, fructele sunt salvate de deficitul de vitamine, saturând organismul cu elementele necesare. Dar cum să economisești mere pana primavara, pentru a va rasfata cu fructe gustoase si sanatoase cat mai mult timp?

Conţinut:

Soiurile de iarnă târzie cu o calitate înaltă a păstrării sunt potrivite pentru astfel de scopuri. Selectorii francezi au dezvoltat un măr minunat, rezistent la iarnă, cu frumosul nume Florina. A fost obținut prin trecerea nobilului soiuri de măr: Jonathan, Golden Delicious, Starking și alții.

Ce atrage soiul Florina

Fructele soiului Florina sunt de culoare roșie și roșu închis, cu o floare gri caracteristică și pete albe. Merele sunt surprinzător de parfumate și au un gust dulce-dulce. Sunt depozitate excelent într-o cameră rece până la începutul primăverii. Până la sfârșitul depozitării, merele capătă o aromă pronunțată de pepene galben și devin deosebit de gustoase.

Datorită caracteristicilor sale, Florina se remarcă printre numeroasele soiuri de mere. Principalul avantaj față de alte specii este că are o imunitate puternică la boli periculoase - crustă și făinarea... Această caracteristică este utilizată de grădinari atunci când cultivă mere în zone mari de vânzare, deoarece poate reduce semnificativ costul produselor cultivate.

Florin de mere

Fructele Florinei se maturizează devreme și pot fi recoltate în septembrie. Până în ianuarie, merele se așează, devin crocante și gustoase. Fructele Florina sunt extrem de transportabile, nu sunt rănite în timpul transportului și își păstrează aspectul bine.

Următorul avantaj față de alte soiuri este randamentul ridicat al soiului Florina. Arborele este capabil să formeze o coroană dintr-un număr mare de ramuri de fructe, care sunt dotate cu generozitate cu numeroase fructe toamna.

Dezavantajul creșterii Florinei este că pomii rodesc periodic. Acest lucru poate fi prevenit într-o oarecare măsură prin tăierea unor fructe în avans, dar este imposibil să scapi complet de această problemă.

Îngrijirea mărului în timp ce așteptați recolta

Deși mării sunt nepretențioși și nu necesită specialități plecând, dar trebuie totuși să le acordați atenție.

Răsadurile tinere necesită în special îngrijire. La plantare se pregătește în prealabil o groapă de 60x100 cm. Solul îndepărtat este amestecat cu îngrășăminte organice și turbă. Presărați răsadurile cu acest amestec. După plantare, pomul este udat din abundență. Un cui este introdus în apropiere și un copac este legat, deci va fi mai stabil în timpul vânturilor puternice. Un măr adult crește bine pe sol negru, lut, dar nu tolerează solurile acide.

ÎN primăvară îngrijirea mărului se reduce la plivirea solului și hrănirea. Vara și toamna, este imperativ să slăbiți solul vegetal și să recoltați frunzele uscate căzute. Acest lucru va asigura oxigen sistemului radicular al arborelui.

Florin de mere

Primăvara, când mărul se dezvoltă intens, fertilizarea se face din îngrășăminte organice și minerale. Pentru vegetația normală din această perioadă, arborele are nevoie și de îngrășăminte cu azot. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza sulfat de amoniu sau azotat de amoniu în calculul a 5 kg, respectiv 3 kg. Toamna nu se pot aplica îngrășăminte cu azot, deoarece azotul scade rezistența la îngheț.Îngrășămintele granulare cu fosfor-potasiu sunt aplicate în caneluri puțin adânci, care sunt special săpate în jurul arborelui.

Florinei iubește să udă din belșug. Mărul este deosebit de sensibil la lipsa de umiditate în verile fierbinți și uscate. Pentru ca pomul să nu se usuce și să rodească din abundență, trebuie organizată o udare suplimentară în această perioadă.

Deoarece fructele sunt abundente în perioada de rodire, ramurile copacilor sunt sprijinite astfel încât să nu se rupă sub greutatea culturii.

Pregătirea mărului Florin pentru iernat

Recolta de mere în noul sezon va depinde în mare măsură de modul în care arborele supraviețuiește iernii aspre. Colecția de fructe este încă în desfășurare, dar trebuie deja să vă gândiți cum să pregătiți mărul pentru iarnă.

Pentru iarnă, sistemul radicular al mărului trebuie acoperit cu frunze căzute. Acest lucru va salva copacul de la îngheț la temperaturi foarte scăzute.

Florin de mere

Rozătoarele mici, care doresc să profite de coaja hrănitoare a mărului, cauzează o mulțime de probleme în timpul iernii. Rungind scoarța cu o foaie continuă, expun trunchiul, perturbând astfel schimbul de substanțe nutritive și făcând arborele lipsit de apărare împotriva temperaturilor scăzute.

Pentru a proteja mărul, mulți grădinari leagă ramurile de molid și ienupăr spinos în jurul trunchiului. Pentru a face acest lucru, solul este ușor greblat, înfășurat în jurul trunchiului cu ramuri, le-a fixat și a răsturnat pământul înapoi. Puteți salva copacul văruind varul cu adăugarea de substanțe mirositoare care resping rozătoarele.

Dar mai aproape de primăvară, o astfel de protecție își pierde proprietățile și, pe vreme rece, este imposibil să reiați văruirea. În magazinele aflate la vânzare există amestecuri chimice speciale împotriva rozătoarelor, care nu își pierd eficacitatea pe parcursul întregii perioade de iarnă-primăvară.

Astfel de măsuri vor ajuta la păstrarea frumuseții și sănătății copacilor, oferindu-le posibilitatea de a petrece iarna în siguranță.

Avatar utilizator Lima

O excelentă varietate târzie de mere. În fiecare iarnă se vând pe piața noastră. Importat sau al meu, nu știu, dar cumpăr des. Merele sunt dulci, suculente și aromate.