Tomate „Zmeură nebănuită”: descriere, tehnologie agricolă și recenzii

Pas cu pas - acesta este procesul de rupere a excesului de lăstari dintr-o roșie. Dacă lăsați toate inflorescențele pe tufiș, fiecare fruct va primi prea puțini nutrienți și calitatea culturii va fi slabă. Furtul este un proces obositor și care consumă mult timp. Prin urmare, faptul că soiul „Nepasynky Raspberry” nu are nevoie de ciupire este un mare avantaj. Să examinăm mai detaliat avantajele roșiei „zmeură Nonsynkayuschiy” și recenziile grădinarilor despre acest soi interesant.

Conţinut:

Caracteristicile roșiei

Celulele cu creștere rapidă sunt necesare în special. La soiurile cu o creștere rapidă a tufișului, ramurile pe care se formează fructele vor crește în 6-10 frunze. Fiii vitregi se formează foarte des. În cazurile severe, pot crește din literalmente fiecare sinus frunzei. Toate acestea duc la faptul că este destul de dificilă îngrijirea soiurilor cu creștere rapidă sau nelimitată.

Soiurile de roșii care nu stropesc aparțin grupului determinant sau plante superdeterminate. Acestea sunt plante timpurii cu coacere rapidă a fructelor. Iată trăsăturile caracteristice ale acestor plante:

 1. Fructificarea vine repede. Descrierile unor astfel de soiuri vorbesc de obicei despre o perioadă de rodire de aproximativ 100 de zile, dar, potrivit grădinarilor, acest proces are loc cu 10 zile mai devreme și este de aproximativ 90, și uneori 85 de zile.
 2. Plantele formează un tufiș scurt și mic. Acest lucru se datorează încetării complete a creșterii în momentul formării inflorescențelor.
 3. În fiecare grup se formează 5-7 fructe.
 4. Greutatea unui fruct este de până la 300 g.

Soiul "Nepasynsky Raspberry" aparține soiurilor mijlocii-timpurii. Perioada de fructificare este de aproximativ 95 de zile, ceea ce este un indicator destul de semnificativ pentru soiurile care nu scintilează. Greutatea unui fruct este de până la 100 g. Fructele sunt rotunde, uniforme, netede.

Culoarea roșiei este roșie, cu o nuanță de zmeură.

Fructele nu sunt apoase, ceea ce este deosebit de convenabil pentru conservare (prepararea sucurilor, pastă de roșii, fructe murate). În același timp, gustul este destul de posibil și utilizarea fructelor proaspete, de exemplu, pentru prepararea salatelor de vară.

Caracteristicile roșiei

Principalele avantaje ale soiului:

 • Cerințe minime de îngrijire. Plantele nu numai că nu necesită ciupire, dar sunt în general foarte nepretențioase. Pentru această caracteristică, roșiile nesaturate sunt uneori numite în glumă „roșii pentru grădinarii leneși”. Desigur, aceasta este o exagerare și, fără o îngrijire adecvată, nu puteți obține o recoltă bună nici măcar din acest soi. Dar pentru grădinarii care lucrează, care nu au ocazia să petreacă mult timp în grădină, soiul va fi o alegere excelentă.
 • Rezistența la bolile tradiționale ale roșiilor: soiul este rezistent la târziu și infecții bacteriene.
 • Rezistent la supratensiuni de temperatură.
 • Randament bun chiar și în regiunile cu sezoane de vară relativ scurte.

Nu există practic dezavantaje ale soiului.Dar trebuie totuși să știți în avans unele dintre caracteristicile acestui soi pentru a evita o surpriză neplăcută:

 1. Gustul fructului este deosebit: soiul se caracterizează prin aciditate în gust (la fel ca majoritatea soiurilor cu coacere timpurie a fructelor), dar fructele nu sunt foarte bogate în zaharuri.
 2. Fructele sunt de dimensiuni medii. Cu toate acestea, un număr mare de ovare care se dezvoltă eficient în fructe cu drepturi depline oferă soiului un randament bun.

Plantele acestui soi formează tufe compacte și ocupă puțin spațiu pe site, în comparație cu soiurile din alte grupuri. Prin urmare, această roșie poate fi cultivată și în sere, deși scopul principal al soiului este cultivarea în aer liber.

Cum să crești răsaduri corect?

Cum să crești răsaduri corect?

Metodele de creștere a puieților de roșii din soiul Nepasynkayushy Raspberry sunt similare cu cele utilizate pentru creșterea puieților de orice alt soi. Algoritmul acțiunilor este după cum urmează:

 • Răsadurile încep să crească la mijlocul lunii martie sau începutul lunii aprilie.
 • Pentru răsadurile în creștere, alegeți un recipient cilindric.
 • Recipientul trebuie umplut cu pământ pre-pregătit: țineți dezinfectare și aplicați îngrășămintele necesare.
 • Semințele sunt plantate la o adâncime de 1 cm.
 • După ce semințele eclozează și eliberează prima pereche de frunze reale, efectuați alege.

Undeva, într-un deceniu înainte de plantarea plantelor în sol, răsadurile sunt întărite. Pentru întărire, răsadurile pot fi scoase în aer liber. Acest lucru nu se face până când temperaturile din timpul zilei ajung la + 14 ° C. Întărirea începe cu o ședere de jumătate de oră a puieților pe stradă, apoi intervalul este crescut treptat. În timpul întăririi, răsadurile trebuie să fie la umbră. Procedura va ajuta plantele să se obișnuiască cu soarele deschis și este mai ușor să transferați transplantul pe teren deschis.

Răsadurile tinere au nevoie de îngrijire.

Formarea răsadurilor este o perioadă de procese metabolice foarte rapide la plante, deci planta are nevoie de apă. Udați răsadurile în mod regulat, în fiecare dimineață. Pentru a evita răspândirea bolilor, camera în care se află răsadurile trebuie să fie ventilată zilnic. Dar, în același timp, asigurați-vă că temperatura din cameră nu scade prea mult.

Răsadurile au nevoie de lumină, deoarece este necesară formarea substanțelor organice de către frunze pentru a hrăni răsadurile în creștere. Dacă nu există suficientă lumină, planta se poate întinde, ceea ce va strica forma tufișului în viitor. Pentru iluminarea suplimentară a răsadurilor, puteți utiliza fitolampe... De asemenea, puteți organiza iluminarea naturală plasând ghivecele de răsad la unghi față de fereastră și plasând o folie reflectorizantă sau o oglindă lângă fereastră.

Un punct important în organizarea iluminatului: nu trebuie să evidențiați răsadurile prea mult timp. Perioada de iluminare nu trebuie să depășească 12 ore. Plantele au nevoie apoi de 12 ore pe întuneric sau la niveluri minime de lumină. Această alternanță este cea mai potrivită alternanței naturale a zilei și a nopții și este cea mai potrivită pentru fiziologia plantelor. Pentru a face răsadurile să se întindă mai încet în sus, puteți îndepărta cele două frunze inferioare. Acest lucru se poate face după ce răsadul a eliberat cel puțin 5 frunze adevărate. După parcurgerea tuturor acestor pași simpli, puteți obține răsaduri sănătoase și puternice din soiul Nepasynky Raspberry, adecvat pentru plantarea în teren deschis.

Termeni și reguli pentru transplantarea răsadurilor în pământ

Termeni și reguli pentru transplantarea răsadurilor în pământ

Momentul plantării răsadurilor în pământ este dat condiționat. În funcție de regiune, poate fi necesară o ușoară ajustare a timpului:

 • Răsadurile sunt plantate în sere și în focare deja la începutul lunii mai. Pentru regiunile mai sudice, datele se pot schimba chiar și la sfârșitul lunii aprilie. În acest caz, răsadurile ar trebui să aibă deja aproximativ două luni.
 • Răsadurile sunt plantate în teren deschis, astfel încât să se asigure că evită pericolul înghețurilor târzii. Acesta este aproximativ începutul lunii iunie, cu primăvara caldă și începutul anului - sfârșitul lunii mai. În acest moment, răsadurile ar trebui să aibă cel puțin 6 frunze adevărate puternice.În plus față de frunze, răsadurile trebuie să aibă deja cel puțin o perie de flori.

Distanța dintre plante trebuie să fie de 30 cm la rând și de 50 cm între rânduri. După plantare, plantele necesită o îngrijire atentă, deoarece perspectivele recoltei depind de acest lucru:

 • Udă plantele plantate seara, când soarele se scufundă deja. Apa pentru irigare trebuie să fie caldă, altfel plantele se pot îmbolnăvi.
 • Hrănirea trebuie făcută în mod regulat, pe întreaga perioadă de creștere a plantelor.

Urmând aceste recomandări, puteți obține plante puternice și sănătoase, care vor încânta grădinarul cu o recoltă bună.

Sfaturi de îngrijire

Sfaturi de îngrijire

Îngrijirea roșiilor din grupul care nu se opărește diferă puțin de îngrijirea restului soiurilor. Include următoarele operațiuni:

 1. Udare... Se desfășoară conform schemei standard pentru roșii: seara, cu apă caldă așezată. Roșiile se udă fie la rădăcină, fie pe culoare. Udarea cu succes ar trebui să ofere umezeală rădăcinilor principale (acestea se află în sol la o adâncime de 30-40 cm). Trebuie să-l udați regulat, la fiecare 5 zile. Dacă udați roșiile inegal (uneori deseori, uneori rar), fructele se pot crapa. O astfel de cultură este stocată mult mai rău, iar aspectul lasă de dorit.
 2. Slăbirea. Dacă solul a fost mulțit în mod corespunzător, nu este necesară slăbirea, altfel este necesar să slăbiți periodic solul pentru a asigura respirația rădăcinilor.
 3. Plivirea. Îndepărtarea buruienilor se efectuează imediat ce apar.
 4. Prevenirea bolilor.

Tipurile Nonsynkayuschie în general și „zmeura Nepasynkayusya” în special sunt destul de nepretențioase și nu necesită îngrijire complexă. Respectarea acestor reguli simple este suficientă pentru a asigura o recoltă bună.

Posibile probleme de creștere

Posibile probleme de creștere

Deși soiul este nepretențios, pot apărea unele probleme cu o îngrijire necorespunzătoare. Dacă le acordați atenție în timp util, puteți corecta situația. Iată principalele alarme:

 • Modificările culorii frunzelor indică probleme asociate cu deficiențe în nutriția mineralelor. Cu o deficiență de azot în sol, frunzele devin palide, iar lipsa fosforului determină apariția unei nuanțe violete în frunziș. Dacă nu există suficient potasiu, planta începe să se usuce. După determinarea deficienței acestor elemente în sol în timp util, este posibil să se corecteze situația prin introducerea îngrășămintelor.
 • Căderea florilor și a ovarelor poate indica un exces de fosfor.
 • Creșterea rapidă a părților verzi ale plantei în absența înfloririi (așa-numita „îngrășare”) indică un exces de azot.
 • Petele înghețate de pe frunze indică excesul de potasiu. Cu orice exces de oligoelemente, ar trebui să opriți alimentarea.
 • Apariția petelor colorate pe frunze, uscarea plantelor este un semn al răspândirii unei infecții bacteriene. Pentru combaterea bolilor, se utilizează medicamente antibacteriene, de exemplu, „Skor”, „Zaslon”, „Fitosporin”.

Este mult mai ușor să remediați o problemă în timp util, așa că fiți atenți la plantele dvs.!

Beneficii și recenzii ale soiului

Beneficii și recenzii ale soiului

Majoritatea grădinarilor care au încercat soiul Nepasynky Raspberry pe parcelele lor răspund pozitiv la acesta. Grădinarii notează următoarele avantaje ale soiului:

 1. Un tufiș compact care ocupă puțin spațiu pe site și nu necesită îngrijorări cu privire la formarea unui tufiș.
 2. Fructele delicioase care dau o recoltă abundentă sunt bine conservate și depozitate.
 3. Principalul avantaj este absența lăutării cu ciupirea tufișului.

Recenzii pozitive arată că cultivarea unei roșii din soiul de zmeură Nepasynkayuschaya va fi o experiență interesantă pentru orice grădinar. Și mulți vor include această varietate printre preferatele lor și vor opta pentru ea timp de mulți ani.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

O varietate incredibilă de roșii, este cu adevărat pentru cultivatorii de legume leneși, nu necesită ciupire și nu este deloc pretențioasă în ceea ce privește udarea, deoarece, trebuie să fie udată o dată la cinci zile, suntem roșii de alte soiuri, udăm de două ori pe zi. săptămână și ciupim tufișurile săptămânal.