Tomate Pervoklashka: descriere, tehnologie agricolă și recenzii ale soiului

Tomate În clasa I aparține soiurilor timpurii. Este plăcut de grădinari pentru gustul fructelor și randament.

Conţinut:

Principalele caracteristici ale soiului

Principalele caracteristici ale soiului

La fel ca majoritatea roșiilor timpurii, clasa I este scurtă. Se referă la soiuri determinantecare cresc până la o anumită înălțime și apoi încetează să crească.

Caracteristica soiului de roșii:

 • Înălțimea tufișului său nu depășește 1 metru.
 • Există puține frunze, sunt vopsite într-o culoare închisă. Prima inflorescență se formează peste 6-7 frunze.
 • Fiecare dintre tufișuri crește până la 6 kg de fructe roz. Forma lor este rotundă, ușor nervată.
 • Greutatea unei roșii ajunge la 200 g. Sunt cu mai multe camere, au o piele subțire, pulpă dulce și o cantitate mare de suc.
 • Fructele se coc la 90-108 zile după germinare.

Recenziile grădinarilor despre soi sunt doar pozitive, susțin că roșia de clasa I nu numai că are un randament ridicat, dar este, de asemenea, ușor de cultivat. Avantajul soiului este capacitatea de a crește bine în sere și în grădină. Prin urmare, poate fi cultivat în diferite regiuni.

Creșterea într-o seră vă oferă posibilitatea de a recolta mai devreme. În nord, aceasta este adesea singura modalitate de a sărbători cu animale de companie. roșii.

Caracteristici de reproducere

Caracteristici de reproducere

Elevii din clasa întâi sunt înmulțiți prin semințe semănate la începutul lunii martie. Momentul poate varia în funcție de timpul așteptat pentru plantarea tufișurilor în sol. De la momentul însămânțării până la plantarea în pământ, ar trebui să dureze aproximativ 70 de zile.

Cum se cultivă răsaduri de roșii:

 1. Semințele sunt umezite, pentru dezinfectare se păstrează într-un mediu slab soluție de permanganat de potasiu câteva ore. Apoi înfășurați cu o cârpă umedă de bumbac și așezați într-un loc cald pentru germinare. După două zile, pot fi semănate în sol pre-pregătit.
 2. Semințele din granule au fost deja procesate. Coaja conține o cantitate de oligoelemente. Acestea sunt semănate direct în pământ fără înmuiere.
 3. Solul este cumpărat în magazin sau pregătit acasă în toamnă. Se compune din sol negru și gunoi de grajd. Calcinat la cuptorul cu microunde timp de 20 de minute.
 4. Umpleți matrițele cu sol, așezând un strat de drenaj pe fund. Șanțurile sunt realizate cu o adâncime de 2 cm, semințele sunt așezate la o distanță de 1 cm una de cealaltă și presărate cu sol. Apă cu o sticlă de pulverizare. Acoperiți cu folie sau sticlă, așezați într-un loc cald. Temperatura pentru germinaţie trebuie menținut în termen de 25 de grade.
 5. După apariția lăstarilor, îndepărtați adăpostul, așezați vasele cu răsaduri într-un loc răcoros (18-20 ° C). Dacă temperatura nu este redusă, răsadurile se vor întinde.

Apă pe măsură ce solul se usucă. Nu completați. Acest lucru poate duce la boli ale picioarelor negre. Poate subțire sever culturile sau chiar distruge toate răsadurile. În cazul apariției sale (răsadurile se ofilesc și cad la pământ), acestea nu mai udă, slăbesc solul pe culoare. Când răsadurile au frunze adevărate, pot fi hrănite cu azotat de calciu. Procedura se repetă după 2 săptămâni. Întrerupt după formarea primei mâini.Tratamentul va proteja plantele de putregaiul superior, o va face puternică.

Galbenirea frunzelor indică faptul că roșiile au un deficit de potasiu.

Cenușa de lemn este utilizată prin infuzarea ei în apă timp de o zi. Soluția este drenată și răsadurile sunt udate, dizolvându-se într-un raport de 1:10. Răsaduri cu câteva frunze adevărate picaj în cupe separate, sticle tăiate sau alte ustensile. Plante plantate în tablete de turbă sau cupe, nu scufundați. Deși această procedură este utilă pentru roșii. La transplantare, vârful rădăcinii se rupe, apoi începe să se tufe. Ca urmare, sistemul radicular este întărit, ceea ce contribuie la creșterea activă și la formarea unui număr mare de fructe.

Răsadurile sunt întărite prin expunerea lor la aer. Mai întâi, lăsați câteva minute, creșteți treptat timpul. Roșiile ar trebui să fie în aer liber chiar și noaptea înainte de plantare. Acest lucru este valabil mai ales pentru răsaduri pentru plantarea în grădină.

Recomandări în creștere

Recomandări în creștere

Înainte de plantare, răsadurile trebuie să aibă o tulpină purpurie groasă. Răsadurile de culoare verde deschis indică faptul că nu au fost întărite.

Recomandări pentru plantarea răsadurilor în pământ:

 • Sapă gropi. Este posibil să nu fie adânci, ci lungi, astfel încât răsadurile să poată fi așezate sub un unghi. Această metodă de creștere face posibilă adaptarea rapidă la noile condiții. Vârful răsadului se află la sol până când sistemul rădăcinii prinde rădăcini și tulpina începe să crească. Cu cât partea îngropată a tulpinii este mai lungă, cu atât se vor forma mai multe rădăcini pe ea.
 • O mână de balegă de cal sau de vacă putrezită este plasată la baza găurii. Se adaugă cenușă și superfosfat, ceea ce va contribui la formarea unui număr mare de fructe și la coacerea lor.
 • Distanța dintre găuri este lăsată 50-70 cm. 1,5 L de apă se toarnă în gaură. Așteaptă să fie absorbit. Rădăcina plantei este așezată în pământ umed, acoperit cu același pământ. Acoperiți cu sol uscat de sus. Acest lucru va preveni crăparea solului.

Nu puteți planta răsaduri în noroi. Pe măsură ce temperatura crește, aceasta se va micșora într-un nod, care va stoarce sistemul rădăcină și va împiedica dezvoltarea sa. Grădinarii sunt sfătuiți să formeze un tufiș în 3 tulpini. Îl fac vitreg în mod regulat, îndepărtează frunzele de sub ovare. Pentru ca toate fructele să fie iluminate uniform de soare, să nu atingă pământul, să fie legate de suporturi. Acest lucru este deosebit de important atunci când creșteți într-o seră.

Recoltarea pentru consumul zilnic poate fi efectuată pe măsură ce fructele se coc. Dar, datorită faptului că se coc între ele, un număr mare dintre ele se poate dovedi a fi prea coapte. Pentru a preveni acest lucru, grădinarii sunt sfătuiți să culeagă roșii brune. Acest lucru va ajuta la întinderea condițiilor de utilizare a roșiilor În clasa I. Fructele maro smucite sunt așezate în cutii și scoase într-o cameră rece: subsol sau pivniță. Fructele care au fost deteriorate în timpul maturării, recoltării sau depozitării sunt transformate în suc de roșii.

Boli și dăunători de roșii

Boli și dăunători de roșii

Principalii dăunători ai roșiilor sunt gândacul din Colorado, afid, acarian, melci. Pentru a speria unele dintre ele, grădinarii sunt sfătuiți să planteze plante picante între tufișuri, calendula, pătrunjel, gălbenele... Limacșii sunt colectați manual și scoși de pe teritoriul site-ului. Pentru a reduce numărul lor sau a scăpa complet de dăunător, slăbirea regulată a solului între tufișuri va ajuta.

Pentru a proteja împotriva gândacului de cartof Colorado, care poate distruge complet tufișul, cel mai bine se face prin înmuierea răsadurilor din Aktar. Un pachet este diluat în doi litri de apă, răsadurile sunt păstrate în soluție timp de 2 ore. După acest tratament, gândacii Colorado și alte insecte nu vor fi periculoase pentru tufișuri până la sfârșitul lunii septembrie.

Potrivit grădinarilor, cel mai adesea roșia din clasa I este afectată de o boală fungică - boala târzie.

Se manifestă sub formă de pete maronii, care cresc treptat, fuzionând în focare mari. Roșiile devin negre și devin inutilizabile. Protecția împotriva bolilor se realizează într-un mod cuprinzător.Acesta este un tratament pentru semințe înainte de plantare, pulverizare de plante adulte fungicide și subțierea regulată a tufișurilor: îndepărtarea copiilor vitregi și a frunzelor inferioare și a frunzelor sub ovarul format, legând tufișurile de suporturi. Părțile afectate ale plantei și fructele sunt îndepărtate imediat. Sunt scoși din teritoriul sitului sau al serii.

Tufișurile sunt tratate cu fungicide la fiecare 2 sau 3 săptămâni, în funcție de cantitatea de precipitații din acest moment. Unii grădinari stropesc roșiile cu clorură de cupru după fiecare ploaie. Pentru ca fructele să fie adecvate consumului, procesarea este oprită cu 3 săptămâni înainte de coacere. Buruienile sunt îndepărtate cu atenție, astfel încât aerul să treacă liber între plante, tulpini ovariene și fructe. Aerul stagnat la umiditate ridicată și căldură duce la dezvoltarea rapidă a bolilor fungice.

Când este cultivat într-o seră, trebuie să fie ventilat în mod regulat. Udarea rar și cu o cantitate mică de apă. Toamna, resturile de plante sunt îndepărtate, suporturile și adăpostul sunt spălate cu dezinfectanți. Solul din sere staționare este înlocuit la fiecare 4 ani. În grădină, nu puteți planta roșii într-un singur loc timp de câțiva ani. Predecesorul lor nu ar trebui să fie umbrele de noapte. Atrage dăunătorii cu verdeață luxuriantă luxuriantă, care se formează datorită introducerii unei cantități mari îngrășăminte organice... Prin urmare, nu ar trebui să le supraalimentați cu materie organică.

Beneficii și recenzii ale soiului

Beneficii și recenzii ale soiului

Fructele roșiei de clasa I sunt foarte utile pentru corpul uman. Recenziile utilizatorilor susțin că pot fi date copiilor. Roșiile roz nu sunt la fel de comune ca cele roșii. În plus, sunt dulci și parfumate, astfel încât copiii nu trebuie să cerșească mult timp pentru a mânca o roșie. Pregătiți-vă pentru iarnă, murând în bucăți.

Pulpa conține o cantitate mare de antioxidanți naturali care protejează corpul uman de neoplasme, curăță de toxine. Acestea contribuie la pierderea în greutate, deoarece utilizarea lor satisface foamea. Licopenul, care face roșu pulpa de roșii, previne ateroscleroza. Roșiile trebuie consumate în mod regulat pentru a obține un efect antioxidant.

Expunerea la radiații ultraviolete favorizează îndepărtarea bacteriilor din organism, tolerează mai ușor arsurile solare. Sucul de roșii îndepărtează substanțele nocive care se acumulează în corpul fumătorului. Prin urmare, se recomandă să beți persoanelor care au renunțat recent la fumat.

Avantajele soiului:

 1. Se coace devreme.
 2. Multe fructe sunt recoltate din tufiș.
 3. Se coc într-o perioadă.
 4. Fructele au aproape aceeași dimensiune.
 5. Transportabilitate ridicată.

Roșia din clasa I are dezavantajele sale:

 1. Soiul este ușor afectat de bolile fungice.
 2. Tufa trebuie forțată în mod regulat.
 3. Un randament ridicat poate fi obținut numai folosind îngrășăminte minerale.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Rubricatie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

Îmi place acest soi de maturare timpurie și îmi plac și roșiile roz. Recolta este bună, dar am crescut întotdeauna un elev de clasa I în două tulpini, dar în articol se recomandă să lăsați doi fii vitregi. Anul viitor voi încerca să cresc trei tulpini.