Ce este bun la soiul de roșii de inimă de vită - recenzii, avantaje și dezavantaje

Inima Tomului Taurului este cunoscută de mult timp și recenziile grădinarilor despre aceasta sunt numai bune. Acestea sunt roșii cu fructe mari, cu un gust neobișnuit atractiv și o aromă specială. Inima de bovină este un soi de delicatețe care aparține sosurilor de salată. Există mai multe tipuri de roșii care diferă prin culoarea fructului.

Roșii de inimă bovină

Descrierea soiului

Soiul este prezent în registrul de stat din 2003. Este aprobat pentru cultivare în toate regiunile țării și este destinat în mod egal cultivării în sere și câmp deschis. Acesta este un soi mijlociu-târziu, în care primele fructe se coc după 130 de zile din momentul în care lăstarii ies din semințe.

Această roșie este destinată condițiilor de seră și de câmp deschis. În regiunile cu climă caldă, este mai bine să crească o "inimă de taur" în aer liber, în timp ce în climatele temperate cea mai bună opțiune este o seră.

Tufișuri tip nedeterminat, răspândind. În interior cresc până la 180-200 cm, iar în aer liber până la 120-130 cm. Rădăcina este profundă, puternică. Tulpinile sunt puternice, cu pubescență slabă, cu frunze mari. Frunza medie. Primul grup de fructe de pe tufiș este așezat pe 8 sau 9 frunze. O pensulă conține până la 5 roșii. Dacă tufișul este crescut într-o singură tulpină, atunci nu mai rămân mai mult de 10 perii pe el.

Astăzi există următoarele soiuri ale soiului:

 • „Inima taurului de aur” - fructe galbene în formă de con. Greutatea medie a roșiilor este de la 400 la 750 g;
 • „Inima roz bovină” - culoarea fructului este roz intens. Greutatea lor este de aproximativ 1 kg. Roșiile se coc puțin mai târziu decât alte soiuri. Cea mai populară varietate a soiului;
 • „Inima bovină este albă” - fructele sunt albe, ușor gălbui. Greutate de până la 900 g. Perioada de fructificare este lungă, se încheie imediat după debutul primului îngheț;
 • „Inimă portocalie bovină” - roșii de o culoare portocalie bogată, cântărind până la 1 kg. Plantele sunt capabile să suporte o lipsă de umiditate de ceva timp;
 • „Inimă de taur negru” - culoarea fructului este de culoare maro închis. Greutatea lor este de până la 700 g. Roșia se coace târziu. Particularitatea sa nu este doar în culori, ci și în faptul că fructele de pe toate periile se coc aproape simultan.

Soiurile de inimă bovină sunt cultivate prin răsaduri în toate regiunile.

Trăsături distinctive

Principala caracteristică distinctivă a acestui soi este că fructele cu diferite forme și dimensiuni sunt formate pe un tufiș. În primele perii, roșiile sunt în formă de inimă, cu o ascuțire pronunțată a coroanei, iar în cele ulterioare sunt rotunjite.

Roșia de inimă bovină diferă, de asemenea, de cele mai multe soiuri prin dulceața și aciditatea sa particulară, aproape imperceptibilă.

Caracteristicile fructelor, randament

 • Roșiile sunt mari. Greutatea fructelor scoase din periile inferioare este de aproximativ 500 g, iar din cele superioare - de la 250 g la 120 g. Fructele individuale pot ajunge la o masă de 800-1000 g, acest lucru apare destul de des, dar numai dacă este cultivat corespunzător . Roșii cărnoase cu puține semințe, suculente. Culoarea fructului depinde de soi. Culoarea clasică este roșu, cu o pată verde la pețiol. Există, de asemenea, soiuri galbene, portocalii, negre și albe ale soiului.
 • Suprafața fructului este permisă atât netedă, cât și nervurată. Indiferent de varietate, pielea fructului este netedă, nu puternică și subțire.Roșiile coapte pot fi păstrate până la 2 săptămâni după ce au fost scoase, cu condiția să nu fie deteriorate. Roșiile prea coapte ar trebui consumate imediat, deoarece nu pot zace în medie mai mult de 30 de ore.
 • Când este cultivat într-o seră, randamentul soiului este mai mare. În interior, dintr-un tufiș, va fi posibil să colectați până la 12 kg de fructe, iar pe teren deschis - doar 4 kg. Pentru a obține un randament maxim, inima taurului trebuie cultivată pe spalier. În acest caz, este necesar să se formeze corect bucșa, îndepărtând vitregii inutili și controlând numărul de perii de fructe.
 • Rezistența roșiilor la boli, și mai ales la ciuperci, este scăzută, motiv pentru care fructele inferioare sunt adesea infectate cu umiditate excesivă. Este imposibil să mănânci roșii bolnave și, prin urmare, dacă se încalcă tehnologia agricolă, randamentul se reduce semnificativ.
 • Scopul principal al soiului este salata. Fructele nu sunt potrivite pentru semifabricate întregi datorită dimensiunilor lor mari. În același timp, sucurile, pastele de roșii și ketchupurile făcute din „inima de bovine” au un gust ridicat. În același timp, culoarea fructului nu afectează caracteristicile gustului.

Soi inimă bovină pe tufișuri

Cum să crească răsaduri

Deoarece durează o perioadă considerabilă de timp de la germinare până la începutul fructificării, este imposibil să crești o „inimă de taur” într-un mod nesăbuit. Excepția este regiunile sudice, unde temperatura ridicată a aerului este menținută de la mijlocul primăverii până la sfârșitul lunii septembrie. În alte zone, până la plantare, plantele ar trebui să aibă între 50 și 70 de zile. Cu cât regiunea este în creștere mai la nord, cu atât arbuștii ar trebui să fie mai vechi în momentul plantării.

Semințele pot fi semănate în cutii în caneluri sau în ghivece de 200 ml cu câte 2 semințe (mai târziu se lasă o plantă mai puternică). Solul este utilizat în mod optim pentru producția industrială, destinată răsadurilor culturilor de legume.

Înainte de însămânțare, semințele trebuie dezinfectate, precum și substratul în care vor fi plantate. Solul poate fi calcinat în cuptor la 70 de grade timp de 30 de minute. Semințele sunt înmuiate timp de 20 de minute într-o soluție puternică de mangan. Acest lucru este suficient pentru a ucide orice ciupercă care ar putea fi prezentă.

Semințele sunt îngropate în pământ la o adâncime de 1 cm. După aceea, o cutie cu ele sau un palet cu cupe este acoperit cu polietilenă pentru a crea efectul unei sere și plasate într-un loc cald. După răsărire, polietilena este îndepărtată.

Răsadurile se scufundă în faza a 2-3 frunze adevărate. Pentru fiecare plantă se folosește un recipient de 500 ml. Pansamentul superior se efectuează la o săptămână după transplant și apoi la fiecare 14 zile cu o compoziție complexă pentru răsaduri de roșii, urmând strict instrucțiunile date de producător.

Încep să întărească răsadurile cu 10 zile înainte de a debarca într-un loc permanent. Pentru a face acest lucru, este scos în aer proaspăt - la început timp de 30 de minute, apoi, crescând treptat acest timp, este adus la 12 ore.

Cum se cultivă roșii

Tomatele în creștere se efectuează în conformitate cu o schemă similară cu cea utilizată pentru majoritatea soiurilor. Plantele trebuie să asigure udarea, hrănirea, ciupirea și legarea în timp util și suficient.

Aterizare

În momentul plantării, înălțimea tufișurilor de răsad este de la 20 cm la 25 cm. Este optim dacă există o seră încălzită, deoarece în acest caz puteți planta roșii într-un loc permanent devreme, la mijlocul lunii aprilie. Acest lucru va permite tufelor să se dezvolte mai repede, astfel încât să puteți obține randamentul maxim. Se lasă o distanță de 50 cm între plantele din seră și 30 cm când sunt cultivate în câmp deschis. decalajul dintre rândurile de roșii este de 50 cm. Densitatea maximă de plantare este de 3 plante la 1 m2.

Pentru roșii, pregătiți găuri adânci de 15 cm. La fiecare se adaugă puțină humus sau humus. Răsadurile sunt plantate, dacă este necesar, rupând frunzele inferioare, astfel încât să nu interfereze cu adâncirea tulpinii. După plantare, plantele sunt udate cu apă caldă, care s-a așezat cel puțin o zi. Un tufiș are nevoie de 2-3 litri.

Semințe de roșii Inimă de taur

Îngrijire

 1. Udarea de 2 ori pe săptămână este de obicei suficientă.La căldură extremă, dacă solul se usucă rapid, cantitatea de udare este crescută. Slăbirea, pentru a îmbunătăți aprovizionarea cu oxigen a rădăcinilor, se efectuează după fiecare udare. Apoi, dacă este necesar, buruienile sunt scoase. Când este cultivat în teren deschis, solul este mulcit după udare.
 2. Pansamentul superior începe la 2 săptămâni după transplant. Pentru a face acest lucru, ar trebui să utilizați o infuzie de gunoi de grajd sau un îngrășământ organic complex. A doua tundere se efectuează la 10 zile după formarea primelor ovare. Pentru ea se ia o soluție de gunoi de grajd. Pentru a treia oară, se folosește și o soluție de gunoi de grajd, cu care tufele sunt udate în timpul coacerii roșiilor.
 3. Pas cu pas vă permite să obțineți fructe mari cu indicatori de înaltă calitate. Dacă varietatea de roșii este nedeterminată, atunci după formarea a 10 perii pe plantă, creșterea acesteia este oprită prin ciupirea coroanei.
 4. Dacă roșia este cultivată într-o singură tulpină, atunci toți vitregii sunt îndepărtați. Dacă un tufiș este format în două tulpini, atunci primul vitreg este lăsat și ciupit, oprindu-și creșterea după formarea unei perii. Pentru a răni mai puțin planta, este mai bine să nu spargeți vitregii, ci să-i ciupiți, oprind creșterea lor de îndată ce dimensiunea atinge 5 cm.
 5. Bucșele trebuie legate de un spalier vertical sau de mize puternice de înălțime suficientă. Pentru a nu deteriora tulpina pentru legarea la miză, luați o bandă largă moale, care este utilizată pentru a o fixa la fiecare 2 frunze.
 6. Polenizarea în absența insectelor se efectuează independent folosind o perie. Acest lucru este de obicei necesar numai atunci când crește roșiile în sere.

Caracteristici ale cultivării și posibile dificultăți

Nu există caracteristici de cultivare care să distingă soiul de alte roșii cu fructe mari. Pot apărea dificultăți din cauza necesității polenizării manuale, deoarece „inima taurului” nu este o roșie autofertilă. Dificultăți pot fi observate, de asemenea, din cauza susceptibilității la o serie de boli.

Boli și dăunători

„Inima taurului” nu este foarte rezistentă la boli și dăunători. Din acest motiv, pentru a le preveni, tufele de roșii trebuie prelucrate în mod regulat, pentru care sunt pulverizate cu o soluție de lichid Bordeaux. Inițial, puterea sa ar trebui să fie de 3% și mai aproape de coacerea fructelor - 1%.

Dacă nu doriți să utilizați substanțe chimice, atunci puteți pulveriza roșiile cu un amestec de zer și iod. În acest caz, 10 litri de apă au nevoie de 2 litri de ser și 15 picături de iod. Prelucrarea se efectuează la fiecare 2 săptămâni, precum și după ploaie.

Nuanțele de creștere în câmp deschis și în seră

Când cultivați roșii fără adăpost, va trebui să acordați o atenție specială mulcirii solului pentru a preveni pierderea de umiditate. În același timp, datorită umidității mai mici a aerului într-un loc deschis, riscul patologiilor fungice va fi mai mic. Pentru plantele dintr-o seră, va fi necesară o atenție sporită pentru tratarea bolilor.

În special, ar trebui să se efectueze o pulverizare generoasă pe părțile inferioare ale roșiei și pe ciorchinii inferiori ai acesteia. În plus, este demn de remarcat faptul că „inima taurului” va începe să dea roade mai devreme în teren închis, iar numărul fructelor din tufiș va crește de mai multe ori, deoarece planta va fi mai mare.

Cutaway Bovine Heart Tomatoes

Recoltarea și aplicarea culturii

Roșiile trebuie recoltate tăindu-le cu foarfeca împreună cu tulpina, ceea ce va crește ușor durata de valabilitate. Fructele dintr-un singur grup nu se coc întotdeauna împreună.

În același timp, roșiile coapte trebuie îndepărtate fără a aștepta restul pe perie, deoarece, coptându-se prea mult pe tufiș, fructele coapte își pierd rapid calitățile. Roșiile pot fi consumate proaspete sau preparate pentru sucuri, sosuri și ketchup-uri.

Avantajele și dezavantajele soiului

pro

Minusuri

Dimensiune mare de fructe

Nevoia unei jartiere

Gust ridicat

Nevoia de fixare

Germinarea ridicată a semințelor

Rezistența la boli

Randament

 

Coacerea amiabilă a fructelor

 

Recenzii ale fermierilor

 • Vladimir:

Inima taurului "Plantez de mult timp mai multe tufe pentru consum proaspăt. Delicios în toate soiurile, în orice culoare.

 • Irina:

O varietate bună cu randamente ridicate și fructe delicioase. Pentru salate - cea mai bună opțiune.

Roșiile de inimă bovine sunt un soi cu randament ridicat pentru consumul proaspăt și o serie de preparate. Se distinge prin gustul ridicat și o varietate de opțiuni de culoare a fructelor. Potrivit pentru teren deschis și închis, soiul poate fi cultivat în diferite regiuni.

Recenzie video a soiului:

Categorie:Legume | Roșii
Avatar utilizator Ivan Sergeev

Această varietate de roșii îmi este cunoscută de mult timp. În ceea ce privește randamentul, este într-adevăr unul dintre cele mai bune, dar nu sunt încântat de gustul său, iar fructele sunt prea cărnoase, astfel încât se obține suc prea gros din ele.

Lera1 avatar

Îmi place acest tip de roșie pe gustul meu, prețul de pe piață este de obicei acceptabil, dar cumva nu am reușit niciodată să o cultiv, dar cred că acest tip nu este la fel de capricios ca roșiile „roz”.

Avatar Goshia

Roșiile din acest soi se disting nu numai prin mărimea mare a fructelor, ci și prin gustul plăcut. Cultivați aceste roșii, de preferință în două tulpini. Dimensiunea roșiilor și timpul lor de coacere nu vor fi afectate foarte mult.

Avatar utilizator Galina Ivanovna Likarovskaya

L-am plantat anul trecut într-o seră și chiar în grădină. În seră, randamentul este mai bun. Nu a fost vitreg. Soiul este apreciat din cauza lipsei de acid în exces. Toate au fost folosite proaspete pentru salate.

O varietate bună de roșii. Una dintre principalele sale atracții este producția mare și fructele mari și cărnoase. Am plantat jumătate din roșii în seră, iar jumătate mai târziu în teren deschis. A crescut bine peste tot. Singura caracteristică este că trebuie să fie legate de 2 ori. Deoarece fructele sunt foarte mari, iar ramurile sunt trase la pământ. Are gust suculent, ușor, folosit în salate. Din moment ce cred că sunt foarte mari pentru cusături și pur și simplu nu se vor încadra în totalitate în bănci.