Plantarea răsadurilor de viola. Cum să crești viola

Viola fermecătoare înflorește cu flori mari, în timp ce floarea poate avea culori complet diferite. Până în prezent, au fost crescute și soiuri care au o margine ondulată a petalelor.

Conţinut:

În cultură, viola este nepretențioasă, rezistă la iarnă, tolerează cu ușurință un transplant chiar și în timpul înfloririi. Această plantă crește relativ repede, primula apare deja în mai, iar până toamna târziu viola încântă pe toată lumea cu aspectul ei frumos.

Plantarea răsadurilor

Viola este cunoscută de majoritatea drept panseluțe. În ciuda faptului că aceasta este o plantă destul de nepretențioasă, totuși, pentru ca florile pestrițe să facă pe plac ochiului pe tot parcursul sezonului, plantarea violei pe răsaduri trebuie să respecte anumite reguli.

Deoarece viola este o plantă veche de doi ani, plantați-o pe ea răsaduri necesar pentru a obține flori curcubeu în primul an de cultivare. Plantarea începe în februarie și se face cu anumite nuanțe. Înainte de plantare, semințele de viola sunt înmuiate o zi într-o soluție de preparat Epin, Zircon, EM-1.

Umflat semințe de viola întindeți pe suprafața unui substrat ușor umed și compactat, presărând puțin semințe pe ele, pulverizați și acoperiți cu sticlă.

Plantarea răsadurilor de viola

Este mai bine să crească răsaduri într-un substrat special al solului pentru violete.

Se recomandă aerisirea plantării din când în când. Puteți așeza un recipient cu recolte într-o pungă de plastic. Primele lăstari apar în două săptămâni. În etapa de 1-2 frunze adevărate, germenii de viola trebuie să fie scufundați. Alegerea trebuie făcut de două ori: o săptămână după plantare, apoi încă câteva săptămâni. La culegere, plantele ar trebui să fie plantate, păstrând 6 cm între ele în fiecare direcție.

Viola este plantată în teren deschis în mai - iunie (aproximativ două luni după plantare pe răsaduri), după înghețurile de primăvară, lăsând o distanță de 10-15 cm între plante.Pentru a permite planta să se răspândească puțin, puteți lăsa 20 cm între tufișuri.

Aterizarea în teren deschis

Viola poate fi plantată nu numai cu răsaduri, ci și cu semințe. Semințele sunt semănate direct în teren deschis în luna mai, de preferință în mijlocul acestuia. Aproximativ cincizeci de semințe sunt semănate pe metru de brazdă. O altă opțiune pentru însămânțare este semănatul în găuri, care sunt situate la o distanță de cel puțin 5 cm. În fiecare gaură sunt semănate 2-3 semințe. Pentru a asigura răsadurile active ale plantelor, se recomandă înmuierea semințelor într-o soluție de Epin sau Zircon pentru o zi.

Semințele trebuie îngropate 0,5 cm și presară canelurile cu pământ, frecându-le cu degetele. După aceea, udați solul moderat și ușor mulciți-l cu rumeguș pentru a menține umiditatea. După o săptămână, primii lăstari vor ecloza, ar trebui să fie umbriți, pentru care se întinde un film întunecat peste plante. După câteva săptămâni, filmul poate fi îndepărtat.

Plantarea răsadurilor de viola

Când plantați semințe direct în pământ, adăugați cărbune zdrobit într-un raport de 0,2 cărbune și excremente de pasăre la o parte a pământului. Violei nu îi place solul pietrificat, iar cărbunele combate foarte bine această problemă. Dacă cărbunele vi se pare ceva extravagant sau inadecvat, atunci utilizați metoda clasică de plantare - adăugați un substrat de sol ideal pentru violete: gazon, gunoi de grajd, nisip și turbă într-un raport de 2: 2: 1: 2.

În ceea ce privește soiurile de viola de elită, acestea pot fi propagate prin butași și stratificare, dar această opțiune este mai aplicabilă în condiții de seră decât în ​​parcelele personale.

Debarcarea în al doilea an

Pentru a obține o culoare viola abundentă în al doilea an, ar trebui să fie semănat în teren deschis la mijlocul verii. Pentru iarnă, mulciți plantele și apoi, odată cu apariția căldurii primăverii, viola va începe să vă încânte cu florile sale pestrițe.

Îngrijirea plantelor

Viola preferă solul lăsat, fertil, umed. Este foarte important să slăbiți în mod regulat solul și să udați plantele. Deoarece rădăcinile violei sunt îngropate în cel mult 20 cm în sol, aceste măsuri, împreună cu îndepărtarea florilor ofilite și plivirea buruienilor, stimulează înflorirea luxuriantă și lungă.

Plantarea răsadurilor de viola

Această frumusețe în miniatură prosperă în soluri fertile, moderat umede și bine drenate. Pe solurile sărace, de asemenea, nu se va ofili, dar nu se va încânta cu înflorirea luxuriantă.

Răsadurile de viola trebuie fertilizate cel puțin o dată pe deceniu cu o soluție care conține îngrășăminte minerale complexe. În ceea ce privește plantele adulte, acestea ar trebui hrănite lunar. Pentru aceasta, nitratul de amoniu sau superfosfatul este potrivit. Calculul îngrășământului necesar trebuie calculat la un raport de 30 g pe mp. metru de sol.

Este important să eliminați buruienile dăunătoare în timp util, precum și să vă asigurați că solul nu se usucă, dar, în același timp, pentru a preveni stagnarea apei. Pentru a păstra viola pentru al doilea an, acoperiți-o cu frunze căzute în toamnă. Aceste reguli simple vă vor ajuta să obțineți plante sănătoase care vă vor încânta pe dvs. și pe oaspeții dvs.

Categorie:Aterizare | Viola
Avatar utilizator Wika

Întotdeauna mi-au plăcut panseluțele, dar am observat de mult că în timp par să crească: florile devin mai mici și uneori chiar se polenizează, dobândind o culoare diferită.