Enotera perenă

Enotera perenă este o plantă frumoasă cu flori calice galbene strălucitoare. Pedunculii sunt formați dintr-o rozetă bazală. Florile se deschid seara, deci această plantă este numită și „Regina nopții”. A doua zi, florile deschise se ofilesc, iar cele noi își iau locul. Această caracteristică a primulei de seară determină înflorirea pe tot parcursul verii.

Florile de primula de seară pot fi albe, roz, galbene și albastre. Înălțimea plantei ajunge la 50 de centimetri. Primula de seară perenă este utilizată pentru plantarea în grupuri pe paturi de flori, peluze și pentru tăiere.

Perena Enotera este complet nepretențioasă și rezistentă la iarnă, preferă locurile însorite, dar se poate dezvolta destul de bine la umbră parțială. Enotera preferă solurile slăbite și fertilizate, nu tolerează umezeala stagnantă, astfel încât solul trebuie să aibă o permeabilitate bună.

Planta se propagă de obicei prin împărțirea tufișului sau a semințelor. Semințele pentru răsaduri sunt semănate în februarie sau martie, iar planta este plantată într-un loc permanent în mai. În acest caz, înflorirea va avea loc în primul an. Distanța dintre tufișuri ar trebui să fie de aproximativ 50 de centimetri, atunci plantele vor fi confortabile, nu vor interfera una cu cealaltă. Toamna, primula de seară perenă este tăiată la rădăcină și se așează un strat de turbă sau compost. Tufișurile adulte din toamnă sau primăvară trebuie săpate, împărțite și transplantate. Astfel, se efectuează „întinerirea” tufișurilor. Transplantul de primula seara tolerează bine, chiar și în timpul înfloririi. Primula de seară perenă are nevoie de fertilizare cu îngrășăminte minerale complexe.

Categorie:Flori | Enotera