Plantarea unui măr în primăvară va fi mai benefică pentru copac.

Cel mai important moment în plantarea mărilor, poate, va fi soluția a două întrebări: când ar trebui să fie plantat mărul - primăvara sau toamna și alegerea unui loc optim pentru plantarea unui copac. De fapt, acestea sunt întrebări importante, chiar și pentru motivul că un copac stă nu pentru un sezon sau două, ci pentru o lungă perioadă de timp, poate pentru o viață întreagă. Pentru creșterea și dezvoltarea normală a unui copac, aceste aspecte nu sunt de asemenea de mică importanță.

Plantarea răsadurilor într-un loc complet plat, în care nu există scurgeri pentru aerul rece, amenință copacii mici cu degerături sau chiar moartea din cauza expunerii la înghețurile revenite în primăvară. Cea mai bună opțiune pentru un site de plantare a mărului este cea în care există pante. Dar, în același timp, trebuie să țineți cont de locul de reședință. Dacă iernile din zona dvs. sunt dure, vara nu răsfață prea mult cu căldură și soare, atunci versanții sudici sunt mai potriviți pentru debarcare. Și în regiunile sudice, unde iarna caldă este înlocuită de o vară excesiv de caldă fără precipitații, mării se vor simți mai confortabil pe versanții nordici. În general, nu se recomandă plantarea mărilor în zonele joase, unde se acumulează cel mai mult aer rece și în locurile în care apa subterană este prea aproape.

Când este mai bine să plantezi un măr primăvara sau toamna? Plantarea unui măr în primăvară poate fi mai utilă pentru un copac - iarna un copac plantat primăvara va merge bine întărit, va fi mai ușor să suporte frigul de iarnă. În primăvară, totuși, acești măr de un an sunt mai rezistenți la efectele înghețurilor recurente. Plantarea de primăvară a mărului se efectuează la începutul lunii mai, toamna - în septembrie.

Categorie:Aterizare