Cum se cultivă o roșie Finish corect?

Fructul roșiei Finish are un gust grozav. Roșii consumat proaspăt sau procesat. Sucul făcut din ele este deosebit de gustos.

Conţinut:

Descrierea și beneficiile soiului

Descrierea și beneficiile soiului

Finisajul de roșii aparține soiurilor subdimensionate (determinante). Înălțimea tufișului ajunge la 60-75 cm. Numărul de lăstari și frunze este mic. Fructele sunt rotunde sau ușor turtite, roșu-portocaliu. Dimensiunea medie, greutatea de aproximativ 80 g. Semințele sunt situate în 4-6 camere.

Conceput pentru cultivare în teren deschis și în sere de film.

Fructele încep să se formeze după 5 frunze, cele ulterioare - la fiecare 2 frunze. Datele de maturare sunt târzii. Durează 120 de zile de la germinare până la ridicarea primelor fructe. Avantajul soiului este un randament stabil (de la 260 la 610 c / ha) și rezistența la ofilirea verticală a roșiilor.

Pregătirea materialului săditor

Pregătirea materialului săditor

Semințele sunt semănate pentru răsaduri cu o lună înainte de plantare. Dacă acest lucru se face prea devreme, răsadurile vor depăși și se vor întinde, ceea ce va afecta negativ calitatea culturii. În latitudinile sudice, acesta este sfârșitul lunii februarie - mijlocul lunii martie, în latitudinile centrale - a doua jumătate a lunii martie. Când sunt cultivate în regiunile nordice, semințele sunt semănate în prima jumătate a lunii aprilie. Când creșteți roșiile Finish într-o seră, puteți semăna semințe cu 2 săptămâni mai devreme.

Semințele sunt pregătite. Faptul că sunt procesate de producător va fi evidențiat de coaja multicoloră. Dacă nu este acolo, trebuie să vă ocupați de protejarea semințelor de boli. Dezinfectarea se efectuează într-unul dintre moduri:

 • Timp de 15 minute, semințele sunt înmuiate într-o soluție slabă de permanganat de potasiu, spălate. Dacă îl păstrați mult timp, randamentul va scădea.
 • Înmuiați semințele pentru o zi într-o soluție slabă de sodă. Dezinfectează și accelerează fructificarea.
 • Frunza de aloe este ascunsă la rece timp de o săptămână. Strângeți sucul, scufundați semințele în el pentru o zi. Prelucrarea crește imunitatea plantelor, îmbunătățește calitatea fructelor.

Dezinfectați solul într-unul din următoarele moduri:

 1. Încălziți la cuptorul cu microunde în loturi mici timp de 2 minute.
 2. Calcinat în cuptor timp de 10 minute la o temperatură de 180 ° C.
 3. Se varsă cu apă clocotită.

După dezinfectare, pământul este udat și păstrat într-o cameră caldă timp de până la 10 zile, până când microorganismele benefice încep să se dezvolte în el. Apoi, puteți semăna semințele.

Cum să semeneți corect semințele pentru răsaduri?

Semănarea semințelor de roșii Terminați

Ei pun pământul în cutii, ușor compacte. Faceți caneluri cu o adâncime de 1 cm și o distanță între ele până la 4 cm. Așezați semințele de-a lungul canelurilor la o distanță de cel puțin 1 cm. Presărați cu sol. Puteți răspândi imediat semințele pe suprafața solului, apoi le stropiți cu un strat de pământ. Dar în timpul perioadei de germinare, acest strat va crește împreună cu mugurii de roșii, creând o pernă de aer în interior. Acest lucru poate dăuna răsadurilor.

Se acoperă cu sticlă sau folie, așezată într-o cameră cu temperatura de 25 ° C.

Vă puteți sprijini de radiatorul de încălzire. Deci semințele vor răsări rapid și pe cale amiabilă. Controlați umiditatea solului deschizând paharul și scuturând picăturile de rouă de pe el. Dacă solul se usucă, umeziți-l cu o sticlă de pulverizare. Aspectul mucegaiului indică udare excesivă și umiditate ridicată.

Îndepărtează stratul de pământ afectat, îl varsă cu o soluție de permanganat de potasiu sau Fitosporină, adaugă sol nou. La o temperatură ridicată în cameră, răsadurile apar la câteva zile după însămânțare, la o temperatură mai scăzută, mai târziu.

Lăstarii trebuie să creeze următoarele condiții:

 1. Răsadurile au nevoie de multă lumină. Așezați cutii pe ferestrele de sud sau de sud-vest. Dacă iluminarea din cameră este slabă, acestea sunt iluminate fitolampe.
 2. Umiditatea din cameră trebuie să fie ridicată. Pentru a face acest lucru, trebuie să pulverizați răsadurile zilnic cu apă la temperatura camerei, să instalați umidificatoare de aer.
 3. Temperatura în timpul zilei nu trebuie să scadă sub 18, iar noaptea 12 ° C. Optim pentru zi va fi de 22 ° C.

Îndepărtați folia sau sticla. Udarea se efectuează pe măsură ce solul se usucă. Nu ar trebui să fie prea uscat, astfel încât răsadurile să nu moară. Dar nici nu o puteți completa, o boală fungică a piciorului negru o poate distruge. Este deosebit de periculos pentru răsadurile care sunt plantate pe un pervaz rece și cresc în pământ umed.

Eu ud lăstarii tineri fără să mă urc pe cotiledon și frunze adevărate. Este convenabil să faceți acest lucru cu o seringă. Încep să întărească răsadurile cât mai devreme posibil. Începeți cu 5 minute și măriți treptat timpul procedurii. Obișnuiți-vă cu atenție cu vântul, care poate usca frunzele, făcându-le albe. Răsadurile condimentate se disting printr-o nuanță purpurie de frunze, cu o tulpină puternică. Nu se teme de lumina directă a soarelui și de vânt.

Scufundări de răsaduri de roșii

Scufundați răsaduri

Față picaj se adaugă materie organică lichidă sau îngrășăminte minerale, a cărei doză este redusă de 2 ori. Scufundarea răsadurilor se efectuează după ce are frunze reale. Faceți acest lucru după ce răsadurile se înghesuie în cutie.

Cum să scufundați răsadurile corect:

 • Pregătiți oale. Volumul lor depinde de mărimea puieților. Umpleți-le cu pământ.
 • Răsadurile sunt pre-udate, astfel încât sistemul rădăcină să fie deteriorat cât mai puțin posibil în timpul transplantului.
 • Cu mâna stângă, țineți planta de tulpină. Cu un cuțit sau o spatulă tocită, scoateți pământul astfel încât rădăcina să iasă împreună cu o bucată de pământ.

Alegerea se efectuează o dată sau de două ori. Vă permite să măriți suprafața de hrănire. La transplant, rădăcinile se rup, ceea ce duce la formarea unui număr mare de altele noi, sistemul rădăcină este întărit.

Plantarea răsadurilor în pământ

Răsadurile sunt plantate în teren deschis după ce a trecut amenințarea cu înghețuri recurente. De obicei, acesta este sfârșitul lunii mai, începutul sau prima decadă a lunii iunie. Alegeți o zonă însorită, bine ventilată; este permisă cultivarea la umbră parțială ușoară. Sunt luați în considerare cei mai buni predecesori pentru roșii morcov, ceapă și castraveți. căpșună îmbunătățește calitatea fructelor de alături. Nu plantați roșii după cartofi, piper și vânătă.

Aciditatea solului ar trebui să fie între 6,0 și 7,0.

Cu aciditate ridicată, se adaugă var stins, cu aciditate scăzută, sulf. Se aplică 0,5 kg pe 1 m2. Parcela pentru cultivarea roșiilor este pregătită toamna. După recoltarea predecesorului de cultură, resturile vârfurilor sunt îndepărtate, se introduc gunoi de grajd, turbă, humus, compost cu o rată de 5 kg pe 1 m2 sau îngrășăminte minerale (25 g sare de potasiu, 50 g superfosfat). Săpați-l la o adâncime de 25 cm.

Primăvara fertilizați a doua oară, dar evitați gunoiul de grajd proaspăt. Va duce la creșterea exuberantă a tulpinilor și a frunzelor și va slăbi creșterea fructelor. Mai bine să folosiți humus. În regiunile sudice, roșiile finite sunt plantate în rânduri la o distanță de 50 cm. Dacă roșiile din grădină sunt adesea afectate de boala târzie sau de alte boli fungice, distanța dintre plante este mărită la 70 cm.

Plantarea răsadurilor în pământ

Dacă apa subterană este aproape de suprafața amplasamentului, roșiile Finish sunt plantate în creste. Se formează în direcția de la nord la sud. Lățimea crestelor este de 120 cm, înălțimea este de 15 cm. Roșiile sunt plantate în 2 rânduri.

Roșiile pot fi plantate:

 • În mod pătrat (distanța dintre tufișuri este de 70 cm, până la 3 plante sunt plantate într-o singură gaură.
 • Prin metoda cuiburilor de centură (brazde de irigație la o distanță de 1,4 m, roșiile sunt plantate pe ambele părți, la o distanță de 60 cm de ele).Instalați 2 bucșe într-o singură gaură.

Suprafața de hrănire a fiecărui tufiș este de 0,3 m2. Pentru a planta un teren de 100 m2, aveți nevoie de aproximativ 250 de plante. Este mai bine să plantați roșii seara. Când sunt plantați dimineața pe timp însorit, vor supraviețui și ei, dar la început se vor estompa puțin. Udă plantele din belșug în avans, astfel încât solul să adere bine la rădăcini. Săpați găuri adânci de 15 cm. Apă folosind 1 găleată de apă la 8 găuri. Dacă îngrășămintele aplicate anterior nu sunt suficiente, minerale sau îngrășăminte organice.

Scoateți răsadurile din vas, rotind ușor vasul pe o parte. Așezați în gaură astfel încât sistemul rădăcină să fie complet scufundat în el. Acoperiți găurile cu pământ. Mulci cu iarbă tăiată, rumeguș înălțime de 10 cm.

Nu puteți uda aproximativ o săptămână. După 10 zile, răsadurile sunt examinate, se plantează una nouă în locul celei care lipsesc și se udă. Plantele sunt legate, dacă se consideră necesar. Pentru soiurile determinante, acest lucru nu este necesar, dar un tufiș legat va primi mai multă lumină, mai puține boli. În viitor, solul este slăbit în culoare, buruienile sunt îndepărtate. După apariția fructelor, frunza de dedesubt poate fi îndepărtată. Copiii vitregi se despart dacă interferează cu dezvoltarea normală a tufișului. Mai mulți copii vitregi pot fi lăsați să rodească.

Boli și dăunători

Boli și dăunători

Finisajul pentru roșii este rezistent la ofilirea verticală. Dar poate fi afectat de alte boli, fungice și virale:

 1. Băiatul târziu este însoțit de apariția unor pete maronii pe frunze, tulpini și fructe. Partea inferioară a frunzei este acoperită cu o floare măcinată. Aceasta este o boală fungică.
 2. Fomoz - putregai maro al fructelor. Pete mari apar lângă tulpină. Fructele sunt pierdute. Ele sunt eliminate chiar înainte de înfrângerea completă.
 3. Cladosporium (pata maro) poate fi văzut prin pete gri deschis sub frunze. Boala se răspândește rapid, planta moare.
 4. Putregaiul de sus - apariția unor pete de plâns pe vârful fructului verde. Se coace rapid, dar nu are o prezentare. Fructele întinse pe pământ sunt mai des afectate.
 5. Stick (boală virală) - părți ale plantelor sunt acoperite cu dungi galbene. Florile cad, fructele nu se potrivesc.

Tratamentul și prevenirea bolilor fungice - tratament o dată la 2 săptămâni cu HOM, Oxyhom, Speed. Tufișurile afectate de boli virale sunt distruse.

Principalii dăunători ai roșiilor Finish:

 • Gândacul Colorado;
 • Flyfly;
 • Limaci.

Împotriva larvelor și a adulților gândacului din Colorado și a mușcii albe, aceștia sunt tratați cu Fitoverm. Limacșii sunt colectați manual sau presărați în jurul tufișului cu cenușă, împreună cu praf de tutun și var.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Categorie:Legume | Roșie
Avatar AnnaAlimova

În fiecare an plantez acest soi și pot spune că se potrivește perfect atât pentru conservarea în borcane, cât și pentru roșii. Pentru a crește, ca orice soi, trebuie să fii deosebit de atent, respectând udarea, iluminarea și protecția corespunzătoare împotriva dăunătorilor.

Avatar utilizator Tigranyan

AnnaAlimova! De asemenea, plantăm acest soi cu răsaduri într-o seră, deoarece este gustos. Credem că scrieți corect. Și acest soi este potrivit pentru conservare și pentru semifabricate. Cu toate acestea, este și universal.

Avatar Goshia

Este bine că acest soi este determinant și are o limitare a creșterii, prin urmare, pentru a lega roșiile, va fi suficient să aveți cârlige de aproximativ un metru înălțime. Am plantat roșii de acest soi de mai multe ori, gustul fructului este într-adevăr foarte plăcut.