Tomate Pink Flamingo: beneficii, cultivare și recenzii ale varietății

Juicy și coapte sunt delicatesele preferate de vară. roșii... Roșiile cultivate cu propriile mâini pe o curte sunt deosebit de apreciate. Printre numărul mare, varietatea originală - Pink Flamingo - se distinge prin varietate ca volum și aspect. Dar înainte de a începe să căutați pe rafturile magazinelor și pe Internet pe site-urile de semințe, este recomandat să vă familiarizați nu numai cu descrierea speciei, ci și cu metoda de cultivare a acesteia.

Conţinut:

Principalele caracteristici ale soiului

Principalele caracteristici ale soiului

Tomate "Flamingo roz" - pretinde a fi unul dintre cei mai preferați grădinari de roșii. Semințele pentru plantarea acestei legume sunt recoltate din al doilea și al treilea grup, care atinge maturitatea deplină.

Avantajul soiului este că, atunci când este expus tratamentului termic, gustul nu se pierde.

Acest lucru face din specie o roșie originală, nu un hibrid. Atunci când colectați material de plantare din fructe care au ajuns la maturitate, semințele pot fi plantate în anul următor și pot obține plante cu drepturi depline. Deși este imposibil să recrești semințe dintr-un hibrid și să repeti rezultatul original anul viitor.

Caracteristicile soiului:

 • Flamingo-urile roz sunt atribuite direct nedeterminat plante. Acest lucru se datorează faptului că creșterea tulpinilor și frunzelor sale nu se oprește nici în momentul ovarului inflorescențelor, nici în momentul recoltării și continuă până la îndepărtarea însăși a arbuștilor. Cunoscând această nuanță, este necesar să se efectueze imediat jartierul plantei dintr-un mic germen. În medie, genele de roșii pot ajunge la 2 metri. Prin urmare, este necesară formarea tufișurilor și a unei jartiere în acest caz.
 • Perioada de coacere pentru arbust este considerată la mijlocul sezonului, datorită faptului că perioada de la germinarea mugurilor până la momentul recoltării primelor fructe de pădure roșii durează de la 110 zile la 115 zile. În condiții favorabile, unele roșii se pot coace mult mai devreme, de obicei după 95 de zile.
 • Fructele sunt foarte asemănătoare ca aspect cu o prună mare, din punct de vedere al densității sunt medii. Flamingo roz diferă de alte tipuri de roșii prin faptul că nu are o pată verde la locul unde este atașat tulpina. Culoarea este distribuită uniform în toată roșia.
 • Greutatea unei roșii poate varia de la 140 la 200 de grame. Datorită acestei greutăți, soiul este catalogat ca cu fructe mari. Culoarea sa externă este roz, dar tonul culorii poate varia de la mai deschis la saturat. Depinde de condițiile de creștere.
 • Printre alte soiuri, Pink Flamingo se remarcă prin caracteristicile sale specifice de gust - fructele plantei sunt foarte dulci, dotate cu o cantitate mare de suc.

Fructele se consumă cel mai bine crude. Fac salate proaspete delicioase, feliate pentru felul principal.Roșia poate fi folosită și pentru conservare.

Totul despre creșterea răsadurilor

Plantarea semințelor de roșii

Orice tip de roșie este destul de solicitant în ceea ce privește compoziția solului și aciditatea acestuia. Flamingoul roz nu face excepție. Pentru a crește răsaduri decente, trebuie să încercați.

Atunci când alegeți solul în care va fi cultivat materialul de plantare, merită inițial să verificați fertilitatea acestuia și prezența nutrienților. Dacă terenul este sărac sau există o lipsă de vitamine și minerale, se recomandă hrănirea solului înainte de plantare. Acest lucru trebuie făcut cu 30-40 de zile înainte de plantarea planificată a semințelor.

Solul în care sunt planificate să fie plantate semințele ar trebui să aibă o structură liberă care să permită umezelii și aerului să treacă bine.

Cea mai bună opțiune pentru plantarea în sol ar fi un substrat de sol în care leguminoasele au fost cultivate anterior sau morcov... Aprofundarea semințelor dobândite nu trebuie efectuată mai devreme decât în ​​ultimele zile ale lunii martie sau în primele zece zile ale lunii aprilie. Înainte de plantare, semințele trebuie pretratate într-o soluție slabă de permanganat de potasiu timp de 12 ore. Această procedură ajută la dezinfectarea materialului de plantare și la eliminarea posibilelor boli.

În timpul înmuierii, este necesar să pregătiți un recipient pentru debarcare. Pentru aceasta, sunt potrivite următoarele:
Casetă;

 • Ghivece mici.
 • Sertar dreptunghiular.
 • Ghiveci mare.
 • Sticle de plastic tăiate.
 • Pahare de plastic.

Îngrijirea răsadurilor de roșii

De asemenea, se recomandă dezinfectarea ghivecelor și ștergerea uscată. Înainte de a pune solul în recipient, trebuie făcute găuri de drenaj pentru a nu provoca stagnarea umezelii și degradarea rizomilor dezvoltați. Terenul auto-pregătit sau cumpărat este turnat în container. Pe suprafața solului, canelurile sunt trase nu mai adânc de 1 cm, în care sunt turnate semințele îmbibate. Cel mai bine este dacă răsadurile nu sunt turnate deseori, ci oarecum împrăștiate de-a lungul canelurii.

Cea mai bună opțiune ar fi răspândirea independentă a semințelor la o distanță de 3-5 cm una de cealaltă. Acest lucru este necesar pentru ca lăstarii încolțiți să nu interfereze unul cu celălalt și este convenabil să-i transplantați pe teren deschis. După așezarea răsadurilor, solul este pulverizat cu o sticlă de pulverizare și acoperit cu o pungă de plastic sau o peliculă deasupra.

Pentru germinarea rapidă a semințelor, temperatura ideală este de +25 C.

Iluminatul nu trebuie să fie luminos, dar nici culturile nu trebuie umbrite. Dacă respectați astfel de condiții. Apoi, primii lăstari vor apărea în 5-7 zile. După încolțirea mugurilor, filmul este îndepărtat imediat și începe treptat să reducă regimul de temperatură, scăzând gradele din cameră la +15 .. + 18 C, în timp ce se adaugă iluminare.

Pentru ca mugurii să nu se întindă prea mult spre lumina soarelui, temperatura aerului este scăzută la + 10 C. În același timp, ghivecele cu material de plantare sunt rotite nu mai des decât o dată la 3 zile. Acest lucru este necesar pentru ca răsadurile să crească la fel, și nu unilateral, întoarse într-o singură direcție.

Transplantarea răsadurilor în pământ

Transplantarea răsadurilor în pământ

De la un ghiveci obișnuit la recipiente separate, Flamingo roz este transplantat (scufundări) când varza atinge 2 frunze cu drepturi depline. Cel mai bine este să le așezați în turbă sau cupe de hârtie.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când răsadurile ating dimensiunea optimă, tufa nu trebuie îndepărtată de acasă, rănind sistemul rădăcinii. Este pur și simplu plasat într-un ghiveci de turbă sau ghiveci de hârtie pe un pat pregătit. Pe măsură ce crește și este expus la umiditate, hârtia sau turbă se descompune, adăugând nutrienți suplimentari solului.

Planta finită este plantată într-un loc permanent de reședință (în teren deschis sau într-o seră) atunci când răsadurile ajung la 65-70 de zile din momentul în care apar primii lăstari.

După ce depresiunile au fost săpate în pământ, o mână de humus este turnată în fundul fiecărei găuri, combinată cu îngrășăminte minerale care includ fosfat.Când plantați roșii Pink Flamingo într-o zonă deschisă, acestea aderă la un anumit model:

 • Distanța de la un tufiș la altul trebuie păstrată cel puțin 30 cm.
 • Rândurile de plantare trebuie amplasate la 70 cm.

Se recomandă păstrarea unei astfel de distanțe pentru confortul îngrijirii plantelor și recoltării în timpul maturării. În apropiere, trebuie să plasați imediat o miză sau să ridicați o jartieră verticală. Fără acest dispozitiv, bucșele cu creștere rapidă vor fi așezate pe sol. Nu merită să vă legați strâns de suport, dar, de asemenea, nu este recomandat să lăsați planta să atârne. Pe măsură ce arbustul crește și se întinde, grădinarii experimentați sunt sfătuiți să îndepărteze toți copiii vitregi laterali care cresc din sinusurile laterale și să formeze o singură tulpină.

Cum să îngrijești corect roșiile?

Cum să îngrijești corect roșiile?

După ce ați transplantat puieți tineri pe teren deschis, ar trebui să începeți să aveți grijă cu grijă de roșii. Se recomandă să respectați următoarele reguli:

 1. Aplicați pansamente periodice - chiar dacă solul a fost fertilizat inițial cu substanțe nutritive, atunci pe măsură ce planta crește, vor fi necesare pansamente noi. Prima aplicare a îngrășămintelor trebuie efectuată în termen de 14 zile de la mutarea într-un nou loc de reședință. Pentru a face acest lucru, trebuie să diluați îngrășământul cu amoniac sau îngrășământ cu prezența fosforului. După aceea, pansamentul superior trebuie aplicat de încă 2-3 ori pentru întregul sezon de creștere, o dată pe lună. Roșia răspunde bine la aplicare îngrășăminte organiceconținând excremente de pui și frasin de lemn... Este imperativ ca hrănirea să fie necesară numai după aplicarea abundentă de umiditate.
 2. Udarea - efectuată frecvent, astfel încât solul să fie bine saturat lângă bază roșie... Apa trebuie mai întâi apărată și încălzită la soarele de vară. Dacă este irigată cu apă rece, planta poate reacționa negativ la astfel de condiții și se poate îmbolnăvi. Timpul pentru introducerea umezelii nutritive este ales fie dimineața devreme înainte de apariția persoanelor însorite, fie după apusul soarelui - seara. O astfel de perioadă este aleasă pentru a nu dăuna lamelor delicate ale frunzelor și a nu provoca formarea de arsuri pe suprafața foii.
 3. Mulcire și slăbirea - periodic, solul de lângă rădăcini trebuie slăbit. Acest lucru afectează favorabil eliminarea crustei de suprafață și cea mai rapidă pătrundere a umezelii și a aerului în rizomii de roșii. Pentru a menține solul permeabil mai mult timp, se recomandă aplicarea de mulci lângă bază. Vă va permite să păstrați umezeala în sol pentru o lungă perioadă de timp și va preveni creșterea buruienilor. Puteți folosi paie sau buruieni uscate ca mulci.
 4. Tunderea - pentru a obține o recoltă bogată, este necesară ciupirea. Pe tufiș nu ar trebui să rămână mai mult de 5 perii. În caz contrar, fructele vor fi mai mici decât media.

Fiecare grădinar care îndrăznește să planteze un Flamingo roz ar trebui să-și amintească că arbustul este destul de solicitant de îngrijit. Dar cu îngrijire atentă și condiții favorabile create, roșiile răspund cu fructe mari, recoltă abundentă și gust excelent.

Consecințele îngrijirii necorespunzătoare

Consecințele îngrijirii necorespunzătoare

Cu o îngrijire necorespunzătoare, nu numai răsadul suferă, ci și grădinarul. O persoană plantează o plantă nu pentru a o admira, ci pentru a obține rezultatele muncii sale. Prin urmare, dacă se detectează ofilirea, îngălbenirea frunzelor sau alte semne neobișnuite, cauza trebuie căutată în îngrijire.

Există mai multe situații în care îngrijirea necorespunzătoare dăunează roșiilor:

 • Udare excesivă - roșiile adoră irigarea abundentă, dar când solul de sub rădăcini se transformă din sol fertil într-o formațiune mlăștinoasă, planta începe să sufere. O perioadă lungă de a fi în astfel de condiții provoacă decăderea. sistemul rădăcină... În acest caz, frunzișul începe să devină galben și să cadă.Pentru a face acest lucru, merită să nu udați arbustul câteva zile, așteptând până când solul este complet uscat și abia apoi reglați regimul și volumele de irigații aplicate.
 • Udarea insuficientă poate provoca, de asemenea, moartea răsadurilor. Dacă trageți un răsad din pământ și îl examinați, puteți găsi rizomi complet uscați. Apariția unei probleme este evidențiată prin ofilirea frunzelor, uscarea completă a acesteia și moartea întregii plante. Soluția problemei este stabilirea udării.
 • Temperatura crescută a conținutului - roșiile sunt plante termofile, dar atunci când cultivați răsaduri, nu trebuie să depășiți limitele de temperatură admise. Dacă mugurii încolțiți sunt așezați într-un recipient lângă dispozitivele de încălzire, atunci lăstarii se vor usca mai repede decât pot elibera chiar și o singură frunză reală.
 • Proiecte - Roșiile adoră aerul proaspăt, dar dacă planta se află într-un flux direct de vânt rece, se poate îmbolnăvi. Rezultatul unei expuneri scurte la aerul rece este frunzele ofilite și căderea lor în continuare.
 • Boli și dăunători - atunci când apar boli, este mai problematic să salvați răsadurile unui flamingo roz sau al unei plante adulte din specie decât să restabiliți îngrijirea normală. Pentru a preveni îmbolnăvirea roșiilor, se recomandă dezinfectarea nu numai a semințelor, ci și a ghivecelui înainte de plantare, precum și calcinarea solului în cuptor. Când apar insecte dăunătoare, trebuie să acționați imediat asupra paraziților și să nu așteptați auto-eliminarea lor.

Pentru a evita astfel de probleme, merită să efectuați toate măsurile de îngrijire a plantelor în timp util. În caz contrar, toate eforturile, începând de la însămânțare și creșterea semințelor, vor fi în zadar, planta va muri rapid.

Combaterea bolilor și dăunătorilor

Combaterea bolilor și dăunătorilor

Cele mai frecvente boli care afectează roșia Pink Flamingo sunt: ​​fusarium, picior negru, putregai apical. Arbustul nu este sensibil la alte boli, prin urmare, practic nu se infectează niciodată.

Cum se manifestă bolile:

 • Aspectul fusarium se datorează solului de calitate slabă, care nu a fost dezinfectat înainte de plantarea semințelor. Boala se manifestă prin căderea abundentă a frunzelor și apariția venelor maronii ale „venelor” pe pețiole, atunci merită să îndepărtați tufișul de la sol. Dacă plantele nu au avut timp să se ofilească, atunci transplantul în sol fertil va rezolva problema. În caz contrar, nu va fi posibil să ajutați tufișul.
 • Piciorul negru al răsadurilor apare în momentul în care grădinarul este neglijent în udarea mugurilor care au eclozat. Când umezeala stagnează în sol, se observă înnegrirea și moliciunea la baza răsadului, frunzișul devine lent. În acest moment, apare o descompunere lentă a sistemului radicular al unui tufiș tânăr. Nu este posibil să salvați răsadurile.
 • Dacă apar semne de putregai apical, cum ar fi dezvoltarea ruginii pe plăcile de frunze, înnegrirea fructelor la baza pedunculului, atunci planta are nevoie urgentă de hrănire. Pentru a face acest lucru, ar trebui să adăugați fertilizant fosfor-potasiu în sol și să saturați solul cu cenușă de lemn.

Dăunătorii principali ai plantei sunt acarianul păianjen, frunzișul împletit și fructele cu pânze de păianjen, precum și muștele alb sau mai bine zis larvele sale. Se hrănesc cu seva frunzelor, provocând în același timp dezvoltarea unei ciuperci de funingine. Ca urmare, planta se usucă și moare complet.

Pentru eliminarea paraziților, se recomandă recurgerea imediat la efectele substanțelor chimice care elimină rapid creșterea populației de dăunători.

Principalul lucru este că bolile și paraziții nu par să monitorizeze bunăstarea roșiilor. Când apar primele semne, trebuie să recurgeți la găsirea și rezolvarea problemei.

Beneficii și recenzii ale soiului

Beneficii și recenzii ale soiului

Soiul "Flamingo roz" este apreciat nu numai pentru aspectul și greutatea sa originală, ci are și o serie de alte avantaje:

 1. Are rezistență crescută la diferite tipuri de bacterii patogene și boli fungice.
 2. Sunt perfect aclimatizate în orice condiții climatice, prin urmare sunt potrivite pentru orice zonă de creștere.
 3. După recoltare, fructele se păstrează bine pentru o perioadă lungă de timp, fără a-și pierde densitatea și gustul inițial în termen de 2 luni.
 4. Perioada de fructificare a soiului Pink Flamingo durează aproape până la îngheț. Roșiile pot fi culese pe jumătate coapte și depozitate într-o cameră caldă, unde vor ajunge la o pregătire completă pe cont propriu.

Grădinarii cu experiență disting acest soi de alții, cu un volum mare de recoltă și date excelente de gust. Dacă întâlnești oameni care vorbesc negativ despre tipul de roșii. În cele mai multe cazuri, au distrus răsadurile în momentul germinării preliminare sau nu au îngrijit în mod corespunzător o plantă cu drepturi depline.

Victor, 56 de ani: „În această vară am plantat un nou soi pentru mine„ Pink Flamingo ”. Mi-a plăcut datorită dimensiunilor mari, formei interesante și gustului original - dulce. Pe curtea din spate, arbuștii mi s-au părut un pat de legume. Nu numai că culoarea fructului diferă de cea obișnuită, dar și forma frunzei te face să nu te mai uiți la el. Am colectat semințe și le voi cultiva anul viitor ".

Mihail, în vârstă de 47 de ani: „Sunt angajat în cultivarea diverselor legume și fructe pe parcela mea. Mi-a atras atenția soiul „Flamingo roz”. Mi-a depășit toate așteptările. Nu m-am îmbolnăvit niciodată, am crescut rapid până la 2 metri și am început să rodesc mai devreme decât de obicei. Și gustul său! L-am folosit atât în ​​salate proaspete, cât și pentru conservare, gustul a rămas același. Sunt mulțumit de roșii și de munca mea. "

Astfel, cultivarea soiului "Flamingo roz" vă permite să obțineți o recoltă destul de mare. Dar, pentru a obține fructe de înaltă calitate, ar trebui să cunoașteți regulile pentru îngrijirea plantei.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Masmetall

Am văzut fotografia unui prieten cu această minunată roșie, mi s-a părut foarte apetisant în fotografie. Și când am încercat-o, mi-am dat seama că presimțirile mele nu mă înșelau, ei bine, foarte gustoase și cărnoase.

Avatar utilizator Tigranyan

Dragă masmetall! Asigurați-vă că ați plantat câteva sere dintr-o astfel de roșie în seră și dvs.! O roșie foarte bună și de înaltă calitate, dar și foarte roditoare. Bine la salate!

Avatar AnnaAlimova

Consider că soiurile roz de roșii sunt cele mai delicioase și acest soi nu face excepție. În fiecare an încerc să-l plantez, încolțește diferit, uneori foarte bine, alteori nu, dar din moment ce cei care au încolțit recolta este întotdeauna excelent.

Avatar Goshia

Nu am numărat niciodată pensulele de roșii pe un tufiș. De obicei las două-trei lăstari, dar nu număr numărul de perii, deoarece roșiile nu apar în același timp pe ramuri. Judecând după fotografie, roșiile sunt destul de dense, cam ca smântâna.