Soiuri noi de violete: o revizuire a celor mai bune

Creșteți case frumoase și delicate violete - visul multor cultivatori de flori. Această plantă, numită și saintpaulia, are un număr mare de soiuri și specii. Ele diferă prin culoare și formă de muguri și frunze. Mulți consideră că violeta este o plantă capricioasă, dar îngrijirea ei este destul de simplă. Chiar și cele mai rare și mai neobișnuite soiuri de violete pot fi cultivate acasă, dacă urmați regulile simple pentru întreținerea lor.

Conţinut:

Caracteristici ale alegerii varietății și tipului

Caracteristicile florilor, îngrijire, alegerea varietății și tipului

Violetele au fost mult timp favoritele multor cultivatori de flori. Această floare poate avea un aspect foarte variat. Există soiuri hibride neobișnuite, a căror îngrijire nu necesită mult efort, soiuri industriale, violete-mini, specii mari de colecție. Saintpaulia a fost descoperită pentru prima dată în munții din Africa. Și în condiții naturale, violeta se distinge printr-o varietate de culori.

Noi soiuri de violete continuă să apară prin reproducere. Atunci când alegeți un anumit soi, tip de violetă, trebuie luate în considerare următoarele nuanțe:

 • Dacă cultivatorul este începător, atunci alegerea ar trebui să cadă pe tipul care va fi mai ușor de îngrijit. De obicei, acestea sunt viole minuscule. Florile mari de colecție vor necesita o anumită abilitate.
 • Dacă este planificată o colecție de violete, este recomandabil să alegeți acele specii și soiuri care sunt similare în îngrijire, astfel încât să nu pierdeți timp și eforturi pentru diverse udări, transplanturi și crearea anumitor condiții.
 • Atunci când alegeți violete hibride, fanteziste, este necesar să clarificați caracteristicile reproducerii lor. Multe soiuri hibride nu își reproduc trăsăturile în timpul reproducerii, adică nu va fi ușor să se reproducă astfel de flori.
 • Dacă alegerea a căzut pe soiurile de violete fanteziste, trebuie să vă amintiți că petalele lor pot schimba culoarea în funcție de condițiile florii: temperatură, umiditate, iluminat.

Violeta este considerată o floare delicată dintr-un motiv. Îi place să fie îngrijită și îngrijită. Se crede că violeta simte energie și înflorește bine numai acolo unde domnește dragostea și armonia. Saintpaulia nu necesită îngrijire neobișnuită, dar poate fi ușor distrusă dacă nu respectați reguli simple.

Violeta va înflori magnific și frumos numai dacă există suficientă lumină pentru aceasta. Iubește lumina difuză, dar nu lumina directă a soarelui, care va deteriora petalele delicate. Ca orice plantă, Saintpaulia iubește apa și are nevoie de ea. Udarea trebuie reglată în funcție de temperatura ambiantă.

Violeta moare atât în ​​absența umezelii, cât și în exces.

Nu este de dorit să puneți o violetă delicată lângă flori mari de interior, palmieri, cactuși. Adesea poartă dăunători, insecte care pot dăuna Saintpaulia. Dar muscata va deveni o bună vecină pentru ea, care de obicei respinge insectele. La plantare sau transplantare, este recomandabil să achiziționați vase mici, deoarece Saintpaulia va începe să înflorească numai atunci când rizomul îl umple complet.

Himeră

Himeră

Florile frumoase neobișnuite au fost numite himere violete, deoarece atunci când se reproduc, puteți obține plante care au un aspect diferit de mama. Americanii au fost implicați activ în selectarea himerelor. În acest moment, există un număr mare de soiuri de acest tip de violete.O caracteristică a acestei flori este faptul că inițial această specie nu a fost crescută de crescători. Chimera este rezultatul unei mutații.

Puteți distinge o himeră de alte tipuri de violete datorită unei benzi ușoare care se întinde de-a lungul centrului fiecărei petale strălucitoare.

Nuanțele mugurilor pot diferi în funcție de specie: albastru, violet, albastru, purpuriu. Destul de rar, puteți găsi o himeră violetă, în care dunga este prezentă pe frunze.

Acest tip de violete necesită o anumită îngrijire:

 1. Udați floarea cu apă la temperatura camerei sau puțin mai caldă. Himeră nu-i place apa rece. Din aceasta, pe floare apar pete maronii.
 2. Chimerele sunt mici violete. Când le replantați, nu ar trebui să alegeți vase mari. Diametrul vasului nu trebuie să depășească 12 cm pentru o plantă adultă și 6 cm pentru o răsad. Puteți alege plastic sau ceramică.
 3. Chimerele sunt destul de rezistente și înfloresc mult timp. Nu au nevoie de hrănire frecventă. Unii cultivatori preferă să nu hrănească plantele deloc. Cu toate acestea, dacă există semne de epuizare a solului, ar trebui să utilizați îngrășăminte lichide sau granulare special pentru violete.
 4. Chimera, ca orice violetă, nu-i place când apa din oală stagnează. Pentru a evita apariția apei, drenajul din polistiren sau argilă expandată este plasat pe fundul vasului.
 5. Ar trebui să fie suficientă lumină. Chimera se descurcă bine pe pervazul estic. Dacă iluminatul din cameră este slab, trebuie să îl creați artificial. Fără suficientă lumină, violeta nu va înflori.
 6. Merită să ne amintim că himera este considerată o floare capricioasă, deci va fi dificil pentru un începător să obțină imediat o înflorire luxuriantă.

În acest moment, nu a fost posibil să se obțină în mod intenționat o himeră de la răsad. Poate fi format din orice alt tip de violetă complet aleatoriu și este dificil de prezis acest proces. Din moment ce este dificilă creșterea unei himere, florarii cumpără din magazine specializate. Atunci când alegeți o plantă, trebuie să acordați atenție frunzelor și să le examinați bine pentru pete, întunecându-se. Este foarte dificil să vindeci o violetă bolnavă, mai ales pentru începători.

Winter Rose și Darling

Violet Dragă

Violet violet neobișnuit Trandafirul de iarnă seamănă cu mugurii Trandafir... Florile sunt foarte strălucitoare, purpuriu intens, cu o margine albă subțire. Această floare va deveni un adevărat decor al oricărei grădini de flori. Poate fi multiplicat fără probleme. Copiii adoptă toate caracteristicile plantei-mamă.

O violetă cu numele Darling este bună, deoarece înflorirea ei durează foarte mult. Cu o îngrijire adecvată, floarea poate încânta cultivatorul cu muguri strălucitori aproape tot timpul anului. Florile sunt de obicei de culoare roz pal, dar există și nuanțe lăptoase mai deschise. Mugurii nu sunt foarte mari, de dimensiuni medii, dar sunt foarte mulți, așa că Darling înflorește magnific. Intensitatea culorii depinde în mare măsură de temperatura ambiantă. Pentru a obține nuanțe mai deschise, trebuie să puneți violeta într-un loc răcoros.

Îngrijirea trandafirului de iarnă și a iubitului nu diferă mult de îngrijirea standard pentru Saintpaulia:

 • Violeta este o floare delicată căreia nu-i plac curenții. Atât Winter Rose, cât și Darling vor începe să doară în draft. Dacă este aer rece, floarea poate fi distrusă. Prin urmare, este necesar să alegeți acele pervazuri unde florile vor fi bine protejate de mișcarea atât a aerului rece, cât și a celui cald.
 • Pentru Winter Rose și Darling, temperatura optimă va fi de 23-25 ​​grade. În sezonul rece, puteți da plantei o odihnă, reducând temperatura camerei la 18 grade.
 • Este necesar să se asigure floarea cu lumină, dar să se protejeze de lumina directă a soarelui. Dragă, la fel ca Trandafirul de iarnă, va raporta despre lipsa de iluminat: frunzele sale vor începe să se întindă. Dacă există prea multă lumină, frunzele vor începe să se estompeze.
 • Aceste soiuri violete adoră hrănirea. Pot fi fertilizate suficient de des, dar îngrășământul trebuie selectat cu atenție. Pansamentul superior trebuie să aibă suficient calciu, potasiu, magneziu, fosfor.Mai mult, toate oligoelementele trebuie să fie echilibrate. Pentru a nu vă înșela în proporții, puteți cumpăra îngrășăminte într-un magazin specializat și urmați instrucțiunile.
 • Cel mai bine este să udați violeta în același timp. Solul trebuie umezit în mod constant, dar este necesar să se evite umezirea și excesul de umiditate, din care rădăcinile plantei să putrezească.

Dacă trebuie să înmulțiți rapid planta, atunci este mai bine să alegeți Darling. Ea oferă un număr imens de procese fiice. Pot fi plantate sau pur și simplu îndepărtate pentru a stimula o înflorire mai luxuriantă.

Dragon albastru

Dragon albastru

Această floare uimitor de frumoasă se găsește la mulți cultivatori de flori. Planta are muguri mari de o culoare albastră saturată strălucitoare, cu o nuanță purpurie. Petalele au o margine dublă. Este pur și simplu imposibil să nu observați o astfel de floare, astfel încât colecționarii o achiziționează adesea.

Soiul violet Dragon albastru este considerat unul dintre cele mai capricioase.

El nu tolerează greșelile la plecare. Acest soi hibrid a fost crescut de un crescător american. De ce floarea a fost numită Dragon albastru nu se știe. Poate din cauza asocierilor cu dragoni orientali înțelepți și generoși.

Aceste violete sunt destul de mari și pot crește până la 45 cm în înălțime. Mugurii sunt colectați în tulpini de flori de 4-5 flori. Acestea sunt situate puțin deasupra orificiului de evacuare, formând un fel de pălărie. De regulă, dimensiunea unei flori nu depășește 7 cm.

Pentru a crește această floare uimitoare acasă și a o face să înflorească magnific, trebuie să vă amintiți câteva dintre caracteristicile sale:

 1. După ce planta începe să înflorească, frunzele ei se îndoaie puțin. Nu este nevoie să schimbați condițiile de îngrijire sau să vindecați planta, acesta este un proces natural pentru Dragonul Albastru.
 2. Această violetă poate schimba ușor nuanța mugurilor. De exemplu, la temperaturi scăzute, marginea ușoară de-a lungul marginii mugurului poate dispărea cu totul, iar întreaga petală poate schimba culoarea la rece.
 3. Saintpaulias numit Dragonul Albastru sunt adesea cultivate într-o cameră răcoroasă. Cresc bine și înfloresc la temperaturi scăzute. Dar violetului capricios nu îi place temperatura ridicată. Mugurii ei încep să se micșoreze, iar frunzele capătă o nuanță maro.
 4. Puteți cumpăra terenuri pentru Dragonul Albastru din magazin, dar este mai bine să le faceți singur. Violetului nu îi plac inexactitățile agrotehnice. Pentru a vă mulțumi Saintpaulia, trebuie să amestecați turbă, sol cu ​​frunze, nisip fin și curat, cărbune. Plantei îi va plăcea această combinație.
 5. Dragonul albastru este foarte pretențios iluminat... Mai mult, el iubește lumina naturală difuză a soarelui. Este nevoie de cel puțin 14 ore de iluminare continuă și bună pentru o floare frumoasă și luxuriantă. Iarna, când soarele apune devreme, iluminatul artificial poate fi folosit pentru a prelungi perioada de înflorire.

Pentru un începător, acest soi nu poate fi numit de succes. Pentru ca Dragonul Albastru să înflorească frumos și să încânte privirea, trebuie să aveți grijă de el foarte atent. Merită să uităm de regulile de îngrijire de câteva ori, iar floarea va începe să doară. Această violetă nu este pentru leneși, are nevoie de îngrijire constantă.

Țara norilor purpurii

Țara norilor purpurii

Floarea în sine este la fel de neobișnuită ca și numele ei. Mugurii acestei violete sunt bogate în visiniu-roșu cu miez galben. Tipul de floare poate fi descris ca o stea dublă. Frunzele sunt mari, verde închis, cu o frumoasă margine cremă. Prin umbra acestei margini, puteți determina vârsta plantei.

Cu cât violeta este mai tânără, cu atât marginea este mai deschisă, dar cu vârsta capătă o nuanță roz.

Tufișul poate avea mai multe pedunculi până la 6-7 muguri. Arată ca niște buchete adevărate. Floarea se înmulțește ușor și bine, dă multe lăstari fiice care preiau trăsăturile plantei-mamă. Numele florii este asociat cu povestea fantastică a fraților Strugatsky. Povestea descrie aventurile periculoase ale echipajului unei nave stelare de pe planeta Venus. Cu toate acestea, asemănarea cu o floare este cauzată tocmai de asocierile culorilor.

Îngrijirea pentru acest violet este standard. Este necesar să-l udați după cum este necesar, să mențineți umiditatea în cameră la 50%, să-l alimentați periodic cu îngrășăminte și să oferiți o iluminare difuză bună. Dar atunci când transplantați sau înmulțiți această plantă, trebuie să vă amintiți unele dintre nuanțe:

 • O mică violetă este plantată într-o oală cu diametrul de 5 cm. După câteva luni, floarea crește și trebuie să o transplantați. Nu alegeți imediat o oală mare, altfel planta nu va înflori. Este suficient să creșteți diametrul vasului cu câțiva cm. Prin toate regulile, frunzele violete ar trebui să se extindă cel puțin pe jumătate dincolo de marginea vasului. Această dimensiune este considerată optimă.
 • Solul poate fi cumpărat în magazin sau realizat pe cont propriu. Principala cerință pentru aceasta este un pH cuprins între 5,5 și 8,5. Solul trebuie să fie doar ușor acid.
 • Puteți răspândi o violetă numită Țara Norilor Crimson ca butași, și procesele fiice, parte a frunzei. Metoda de tăiere este cea mai simplă. Este suficient să alegeți o frunză cu mâner lung și să faceți o tăietură oblică, astfel încât să rămână cel puțin 3 cm din pețiol. Se pune în apă până când prinde rădăcini, apoi se plantează în sol pregătit. Apoi, o plantă mică este udată și acoperită cu un film, deschizându-l periodic ușor, astfel încât floarea să poată respira.

Țara norilor purpurii este o floare neobișnuită și nepretențioasă. Chiar și începătorii îl pot cumpăra. Nu necesită îngrijire complexă și se înmulțește ușor. O astfel de plantă va împodobi orice grădină de flori.

Grizzly Ocean și Paul Bunyan

Oceanul gri

Aceste două soiuri neobișnuite au câștigat mult timp inimile cultivatorilor de flori. Violeta numită Oceanul Gri este renumită pentru volubilitatea sa. Aceasta este o floare de cameleon. Inițial, florile acestei Saintpaulia au o nuanță alb-violet, sau mai bine zis, margini albe și un miez purpuriu. Dar cu fiecare înflorire a violetelor albe pe muguri devine din ce în ce mai puțin. Rezultatul este o Perlă Neagră Violet complet diferită. De asemenea, acest soi nu poate fi numit rezistent în ceea ce privește transferul de trăsături genetice. Floarea se reproduce destul de încet.

Paul Bunyan poate fi numit cea mai populară varietate de violete.

Poate fi găsit atât în ​​rândul colecționarilor, cât și pur și simplu printre iubitorii de flori de interior. Aceasta este o violetă cu muguri de liliac, care înflorește foarte mult timp și magnific. Frunze Terry de o nuanță verde închis. Singurul dezavantaj al acestei plante (despre care nu toată lumea va crede că este un dezavantaj) este că crește foarte repede. Va trebui să transplantați violeta des.

Îngrijirea ambelor soiuri rămâne în cadrul tradițional violet. Nu este necesar să faceți ceva neobișnuit, dar pentru o bună înflorire este necesar să asigurați violeta cu grijă. Aveți nevoie de udare moderată, o abundență de lumină difuză moale, o temperatură medie a camerei (nu mai mult de 25 de grade), fără curenți și hrănire periodică.

Când creșteți violetele Gray Ocean și Paul Bunyan, vă puteți confrunta cu următoarele dificultăți:

 1. Pete maronii pe frunze. Astfel de pete apar la temperaturi scăzute, de exemplu, dacă floarea a fost udată cu apă rece. Violeta iubește apa numai la temperatura camerei. Dacă corectați acest moment, violeta se va recupera rapid.
 2. Prezența unui înveliș gri. O astfel de placă pe frunze și tulpini indică o infecție fungică. Va fi imposibil să vindecați floarea. Plantele infectate sunt aruncate, iar cele sănătoase sunt tratate cu medicamente pentru prevenire.
 3. Fără înflorire. Violeta refuză să înflorească din mai multe motive. De exemplu, absența florilor indică alegerea greșită a dimensiunii ghiveciului, lipsa iluminării, îngrășămintele, temperatura camerei prea scăzută.

Merită să ne amintim că majoritatea problemelor cu violet apare ca urmare a îngrijirii necorespunzătoare a acesteia. Dacă respectați regulile de bază, violeta va înflori luxuriant și va da ramuri bune.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: