Bolile violetelor din fotografie și cum să le depășești

Violetele sunt foarte des numite regine ale glafurilor, deoarece nici o singură plantă de apartament nu decorează o cameră, precum și o violetă bine îngrijită, cu înflorire abundentă. Dar chiar și o violetă decorativă poate fi deteriorată de o varietate de dăunători și boli. Care? Și, cel mai important, cum să ne ocupăm de astfel de boli?

Conţinut:

Cele mai frecvente boli ale violetelor

Bolile violetelor din fotografie arată uneori doar terifiante, dar aproape toți cei care au violete în casă, a dat peste unii dintre ei. Cel mai adesea, bolile violete din fotografie sunt reprezentate de frunze căzute, rumenire și degradare a frunzelor inferioare, o floare albă prăfuită sau o floare fumurie pufoasă. Fiecare dintre aceste boli are propriile nume științifice și metode de tratament.

Bolile violetelor din fotografie

Cele mai frecvente boli:

  • făinarea;
  • descompunerea rădăcinilor;
  • târziu.

Făinarea

Din păcate, această boală este destul de frecventă la violete. Cauza sa este infecția fungică. Ca urmare, înflorirea albă apare pe aproape toate părțile plantei. În plus, partea afectată poate deveni, de asemenea, inegală și, de asemenea, poate deveni acoperită cu ulcere superficiale. În cele din urmă, planta nu mai crește și moare treptat. În majoritatea cazurilor, o boală similară se observă primăvara, deoarece în această perioadă a anului umiditatea aerului crește și temperatura este scăzută.

Dacă pe plantă apare mucegaiul care nu se șterge, violeta va trebui pulverizată cu o soluție specială, care se dobândește în funcție de stadiul bolii - topaz și saprol - în fazele incipiente, bayleton - în etapele ulterioare. Este necesar să pulverizați planta conform instrucțiunilor sau recomandărilor vânzătorilor de medicamente.

Decaderea rădăcinilor

Cu o astfel de boală, primul semn va fi starea frunzelor violete. Încep să-și piardă elasticitatea, se agață de pețioluri și, de asemenea, arată ca prăfuite în exterior. Motivul principal pentru această stare a plantei este udarea excesivă cu apă rece sau găsirea violetului într-o cameră prea rece.

Pentru a combate degradarea rădăcinii, este necesar să transplantați violeta într-una nouă și slăbită cât mai curând posibil. sol... Dar, uneori, astfel de măsuri nu ajută, deci există doar reînrădăcinare. Pentru aceasta, trunchiul până la țesutul sănătos este tăiat și plasat în apă sub pungă. După ceva timp, ar trebui să se formeze noi rădăcini. Când se întâmplă acest lucru, planta este plantată în sol proaspăt și slăbit.

Bolile violetelor din fotografie

Tăierea târzie

Dacă tulpinile violetelor devin maronii și încep să putrezească, cad, expunând trunchiul, atunci, cel mai probabil, planta are mușchiul târziu sau fusarium. Această boală fungică este destul de periculoasă, deoarece intră în plantă prin sistemul radicular, precum și în zonele mici deteriorate. Simptome: descompunerea rădăcinilor, frunzele își pierd elasticitatea, suprafața florii devine maro. Plantele slăbite sunt cel mai adesea afectate. Condițiile cele mai predispozante pentru dezvoltarea bolii târzii sunt umiditatea ridicată.

Pentru a trata planta, scoateți-o din ghiveci, îndepărtați toate rădăcinile putrede și maro, lăsând doar rădăcini sănătoase (dacă întreaga rădăcină a putrezit, atunci este tăiată cu un aparat de ras până la o tulpină verde), iar violeta ar trebui transplantată o oală nouă cu sol proaspăt, cu adaos de substanțe de slăbire sau în vermiculit.

Măsuri preventive

Prevenirea este cel mai important lucru care va ajuta la prevenirea multor boli ale violetelor. Prin urmare, după achiziționarea unei noi flori într-un magazin, este necesar să o izolați de alte plante din casă pentru o perioadă de timp, pentru a exclude posibilitatea unei posibile boli.

Bolile violetelor din fotografie

Iată câteva recomandări pentru a ajuta la protejarea violetei de posibile boli:

  • Nu lăsați violeta în lumina soarelui strălucitoare. În caz contrar, există posibilitatea pete galbene deschise și chiar găuri în frunzele plantei.
  • Nu folosiți apă prea rece. pe frunze pot apărea pete maronii.
  • Respectați regimul de temperatură, nu lăsați violeta să înghețe. Cea mai favorabilă temperatură este de + 22-24 grade. Cu hipotermie, frunzele se pot îndoi în jurul marginilor și pot deveni palide. De asemenea, în aer uscat și rece, violeta poate nu mai înflori.
  • Nu modificați brusc condițiile de detenție, de exemplu, nu transferați o floare dintr-o cameră cu aer umed într-o cameră cu aer uscat și cald. Din această cauză, este posibil ca mugurii și florile să înceapă să cadă.
  • Nu udați violeta cu o soluție cu o concentrație mare de îngrășăminte. Mugurii și florile vor începe să cadă.
  • Păstrați pervazul curat și din când în când clătiți frunzele de violet cu apă caldă.
  • Dacă planta a murit totuși, de exemplu, din cauza bolii târzii, violeta trebuie distrusă, iar ghiveciul trebuie sterilizat.

Într-adevăr, puteți încerca întotdeauna să vindecați violetele frumoase de această boală sau de aceea, trebuie doar să începeți imediat după ea. grijă și arată cel puțin o atenție suplimentară.