Recenzie a soiului de roșii „Regele frumuseții”

Soiul Beauty King a fost obținut la stația crescătorului ca rod al muncii oamenilor de știință americani. Aspectul neobișnuit, gustul excelent și inertitatea față de boala târzie sunt cartea de vizită a roșiei regelui frumuseții. Calitățile remarcabile ale plantei și caracteristicile cultivării sunt descrise mai jos.

Tomate King of Beauty

Descrierea soiului

Particularitatea soiului constă în creșterea nelimitată a plantei, ceea ce indică faptul că cultura aparține unei specii nedeterminate. Înălțimea tufișului poate ajunge la 2 metri.

Caracteristicile iepurelui de frumusețe:

 • sezon de creștere - 110-118 zile;
 • semne externe - un tufiș înalt cu frunze mari și fructe mari, culoarea frunzei este verde bogat;
 • greutatea fructelor - 180-300 g;
 • culoarea cojii - portocaliu cu dungi roșii;
 • forma fructelor - rotunjită turtită;
 • reguli de inginerie agricolă - standard;
 • scopul roșiilor este universal;
 • rezistenta la boli - ridicata;
 • locul de cultivare - sub acoperire și în câmp deschis;
 • randament - de la 5 la 7,5 kg pe bucșă.

Cum să crească răsaduri

Semănat mai departe răsaduri se efectuează cu 2 luni înainte de transferul lăstarilor tineri pe paturi (seră sau în teren deschis). Dar mai întâi, semințele sunt sortate, respingând exemplarele cu o suprafață neuniformă, pete și semne de infecție fungică. Adesea, sămânța este infectată cu boli frecvente, deci este dezinfectată prin înmuiere într-o soluție slabă de permanganat de potasiu. Puteți utiliza, de asemenea, agenți speciali care sunt vânduți într-un magazin de grădinărit ca agent de procesare.

Referinţă! Pentru a crește germinarea și a crea protecție împotriva bolilor, sămânța este păstrată într-un stimulator de creștere!

Solul pentru însămânțare este neutru. Este mai ușor să folosiți un substrat gata făcut pentru uz universal sau special pentru roșii. De asemenea, este potrivită opțiunea amestecului de sol auto-făcut din nisip, sol de grădină, cenușă de lemn, humus. Un container pentru răsaduri este selectat cu o înălțime laterală de 15-25 cm. În partea de jos, trebuie să existe găuri de drenaj și un strat de drenaj (de exemplu, lut expandat).

Într-un sol umezit (nu umed!), Semințele sunt îngropate cu 0,8-1 cm. După pulverizarea solului peste însămânțare, recipientul este acoperit cu un film sau o sticlă. Într-un mediu de 23-25 ​​°, răsadurile apar după 6-10 zile. De îndată ce 1-3 frunze apar pe lăstari, se efectuează o alegere. Este de dorit să combinați acest proces cu tratamentul cu un stimulent de creștere (de exemplu, folosind Pennant).

Important! Tratamentul răsadurilor cu un stimulent de creștere crește imunitatea plantei, optimizează percepția suplimentelor minerale.

Următorii factori asigură dezvoltarea normală a lăstarilor tineri:

 1. iluminare suficientă (durata orelor de vară ar trebui să fie de 8-12 ore);
 2. regim de temperatură de alunecare (în timpul zilei 20-23 °, noaptea 16-18 °);
 3. udarea regulată cu apă caldă așezată (nu puteți umple răsadurile, precum și permiteți uscarea solului);
 4. hrănire și tratament în timp util cu stimulente de creștere.

Când efectuați irigarea, nu permiteți pătrunderea apei în partea verde a plantei. Înainte de a planta pe paturi, răsadurile trebuie întărite. Pentru a face acest lucru, containerele sunt scoase timp de 1-2 ore pe stradă. Atunci când crește răsaduri și în timpul perioadei de adaptare, ar trebui evitate curenții.

Cutaway Tomatoes Regele frumuseții

Cum se cultivă roșii

Aterizare

Răsadurile sunt transferate în paturi 55-60 de zile după însămânțare.Când aterizați pe teren deschis, trebuie luat în considerare indicatorul de temperatură nocturnă, acesta nu trebuie să ajungă la zero. În cazul unei deteriorări accentuate a condițiilor meteorologice, se recomandă acoperirea aterizării cu geotextil sau folie pe timp de noapte.

Plantarea se efectuează în sol pregătit. Pentru a face acest lucru, este dezgropat, fertilizat cu îngrășăminte organice sau minerale și umezit. Paturile sunt formate conform schemei: 3-4 bucșe la 1 m2. Gaura este mai întâi îmbogățită cu cenușă de lemn și udată bine. La îngroparea creșterii, frunzele inferioare sunt tăiate, astfel încât să nu intre în contact cu solul. Dacă piciorul este ridicat, această acțiune este omisă.

Referinţă! La plantarea răsadurilor pe paturi, se aplică îngrășăminte cu azot, care au un efect benefic asupra dezvoltării și creșterii plantei.

Îngrijire

Reguli îngrijirea roșiilor Regele frumuseții nu este semnificativ diferit de tehnologia agricolă a altor soiuri. Este necesară plivirea și slăbirea periodică a solului. Aceste proceduri sunt de obicei combinate pentru a optimiza procesul. Cartierul cu buruieni este plin de leziuni fungice și putrefactive, care se dezvoltă activ într-un mediu cald umed. Aerarea solului facilitează o mai bună penetrare a nutrienților și a oxigenului în partea rădăcinii plantei.

Modul de irigare este selectat ținând cont de tipul de sol. Este important să nu-l lăsați să se usuce. De obicei, în stadiul creșterii răsadurilor, se utilizează irigarea dublă pe săptămână. Pe măsură ce temperatura din timpul zilei crește, udarea devine mai frecventă la procedurile zilnice. Solul trebuie umezit devreme dimineața sau seara, de îndată ce soarele începe să se ascundă după orizont. Se folosește doar apă caldă, așezată.

După plantarea răsadurilor, amestecurile nutritive sunt introduse de încă 2 ori:

 • înainte de înflorire;
 • în timpul formării fructelor.

Dacă în perioada de creștere a masei verzi este nevoie de îngrășăminte cu azot, compozițiile potasiu-fosfor sunt mai potrivite pentru formarea ovarelor.

Soiul se distinge prin creșterea intensivă a tufișului, astfel încât planta are nevoie de o jartieră. În acest scop, se instalează cârlige înalte sau se ridică un spalier. Bucșa este turnată în 2-3 tulpini. Pe măsură ce lăstarii cresc, se realizează ciupirea (pe laterale se formează ramuri sterile).

Caracteristici ale cultivării și posibile dificultăți

La cultivarea soiului Regele Frumuseții, trebuie acordată o atenție specială următoarelor probleme.

 1. Atunci când crește răsaduri, condițiile principale sunt udarea suficientă și orele de lumină naturală timp de aproximativ 10 ore. Pentru a crea un microclimat acceptabil, este important să găsiți locul potrivit.
 2. Dacă răsadurile care nu au suferit întărire sunt transferate pe paturi, există o mare probabilitate de ofilire a acestora.
 3. Irigarea trebuie făcută în mod regulat, dar nivelul de umiditate al solului este verificat înainte de udare. Stagnarea apei nu trebuie permisă, aceasta este plină de infecții fungice și dezvoltarea putregaiului.
 4. Planta crește rapid. Tufișurile care nu sunt legate la timp se rup ușor de vânt și sub greutatea fructelor coapte. Prin urmare, mai des trebuie să inspectați paturile, să faceți o jartieră.
 5. Soarele activ face mult rău, roșiile se pot arde și pur și simplu se ofilesc. Pentru protecție, se recomandă construirea unor structuri primitive cu umbrire ușoară. Poate fi o plasă specială pentru grădină sau o țesătură chintz.
 6. În ciuda imunității puternice, măsurile preventive nu pot fi ignorate. Toate tratamentele trebuie efectuate conform programului.

Boli și dăunători

Regele frumuseții este inert față de bolile comune ale solanelor, dar măsurile preventive nu trebuie neglijate.

Sunt luate în considerare probleme grave:

 • dungă;
 • ofilire verticală;
 • putregaiul de sus;
 • pete maro;
 • ofilirea fusarium etc.

Pentru tratament și profilaxie, se utilizează fungicide și agenți chimici speciali dezvoltați pe baza substanțelor biologic active. Cele mai populare: Ridomil, Quadris, Syngenta; Magnicur și alții.

Sunt periculoase pentru plante și dăunători:

 • melci;
 • musca alba;
 • urs,
 • acarian păianjen.

În lupta împotriva paraziților, sunt activi următorii agenți: Confidor, Karbofos, Strela, Bazudin. Alături de medicamente, se folosesc metode populare folosind cenușă de lemn, soluție salină, infuzie pe tutun, calendula etc.

Nuanțele creșterii pe teren deschis și într-o seră

Când plantați o cantitate mică de răsaduri, nu va fi dificil să organizați corect paturile. Dacă numărul răsadurilor este estimat la câteva sute, sau chiar mii, este necesar să se adere la un anumit aranjament al tufișurilor. Opțiunile de seră diferă de regulile din teren deschis.

La cultivarea roșiilor sub acoperire, sunt respectate următoarele cerințe:

 1. monitorizarea constantă a gradului de umiditate a solului, nu permite stagnarea apei în sol;
 2. este necesară ventilația planificată;
 3. ar trebui evitate curenții;
 4. schema de plantare: intervalul dintre tufișuri este de la 40 la 50 cm, distanța dintre rânduri este de 75-80 cm.

Important! Plantele mature nu trebuie să atingă ramurile unei culturi învecinate, prin urmare, este interzisă reducerea distanțelor recomandate.

În teren deschis, paturile sunt formate conform schemelor:

 • spațierea în rânduri de 40 cm, spațierea rândurilor - 65-70 cm;
 • aterizare eșalonată - 50x40 cm.

Spațiile libere între roșii pot fi plantate cu ierburi.

Recoltarea și aplicarea culturii

Timpul de recoltare începe spre sfârșitul lunii iulie. Puteți scurta perioada de coacere a fructelor cu câteva săptămâni când cultivați roșii în sere. Fructele coapte nu se umple cu o culoare roșie bogată, un ton portocaliu cu dungi galbene este considerat normal.

Aplicația Regelui Frumuseții poate fi numită universală. Sucurile și piureul de cartofi sunt preparate din roșii, salatele sunt înfășurate pentru iarnă, utilizate în combinație cu alte soiuri pentru a face paste. Vă puteți bucura și de gustul original cu roșii proaspete. Acestea conferă salatei nu numai o aciditate răcoritoare plăcută, ci și o culoare originală.

Soi de roșii Regele frumuseții

Avantajele și dezavantajele soiului

Regele frumuseții este considerat versatil, deoarece este potrivit pentru cultivarea în interior și în exterior. Printre alte avantaje ale soiului:

 • capacitate distinctivă de a forma ovare;
 • imunitate puternică la boli târzii;
 • aspect atractiv și neobișnuit al fructului;
 • recolta se păstrează mult timp fără pierderea gustului și a prezentării;
 • roșiile tolerează bine transportul.

Atunci când alegeți acest soi pentru cultivarea în sere sau grădini de legume, este important să luați în considerare unele dintre nuanțe:

 • randament relativ scăzut (în comparație cu alte soiuri, apare cifra medie);
 • atunci când cultivați roșii în Siberia sau în centrul Rusiei, metoda cu adăpost este potrivită (pe teren deschis, plantele tinere se pot îngheța dacă sunt plantate la timp, cu o plantare târzie, există o mare probabilitate de a obține o cultură necoaptă).

Urmăriți o recenzie video a soiului:

Recenzii ale fermierilor

 • Nikolay Vasilievich, regiunea Novgorod

Soiul Regele Frumuseții a prins rădăcini în serele mele din cauza gustului decent al fructelor și a pretențiilor în tehnologia agricolă. Este important pentru orice fermier ca recolta să fie vândută în timp util, în timp ce prezentarea răspunde nevoilor consumatorilor. Nu există astfel de probleme cu roșiile Regelui Frumuseții, acestea se disting prin calitate excelentă de păstrare, transportabilitate. Transplant răsadurile în paturi cu tufișuri, care sunt formate din 2 lăstari. Mențin intervalul dintre plante la 40-50 cm.

 • Dmitry, regiunea Krasnodar

Regele frumuseții nu poate fi numit altceva decât exotic. Acest lucru se datorează culorii neobișnuite a fructelor și formei lor. În câmp deschis cultiv roșii împreună cu alte soiuri de mai bine de 5 ani. În medie, greutatea unei roșii este de 200-250 de grame, dar cantitatea predominantă a culturii nu cântărește mai mult de 180 de grame. Formez tufișuri în trei trunchiuri. Consider că principalul avantaj al Regelui Frumuseții este rezistența ridicată la boala târzie și la alte boli fungice.

 • Valentina, regiunea Kursk

Întrețin 6 complexe de seră pentru cultivarea roșiilor, practic de mai bine de 7 ani. În acest timp, au apărut soiuri de frunte, pe care le plantez anual. Printre ei se numără Regele Frumuseții.Cultura este ideală pentru o metodă de acoperire a cultivării. Înălțimea unui tufiș adult ajunge la 160-180 cm, masa celui mai mare fruct este de 250-300 g. Tratamentele preventive împotriva nenorocirilor obișnuite sunt reduse la minimum, ceea ce se explică prin rezistența ridicată a roșiilor la infecții fungice și putregai. Recolta se păstrează mult timp, transportul se efectuează fără sortare ulterioară, fructele tolerează bine transportul.

Pe forumurile grădinarilor, recenziile despre soiul Regele Frumuseții sunt predominant pozitive, ceea ce indică o imunitate puternică și o bună adaptare a plantei la diferite condiții.

Categorie:Legume | O rosie
Avatar Goshia

O roșie pătată incredibilă, iar în interiorul ei este de același fel. Nu am tratat niciodată răsaduri cu un stimulent de creștere pentru a crește imunitatea. Va trebui să încerce anul viitor.
 

Avatar utilizator Egorr

Aspectul fructelor acestui soi este foarte neobișnuit. Va fi necesar să încerc să-l plantez, deși nu simt prea mult optimism, nu folosesc stimulente de creștere în principiu, iar climatul din regiunea noastră este cel mai probabil diferit de zona pentru care a fost scos.

Lera1 avatar

Aceasta este o varietate destul de dulce de roșii și asta îmi amintesc, odată ce am cumpărat-o pe piață. Dar m-au înșelat cu semințe, sper că anul viitor voi obține acest soi special.