Tomate Bagheera F1: recomandări pentru cultivare și recenzii ale soiului

Roșia hibridă Bagheera este destinată comercializării timpurii. Este apreciat pentru randamentul său ridicat și gustul plăcut de fructe.

Conţinut:

Descriere, beneficii și recenzii

Descriere, beneficii și recenzii ale soiului

Hibridul Bagheera F1 aparține soiurilor timpurii. Primele fructe se coc la 65 de zile de la plantare. Forma fructului este rotundă, cu un canal abia vizibil, suprafața este netedă. Culoarea este roșie, intensă, uniformă în exterior și în interiorul fructului. Nu există nici o pată verde lângă tulpină. Recenziile utilizatorilor susțin că roșiile din interior sunt cărnoase, suculente, cu mai multe camere, gustoase. Fructele nu se coc în același timp, fructificarea este întinsă.

Greutatea unei roșii este de aproximativ 200 g.

Hibrid determinant... Tufișul este puternic, până la 1 m înălțime, cu o mulțime de lăstari și frunze. Soiul roade la fel de bine în diferite condiții climatice, nu se teme de scăderea temperaturii în primăvară. Productivitatea utilizând irigarea prin picurare și îngrijirea bună atinge 100 de tone pe hectar.

Hibridul Bagheera F1 are o bună calitate a păstrării. Grădinarii care au fost implicați în cultivarea roșiei Bagheera susțin că fructele sale sunt bine depozitate și pot zace până la o lună, fără a pierde comercializarea. Consistența densă a roșiei face posibilă transportul pe distanțe mari. Poate fi folosit în salate, sare, conservate pentru iarnă. Fructele mai mici sunt transformate în roșii.

Răsaduri în creștere

Răsaduri în creștere

Roșiile hibride Bagheera F1 nu sunt cultivate din semințe de grădină. Hibrizii nu transferă proprietățile materne prin semințe. Prin urmare, acestea trebuie achiziționate de la furnizori de încredere. De obicei, producătorul efectuează un tratament de pre-însămânțare.

Caracteristicile plantării semințelor:

 • Semințele sunt semănate la sfârșitul lunii februarie (regiunile sudice), la mijlocul lunii martie în cele centrale. Ar trebui să fie aproximativ 60 de zile înainte de plantare în pământ.
 • Solul luat în grădină sau în grădină este dezinfectat înainte de plantare prin calcinare în cuptor sau cuptor cu microunde. Hidratează, păstrează într-o cameră caldă timp de 10 zile pentru a restabili microflora benefică.
 • Vasele sunt umplute cu sol, caneluri adânci de 1 cm sunt săpate la suprafață la o distanță de 4 cm una de cealaltă.
 • Semințele sunt așezate. Adormiți cu solul, udat.
 • Se acoperă cu sticlă și se așază într-un loc cald.

Temperatura în timpul germinării ar trebui să fie în jur de 25 ° C. După apariția lăstarilor prietenoși, este coborât la 15 ° C, iar noaptea este redus la 10 ° C. Rezista la o scădere de aproximativ o săptămână. Acest lucru este necesar pentru ca germenul să treacă la nutriție din sol. Recenzii despre grădinari susțin că procentul de germinare a roșiilor este mare (96%). Apoi temperatura este ridicată la 18 ° C, răsadurile sunt așezate într-un loc însorit. Încep să se tempereze cât mai devreme, obișnuindu-i cu vântul, razele soarelui. Pentru perioada de plantare, ea ar trebui să petreacă noaptea în aer curat.

Udă răsadurile fără să cadă pe frunze. Nu supraumidați solul, astfel încât plantele să nu se îmbolnăvească cu un picior negru. Poate distruge aproape toate răsadurile în câteva zile. Când sunt detectate primele semne ale bolii (răsadurile căzute cad pe solul umed, bazele lor se întunecă), opriți udarea până când solul se usucă și tratați cu agenți antifungici (Fitosporin).

După 3 săptămâni, încep să se hrănească organic sau îngrășăminte minerale în doze mici.

Picaj roșiile se pot face o dată sau se pot repeta pe măsură ce cresc. Această procedură promovează formarea unui sistem rădăcină puternic. Este recomandabil să scufundați răsadurile în ghivece sau pahare separate cu un volum de 1 litru.

Plantarea răsadurilor în pământ

Plantarea răsadurilor în pământ

Sol în creștere roșie gătit toamna. Aceasta este zona în care au crescut morcov, ceapă, castraveți... Solul pe care au fost cultivate umbrele de noapte anul trecut nu este potrivit pentru cultivarea roșiilor: cartof, vânătă, piper... După recoltare, solul este ușor slăbit. Acest lucru determină germinarea semințelor de buruieni care au pătruns în sol. La 2 săptămâni după slăbire, se aplică îngrășăminte organice și minerale și se efectuează arătura profundă a solului.

Buruienile încolțite mor. În primăvară, situl este cultivat și nivelat. Până când răsadurile sunt plantate, vor fi din nou acoperite cu lăstari de buruieni. Prin urmare, înainte de a planta răsaduri, acestea trebuie îndepărtate prin slăbirea solului la o adâncime de 5 cm. Aciditatea solului ar trebui să fie în intervalul 6.0-7.0. Dacă este mai mare, situl este dezoxidat prin introducerea de făină de dolomită sau var stins, cu unul mai mic - sulf. Roșiile de tip determinant sunt plantate la o distanță de 50 cm una de cealaltă. Dacă suprafața amplasamentului permite, măriți-o la 70 cm. O plantă trebuie să aloce 0,3 m2 de suprafață. Adâncimea găurii este de 30 cm.

Răsadurile sunt plantate:

 • În rânduri (metoda de îmbinare a benzii). Găurile sunt săpate la o distanță de 60 cm de brazdele de irigații. Distanța dintre brazde este de 1,4 m.
 • Metoda cuiburilor pătrate cu o distanță de 70 cm între tufișuri.
 • În regiunile nordice, roșiile sunt cultivate pe creste de 15 cm înălțime și 120 cm lățime.

Răsadurile sunt plantate dimineața, dimineața sau după-amiaza târziu. Cu o oră înainte, roșiile sunt udate pentru a le scoate ușor din ghivece la plantare. Săpați găuri cu o adâncime de 15 cm. Scoateți răsadurile din vase, așezați-le în găuri, turnate cu apă. O jumătate de litru se adaugă la un tufiș. Scufundat în pământ lichid, presărat cu pământ, compactat. Acoperiți partea superioară cu un strat de mulci înălțime de până la 10 cm. Folosiți paie, butași de iarbă sau rumeguș umed.

Nu udati o saptamana. În viitor, se uită la starea solului. Asigurați-vă că udați în timpul înfloririi, formării și creșterii fructelor. Lipsa de umiditate poate duce la frunze de frunze, ovare căzute și o tendință crescută la boli. În perioada de coacere, fructele crăpă fără umezeală.

Îngrijirea roșiilor Bagheera

Îngrijirea roșiilor Bagheera

Roșiile Bagheera sunt îngrijitoare. Deși legarea nu este necesară pentru soiurile determinante, cel mai bine este să faceți acest lucru. Atunci fructele nu vor cădea pe pământ și vor fi deteriorate de boli sau dăunători. Grădinarii sunt sfătuiți să crească un tufiș de 3-4 tulpini.

În tot sezonul, slăbesc solul între plante și pe culoare. Buruienile nu numai că protejează roșiile de lumina soarelui, ci contribuie și la răspândirea bolilor fungice și virale. Monitorizează forma tufișului și numărul lăstarilor fructiferi. Ei iau fiici vitregi suplimentari înainte ca florile să apară pe ei.

Cantitatea de îngrășământ depinde de aciditatea și compoziția solului.

Principalul element chimic pentru tomate este calciul. Cu lipsa sa, fructele încep să putrezească. Prin urmare, se adaugă azotat de calciu sau calcinit. Roșia Bagheera are nevoie de adaos de potasiu, fosfor și magneziu. Creșterea sa este influențată pozitiv de azot. Dar planta are nevoie de ea primăvara, înainte de începerea fructificării. Îngrășământul se aplică numai sub formă lichidă.

Boli și dăunători ai soiului

Boli și dăunători ai soiului

Hibridul de roșii Bagheera este rezistent la majoritatea bolilor fungice, în special la ofilirea fusarium. Acest lucru este indicat de grădinarii care au experiență în cultivarea soiului. Dar la umiditate ridicată, pot fi uimiți:

 • Tăierea târzie este cea mai renumită și mai frecventă boală fungică a roșiilor. Se manifestă în aer umed de îngroșare a plantării. Pe frunze, tulpini și fructe apar pete cenușii-maronii. La umiditate ridicată, acestea se acoperă cu un strat alb. Pentru a combate boala, tufișurile sunt pulverizate cu preparate care conțin cupru, Fitosporin, Skor. Scoateți frunzele de sub setul de fructe.
 • Cu Alternaria (pete uscate), pe partea inferioară a frunzei apar pete maronii, care cresc și trec în alte părți ale plantei. Suprafața punctului este deprimată.Tratează cu Tattu, Antracol.
 • Cladosporium are un nume popular „pata maro”. În primul rând, sub frunze apar pete gri. Cresc, devin maronii, se mută rapid în alte părți ale plantei. Poate muri.
 • Putrezirea vertexului afectează cel mai adesea fructele verzi întinse pe pământ. În partea de sus apare o pată întunecată de consistență moale. Se rumeneste si se intareste, fructul se coace repede.
 • Stria acoperă toate părțile plantei cu dungi galbene-maronii (lovituri). Această boală virală duce la răsucirea frunzelor, căderea mugurilor, ovarelor. Frunzele noi cresc răsucite, cretate. Tufișul este asuprit și se usucă. Fructele devin dure și fără gust, crăpând.

Este recomandabil să scoateți tufișurile bolnave și să le ardeți. Pentru prevenire, unii grădinari recomandă udarea roșiilor cu apă sărată. Dar acest lucru va afecta negativ starea solului în viitor. Părțile de la suprafață ale roșiilor sunt foarte pasionate de gândacul din cartoful Colorado. Pentru a le proteja de dăunători pentru o lungă perioadă de timp, acestea sunt înmuiate în soluția Aktara la o rată de 1 plic pe 2 litri de apă. Sistemul radicular este scufundat, insistat timp de 2 ore, apoi plantat în pământ. Acest tratament va fi suficient timp de câteva luni. Apoi, puteți prelucra Fitoverm, ținând cont de momentul recoltării.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Dăunători de roșii:

 • Rădăcinile roșiilor pot ronțăi urs - insecte mari de aproximativ 5 cm lungime.Săpă tuneluri și depun ouă în pământ. Pentru ca acestea să se încălzească, femelele eliberează zona de deasupra cuibului, distrugând plantele. Puteți scăpa de dăunător așezând o momeală specială înainte de a ară locul. Adulții pot fi atrași prin inundarea pasajelor cu apă. Ei caută cuiburi și elimină ouăle de urs.
 • Whitefly este o insectă cu două perechi de aripi albe. Acestea provoacă formarea de pete galbene pe frunze. Larvele acoperă frunzele și tulpinile cu secreții, pe care se așază ciuperci de funingine. Cotoarele de roșii se înnegresc. Puteți lupta împotriva dăunătorului înainte ca fructele să se coacă cu Confidor, în perioada de coacere cu Fitoverm.

Tomato Bagheera F1 este o varietate fructuoasă potrivită pentru transport și depozitare pentru o lungă perioadă de timp acasă. Cultivarea acestuia vă permite să prelungiți perioada de consum a roșiilor proaspete.

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

Nu cultivăm destul această roșie, așa cum se indică în articol. Nu facem distanța dintre bucșe mai mare de jumătate de metru, dar trebuie să legăm toate bucșele de stâlpi. Nu lăsăm mai mult de doi fii vitregi și roșiile cresc în trei tulpini, dacă sunt mai multe, atunci tufișul este foarte îngroșat și vor fi puține fructe pe el.