Grădina siberiană "Miracolul Pământului" de roșii: totul despre soiurile în creștere

O companie agricolă crește roșii de mai bine de un deceniu Grădina siberianăsituat în Novosibirsk. Compania este specializată în soiuri de legume care pot rezista condițiilor nefavorabile ale regiunii siberiene. Compania se distinge prin furnizarea de semințe de înaltă calitate obținute ca urmare a curățării și verificării lor de către botanici. Soiurile de roșii pe care le-au crescut au trecut testele de stat și sunt incluse în registrul de stat.

În 2004, compania Sibirskiy Sad a prezentat roșia „Miracolul Pământului” la curtea cultivatorilor de legume. Acest soi este ales pentru plantare nu numai în regiunile temperate, ci și în regiunile sudice. Acestea caracterizează roșiile doar pe partea pozitivă, având în vedere gustul excelent, versatilitatea de utilizare.

Conţinut:

Descrierea și beneficiile soiului

Descrierea și beneficiile soiului

Roșie "Miracolul Pământului„Sunt denumite tipuri nedeterminate de legume. Tufișul poate atinge o înălțime de un metru și jumătate, iar în sere - aproximativ 1,8 metri. Tulpina poate crește fără restricții și în timpul fructificării. Pe plantă apar tot mai mulți lăstari noi. De aici și randamentul ridicat de roșii - paisprezece kilograme pe metru pătrat.

Roșiile soiului sunt formate pe ciorchini de câte 6-7 bucăți fiecare.

Fructele mari în formă de inimă roz au o pulpă dulce suculentă acoperită cu o piele densă. Roșiile conțin mai multe solide decât lichide. Sunt folosite pentru a pregăti salate de vară. Roșiile sunt folosite pentru a prepara suc pentru iarnă, sosuri și ketchup. Ajungeți la fructe care cântăresc de la cinci sute de grame la un kilogram cu îngrijire adecvată. Roșiile se disting prin uniformitatea fructelor, siguranța lor în timpul transportului. Fructele nu se sparg, nu se crapa, păstrându-și excelenta prezentare.

Avantajele roșiilor Miracle of the Earth includ:

 1. gust excelent
 2. frumoasa forma de fructe
 3. rezistența plantelor la secetă
 4. fructificare abundentă
 5. rezistență medie la infecții fungice
 6. posibilitatea de a crește din semințe auto-colectate

Avantajele roșiilor au fost apreciate de locuitorii de vară care preferă soiul crescut de siberieni.

Reguli pentru cultivarea roșiilor prin răsaduri

Reguli pentru cultivarea roșiilor prin răsaduri

Semințele roșiei Miracle of the Earth sunt pregătite pentru plantare în avans. În martie sau începutul lunii aprilie, roșiile sunt semănate în pământ. Răsadurile au nevoie de șaizeci de zile pentru a crește.

Recomandări în creștere:

 • Pentru ca răsadurile să crească puternic și sănătos, semințele sunt scufundate într-o pungă într-o soluție de permanganat de potasiu timp de douăzeci de minute.
 • Semințele trec și se întăresc. Mai întâi, semințele sunt plasate în apă caldă și apoi în frigiderul de pe raftul de jos. Este suficient să le păstrați la rece timp de două până la trei zile.
 • Apoi germina roșii punându-le în straturi de hârtie igienică umedă sau tifon.
 • În acest moment, pregătiți solul pentru legume. Răsadurile au nevoie de sol slab și hrănitor. Solul este dezinfectat cu apă clocotită sau calcinat în cuptor timp de douăzeci de minute. Puteți vărsa recipiente cu sol și o soluție slabă de permanganat de potasiu. După dezinfectare, solul trebuie să fie saturat cu microorganisme benefice în decurs de zece zile.
 • Semințele soiului „Miracolul Pământului” sunt încorporate într-un recipient cu sol umed la o adâncime de un centimetru. Distanța dintre plante ar trebui să fie de trei până la cinci centimetri.
 • Așezați recipientele într-un loc cald cu bine iluminat... Când pe roșii apar două frunze reale, lor picaj.
 • În timpul sezonului de creștere, răsadurile sunt udate o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de starea solului.
 • Cu o săptămână înainte de plantarea roșiilor, acestea sunt scoase mai întâi 2-3 ore în aer proaspăt, prelungind treptat timpul de ședere.

Răsadurile de roșii sunt considerate gata de dezvoltare în câmp deschis dacă au o tulpină groasă, de până la patru lăstari, dintre care una este floare.

Transplantarea răsadurilor în pământ

Transplantarea răsadurilor în pământ

Plantarea răsadurilor de roșii „Miracolul Pământului” începe în mai-iunie, în funcție de zonă. Când plantați devreme, plantele sunt așezate oblic, acoperite cu pământ. Roșiile sunt păstrate într-un adăpost cu sol timp de una până la două zile. Puteți proteja tufișurile de îngheț acoperindu-le cu capace de hârtie.

Modelul de plantare nedeterminat este de 70x70 centimetri.

Trei sute de grame de humus, cincizeci de grame sunt plasate în găurile pregătite frasin de lemn... Găurile de plantare sunt udate în prealabil cu un litru de soluție mullein, gătit într-un raport de 1: 5. Răsadurile de roșii sunt scufundate în pământ până la prima frunză adevărată. Crescut - chiar mai adânc. Pentru ca răsadurile să prindă rădăcini, va fi necesară udarea abundentă, două găleți pentru fiecare tufă.

Momentul optim pentru transplantul de roșii este seara. Fără a intra sub soare, plantele se înrădăcinează rapid. Două săptămâni mai târziu, paturile de roșii sunt pulverizate cu o soluție de două procente lichid bordeaux... Deci, puteți preveni dezvoltarea bolilor într-o legumă. Este important să respectați termenii și regulile pentru transplantarea unei culturi de legume pentru a obține recolte de fructe.

Cum să îngrijești corect roșiile?

Cum să îngrijești corect roșiile?

Soiul Miracle of the Earth necesită îngrijire competentă:

 1. Udați plantațiile din abundență, fără a inunda tufișurile. Roșiile adoră umiditatea moderată a solului.
 2. Roșiile varietale încep să se hrănească cu mullein sau excremente de pasari... Litterul este diluat în apă într-un raport de 1:15. Pentru a doua oară, se iau azotat de amoniu (25 grame), superfosfat (60 grame), sare de potasiu (15 grame) pentru zece litri de apă. Se adaugă un gram de acid boric, diluat anterior în jumătate de litru de apă fiartă. După două-trei săptămâni, aplicați din nou îngrășăminte minerale.
 3. Pentru soiul „Miracolul Pământului” pe care îl realizează ciupit... Primul vitreg este lăsat sub prima perie de flori, restul - deasupra ei. Puteți forma roșii ale soiului într-una sau două tulpini, rupând lăstarii inutili. În timpul ciupirii, aveți grijă să nu vă puneți planta pe mâini. Cu el, bolile sunt transferate de la plantele bolnave la cele sănătoase.
 4. Asigurați-vă că legați tufișurile de roșii, altfel tulpinile se vor sparge sub greutatea fructului. Organizați o jartieră la cârlige. În sere, puteți construi un spalier.
 5. Pentru a obține coacerea unei roșii în iulie, ciupiți partea superioară a lăstarului principal, lăsând două frunze deasupra grupului superior de fructe.

Nouăzeci de zile după germinare, roșiile vor produce randamente suculente de roșii. Pentru ca fructele să se coacă mai repede, frunzele care le-au umbrit sunt îndepărtate. Cultivul este de obicei îngrijit, ca și pentru alte plante din această specie.

Boli și dăunători ai soiului

Boli și dăunători ai soiului

Deși roșia „Minunea Pământului” este rezistentă la boli, solul contaminat și semințele de calitate slabă pot duce la infecții fungice.

 • Mozaicurile din tutun sunt recunoscute prin petele verzui-gălbui de pe frunze. Desenul este compus din părți de tonuri deschise și întunecate. Frunzele apoi se curbează și se usucă. Gestionarea mozaicului este dificilă. Mai bine să scoateți tufișurile bolnave și să ardeți.
 • Udarea insuficientă are ca rezultat putrezirea apicală a fructelor verzi. Plantele infectate sunt tratate cu soluție de azotat de calciu.
 • La sfârșitul sezonului de creștere, soiul este afectat de o ciupercă de putregai gri. Fructele sunt acoperite cu pete maronii, care cresc treptat. Părțile verzi ale plantei pot infecta și ciuperca.
 • Dar putregaiul brun se găsește doar pe roșii. Fructele putrezesc atât de sus, cât și de interior.

Infecțiile fungice apar în soi numai cu o îngrijire necorespunzătoare a plantelor. Dintre dăunători, Solanaceous poartă dragoste. Această insectă se găsește în zonele înundate și unde se aplică mult gunoi de grajd. Puteți lupta împotriva dăunătorului prin pulverizare cu Thunder.

Dacă cultivarea roșiilor din soiul „Miracolul Pământului” se desfășoară corect, atunci nu se tem de boli și dăunători.

Whitefly este considerat periculos pentru roșiile care cresc în sere. Dar chiar și în aer liber, dăunează roșiilor. Insecta este atât de mică încât nu o veți observa. Larvele se lipesc de frunze roșie și mănâncă-le. Plantele de plantare sunt pulverizate cu Phosbecid dimineața sau seara. Este suficient să procesați de două ori cu un interval de două săptămâni pentru a scăpa de dăunător.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Categorie:Legume | Roșie
Avatar utilizator Tigranyan

Cred că o astfel de roșie, dacă aveți o astfel de oportunitate, ar trebui plantată pentru încercare și ar trebui cu siguranță. Este foarte gustos nu numai în mâncarea din tufiș, ci și în salate. Congelăm o parte din recoltă.

Avatar Goshia

Judecând după descriere, acest soi de roșii este foarte bun. Este mai bine să crească tufișuri în două tulpini, astfel încât acestea să nu se îngroașe și randamentul va fi mai mare decât cel al roșiilor cu o singură tulpină.