Forțarea crocusurilor până pe 8 martie - sfaturi, secrete și reguli

Piața de flori de Ziua Femeii din 8 martie este plină de buchete, dar un astfel de cadou nu durează mult. Mai bine să vă mulțumiți femeia iubită cu înflorire timpurie crocuri într-o oală... Există zăpadă în afara ferestrei, iar muguri delici au înflorit pe fereastră. Ce ar putea fi mai romantic! Nu va trebui să vă gândiți la un cadou pentru 8 martie dacă învățați cum să distilați crocuri grațioși cu înflorire timpurie. Procesul necesită anumite cunoștințe, răbdare, dar bucuria femeii din dar va plăti diligența ei.

Cultivarea unei flori până la o anumită dată este întotdeauna dificilă. Pentru a face acest lucru, trebuie să calculați exact data aterizării. Și fără o pregătire specială a bulbilor, este dificil să se prezinte muguri înfloriți grațioși într-un ghiveci frumos. Aș vrea ca înflorirea crocusilor sau a șofranului să dureze mai mult. Prin urmare, respectă regulile pentru îngrijirea unei plante ornamentale, o plasează în condiții adecvate.

Conţinut:

Cele mai bune soiuri de crocuri pentru forțare

Cele mai bune soiuri de crocuri pentru forțare

Crocurile sunt alese ca dar pentru o femeie, deoarece acestea sunt personificarea purității și a virginității. Crescând pe versanții munților în natură naturală, florile se încântă cu corola de un ton albastru pal cu un centru galben. Mugurii apar de sub zăpadă în martie-aprilie.

Crescătorii au crescut soiuri și hibrizi de diferite culori, printre care este potrivit pentru forțarea acasă.

varietate

Caracteristicile florilor

Ioana d'Arc

O varietate prolifică cu flori mari, albe ca zăpada sau violet, înălțimea tulpinii de până la 15 centimetri.

Pickwick

O varietate care formează pahare de petale atât în ​​tonuri de alb, cât și de liliac, sau în două culori, cu frunze înguste de culoare verde închis, decorate cu vene albe.

Frumusețe cu dungi

Soi cu petale albastru-liliac în dungi albe, înălțimea tulpinii de la 10 la 15 centimetri.

Yellow Mammos (Mamut galben) Soi hibrid cu jante cu cupe galbene aurii cu diametrul de până la 4 centimetri.
Purpureus Grandiflorus

O varietate frumoasă cu o aromă uimitoare de flori albastre de formă regulată.

Toate soiurile și hibrizii pot fi pregătiți până pe 8 martie prin alegerea cormurilor de crocus cu flori mari într-un magazin specializat. Este recomandabil să cumpărați material de plantare în toamnă, când este de cea mai înaltă calitate.

Selecția ghiveciului

Selecția ghiveciului

Recipientul în care vor fi așezați becurile de crocus trebuie selectat special. Orice ghiveci nu este potrivit pentru forțarea florilor, deoarece în ea vor răsări până la 5 - 10 bulbi. Și aici este important să nu se atingă unul de celălalt.

Culoarea recipientului este selectată în funcție de decorul spațiilor și de starea de primăvară.

Este imposibil ca cormurile să fie amplasate lângă pereții containerului. Ar trebui să existe un decalaj de 3-5 centimetri între ele. Prin urmare, trebuie să pregătiți o oală largă, cu diametrul de 10-15 centimetri, cu pereți joși. Cel mai potrivit este un castron sau un vas special rotunjit cu găuri sau buzunare pentru mugurii de flori.

Găurile sunt găurite în partea de jos a recipientului prin care se va scurge excesul de umiditate.Materialul pentru recipient va fi plastic sau ceramică. Pereții respiră mai bine în recipiente de faianță și umezeala nu se acumulează.

Pregătirea substratului solului

Pregătirea substratului solului

Pentru crocuri, solul este selectat aciditate neutră... O caracteristică a substratului ar trebui să fie slăbiciunea, umiditatea bună și permeabilitatea la aer.

Valoarea nutritivă a solului nu joacă un rol important în forțarea unei flori. Este suficient să adăugați o parte a solului compusă din nisip și turbă la solul de grădină și gazon pregătit și dezinfectat. Dacă este plantat în nisip, atunci adăugați humus și turbă fără greș.

Dar în recipient, un strat de drenaj este neapărat turnat pe fund, care este necesar pentru ca lichidul în exces să se scurgă după udare.

Se crede că pentru forțarea crocurilor, compoziția substratului nu este importantă. Șofranul înflorește cu succes atât în ​​nisip, lut expandat, chiar și în apă. Dar odată cu utilizarea ulterioară a unei plante ornamentale ca locuitor domestic, este mai bine să o obișnuiești imediat cu un substrat nutritiv. De asemenea, se utilizează un amestec de sol multistrat. Rădăcinile florii care cresc din partea de jos a bulbului vor fi într-un sol hrănitor, iar corpul va fi protejat de putrezire de nisip.

Pregătirea becurilor

Pregătirea becurilor

Când forțează crocuri, cormii suferă într-un ritm accelerat procesele de care au nevoie pentru înflorire în condiții naturale. Planta ornamentală este dată doar trei luni pentru răcire și înrădăcinare. Dacă se folosesc flori din grădină, atunci bulbii sunt dezgropați în iunie. În acest caz, apare respingerea celor deteriorate și mici.

Materialul trebuie uscat și plasat într-o încăpere cu o temperatură ridicată a aerului. Timp de 7 zile, becurile sunt încălzite la soare la 34 de grade, apoi pot fi îndepărtate într-un loc unde temperatura este moderată, nu mai mare de 20 de grade Celsius. După 15 zile, temperatura poate fi redusă în continuare la 17-15 grade. În august, după data de 10, a venit timpul să se răcească materialul săditor.

Timp de o lună, este mai bine să puneți cormi de crocus în frigider, înveliți anterior în hârtie groasă.

Puteți păstra crocuri mai mult timp. Pentru a efectua forțarea până pe 8 martie, plantele ar trebui să fie plantate în sol în octombrie sau la începutul lunii noiembrie. Semnalul pentru sezonul de creștere al florilor este plantarea lor într-un recipient cu un substrat de sol.

Termeni și reguli de aterizare

Date și reguli de aterizare

Este posibil să se calculeze timpul pentru distilarea culturilor cu înflorire timpurie, ținând cont de faptul că durează 3 luni pentru răcire și înrădăcinare. Pentru ca șofranul să înflorească pentru vacanța de primăvară, este necesar să plantați în perioada 20 octombrie - 5 noiembrie.

Caracteristici de aterizare:

  • Lutul sau pietricelele extinse sunt turnate în oala pregătită, apoi un strat de substrat nutritiv.
  • Cormurile sunt așezate astfel încât să nu intre în contact între ele și pereții recipientului.
  • Ramane sa apesi putin fundul si sa-l presari deasupra cu nisip, usor compactat. Puteți stropi cu lut expandat deasupra.
  • După udare abundentă, ghivecele sunt mutate într-o cameră răcoroasă, cu o temperatură de 5-9 grade Celsius. Aici vor trebui să petreacă aproape 2 luni pentru a prinde rădăcini.
  • Puteți păstra ghivecele de ceapă în subsol sau în garaj, chiar și în frigiderul de pe raftul de jos.

Abia după răcire se începe distilarea. Procedura se efectuează cu 2 săptămâni înainte de înflorirea crocusului. Plantele vor prinde rădăcini în acest moment, care vor fi vizibile în găurile de drenaj ale containerului. Vor apărea și lăstari de 5 centimetri.

Aceste semne arată că floarea este pregătită pentru distilare. Acum poate fi transferat într-o cameră luminoasă, unde temperatura aerului este de 15 grade peste zero. Noaptea, este mai bine să expuneți vasul cu muguri la o răceală de 0 grade. Plantei i se dă aspectul venirii primăverii și începe să arunce mugurii.

Iluminat, umiditate, temperatură

Iluminat, umiditate, temperatură

După expulzarea pedunculilor, crocusii se pot ofili rapid, deci trebuie să le creați condiții pentru înflorire pe termen lung:

  1. În timpul zilei, florile au nevoie de lumină, dar moderată și slabă, care apare de obicei la începutul primăverii. Prin urmare, este necesar să plasați ghivecele de crocuri înfloriți pe pervazul ferestrelor din nord-vest sau nord-est.Se vor ofili chiar și din cauza iluminării artificiale puternice.
  2. Floarea are nevoie de umezeală puțin mai mult decât norma, așa că puteți pune o farfurioară cu apă și, de preferință, zăpadă, lângă ea.
  3. Este imperativ să monitorizați temperatura atunci când crocusii înfloresc. Chiar și o ușoară creștere a acestuia va duce la faptul că mugurii vor cădea. Suficient de 14-15 grade în timpul zilei, iar noaptea de la zero la minus 1-2 pentru a prelungi înflorirea plantelor delicate.

Condițiile de crocus ar trebui să fie apropiate de condițiile naturale. Iar apariția mugurilor albastri de sub zăpadă începe când aerul se încălzește ușor.

Udarea și hrănirea crocurilor

Udarea și hrănirea crocurilor

După aruncarea mugurilor cu flori de primăvară, se udă moderat, printr-un palet. De obicei, în condiții bune, puteți admira crocuri înfloriți timp de până la trei săptămâni. De îndată ce înflorirea se oprește și frunzele plantei devin galbene, opriți udarea. Hrănesc cultura decorativă atunci când vor să o transplanteze în grădină sau să o lase ca acasă.

Puteți lăsa pentru re-distilarea acelor cormi care au fost păstrați, nu au fost deteriorați sau putreziți.

După înflorire, puteți hrăni ușor solul cu azotat de amoniu sau analogul său de potasiu. Apă cu măsură, umezind mușchiul sau pietricelele din tigaie. Nivelul apei nu trebuie să afecteze fundul cormului. Deci va fi conservat și poate fi transplantat din nou în amestec de sol proaspăt.

Din septembrie, încep să pregătească crocuri pentru o nouă distilare. Crocusii cu înflorire timpurie vor aduce un pic de primăvară în casa ta în fiecare an, dacă sunt distilați corect.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Avatarul lui Yarin

De obicei, plantez la începutul lunii noiembrie, apoi crocusii încep să înflorească până în martie. Principalul lucru este să reziste corect regimului de temperatură și primelor 2 luni pentru a preveni creșterea temperaturii peste 10 grade Celsius.

Avatar AnnaAlimova

Am primit cadouri mai mult de o dată în primăvară, dar nici măcar nu m-am gândit că aș putea încerca să le plantez eu însumi și să fac astfel de cadouri pentru cei dragi. Anul acesta voi planta cu siguranță, urmând recomandările din articol.