Tomate cu nervuri americane: descriere și cultivare în câmp deschis

Nu tot roșii sunt de același tip, unele se disting nu numai prin caracteristicile lor gustative, ci și prin aspectul lor interesant. Una dintre aceste roșii este cu nervuri americane. Se remarcă prin prezentarea extraordinară a fructelor mari, cu nervuri. Dar pentru cultivarea sa, nu este suficient să admiri aspectul exterior, trebuie să știi cum să plantezi semințe pentru răsaduri și regulile pentru îngrijirea plantelor.

Conţinut:

Descrierea și avantajele soiului

Descrierea și beneficiile soiului

American cu nervuri este un soi crescut de crescătorii amatori. A primit prima recunoaștere în anii 1980. Culoarea sa poate varia în diferite culori - roz, galben, portocaliu, maro sau în mod tradițional roșu.

Soiul este determinant, oprindu-se în creștere după finalizarea procesului de formare a fructelor pe mâini. Se referă la tipurile standard. Are parametri de creștere limitați - până la 1,6-1,7 metri în sus, cu condiția să fie în condiții de seră și până la 1 m într-o zonă deschisă. Rata de coacere a fructelor mari este medie. Recoltarea se efectuează la 115-125 de zile după apariția primelor lăstari.

În timpul creșterii, pentru a obține o recoltă de înaltă calitate de dimensiuni mari, este necesar să ciupiți, lăsând doar 2-3 tulpini principale.

Restul este eliminat. În plus, atunci când plantați, ar trebui să instalați imediat un suport și să-l legați pe măsură ce creșteți. Pentru a obține fructe gigantice, se recomandă îndepărtarea excesului de lăstari și formarea unui singur tulpină. Fructele se disting printr-un aspect exterior specific. Când soiul este complet copt, are o formă turtită și coaste mari convexe, rotunjite. Caracteristicile gustului sunt de o nuanță strălucitoare, nu se abat de la normele gustului de roșii, nu au un gust pronunțat sau dulce.

Greutatea standard a unui fruct copt este în medie de aproximativ 170-200 de grame. La colectarea inițială dintr-un tufiș, roșiile pot ajunge până la 350-400 gr. toata lumea. Când este tăiat, interiorul fructului este împărțit în coaste, cel puțin 7 camere, care conțin aproximativ 6% din structura uscată, restul este pulpă și suc. Fructele complet coapte se recomandă să fie consumate după recoltare sub formă de salate sau feliate sau conservate pentru iarnă. Aceste fructe nu sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung.

Roșia americană cu nervuri are unele avantaje față de alte soiuri:

 1. Diferă prin aspectul original și forma roșiei.
 2. Are o aromă clasică și un gust suculent, bogat.
 3. Posedă proprietăți de protecție ridicate împotriva dăunătorilor și a diferitelor boli.
 4. Nu este capricios, nu necesită umiditate constantă a nutrienților.

Dar dezavantajele soiului sunt rezistența în ceea ce privește hrănirea constantă și randamentul scăzut, dacă solul în care crește roșia nu este fertil și nu este hrănit la timp.

Pregătirea solului, recipiente și plantarea semințelor pentru răsaduri

Pregătirea solului, recipiente și plantarea semințelor pentru răsaduri

Roșia americană cu nervuri este plantată cu semințe pentru cultivarea răsadurilor. Pentru a rădăcina sămânța, trebuie să pregătiți solul și un recipient adecvat. Solul pentru răsaduri are nevoie de apă și aer fertil și bine permeabil. Acest lucru este necesar pentru ca plantele în curs de dezvoltare să primească suficient din toți nutrienții.

Puteți pregăti singur solul pentru însămânțarea semințelor sau îl puteți achiziționa de la un magazin specializat.

Dar dacă terenul este cumpărat, atunci ar trebui verificat aciditateastfel încât mugurii să crească confortabil. Dacă nu aveți ocazia sau dorința, trebuie să amestecați humus, turbă zdrobită uscată, cenușă de lemn și cenușă și, de asemenea, trebuie să adăugați coji de ou zdrobite și sol de gazon. În plus, în sol se adaugă superfosfat, uree (azot) și sulfat de potasiu. Această hrănire inițială va afecta în mod semnificativ întreaga creștere a puieților tineri. Dacă, după amestecarea amănunțită, amestecul se dovedește a fi greu, atunci se poate adăuga 1 parte de nisip de râu.

Este mai bine să aveți grijă de pregătirea solului în toamnă. Acest lucru va face posibilă în timpul înghețurilor de iarnă eradicarea tuturor bacteriilor și dăunătorilor patogeni care hibernează în sol. Dacă nu a apărut o astfel de oportunitate, atunci lotul pregătit trebuie dezinfectat temeinic: se varsă cu o soluție slabă de permanganat de potasiu și apoi se încălzește pământul în cuptor.

După pregătirea solului, ar trebui să abordați recipientul:

 • Pentru plantarea semințelor pentru răsaduri, se recomandă să luați un ghiveci cu flori alungite. O cutie din lemn este cea mai potrivită - permite cu ușurință să treacă umezeala și apa, oferind o oportunitate pentru dezvoltarea de înaltă calitate a rizomilor tineri de roșii.
 • Casetele de turbă, paharele de plastic și alte recipiente care au o adâncime de cel puțin 8 cm sunt de asemenea potrivite pentru creștere.

Ultima etapă în pregătirea plantării este pregătirea materialului de plantare.

 • Ar trebui să achiziționați materiale de calitate într-un magazin specializat sau să le colectați singur de la uzină. Nu este recomandat să cumpărați de pe mâini pe piață. În loc de un soi varietal, puteți cumpăra semințe obișnuite ale unui tip standard de roșii.
 • Înainte de plantare în pământ, materialul de plantare trebuie dezinfectat prin înmuiere timp de 24 de ore într-o soluție slabă de permanganat de potasiu. După timpul scurs, este necesar să plasați materialul de plantat într-o soluție cu un stimulator de creștere a rădăcinilor pentru o perioadă de 12 ore. Abia atunci poți începe să semeni.
 • La plantare, se recomandă imediat să țineți cont de faptul că nu ar trebui să semănați semințele într-un strat continuu, apoi răsadurile vor crește într-o pădure densă și va fi dificil să o împărțiți fără a deteriora rizomii. Prin urmare, ar trebui să vă faceți griji și să plantați semințele la o distanță de cel puțin 2-3 cm una de cealaltă.

Pentru plantare, se face o canelură superficială, cu o adâncime de până la 1-1,5 cm. Semințele sunt așezate în ea și acoperite cu grijă cu sol. După aceea, este necesar să irigați cu grijă solul dintr-o sticlă de pulverizare. Nu este recomandat să folosiți udarea de la o udă. Un flux mare de apă poate provoca leșierea semințelor sau cea mai puternică înmormântare a acesteia. Este necesar să se efectueze debarcarea cu 2,5 luni înainte de plantarea planificată în teren deschis. De obicei, înmormântarea semințelor pentru răsaduri se efectuează la sfârșitul lunii martie sau în prima decadă a lunii aprilie.

Cum să ai grijă de răsaduri?

Cum să ai grijă de răsaduri?

După ce plantarea a fost efectuată, este necesar să acoperiți ghiveciul cu un film sau să acoperiți cu sticlă. Acest lucru este necesar pentru a crea condiții de seră în interiorul ghiveciului pentru cea mai rapidă germinare a mugurilor. Așezați recipientul cu semințele plantate într-o cameră caldă cu bine iluminat... Temperatura optimă a conținutului nu trebuie să fie mai mică de +22 .. + 25 C. În caz contrar, răsadurile vor germina prin sol pentru o perioadă mai lungă de timp.

În perioada până la apariția primilor germeni timizi, este necesar să se aerisească periodic mini-sera prin deschiderea filmului sau scoaterea paharului.Procedura nu trebuie să dureze mai mult de 15-20 de minute. Udarea se efectuează dacă este necesar. Lăstarii timizi apar în condiții favorabile la 5-7 zile după plantare. După aceea, pelicula sau sticla este îndepărtată din plante. Dacă este lăsat, atunci o boală a picioarelor negre poate apărea pe puieții tineri, distrugând complet planta.

Dacă nu există suficientă lumină solară, atunci este necesar să se completeze plantarea cu ajutorul fitolampelor speciale.

Pentru a face acest lucru, agățați lămpi speciale la 10-12 cm deasupra ghivecelui. Pe măsură ce răsadurile cresc, lampa crește corespunzător, pentru a nu provoca dezvoltarea unei arsuri pe plăcile delicate de frunze. Pe măsură ce cresc, astfel încât răsadurile să nu se întindă și să cadă pe o parte, ghiveciul este întors periodic cealaltă parte spre lumina soarelui. Udarea se efectuează după cum este necesar. Se recomandă introducerea umezelii nutritive sub rădăcină, astfel încât apa să nu pătrundă pe petalele delicate. Apa pentru irigare trebuie utilizată separat, nu rece, astfel încât temperatura sa să depășească ușor sau să fie la nivelul camerei.

Pansamentul superior poate fi introdus dacă pământul pentru răsaduri nu a fost fertil, fără cantitatea necesară de nutrienți. Înainte de a face fertilizarea organică, ar trebui să examinați cu atenție răsadurile. Dacă este puternic, puternic, atunci nu ar trebui să îl fertilizați suplimentar. În caz contrar, dacă mugurii nu arată sănătos, asigurați-vă că îi hrăniți în întregime. Când apar 3-4 frunze cu drepturi depline într-o roșie cu nervuri americane, răsadurile trebuie transplantate - picaj pe ghivece separate. În timpul transplantului unui tufiș într-un nou loc de reședință, rizomii sunt ușor tăiați. Acest lucru este necesar pentru a sistemul rădăcină a fost puternic și s-a dezvoltat și mai puternic.

Termeni și reguli pentru transplantarea răsadurilor în pământ

Termeni și reguli pentru transplantarea răsadurilor în pământ

Transferul răsadurilor pe teren deschis se efectuează într-un moment în care ultimele înghețuri de primăvară nu sunt teribile. Se recomandă să așteptați și să plantați după înghețurile din martie.

Înainte de a muta tufișurile de răsad într-o reședință permanentă, acestea sunt întărite. Inițial, ghiveciul cu plante este scos în aer liber pentru o perioadă de cel mult 15 minute. Treptat, această perioadă crește la 12 ore pe tot parcursul zilei. Când răsadurile sunt lăsate peste noapte, cu condiția ca temperatura să fie de cel puțin +5 .. + 7 C noaptea, răsadurile vor fi gata pentru transplant pe teren deschis.

Cum să plantați răsaduri în sol:

 • Pentru roșiile cu nervuri americane, cea mai bună opțiune pentru plantarea în sol este considerată a fi o temperatură de +10 C și peste. Este de dorit ca solul să aibă timp să se încălzească bine. În acest moment, răsadurile vor ajunge la 2-2,5 luni și vor fi complet pregătite pentru mutarea la reședința permanentă.
 • Înainte de plantare, se pregătește o adâncitură, aceasta ar trebui să fie de 2 ori mai mare decât un pământ de pământ în care se află răsadul de roșii.
 • În partea de jos, trebuie să turnați nutrienți, humus, un vârf frasin... Acești îngrășăminte vor fi începutul creșterii și dezvoltării de înaltă calitate a tufișului de roșii.
 • Roșiile sunt înrădăcinate în câmp deschis, astfel încât să nu interfereze unele cu altele. Nu mai mult de 3 plante pot fi plasate pe 1 metru de teren. Este mai bine dacă distanța dintre bucșe nu este mai mică de 50 cm. Următorul rând trebuie plasat la 40 cm de rândul anterior. Acest lucru este necesar pentru ca arbuștii să aibă suficient spațiu și este convenabil să aveți grijă de plantă și să recoltați.

Recomandări de îngrijire a soiurilor

Recomandări de îngrijire a soiurilor

American cu nervuri - roșii determinate care nu cresc mai mult de 1-1,5 m înălțime. Dar pentru ca roșiile să crească bine, este necesar să se efectueze o jartieră și ciupire.

În timpul înrădăcinării puieților tineri, ar trebui să conduceți imediat într-un miză sau să construiți un alt suport pentru plantele tinere.

Pe măsură ce crește, tulpina și ramurile sunt legate.Acest lucru este necesar pentru ca ramurile să nu se scufunde la pământ, să nu se ude, să nu putrezească, ceea ce afectează în mod negativ fructele care încep să putrezească la rândul lor. După plantarea cu succes, este necesar să reziste timp pentru ca plantele să se aclimatizeze. În primele zile, tufișurile se umbresc ușor.

După plantare, trebuie respectate o serie de reguli pentru îngrijirea roșiilor cu nervuri americane:

 1. Udare - efectuat după cum este necesar, dar cel puțin o dată la două zile. Dacă vremea este însorită vara și se observă în mod constant temperaturi ridicate, atunci este imposibil ca solul de sub tufiș să se usuce puternic, acest lucru amenință moartea plantei. Se recomandă introducerea umezelii nutritive fie dimineața, înainte de răsăritul soarelui, fie seara, după apusul soarelui. Acest lucru se datorează faptului că razele strălucitoare, când apa lovește plăcile frunzelor, provoacă formarea de arsuri pe verdeață.
 2. Slăbirea - trebuie efectuată pe măsură ce se formează o crustă la suprafață. Este necesar să îndepărtați buruienile care extrag toate substanțele nutritive din sol și să lăsați umezeala și aerul să treacă prin sol către rizomi.
 3. Mulcire - pentru a efectua slăbirea mai rar, paie, buruieni uscate sau rumeguș pot fi aplicate lângă baza arbustului. O astfel de acoperire a solului va reduce udarea, va elimina posibila germinare a buruienilor și va reține umezeala în sol.
 4. Pansament superior - se efectuează la 10 zile după înrădăcinarea plantelor într-un loc nou. Trebuie introdus îngrășăminte organice și minerale... Doza de azot trebuie controlată, datorită faptului că aportul excesiv al acestuia la rădăcini poate stimula creșterea frunzelor în loc de muguri de flori. După prima hrănire, următoarele aplicații nutritive se fac la fiecare 14-20 de zile.
 5. Iluminat - este necesar să plantați planta în zone însorite, unde există o lumină solară constantă. Principalul lucru este protejarea arbuștilor de vânturi puternice și curenți de aer.

Dacă toate condițiile pentru îngrijire sunt îndeplinite, atunci planta va răspunde cu o recoltă bună, care poate ajunge până la 5,5 kg de la un arbust. Dacă apar probleme, acestea trebuie rezolvate imediat și nu așteptați dezvoltarea ulterioară.

Boli și dăunători, lupta împotriva lor

Boli și dăunători, lupta împotriva lor

Roșia americană cu nervuri este o roșie fără boli. Este o planta foarte rezistenta. Principalul său adversar este crăparea. Pentru a elimina această problemă, este necesar să reduceți udarea și să monitorizați conținutul de umiditate al solului.

O altă boală care poate afecta o plantă este petele uscate. Dacă apare pe frunze, zonele afectate trebuie îndepărtate și arse. Cu o înfrângere masivă a tufișului, ar trebui să acționați asupra verdelor fungicide chimice, precum Antracol sau Tatu.

De la dăunătorii de roșii, sunt izolate o lingură roșie și un acarian păianjen.

Sunt capabili să infecteze roșiile cu nervuri americane, indiferent de categoria de vârstă a plantei și de protecția acesteia împotriva bolilor. Dacă paraziții au apărut pe arbust în număr mic și au fost observați la început, până când au avut timp să se înmulțească în număr mare, pot fi eliminați îndepărtându-i manual din plantă. Puteți utiliza, de asemenea, remedii populare, cum ar fi usturoiul sau soluția de săpun și cenușă. În caz contrar, combaterea dăunătorilor se efectuează prin expunere insecticide chimice.

Pentru ca roșiile americane cu nervuri să se dezvolte bine, crescând până la un volum optim și maturând cu o calitate înaltă, trebuie îndeplinite anumite condiții:

 • Efectuați toate procedurile de transplantare sau tăiere într-un moment în care tufa este uscată.
 • Aplicați îngrășăminte numai după irigarea ușoară a solului.
 • Îndepărtați imediat buruienile, tufișurile de roșii învinețite și bolnave de pe teritoriu.
 • Nu plantați roșii sau roșii în apropiere.
 • Aterizați pe solul pe care au fost așezate anterior morcov, leguminoase sau castraveți, Mărar și pătrunjel.

Dacă controlați starea fructelor și plantelor, atunci nici bolile, nici dăunătorii nu pot dăuna arbustului. Astfel, roșiile cu nervuri americane sunt un soi interesant care se mândrește cu un aspect interesant. Dacă se respectă toate regulile pentru plantarea și creșterea răsadurilor, atunci arbustul din câmp deschis va da o recoltă abundentă, saturată cu gust excelent. Principalul lucru este monitorizarea plantei și, dacă apar probleme, eliminați imediat tufișul bolnav. În caz contrar, există posibilitatea de a infecta restul o rosie.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Categorie:Legume | Roșie
Avatarul utilizatorului Katyushechka

Nu am mai auzit de acest tip de roșii. Acum va trebui cu siguranță să căutați semințe în magazinele noastre. Și care este cel mai bun mod de a hrăni astfel de soiuri "înalte" în stadiul răsadurilor pentru a obține plante puternice?

Avatar utilizator Tigranyan

Dragă Katyushechka! Am încercat să plantăm roșia americană cu nervuri pe un teren din grădină. Am crescut bine, dar am plantat-o ​​într-o seră. Gustul este cărnos și corpolent. Plantează-te și tu!

Avatar Goshia

Nu am avut încă acest tip în grădină. Aș lăsa doar două tulpini, nu trei. În plus, punem un cârlig pentru a lega roșiile unul pe doi, sau chiar patru tufișuri. Fotografia din articol arată udarea roșiilor pe frunze, le udăm întotdeauna la rădăcină. Nu știu dacă facem ceea ce trebuie.