Varza bielorusă 455: caracteristici, tehnologie agricolă și recenzii ale soiului

Despre beneficii varza alba poți vorbi mult. Această legumă specială este cultivată în toate țările lumii. Iar bucătăria rusească este plină de rețete cu varză albă. Un sfert din totalul terenurilor agricole este dedicat cultivării varzei albe. Este una dintre principalele legume folosite în tratamentul ulcerului gastric și duodenal.

Randamentul varzei albe este influențat nu numai de respectarea regulilor de tehnologie agricolă a legumelor, ci și de alegerea soiului. Merită să cumpărați semințele unei astfel de plante legumicole, care va prinde rădăcini în condiții climatice specifice, va da randamente ridicate, în ciuda dezastrelor meteorologice și a compoziției solului. Rezistența varzei la boli joacă, de asemenea, un rol important.

Conţinut:

Caracteristicile verzei bieloruse 455

Caracteristicile verzei bieloruse 455

Una dintre cele mai vechi și testate timp soiuri de varză albă este Belorusskaya 455, obținută prin selecție la mijlocul secolului al XX-lea. Soiul aparține tipurilor de culturi de legume la mijlocul sezonului, deoarece capetele de varză ating maturitatea tehnică după 85-100 de zile.

Maturitatea timpurie depinde de zona de cultivare, de caracteristicile sale climatice. Și randamentele variază de la condițiile de creștere. 5 kilograme de varză sunt recoltate de la un metru pătrat, dar uneori până la 8.

Descrierea unei plante vegetale include următorii parametri:

 1. Dimensiunea rozetei este de 70-88 centimetri în diametru, cu formă semi-răspândită.
 2. Frunzele plantei sunt plate, rotunjite, de culoare gri-verde.
 3. Capete de varză cu densitate mare, cântărind de la 1,5 la 3,5 kilograme.
 4. Varza conține până la 10,5% substanță uscată.
 5. În interiorul furculiței, frunzele sunt alb-verzui, suculente.
 6. Conținutul de zahăr este de 4,5 - 6,7 la sută, acidul ascorbic este de până la 39 miligrame.
 7. Soiul de varză Belorusskiy 455 este cel mai potrivit pentru decapare. Dar chiar și proaspăt poate fi păstrat până în primăvară.

Varza este cultivată în toate regiunile, cu excepția Caucazului de Nord. Cu cât randamentul soiului este mai mare în Belarus, Ucraina, statele baltice, banda de mijloc și în sudul Rusiei.

Totul despre creșterea răsadurilor

Totul despre creșterea răsadurilor

În zonele cu climat temperat și vreme instabilă, este mai bine să crească răsaduri de varză. Pentru soiul Belorussky 455, data de însămânțare a răsadurilor este în perioada 5-10 aprilie. Semințele sunt aranjate cu o procedură de întărire, plasându-le mai întâi în apă fierbinte cu o temperatură de până la 50 de grade timp de 20 de minute, apoi în apă rece timp de 1-2 minute.

Pentru a preveni infecțiile fungice, semințele sunt tratate cu soluție Fitosporin timp de 8 ore.

Pentru a crește germinarea varzei, este necesar să înmuiați materialul semințelor prin scufundarea acestuia în soluții nutritive. Pentru a face acest lucru, utilizați medicamentele Epin, Zircon, Humate de potasiu. După toate tratamentele, semințele sunt spălate sub apă curentă, uscând până la o stare de curgere.

Un substrat de sol este turnat într-un recipient pregătit pentru însămânțarea răsadurilor. Turba sau humusul se iau ca bază a solului, se adaugă pământ de nisip și nisip.Răsadurile se simt minunat într-un amestec de turbă și nisip, luate într-un raport de 1: 1. Nu este nevoie să adăugați îngrășăminte minerale. Aciditatea solului pentru varză, pH-ul este de 6,0 - 6,5. Cu o zi înainte de plantarea legumelor, este necesar să vărsați substratul solului cu o soluție preparată din 2 comprimate de Gamair sau Alirin-B la 10 litri de apă.

Caracteristicile răsadurilor în creștere:

 • Semințele sunt îngropate în pământ cu 1 centimetru. Distanța dintre găuri trebuie să fie de 3 centimetri.
 • Temperatura aerului pentru germinarea semințelor de varză este de 18-20 grade Celsius. După răsărire, se reduce la 8 grade.
 • Acesta este modul în care răsadurile sunt întărite timp de opt zile și apoi picaj, plasarea în ghivece de 6 centimetri. În acest caz, este necesar să se aprofundeze răsadurile de varză până la frunzele cotiledonate. Grădinarii sfătuiesc că, după o scufundare, este mai bine să stropiți solul în recipient cu nisip de râu curat, calcinat. Acest lucru va ajuta la prevenirea răsadurilor de a avea o infecție fungică.
 • Răsadurile de legume se dezvoltă mai repede la o temperatură de 13 grade ziua și 10 noaptea.
 • Fotofilozitatea varzei este cunoscută, prin urmare, pe vreme tulbure, este necesar să se organizeze iluminare suplimentară fitolampe... Acestea sunt instalate la o distanță de 15 centimetri de răsaduri, lăsându-le aprinse timp de 12 ore.
 • În timpul creșterii, răsadurile au nevoie de udare regulată, a căror frecvență este redusă cu o săptămână înainte de plantare în pământ. Nici hrănirea cu uree și sulfat de potasiu nu va strica. Îngrășămintele se iau câte o lingură și se diluează într-o găleată cu apă. 200 ml soluție nutritivă sunt suficiente pentru o oală.

Până când răsadurile sunt transplantate în pământ, răsadurile ar trebui să fie bine dezvoltate. sistemul rădăcină, iar tulpinile au 5-6 frunze. Soiul Belorusskaya 455 tolerează ferm temperaturile scăzute, prin urmare, răsadurile se dezvoltă cu succes, păstrându-se complet până când sunt plantate în grădină.

Termeni și reguli pentru plantarea răsadurilor în pământ

Termeni și reguli pentru plantarea răsadurilor în pământ

Răsadurile de varză albă sunt plantate în pământ atunci când răsadurile au vârsta de 30-40 de zile. Parcela pentru varză este arată toamna la o adâncime de 22 de centimetri.

Humusul se aplică pe solul arat sau compost găleată pe metru pătrat. Este mai bine să plantați răsaduri de varză într-un loc nou la fiecare patru ani. Cei mai buni predecesori ai culturii sunt cartof, mazăre, roșii, piper.

Soiul de varză Belorusskiy 455 se aclimatizează ușor și începe să se dezvolte mai repede decât vecinii săi.

Când replantați răsaduri, solul din paturi trebuie să fie umed. Modelul de aterizare pentru speciile mediu-târziu este de 70x70 sau 60x60 centimetri. În gaură se adaugă 500 de grame de humus, 3 grame de azotat de amoniu, 5 grame de superfosfat și 4 grame de sare de potasiu. Închideți răsadurile până la adâncimea cotiledonelor. După plantare, răsadurile sunt udate abundent, astfel încât să prindă rădăcini mai bine.

Recomandări pentru îngrijirea varzei albe

Recomandări pentru îngrijirea varzei albe

Randamentul de varză, starea, densitatea capetelor de varză depinde de îngrijirea adecvată a plantei:

 1. Udați leguma din abundență, îmbibând solul la o adâncime de 40-50 de centimetri. Determinați conținutul de umiditate al solului examinând straturile inferioare în adâncime cu 20 de centimetri. Dacă sunt uscate, udarea este slabă. Umezeala excesivă duce la crăparea capetelor. Udarea este oprită cu 2 săptămâni înainte de recoltare.
 2. Plivirea se efectuează pentru a combate buruienile. De asemenea, potrivit pentru combaterea buruienilor folosind erbicide.
 3. La 10 zile de la plantare, varza este hrănită mullein într-un raport de 1: 7 sau excremente de pasari – 1:15.
 4. După două-trei săptămâni îngrășăminte organice crescut într-un mod diferit: mullein într-un raport de 1: 5, excremente de păsări - 1:12. Un litru de soluție nutritivă este turnat în fântână.
 5. Superfosfatul (20 grame), sarea de potasiu (15 grame), azotatul de amoniu (40 grame) sunt diluate din îngrășăminte minerale într-o găleată de apă.
 6. În procedurile ulterioare, se utilizează numai sare de potasiu și azotat de amoniu, crescând concentrația elementelor de două ori.
 7. Tufele de varză trebuie slăbite după udare și ploi prelungite, îndepărtând crusta densă de pe suprafața solului.

Îngrijirea recoltei este simplă, simplă pentru grădinarii novici.

Posibile probleme de creștere

Posibile probleme de creștere

Printre problemele frecvente în cultivarea culturilor de legume, se numără apariția bolilor de varză:

 • Ciuperca Blackleg infectează adesea plantele și, dacă infecția se răspândește, varza va muri. O boală insidioasă poate fi prevenită prin utilizarea solului proaspăt și dezinfectat pentru paturile de varză. Tratamentul semințelor cu apă caldă și rece este inclus în prevenirea gambei negre.
 • Partea inferioară a tulpinii se usucă și se întunecă atunci când este infectată cu fomoză. Rădăcina plantei în timp devine grosieră, mușchită. Combaterea bolilor trebuie tratată preparate fungicide.

Îi place să atace plantările de muște de varză albă sau fluture. Larvele insectelor dăunează în special plantărilor, roșind frunzele plantei. Puteți scăpa de dăunători prin pulverizarea cu agenți insecticide.

Probleme în cultivarea culturilor de legume nu vor apărea dacă urmați regulile tehnologiei agricole.

Datorită îngrijirii necorespunzătoare, apar probleme la cultivarea varzei. Deși Belorusskaya 455 este rezistent la crăpături, umezeala abundentă poate provoca spargerea capetelor de varză. Uscarea excesivă a solului duce la faptul că furcile se răsucesc prost și nu au timp să se dezvolte până la maturitate tehnică, să se usuce.

Beneficii și recenzii pentru varietate

Beneficii și recenzii pentru varietate

Soiul de varză albă Belorusskaya 455 are multe avantaje. Locuitorii de vară sunt sfătuiți să aleagă o cultură pentru creștere, deoarece oferă randamente ridicate de capete suculente de varză cu gust excelent. Este dificil să alegeți mai bine decât această varză pentru murare. Și furculițele proaspete plasate în subsol pentru depozitare nu se deteriorează și își păstrează proprietățile utile până în primăvară.

Când se cultivă varza, se remarcă rezistența sa la temperaturi scăzute, prin urmare, răsadurile pot fi plantate în paturi la mijlocul lunii mai atunci când sunt semănate în martie-aprilie

... Cultura este rareori expusă bolilor, iar musca și varza de varză o pot ataca de la dăunători.

Fermierii aleg soiul Belorusskaya 455 deoarece este convenabil să-l îngrijești cu ajutorul tehnologiei. Și capetele de varză primite în toamnă se disting printr-un aspect comercial excelent, o bună transportabilitate. Unul dintre cele mai bune soiuri pentru depozitarea pe timp de iarnă este cunoscut locuitorilor de vară, testat pe site-uri. Și nu degeaba rămâne pe creasta popularității datorită calităților sale ridicate.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Legume | Varză
Avatar utilizator Alena

Cultivăm varză bielorusă în fiecare an și acesta este cel mai bun soi pentru noi. Capetele de varză cresc întotdeauna uniform și dens. Acest soi este foarte gustos și proaspăt și este excelent pentru fermentare.

Avatar utilizator Zhenya

Într-adevăr, varza din Belarus are o formă frumoasă și atractivă de capete, cresc înalte și ușor alungite în țara noastră, nu au vene grosiere și nu largi.

Avatar Katty

Varza mea bielorusă din acest an este dură și dură. L-am scos după primul îngheț, dar acum era atât de cald la începutul lunii noiembrie încât a trebuit să-l scot fără îngheț, deoarece era timpul să păstrez dacha. Am gătit supă de varză - abia am fiert-o. Voi vedea cum va fi fermentat. Și acesta este cel mai stabil soi.