Geranium de grădină perenă: specii, soiuri, cultivare și utilizare

O mușcate cunoscută sub numele de plantă de casă, care este destul de populară printre cultivatorii de flori. Dar speciile de flori perene împodobesc grădinile și parcurile fără a necesita îngrijiri speciale și condiții pentru creștere. Tufișurile de geraniu sunt folosite de designeri pentru a crea aranjamente florale pe teritoriul unei zone suburbane.

Sute de soiuri de mușcate sunt crescute de crescători. Aceștia sunt ambii reprezentanți erbacei ai florii și ai semi-arbuștilor. În climatele temperate, există culturi decorative anuale și perene, reprezentanți ai familiei Geraniev. Pentru un începător este ușor să crească plante cu flori. Puteți alege tipurile de mușcate care sunt potrivite pentru condițiile climatice, site-ul.

Conținut:

Cele mai bune tipuri și soiuri de geraniu de grădină

Cele mai bune tipuri și soiuri de geraniu de grădină

O plantă perenă de grădină perenă nepretențioasă este apreciată pentru succesul său de supraviețuire în diferite condiții climatice. Crește bine atât la umbră, cât și la soare. Tufișurile cresc rapid, decorând zona cu frunze verzi sculptate fantezist, strălucitoare, inflorescențe mari sau multe flori mici de diferite culori.

Printre tipurile de mușcate pentru grădină, cele care corespund locației site-ului, se aleg gusturile proprietarului:

 • Geraniul balcanic se distinge printr-un rizom mare, care se răspândește de-a lungul solului, răspândindu-se pe un teritoriu mare. Cu o înălțime a tufișurilor de treizeci de centimetri, se obține un covor decorativ de verdeață strălucitoare și rozete mici de o floare purpurie. Până în toamnă, frunzele devin roșii, decorând locul.
 • Geraniul peren roșu-sânge înflorește abundent toată vara. Florile roșii cu un diametru de patru centimetri arată interesant pe fundalul frunzelor rotunjite verde deschis. Forma sferică a unui tufiș de 60 de centimetri înălțime va deveni un adevărat decor al sitului în orice moment al anului.
 • Pentru o zonă cu un nivel de ape subterane aproape de suprafață, este adecvat un tip de mlaștină de mușcat. Frunzele mari și florile mici stau pe tulpini lungi și păroase. Numărul orificiilor de vânzare este mic, dar covorul verde va acoperi solul până în august. Iar specia se reproduce prin auto-însămânțare.
 • Florile purpurii strălucitoare, colectate în umbrele, frunzele cenușii ale mușcatului georgian tăiate în bucăți anual încântă privirea. Planta este nepretențioasă și poate exista într-un singur loc de mai bine de zece ani. Arbuștii ornamentali sunt înalți, puternici și rezistenți la temperaturi extreme.
 • Se poate spune că mușcatul himalayan este una dintre cele mai bune specii de flori. Albastru intens cu o nuanță violetă, rozetele sunt păstrate pe tulpini toată vara. Acestea degajă un parfum care atrage insectele. Din rizom, lăstarii cresc rapid, creând covoare înflorite.
 • Numele superbei mușcate vorbește de la sine. Din iulie, tufișurile sunt acoperite cu tonuri deschise de violet, liliac. Până toamna, petalele devin galbene, portocalii. O caracteristică a speciei este absența semințelor.

Atunci când aleg tipuri de mușcate, se bazează pe diferite perioade de înflorire.Trebuie să știți ce sol preferă planta, cum se reproduce.

Metode de reproducere, reguli pentru plantarea plantelor perene

Metode de reproducere, reguli pentru plantarea plantelor perene

Semințe muscatele sunt rareori propagate, deoarece acest proces necesită abilitatea de a selecta semințe de înaltă calitate. Pentru ca sămânța să încolțească, trebuie să fie capabil să-i determine maturitatea. Unele tipuri de mușcate împrăștie semințe în toamnă.

Dacă vă decideți asupra unei metode de reproducere a semințelor, atunci acestea încep să planteze semințe în pământ în octombrie sau aprilie. După iarnă, plantațiile de toamnă vor da lăstari amiabili, dacă condițiile de creștere au fost favorabile. Geraniul va înflori abia anul viitor. Semințele cumpărate din magazin sunt plantate în recipiente pentru răsaduri, plasând recipiente într-o seră. După creștere, tufișurile sunt determinate într-un loc permanent, la o distanță de 50 de centimetri una de cealaltă.

Planta prinde rădăcini rapid dacă există multă lumină pe amplasament, iar în sol există hrană, umiditate și aer.

Pentru a nu traversa soiurile de mușcate, preferă să se înmulțească prin butași. Ramurile pregătite sunt plantate în sol format din nisip și amestec de nutrienți. După înrădăcinare, acestea sunt plasate în găuri și acoperite cu sol ușor hrănitor. Este ușor să obțineți butași cu un sistem de rădăcină viabil îndoind lăstarii laterali ai tufișului și acoperindu-i cu sol la bază. Puteți dezgropa tufa mamă și separa părțile de aceasta cu rădăcina, plantându-le separat. În orice caz, în timpul reproducerii, este necesar să nu se deterioreze rizomul plantându-l împreună cu straturile.

Pentru plantarea culturilor ornamentale se aleg locuri însorite. Planta preferă solul slab, hrănitor, cu aciditate neutră. Deși există specii care cresc bine în solurile acide. Acestea includ mușcate roșii de sânge. Plantarea tufișului se efectuează în găuri pregătite, la o distanță de jumătate de metru una de cealaltă.

Recomandări pentru îngrijirea mușcatelor

Recomandări pentru îngrijirea mușcatelor

Există puține cerințe pentru îngrijirea mușcatelor de grădină perene:

 1. Udați tufișurile din abundență după plantare. Apoi se înrădăcinează mai bine. În perioadele uscate, udate, observând starea solului. Majoritatea speciilor de flori nu tolerează zonele umede.
 2. După ploi și umezeală, solul este slăbit, îndepărtând crusta de pe suprafața pământului. Este util să înlăturăm plantările pe măsură ce buruienile cresc.
 3. Dacă site-ul este slab mineral și materie organică, apoi hrănesc grădina de flori cu îngrășăminte complexe.
 4. Pentru a prelungi timpul de înflorire, se efectuează tăierea frunzelor uscate, ramurile rupte.
 5. Geraniul hibernează fără adăpost. Puteți elimina părțile aeriene ale plantei în toamnă și presărați tufișurile cu un strat gros de mulci - așchii de lemn, scoarță, compost.

Tufele de geraniu nu necesită o întreținere atentă, cresc ușor, ocupând spații goale.

Posibile probleme de creștere, eliminarea lor

Posibile probleme de creștere, eliminarea lor

În ciuda modestiei sale, mușcatele de grădină pot muri din cauza lipsei de lumina soarelui. Dacă tufișurile cresc slab, frunzele se ofilesc și se îngălbenesc, atunci planta este transplantată urgent. Îndepărtarea sitului, înundarea plantelor de mușcată este, de asemenea, plină de consecințe ireversibile pentru cultura ornamentală.

Perena crește slab din cauza infecțiilor fungice. Ciuperca făinarea provoacă apariția înfloririi albe pe frunze. Mucegaiul gri pe frunze și tulpini este asociat cu putregaiul. Rugina apare ca pete roșii pe plăcile frunzelor.

Puteți combate boala prin pulverizare cu preparate fungicide.

Atacurile afidelor de la dăunători, extragerea sevei din țesuturile plantelor. Pericolul este musca albă, larvele ei. Apariția nodurilor pe rizomii unei plante este asociată cu daune nematode... Eliminarea paraziților are loc prin tratarea mușcatelor cu agenți insecticide precum Actellik. O soluție de săpun de rufe și praf de tutun va ajuta, de asemenea.

Utilizarea mușcatului în proiectarea grădinilor

Utilizarea mușcatului în proiectarea grădinii

Designerii folosesc cu succes mușcată de grădină, creând compoziții peisagistice.

 • Arbuști înalți de pădure sau mușcate superbe sunt folosite în paturi de flori mixte pentru a crea un fundal în fundal.Tufișurile cu înflorire strălucitoare sunt combinate cu bujori, trandafiri, în locuri însorite - irisi, Veronica, la umbra parțială - cu buruiana Horny Goat. Soiurile cu creștere redusă sunt cel mai bine plantate în prim-planul paturilor de flori, paturilor de flori.
 • Datorită creșterii mușcatelor, este bine să o folosiți pentru decorarea pantelor. Arborii fructiferi, tufișurile de boabe înconjurate de tufișuri înflorite arată grozav.
 • Plantările individuale ale unei plante magnifice arată grozav pe un câmp de gazon verde. Puteți planta mușcate ca o margine de-a lungul cărărilor, în jurul paturilor de flori.
 • Florile roșii aprinse ale plantei împodobesc grădinile stâncoase.

Pe o parcelă de teritoriu apropiată de condițiile naturale, pe un deal alpin, în stânci, tufe târâtoare ale culturii ornamentale vor umple golurile dintre pietre, arbuști veșnic verzi. Puteți folosi geraniu de grădină acolo unde alte plante ornamentale nu cresc bine. Rizomul tenace al perenei va ajuta la întărirea versanților și a țărmurilor iazului artificial. Geraniile sunt ușor de îngrijit și sunt o parte de neînlocuit din peisajul din grădină.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Avatar AnnaAlimova

O astfel de frumusețe va decora orice grădină din față. De ceva timp, mușcatele au crescut pentru mine și, timp de un an, totul s-a uscat din cauza unei veri foarte fierbinți și nu am mai plantat-o. Cu siguranță îl voi planta anul acesta.