Caracteristici și descrierea roșii Scântei de flacără și recenzii ale acestui soi

Mulți fermieri sunt foarte pasionați de roșiile Spark of Flame, iar recenziile despre aceasta confirmă acest lucru. Citiți mai departe despre ce este bun acest soi și despre cum să-l crească corect.

Roșii coapte Spark of Flame

Descrierea soiului

Tomark Spark of Flame se referă la nedeterminat soiuri mijlocii-târzii. Este relativ nou, introdus în Registrul de stat pentru a fi utilizat în parcele personale filiale în 2015, dar a câștigat instantaneu popularitate în rândul cultivatorilor de legume amatori. Fructele uimitoare ca aspect și gust nu vor lăsa pe nimeni indiferent.

Trăsături distinctive

Acest soi se remarcă printre altele prin calitatea recoltei: fructele sunt foarte apreciate pentru gust, au o formă neobișnuită, culori apetisante interesante și sunt relativ nepretențioase.

Tufișurile au o creștere nelimitată (pot atinge 200 cm înălțime), prin urmare au nevoie de sprijin puternic și ciupiri regulate în timp util.

Tulpina este suculentă, groasă, cărnoasă. Frunzele sunt mari, dens pubescente, de o culoare verde intens, inflorescența este o perie. Inflorescențele încep să se formeze deasupra celui de-al patrulea internod și apoi a fiecărui cuplu de frunze. Ovarul este format din 11 fructe.

Caracteristicile și randamentul fructelor

Fructele sunt suficient de mari (greutate de până la 150 g), alungite cu nasul ascuțit, roșu gros cu dungi portocalii pronunțate. Pulpa are un gust moale, dulce și acru, cu o aromă picantă delicată, coaja este densă, dar elastică, rezistentă la fisurare. Secțiunea arată că fructul este puțin însămânțat, există câteva camere.

Particularitatea fructelor - chiar și în faza de maturitate completă, nu se sparg, se află bine timp de câteva săptămâni și au o transportabilitate excelentă.

Sezonul de creștere este mediu, fructele încep să apară la 45-50 de zile de la plantare. În zonele cu veri răcoroase, trecătoare, acest soi termofil este cultivat într-o seră. Dar în regiunile sudice, crește bine fără niciun adăpost.

Randamentul mediu al soiului Iskra Flame este de 7 kg / m², indiferent dacă roșiile sunt cultivate în interior sau în aer liber.

Cum să crească răsaduri

Semințele sunt semănate pentru răsaduri la începutul lunii martie, dacă se presupune că plantează roșii într-o seră. Pentru teren deschis, perioada poate fi schimbată cu 2 săptămâni - soiurile de tip nedeterminat se caracterizează printr-o creștere rapidă, deci nu ar trebui să le semeni prea devreme. Răsadurile sănătoase compacte se adaptează mai bine la un loc nou și se înrădăcinează mai repede.

Semănat recipiente și sol

Pentru a semăna semințe pentru răsaduri, cumpărați cutii de răsaduri, care au găuri speciale pentru îndepărtarea excesului de lichid. Se potrivesc bine pe pervaz și sunt ușor de îngrijit pentru răsaduri.

Amestecul de sol trebuie să aibă o fertilitate ridicată, o bună aerare, fertil și slab, astfel încât sistemul rădăcină fraged al plantelor tinere să se dezvolte rapid și activ.

Semănatul semințelor

 1. Materialul semințelor este plasat la o distanță de 1,8 - 2 cm unul de celălalt, după care culturile sunt acoperite cu sol și, cu ajutorul unei sticle mici de pulverizare (un jet greu va scoate semințele), se varsă abundent.
 2. La final, culturile sunt acoperite cu folie de plastic. Acest lucru este necesar pentru a menține un nivel constant de umiditate.
 3. Înainte de însămânțare, semințele pot fi tratate cu o soluție fungicidă sau o soluție slabă de permanganat de potasiu poate fi utilizată în acest scop. Astfel de manipulări sunt efectuate pentru a dezinfecta semințele.

Semințe de roșii

Creșterea și îngrijirea

După apariția lăstarilor, trebuie să monitorizați conținutul de umiditate al solului, din când în când, pentru a aeriza culturile, pentru a preveni apariția unor creșteri fungice pe sol. Este mai recomandabil să faceți acest lucru după udare, astfel încât frunzele plantelor tinere fragede să nu se îndoaie de la o schimbare bruscă a umidității.

Când germenii formează o pereche de frunze adevărate, răsadurile se scufundă - adică sunt transplantate cu un decalaj mai mare către un habitat staționar dintr-o seră (sau în vase sau pahare separate), astfel încât tufișurile să nu se umbrească reciproc și să nu concurați pentru nutrienți și spațiu. Distanța dintre ele ar trebui să fie de cel puțin 45 cm. Acest lucru va contribui la dezvoltarea activă.

După transplantul de plante tinere, acestea sunt bine udate, în fiecare zi solul este slăbit, ceea ce asigură un schimb de aer îmbunătățit și previne apariția unei cruste dense.

Pentru a evita prima culegere a răsadurilor, semințele sunt semănate în tablete separate de turbă, iar după apariția primelor frunze adevărate, această tabletă, împreună cu rădăcinile crescute, este plasată într-o oală individuală sau o cană de plastic. În acest fel puteți evita traumele sistemului rădăcină.

Cum se cultivă roșii

Aterizare

Cu o săptămână înainte de plantarea răsadurilor, paturile ar trebui pregătite. În acest scop, pământul este dezgropat, sunt selectate rădăcini, fragmente de pietre și resturi, suprafața este nivelată, apoi găurile de plantare sunt pregătite cu o viteză de cinci tufișuri la 1 m².

Răsadurile sunt plantate atunci când solul se încălzește până la + 13 ° C. Îngrășământul cu fosfor-potasiu se toarnă în fundul gropii de plantare, se udă cu apă, apoi se pune un cui în gaură, iar lângă acesta se află un tufiș de roșii, care este acoperit cu grijă cu sol până când pleacă cotiledonul.

Plantele sunt gata pentru transplant 60 de zile după însămânțare, când răsadul are cel puțin 7 frunze adevărate.

Îngrijire

 • Udând roșiile Spark of Flame de până la trei ori pe săptămână cu apă așezată, a doua zi solul este slăbit pentru a asigura un schimb de aer adecvat.
 • După formarea fructelor, cantitatea și volumul de udare trebuie reduse. Căldura sufocantă prelungită poate fi o excepție.
 • De două ori în timpul sezonului de creștere, este necesar să se hrănească cu amestecuri de nutrienți minerali cu un conținut ridicat de fosfor și potasiu, împrăștiindu-le în gaură și apoi arând, după care se efectuează udarea abundentă. Nu este nevoie să adăugați materie organică. Dacă solul conține puține substanțe humice, trebuie să aveți grijă de îmbogățirea acestuia în prealabil, introducând materie organică înainte de iarnă.
 • Pansamentul superior se efectuează la 20 de zile după transplantarea răsadurilor într-o parcelă sau seră.
 • Combaterea buruienilor nu este mai puțin importantă decât udarea și ciupirea, prin urmare, periodic trebuie îndepărtate nu numai în găuri, ci și în culoare.
 • Deoarece tufișurile de roșii Spark of Flame sunt destul de înalte și puternice, acestea trebuie protejate de vânt, care poate rupe tulpinile legându-le de un cui instalat în timpul transplantului. Aceste manipulări sunt efectuate înainte de înflorire și chiar mai bine - în timpul plantării pe teren deschis.
 • Pas cu pas - o etapă importantă în îngrijirea Scânteii de Flacără. În acest scop, cele mai mari frunze sunt tăiate cu foarfece de grădină sau cuțit, începând de la fundul tufișului.

Varietate de scânteie de flacără pe tufișuri

Caracteristici ale cultivării și posibile dificultăți

La cultivarea roșiilor din Scânteia de Flacără, ar trebui să se țină seama de termofilicitatea soiului; atunci când temperatura scade în timpul zilei sau a înghețurilor nocturne, paturile trebuie acoperite cu un material special.

Ciupirea regulată va fi cheia pentru obținerea unei recolte abundente din plin.

Boli și dăunători

Scânteia de flacără aparține soiurilor care sunt rezistente la cele mai populare boli ale roșiilor, cu toate acestea, merită totuși să efectuați lucrări preventive.

Cel mai important dintre acestea este predecesorul corect.În niciun caz nu trebuie să plantați răsaduri de roșii într-un loc în care culturile de umbră de soare au crescut anterior.

Nuanțele de creștere într-o seră și în câmp deschis

Când cultivați roșiile din acest soi în interior, roșiile se coc mai repede, dar acest lucru crește probabilitatea de făinare și phytophthora (microorganismele dăunătoare se înmulțesc rapid și foarte activ într-un spațiu limitat).

Prin urmare, nu trebuie neglijată prevenirea: o dată la 10 zile, vărsați paturile cu fungicide, precum și pulverizați masa verde cu preparate de natură biologică, ventilați regulat și procesați uneltele de grădină.

Recoltarea și aplicarea culturii

Fructele sunt proaspete excelente, nu numai că arată apetisante, dar au un gust delicat. În plus, roșiile sunt potrivite pentru conservarea fructelor întregi, prepararea pastelor, ketchupurile și prepararea sucurilor aromate.

Pentru a evita deteriorarea mecanică, trebuie să tăiați fructele folosind un tăietor sau un cuțit de grădină.

Recoltarea scânteilor de flăcări de roșii

Avantajele și dezavantajele soiului

Avantajele excepționale ale soiului sunt descrise în mai multe teze:

 1. randament stabil ridicat;
 2. caracteristici excelente ale gustului fructelor, rezistență la crăpături;
 3. roșiile tolerează transportul impecabil;
 4. imunitate puternică.

În perioada de cultivare, nu au fost identificate neajunsuri evidente ale acestor roșii. Sub rezerva unei tehnologii agricole adecvate, soiul s-a impus ca un model nepretențios, versatil, oferind o recoltă gustoasă abundentă. Preferat pentru cultivarea în câmp deschis în regiunile sudice și pentru sere în centrul Rusiei.

Recenzii ale fermierilor

 • Roșii delicioase. Unul dintre cele mai bune soiuri pe care le-am cultivat în zece ani - dulce, suculent, crește unul câte unul. Nu voi spune că recolta este mare, dar pentru familia noastră de cinci persoane este suficient să mâncăm în sezon și să înghețăm pentru iarnă. Nu fac murături, ci doar le îngheț, Spark este bun în acest caz. Recomand cu tărie acest soi.
 • Anul trecut l-am plantat pentru prima dată - nu e rău. Anul acesta voi fi și eu acolo, doar pentru mâncare, niciunul dintre murături, nici mie, nici soției mele nu ne place. Nu există probleme cu plecarea, totul este conform standardului, dar am avut și o vară bună, s-au născut roșiile. Plantați aceste roșii, numai împreună cu un alt soi pentru răsuciri de iarnă. Nu este nimic dificil în creștere.
 • Gradul decent, fără reclamații, nu a cauzat mari probleme. Am cultivat aceste roșii într-o seră, am recoltat două culturi, pentru că am iluminat și încălzire acolo. Îmi place după gust, forma este frumoasă, mi-am tratat vecinii - s-au bucurat, au mulțumit. Le-au spus copiilor că au ajuns acolo bine, nu s-au lovit, nu s-au încălzit. Două săptămâni în frigider se păstrează fără a se deteriora. Soi favorabil. Am încercat să facem sucuri. De asemenea, se dovedesc bune, pentru cei cărora le plac roșiile dulci și acrișoare - vă recomand să le plantați la țară. Totul este așa cum ar trebui să fie și fără bătăi de cap.
 • O varietate capricioasă, va îngheța puțin noaptea - tufișurile devin negre, se ofilesc, buclele frunzelor. Este potrivit pentru regiunile calde, dar nu și pentru regiunile mai reci. Trebuie să acoperiți roșiile, apoi să le deschideți înapoi, apoi fierbinți, apoi reci. Există o mulțime de agitații ridicole, nu are sens, au adunat cel mult cinci kilograme pe sezon. Cine nu are nimic de făcut - creșteți acest soi, lucrul în grădină va necesita timp liber prețios, cu siguranță.

Rezumând toate informațiile prezentate mai sus, este sigur să spunem că Spark of Flame este un soi de roșii care merită să cheltuiți timp și efort. Fructele delicioase, frumoase, sănătoase vă vor încânta tot sezonul. În același timp, este imposibil să se evidențieze orice caracteristici complexe ale tehnologiei agricole - ceea ce va permite chiar și unui cultivator de legume novice să obțină o recoltă abundentă. Principalul lucru este să urmați algoritmul corect de îngrijire și să efectuați în mod regulat manipulările descrise.

Recenzie video a soiului:

Categorie:Legume | Roșii
Avatar Goshia

O culoare destul de neobișnuită pentru roșii. Articolul nu indică cum să crească acest soi într-una sau două ramuri.Încă nu este clar de ce, când ciupiți, tăiați frunzele inferioare ale tufișului?
 

Avatar utilizator Ivan Sergeev

La un moment dat, era interesat de roșiile cu un aspect neobișnuit de fructe. Apoi mi-am dat seama că, atunci când le cresc, se acordă mai puțină atenție gustului decât aspectului. Poate că acest tip este o excepție.