Revizuirea soiului de roșii Golden Queen și caracteristicile cultivării sale

Aspectul roșiei cu fructe galbene este foarte atractiv. Degustatorii i-au apreciat foarte mult gustul. În îngrijire, planta este nepretențioasă. Aceste argumente sunt un argument puternic în favoarea alegerii unei varietăți promițătoare de roșii, Regina de Aur.

Roșii Regina de Aur pe tufișuri

Descrierea soiului

Roșia Regina de Aur aparține soiuri de tip nedeterminat... Sezonul de creștere este de 95-105 zile. Tufișurile cresc înalte, turnarea se efectuează în 1-2 tulpini. Frunzele sunt de dimensiuni medii, de culoare verde închis. Fructele sunt rotunjite, turnate la dimensiunea pumnului unui bărbat. Culoarea roșiilor este neobișnuită - galben miere. Datorită hipoalergenicității și gustului excelent, roșiile sunt recomandate pentru alimentația dietetică și pentru bebeluși.

Tehnologia agricolă pentru tomate este standard, chiar și un grădinar fără experiență poate face față creșterii. Acest lucru se datorează nepretențiozității plantei și rezistenței sale ridicate la bolile comune ale umbrelei de noapte.

Trăsături distinctive

Soiul este recomandat pentru cultivare în teren deschis și sub un strat de film. Tufișul câștigă rapid, ajungând la un metru în lungime. Acest lucru necesită instalarea unui suport și a unei jartiere. Ciupirea se efectuează și la prima perie.

Tomatele în creștere se efectuează în răsaduri. Particularitatea soiului constă în capacitatea de a da fructe chiar și în condiții meteorologice nefavorabile.

Soiul a fost crescut de crescătorii siberieni. Ca rezultat al muncii lor, a fost obținută o plantă cu proprietăți hipoalergenice și gust delicios.

Caracteristicile fructelor, randament

Fructele sunt legate în perii mici de 3-4 roșii. Roșiile rotunjite au o coastă pronunțată în zona tulpinii. Piele de culoare galben miere. Pulpa este de densitate moderată, conține mult suc și o cantitate mică de semințe. Gustul este dulce, cu note fructate.

Referinţă! În roșii multe elemente micro și macro utile... Fructul este recomandat persoanelor alergice, copiilor și persoanelor care urmează o dietă.

Greutatea medie a unei roșii cultivate într-o seră ajunge la 700 g. Fructele cu o greutate de 300-400 g sunt considerate deținătoare de recorduri în paturile deschise. Dintre giganți, Regina de Aur ocupă o poziție de lider. Cu o îngrijire adecvată, 6-10 kg de roșii selectate sunt îndepărtate dintr-un tufiș.

Cum să crească răsaduri

Semănatul semințelor Reginei de Aur direct pe paturi nu se face. Mai întâi trebuie să crești răsaduri. Pentru a face acest lucru, ar trebui să pregătiți un recipient cu volumul adecvat, material de plantare și amestec de sol.

Semințe

Puteți folosi material de plantare atât achiziționat, cât și pregătit cu propriile mâini. Opțiunea de magazin este de preferat, deoarece semințele au fost deja procesate. Ei trebuie doar să fie înmuiați chiar înainte de plantare. Este important să pregătiți semințele recoltate:

 1. sortare (selectați doar exemplarele mari fără deformări și deteriorări);
 2. verificați germinarea într-o soluție salină (pentru 100 ml apă 5 g clorură de sodiu);
 3. dezinfectați (într-o soluție slabă de permanganat de potasiu);
 4. tratați cu un stimulent de creștere (Epin, Zircon).

Semințele soiului Golden Queen

Amorsare

Sămânța se dezvoltă bine în sol liber și fertil. Puteți utiliza un sol universal sau puteți pregăti un amestec de sol din următoarele componente:

 • teren de grădină (partea 1);
 • turbă (2 părți);
 • humus (0,5 părți);
 • nisip grosier (0,5 părți);
 • frasin de lemn (1 pahar);
 • îngrășământ pe bază de 10 kg de sol (15 g de ingredient de potasiu, 10 g de uree, 30 g de superfosfat).

Referinţă! Pământul de grădină sau grădină de legume înainte de a se amesteca cu alte componente trebuie calcinat în cuptor pentru dezinfectare. De asemenea, puteți turna apă clocotită peste ea.

Recipient

Pentru creșterea răsadurilor se folosesc cutii din lemn, recipiente din plastic, cupe de unică folosință etc. Înălțimea recipientului nu trebuie să fie mai mică de 15 cm. Se fac găuri în partea de jos, astfel încât excesul de umiditate să aibă un loc de scurgere. Înainte de a umple cu substrat, un strat de lut expandat sau perlit este turnat pe fund pentru a crea drenaj.

Semănat

Solul pregătit este umezit și lăsat să se așeze timp de câteva ore. Apoi suprafața este ușor slăbită, se formează caneluri cu o adâncime de 1 cm, semințele sunt așezate la o distanță de 3-4 cm. Același interval se observă între caneluri.

După însămânțare, recipientul este acoperit cu polietilenă transparentă sau sticlă. Trebuie să puneți debarcarea într-o cameră caldă (temperatura medie 25 °). În fiecare zi, filmul este îndepărtat timp de o jumătate de oră pentru difuzare. Pe măsură ce solul se usucă, este umezit cu o sticlă de pulverizare.

Lăstarii apar în aproximativ 4-7 zile. Din acest moment, trebuie să îndepărtați adăpostul și să puneți recipientul într-un loc mai rece (temperatura ar trebui să fie la început 18-20 °, apoi 14-16 °). Lăstarii tineri au nevoie de o iluminare bună. Ora de vară ar trebui să fie de 12-16 ore.

Când irigați răsadurile, nu permiteți pătrunderea apei pe verdeață.

Primul pansament superior se administrează la 2-3 săptămâni după germinare. În aceste scopuri, compozițiile organice sau compozițiile humice speciale sunt ideale.

O alegere se face după formarea a 2-3 frunze adevărate pe lăstari. Fiecare mugură, împreună cu o bucată de pământ, este transferată în cupe de unică folosință. După 2-3 săptămâni, se efectuează oa doua alegere, dar deja într-un recipient mai mare.

Cum se cultivă roșii

Răsadurile sunt transferate pe teren deschis după ce au trecut amenințările înghețurilor nocturne. Răsadurile sunt transferate în seră după ce ating o înălțime de 25-35 cm. Până la acest moment, 8-10 frunze adevărate se formează pe lăstari, sistemul rădăcină este bine dezvoltat. Cu câteva săptămâni înainte de plantare, răsadurile sunt scoase afară pentru întărire. Procedura se efectuează zilnic cu o creștere treptată a timpului de la 30 de minute la 2 ore.

Roșii galbene coapte

Aterizare

Paturile sunt împărțite în conformitate cu schema: 70x70 cm. Tufișurile unei plante adulte se răspândesc, deci nu ar trebui să îngroșiți plantarea. Acest lucru va face mai greu să pleci. Pentru adaptarea rapidă a răsadurilor și creșterea intensivă, trebuie să pregătiți solul. Pe lângă dezinfectare, va trebui să fie îmbogățit cu îngrășăminte, nisip și turbă, dacă există o densitate crescută.

Apa este turnată mai întâi în găurile pregătite, după care se instalează răsadul. Cu mișcări ușoare, îl îngropă, apăsând ușor solul. După irigare, paturile sunt ușor slăbite și acoperite cu mulci.

Îngrijire

Îngrijirea suplimentară este în conformitate cu regulile standard ale tehnologiei agricole. Există câteva nuanțe în ceea ce privește modelarea și ciupirea bucșei. Informațiile sunt prezentate în tabel.

Activități de îngrijire a roșiilor

Nume

Regularitate

Caracteristici ale

Udare

1-2 p. pe săptămână, în caz de căldură zilnic

Irigarea trebuie începută de la 3-5 zile după plantare. Mai mult, modul este setat luând în considerare gradul de umiditate a solului.

Plivirea, slăbirea

O dată la 2 săptămâni sau după cum este necesar

Slăbirea se face după udare pentru a evita formarea crustei. Buruienile atrag paraziți, provoacă dezvoltarea ciupercii. Este recomandabil să combinați ambele proceduri pentru a economisi timp.

Pas cu pas

+

Realizat până la prima perie de flori.

Modelarea tufei

+

Tufa este formată în 1-2 tulpini.

Jartieră

+

Se realizează până la sprijin în mai multe etape pe măsură ce tufa crește.

Pansament de top

După plantare, faceți de 3 ori.

Prima dată la 10 zile după plantare (amestec de mullein 0,5 l și nitrophoska 15 ml pe găleată de apă);

A doua oară în 3 săptămâni. (îngrășăminte minerale cu azot, fosfor și potasiu);

A treia oară în 2 săptămâni. (compoziție potasiu-fosfor)

Caracteristici ale cultivării și posibile dificultăți

După plantare, răsadul câștigă rapid. Dacă planta se dezvoltă prost, trebuie să introduceți îngrășăminte cu azot. De asemenea, este important să reglați udarea.

În perioada de înflorire a cartofilor, culturile de grădină sunt afectate de gândacul de cartof Colorado. Adesea îi place plăcile de tufișuri de roșii, ceea ce poate duce la distrugerea plantării. Pentru a preveni problema, se recomandă inspectarea regulată a paturilor pentru a identifica gândacii sau larvele. Dacă se găsește o populație numeroasă, trebuie efectuat un tratament insecticid.

Cele mai mari dificultăți apar cu copiii vitregi. Trebuie îndepărtate aproape săptămânal, astfel încât tufa să se formeze corect. De asemenea, va trebui să fiți atenți la jartieră. În caz contrar, sub influența vânturilor sau sub greutatea turnării fructelor, ramurile se vor rupe.

Boli și dăunători

Roșia Golden Queen este caracterizată de o imunitate puternică. Rezistența se manifestă la bolile comune ale nopții. Ca profilaxie împotriva mozaicului de tutun, a rasei târzii, a ofilirii fusarium, se recomandă să se ia următoarele măsuri:

 1. dezinfectați suprafețele serii și solul înainte de plantare (folosind o soluție de permanganat de potasiu sau sulfat de cupru);
 2. pulverizați paturile cu remedii împotriva bolii târzii (preparate care conțin cupru);
 3. aerisiți regulat sera, evitând curenții de aer;
 4. plivirea și slăbirea solului;
 5. așezați un strat de mulci pe pământ pentru a proteja solul de uscare.

Plantele ar trebui să fie inspectate în mod sistematic pentru identificarea dăunătorilor. Următorii paraziți sunt periculoși pentru debarcare:

 • musca alba;
 • trips;
 • melci;
 • afid;
 • urs.

Când sunt detectate insecte sau produse ale activității lor vitale, devine necesar să pulverizați paturile cu ajutorul insecticidelor. Puteți scăpa de gândacul de cartof Colorado, colectând manual larvele și adulții. Dacă acest lucru nu ajută, ei recurg la prelucrarea roșiilor cu mijloace speciale.

Nuanțele creșterii pe teren deschis și într-o seră

Roșia de selecție rusă Zolotaya Koroleva este destinată cultivării într-o seră. În regiunile calde, este cultivat cu succes în câmp deschis. Dacă alegeți opțiunea sub acoperire, trebuie luate în considerare următoarele instrucțiuni.

 1. Puteți îmbunătăți sistemul rădăcină al roșiilor îmbogățind solul cu oxigen și azot. Compușii de azot se aplică înainte de perioada de înflorire. Mai târziu, se folosesc îngrășăminte cu potasiu-fosfor. Puteți deschide accesul la oxigen slăbind sau plantând între rânduri de leguminoase.
 2. Gustul fructului este îmbunătățit dacă busuiocul este plantat în jurul perimetrului paturilor de tomate. Roșiile vor dobândi o aromă mai strălucitoare și un gust mai bogat.
 3. Pentru a preveni infecția cu boli fungice, se recomandă aerisirea serii zilnic. Dar, în același timp, este important să evitați curenții de aer, mai ales până când răsadurile sunt puternice.

Când cultivați roșii pe teren deschis, este recomandabil să instalați un sistem de irigare prin picurare. Această metodă este potrivită nu numai pentru umezirea solului, ci și pentru introducerea compozițiilor nutritive și pansamentelor. Această opțiune de irigare simplifică întreținerea paturilor. Pentru a preveni paraziții între rânduri, ar trebui plantate plante care resping dăunătorii. Acestea sunt: ​​gălbenele, pătrunjel, cimbru, salvie etc.

Recoltarea și aplicarea culturii

Când răsadurile Reginei de Aur sunt plantate în luna mai, fructele ating maturitatea tehnică în a doua jumătate a lunii iulie. Roșiile din seră se coc cu câteva săptămâni mai devreme decât în ​​câmp deschis. Perioada de recoltare nu se întinde datorită formării pe cale amiabilă a ovarelor și maturării. Legumele sunt depozitate suficient de mult atunci când sunt plasate într-un loc răcoros.

Unul dintre avantajele soiului este utilizarea universală a fructelor. Sunt potrivite pentru prepararea multor feluri de mâncare culinare. Datorită dimensiunii lor mari, roșiile sunt rareori folosite pentru a învârti întregul.Cu toate acestea, roșiile sunt ideale pentru salate proaspete și preparate de iarnă, unde fructele sunt zdrobite în pene. Din pulpă se obține un suc gros și gustos, care este, de asemenea, recoltat pentru consum în sezonul rece.

Vedere în secțiune a Reginei de Aur

Avantajele și dezavantajele soiului

Regina de Aur este bine cunoscută de locuitorii de vară și de proprietarii complexelor de sere. Soiul este popular pentru următoarele beneficii:

 • cu fructe mari;
 • gust excelent;
 • coacere timpurie;
 • lipsit de pretenție față de tehnologia agricolă;
 • randament ridicat stabil;
 • imunitate puternică;
 • conținut ridicat de aminoacizi, zahăr și alți nutrienți;
 • capacitatea de a crește în aer liber și sub acoperire.

În procesul de creștere a unei varietăți, ar trebui luate în considerare unele dezavantaje:

 • nevoia de ciupire, modelarea unui tufiș;
 • fertilizarea obligatorie a solului (creșterea intensă și formarea fructelor mari necesită hrănire constantă cu substanțe nutritive);
 • o jartieră la suporturi (o plantă înaltă și răspândită se poate sparge sub greutatea fructului).

Recenzii ale fermierilor

 • Semyon Ilici, teritoriul Krasnodar

Când plantez răsaduri într-o seră, instalez imediat suporturi. Creșterea lăstarilor este intensă, așa că primul nivel al jartierei îl petrec deja la 3 săptămâni după plantare. Planta răspunde bine la fertilizare. Folosesc atât compoziții minerale, cât și materii organice. Tăierea târzie a distrus paturile cu roșii Volgograd și Rufus. Aterizarea cu Regina de Aur a rămas intactă.

 • Antonina, regiunea Moscovei

Roșiile sunt pe deplin în concordanță cu numele lor. Regina de aur este excelent cultivată în câmp deschis. Acopăr puieții cu un film doar noaptea, când există amenințarea înghețurilor târzii. Îmi place foarte mult prezentarea și gustul roșiei. Pentru al doilea an am pregătit piureul de roșii pentru iarnă pentru nepoata mea mică. Nutriționiștii spun că tulpina este bună pentru copiii mici. În weekend, îmi răsfat copiii adulți cu pizza, pe care o gătesc și cu ajutorul Reginei de Aur. Se dovedește a elimina nu mai mult de 7 kg de fructe din tufiș.

 • Elena, regiunea Rostov

În general, soiul Golden Queen dă roade bine, dar necesită hrănire și ciupire regulată. Dezavantajul soiului este formarea unui număr mare de copii vitregi, care trebuie eliminați aproape în fiecare săptămână. Printre avantaje: randament stabil, rezistență la boli, tehnologie agricolă de înțeles.

Recenzie video a soiului:

Categorie:Legume | Roșii
Avatar Goshia

Pe baza descrierii, nu este dificil să crești acest soi de roșii. Cred că trebuie să crească un tufiș în două tulpini, dar nu înțeleg cum - este să mă ciupesc de prima perie, încerc mereu să tai toți vitregii și să o fac în mod regulat.

Lera1 avatar

Astfel de roșii nu sunt foarte potrivite pentru o roșie, borșul va fi prea pal și urât, dar, în schimb, într-un borcan împreună cu roșii roșii, arată destul de bine și nu are gust de roșii rele.

Avatar utilizator Ivan Sergeev

Pentru mine, principalul lucru al unei roșii nu este aspectul său și nici măcar gustul, mă interesează mai mult proprietățile lor benefice, de exemplu, bogăția fierului. Dar la roșiile galbene, teoretic, ar trebui să fie mult mai puțin.

Această varietate de roșii este doar un dar pentru mine. Am plantat semințele mai întâi în recipiente, când au crescut, apoi în seră. Toate răsadurile au fost acceptate. O caracteristică este creșterea rapidă a acestora, i-am legat de un suport. Și, de asemenea, fructe mari cărnoase, pentru că nu fiecare soi oferă o astfel de recoltă. Gustul este foarte suculent și ușor. Copiii sunt încântați de ei.

Avatar Lyubov Moroz

Și m-am îndrăgostit de roșiile cu fructe galbene pentru natura lor dietetică. Pot fi consumate chiar și de persoanele cu gută și boli gastro-intestinale. Soiuri preferate - acesta, Regina de Aur și hibridul Stesha.