Cum se cultivă corect roșiile Summer Sun?

Cu ajutorul crescătorilor, au fost crescute multe soiuri de roșii. Unele sunt înalte, altele nu cresc mai mult de 50 cm. Există culori diferite roșievariind de la roz deschis la negru. Dintre soiuri, cireșii se disting printr-o nuanță galben strălucitor, emițând o strălucire numită Summer Sun (Summer Sun). Dar, înainte de plantare, este recomandat să vă familiarizați cu condițiile de plantare și îngrijire a plantei.

Conţinut:

Caracteristicile și avantajele soiului

Caracteristicile și avantajele soiului

Tomatele de vară sunt roșii cherry. Sunt plantate în sere pentru fructe pe tot parcursul anului. Genul de roșie favorizat grad nedeterminat... În condiții bune, planta atinge 2 metri înălțime. Fără sprijin sau sprijin adecvat, un tufiș nu își poate ține genele singur. Prin urmare, se recomandă legarea constantă a plantei.

Roșiile de vară Sun sunt un soi la mijlocul sezonului, dar datele lor de coacere sunt îndepărtate și potrivite pentru recoltarea târzie.

Roșiile produc un ovar în formă de evantai care formează fructe mici, cu diametrul de până la 2,5-3 cm, de formă rotundă. Într-o perie, numărul maxim de fructe ajunge - 7-8 buc. Fiecare legumă are o masă mică, care nu depășește 30 de grame. Culoarea culorii este pe deplin compatibilă cu numele de vară o rosie - sunt prezentate într-o nuanță galben chihlimbar. Fiecare boabe din soare prezintă o vedere invizibilă - de parcă fiecare fruct strălucește cu o lumină interioară specială.

În ceea ce privește gustul, planta răspunde cu un gust și miros unic. Fructul este dens la atingere, pielea este puternică, dar se rupe ușor atunci când este tăiat sub presiune. Carnea interioară este cărnoasă, își păstrează forma și nu se estompează. Are o productivitate crescută. Planta are o frunză de cartof, când este atinsă, epuizează o aromă aparte. Forma plantei este destul de îngustă, nu largă. Cel mai bine este să formați o plantă cu 2-3 tulpini. Acest proces nu este necesar pentru cultivarea cu efect de seră.

Cultivarea și îngrijirea răsadurilor

Cultivarea și îngrijirea răsadurilor

Înainte de a planta răsaduri de roșii Summer Sun pentru răsaduri, acestea ar trebui să fie bine uscate. Înainte de plantare, se recomandă să pregătiți în prealabil locul de plantare și solul pentru germinarea răsadurilor. Terenul ar trebui să fie fertil, saturat cu micronutrienți. Aciditatea solului pentru plante, ar trebui selectat indicatorul optim - neutru.
Plantarea în sol se efectuează primăvara, în martie și până la jumătatea lunii aprilie. Pentru plantare, se recomandă să luați ghivece, a căror înălțime nu va depăși 10 cm.

Caracteristicile răsadurilor de tomate în creștere:

 • Pentru plantarea răsadurilor, puteți achiziționa sol specializat în magazin și îl puteți face și singur. Pentru a face acest lucru, va trebui să combinați în părți egale sol negru, nisip de râu, turbă, sol de gazon, humus putrezit, îngrășăminte minerale și cărbune mărunțit.
 • O canelură străpunge solul sau se fac mici depresiuni în care sunt așezate semințele.
 • Răsadurile sunt presărate deasupra cu sol într-un volum de cel mult 4-5 mm, deasupra, compactând ușor solul.
 • Umezirea solului trebuie făcută periodic, astfel încât solul să fie în permanență umed. Semințele germinează cu succes la o temperatură de +24 .. + 30 C.

Pentru a îndeplini aceste cerințe, este imperativ să plasați răsadurile Summer Sun pe pervazul sudic sau sud-vestic, astfel încât semințele de incubație să aibă mai multă lumină și căldură.
După 6-9 zile, vor apărea primele lăstari timizi. După aceea, ar trebui să mutați imediat oala cu răsaduri germinate într-un loc oarecum întunecat și mai rece (+20 C). Udarea în astfel de condiții se efectuează după cum este necesar, dar până când suprafața este complet uscată.

Soarelui de vară Cherry nu-i place seceta sau supra-udarea. Plantarea roșiilor se face în același mod ca plantarea semințelor oricărei alte plante. Dificultatea constă doar în faptul că ar trebui să controlați semințele și când apare primul germen, mutați ghiveciul într-un alt loc, astfel încât plantele să nu fie arse în lumina soarelui strălucitoare.

Transplantarea răsadurilor în pământ

Transplantarea răsadurilor în pământ

Pe măsură ce planta crește, roșiile ar trebui picaj... Când se găsesc 4-5 frunze reale în răsaduri, acestea trebuie mutate într-un nou loc de reședință, în ghivece mici, cu un volum de cel mult 500 ml. Solul este turnat în ghivece mici, la fel ca în ghivecul de flori unde au fost cultivate inițial flori de cireș. Răsadul este îndepărtat cu grijă de acasă. Pentru ca sistemul de rădăcină de roșii să crească mult mai mult, se recomandă să îl ciupim puțin.

Răsadurile sunt așezate în solul pregătit puțin mai adânc decât au fost plasate anterior. Răsadurile, dacă sunt întinse, trebuie adâncite până la frunzele foarte cotiledonate. Acest lucru este necesar pentru ca planta să elibereze rizomi laterali suplimentari, precum și pentru a face mai ușor pentru un răsad mic să culeagă frunzele care s-au ofilit în perioada de înrădăcinare.

După transplant, plantele trebuie plasate în condiții reci care nu depășesc +16 C. Este necesar să le expunem la partea însorită, dar astfel încât în ​​căldura de la prânz plantele să fie la umbră. După aceea, udarea și slăbirea periodică a solului se efectuează pentru a furniza aer nutritiv la rădăcini și pătrunderea rapidă a umezelii.

Aterizarea în teren deschis se face după ce a trecut ultimul îngheț.

Un astfel de eveniment este planificat pentru ultimele zile ale lunii aprilie - primele zece zile ale lunii mai. Înainte de acest proces, se recomandă ca răsadurile să fie supuse unei proceduri de întărire. Pentru a face acest lucru, în câteva zile, trebuie să scoateți puieți tineri afară, lăsând plantele acolo pentru întreaga zi și să le aduceți în cameră doar noaptea. Înainte de planificarea lucrărilor de plantare, este necesar să opriți udarea. Înainte de procedura de transplantare în teren deschis, solul din ghiveci trebuie să fie slăbit cu atenție, dar cu atenție. Adâncimea de scufundare a sculei nu trebuie să depășească 5 cm.

În zona selectată, depresiunile sunt formate adâncime de 10 cm. Datorită faptului că Soarele de vară de cireșe sunt plante nedeterminate, care tind în sus, distanța una de cealaltă nu trebuie să fie mai mică de 1 metru. Răsadurile sunt scoase din casele lor și înrădăcinate în pământ, stropind suplimentar cu pământ deasupra și apăsând ușor. Udarea abundentă se efectuează de sus.

Îngrijirea corectă a roșiilor

Îngrijirea corectă a roșiilor

Roșiile cherry Summer Sun sunt plante capricioase. Pentru a crește fructe cu drepturi depline și a obține o recoltă de înaltă calitate, ar trebui să urmați câteva recomandări pentru îngrijirea roșiilor. Se disting următoarele reguli:

 1. Roșiile au nevoie de un must udare, ei categoric nu suportă seceta. Este important să asigurați zilnic irigarea moderată a solului, dar astfel încât solul să nu fie inundat. Udarea trebuie efectuată doar dimineața și, de preferință, înainte de apariția primelor raze de soare.Introducerea umezelii nutritive trebuie făcută numai la rădăcină, fără a afecta frunzele delicate ale plantei. În caz contrar, umezeala rămasă pe vârfuri și razele soarelui vor provoca arsuri. Cea mai mare udare este necesară în momentul în care inflorescențele plantelor sunt legate și se formează fructe.
 2. Solul trebuie slăbit periodic, eliminând în același timp buruienile care au avut timp să crească.
 3. Nu trebuie să provocați umiditate ridicată a aerului - 50-60% umiditate este o condiție nefavorabilă pentru o plantă pentru creștere, provocând dezvoltarea bacteriilor patogene.
 4. Dacă cultivarea are loc în condiții de seră, atunci este necesar să respectați temperatura din timpul zilei de +22 .. + 24 C, iar noaptea merită să coborâți gradele la +16 .. + 18 C.
 5. Datorită creșterii ridicate a cireșului, se recomandă să o legați constant pe măsură ce crește.

Dacă crești plante într-o seră, acestea vor avea un gust mai puțin pronunțat decât în ​​aer liber. Numai coacerea completă aduce fructului Summer Sun o gamă completă de senzații gustative. Dacă scoateți fructele din tufiș care nu sunt încă coapte, atunci acestea nu vor diferi într-o aromă specifică și un gust unic.

Urmând regulile simple pentru îngrijirea roșiilor cu fructe de soare de vară galben chihlimbar, grădinarul obține o recoltă excelentă, cu gust excelent și pulpă interioară densă.

Bolile și lupta împotriva lor

Bolile și lupta împotriva lor

Ca orice altă plantă, roșiile cherry sunt infectate cu diferite boli. Dacă nu controlați plantarea, atunci bacteriile patogene se vor dezvolta pe răsaduri. Următoarele sunt cele mai frecvente boli:

 • Tăierea târzie capabil să infecteze cea mai mare parte a plantei cu boala. O trăsătură distinctivă a bolii este formarea de pete maronii, care sunt situate sub pielea superioară a frunzelor și a fructelor. O placă albă, lână, se formează pe partea inferioară a vârfurilor afectate. Pentru a elimina boala incipientă, se recomandă utilizarea fungicid chimic efecte antifungice.
 • Cracarea fructelor - apare o problemă atunci când o cantitate mare de lichid intră în plantă. Pentru a elimina boala, se recomandă reducerea cantității de umiditate a nutrienților introdusă și, mai des, slăbirea solului în apropierea bazei roșiei.
 • Mozaic de roșii - în caz de boală, frunzele plantei își schimbă complet culoarea. Pete de diferite dimensiuni de tonuri galbene sau maronii apar pe verdeață. Frunzele încep să se încrețească, să se îndoaie. În același timp, fructul este afectat - pot dobândi, de asemenea, o nuanță anormală galbenă sau putridă. Pe lângă deteriorarea vârfurilor, planta este complet slăbită. Orice expunere la metode populare sau fungicide chimice nu economisește. Pentru a nu infecta arbuști sănătoși, plantele deteriorate sunt scoase din pământ împreună cu rădăcinile și arse.
 • Pata maro - apare ca pete maronii pe partea inferioară a frunzelor de cireș. Aceste neoplasme sunt acoperite cu o floare cenușie deasupra. Cel mai important și corect tratament este eliminarea tuturor resturilor vegetale care cad din roșii de sub bază.

Pentru a preveni apariția bacteriilor patogene, starea roșiilor trebuie monitorizată constant. Când apar primele semne, eliminarea rapidă a unei infecții mici în ansamblu nu afectează întregul volum al plantațiilor. Dacă este necesar, asigurați-vă că solicitați ajutor de la insecticide chimice. Nu așteptați până când boala infectează întreaga zonă a răsadurilor.

Dăunători și metode de eliminare a acestora

Dăunători și metode de eliminare a acestora

Dăunătorii, precum și bolile sunt invitați frecvent la plantările de roșii. Există următoarele persoane parazite cărora le place să se așeze pe roșiile Summer Sun:

 • Viermi de sârmă - își desfășoară activitatea pe rădăcinile plantelor, se pot scufunda în centrul tulpinii de roșii. Acest proces duce la moartea completă a arbustului.Pentru a elimina numărul mare de paraziți, se recomandă colectarea manuală a viermilor detectați în timpul procesului de săpare și distrugerea ulterioară. Dacă roșiile sunt plantate pe sol cu ​​un pH acid, atunci ar trebui să se efectueze calcarea, ceea ce va reduce populația de animale parazite.
 • Medvedka - dăunătorul scoate pasaje adânci în pământ, în timp ce dăunează sistemului radicular al plantei, ceea ce provoacă moartea unui arbust întreg. Pentru a elimina parazitul, solul este tratat cu preparatul chimic „Thunder”.
 • Limaci - în majoritatea cazurilor, sunt localizați pe suprafețe cu umiditate ridicată. Dăunătorii au tendința de a mânca frunzele roșiilor și de a mânca fructele situate la bază și lângă pământ.
 • Gândacul de cartof Colorado - își așează ouăle pe partea inferioară a suprafeței frunzelor. Ouăle eclozează ulterior în larve, care devorează părți semnificative ale vârfurilor tufișului. Pentru a lupta, ar trebui să vă însuși, în timpul controlului și inspecției plantei, să colectați dăunători și să îi neutralizați. În plus, este posibil să se utilizeze un insecticid chimic. Prestigiu.

Principalul lucru este că atunci când apar insecte dăunătoare, slăbirea plantei este vizibilă. Dacă arbustul începe să moară, trebuie căutată cauza, fie pe frunziș, fie în rădăcini. Astfel, roșiile cireșe Summer Sun sunt plante capricioase, dar nu necesită condiții speciale de creștere. Pentru a obține o cultură de înaltă calitate, se recomandă să urmați pur și simplu toate regulile pentru îngrijirea plantei.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

Această varietate de roșii se cultivă cel mai bine într-o seră, deoarece roșiile se coc, în condiții favorabile, pe tot parcursul anului. Prin urmare, vă puteți asigura legume proaspete atât iarna, cât și vara. Singurul lucru care nu-mi place la Summer Sun este mărimea mică a fructelor.