Plantarea și îngrijirea cannes pe banda din mijloc

Plantarea și îngrijirea cannesului ar trebui să ia în considerare faptul că acestea cresc bine, înflorind abundent în zone protejate de vânt, luminoase, cu sol fertil. Au nevoie de spațiu și udare abundentă.

În condițiile Rusiei centrale, în martie - aprilie, trebuie să înceapă pregătirea pentru plantare pe teren deschis. Pentru început, rizomii sunt așezați într-un material slab (bărbierit, turbă mare de mlaștină) într-un loc umed și cald.

Plantarea și îngrijirea cannesului

După începerea germinării, cannesul poate fi împărțit, lăsând 2-3 muguri. Când utilizați bucăți mai mari (după îndepărtarea părților de uscare), bucșa se va dovedi a fi mult mai mare.

Rizomii divizați cu muguri și rădăcini încolțite sunt plantați în ghivece mari la o adâncime de câțiva centimetri. Solul trebuie să fie cald și bine luminat.

Cannes este „reinstalat” în grădină după încetarea definitivă a înghețurilor, alegând un loc liniștit, suficient de luminat de soare. Pentru pansament superior, se folosesc îngrășăminte ușor solubile, cu un conținut ridicat de fosfor și un conținut mic de azot.

Având în vedere dimensiunea considerabilă a tufișului de cannes, acestea sunt plantate la o distanță una de cealaltă, care nu depășește 60 cm. Pentru a crea o mică perdea densă, o puteți așeza puțin mai aproape, aproximativ 6-7 bucăți pe metru pătrat.

Canne bine dezvoltate, plantate în sol deschis în iunie, înfloresc magnific într-o lună, în timp ce tulpinile puternice de flori nu necesită niciun sprijin.

Toamna, când are loc înghețul, cannesele trebuie săpate, astfel încât rizomii să nu înghețe și așezați într-o găleată cu pământ. Iarna, conservele sunt depozitate într-o cameră rece, umezind ocazional solul.

Categorie:Aterizare | Cannes