Tomate "Kumir": descrierea varietății și tehnologiei cultivării sale

Pentru cei care iubesc recolte cu fructe mari, cu randament ridicat, merită remarcat o astfel de varietate de roșii precum "Kumir". Acest tip distractiv de roșii poate da roade până toamna târziu, în timp ce altele nu mai dau roade. În același timp, este un soi de maturare timpurie și deja la mijlocul verii vă puteți mulțumi cu o legumă coaptă.

A fost crescută de compatrioții noștri și este considerată pe bună dreptate un tip de roșie dovedit și de încredere. „Idolul” poate fi cultivat nu numai în sere, ci și în câmp deschis. Deci, ce este acest soi?

Conţinut:

Avantaje și dezavantaje

Avantaje și dezavantaje

Soi standard determinant, a cărui masă de fructe poate ajunge la 400 g. Aceasta este o plantă înaltă de până la 2 m înălțime, formându-se în 2-3 tulpini. Rezistent la multe boli și dăunători, inclusiv infecții fungice.

Se referă la soiurile timpurii medii, adică fructele se coc în decurs de 100-110 zile.

Cu o îngrijire adecvată, aproximativ 5 kg de roșii pot fi recoltate dintr-o plantă. Fructele în sine sunt rotunde, pielea lor este subțire, au un gust bun: suculent, au o aromă bogată de roșii. Împărțite în 4-6 camere, își păstrează perfect aspectul și transferă transportul.

Versatil pentru toate tipurile de gătit. Deci, de la ei puteți face:

 1. sucuri delicioase bogate care nu vor fi apoase
 2. se rostogolesc în borcane, iar roșiile nu se vor destrăma
 3. face sosuri
 4. salate cu vitamine, deși roșia „Kumir” nu aparține salatei
 5. uscați și congelați, deoarece leguma nu își pierde gustul nici în timpul tratamentului termic

Acest soi are aspecte pozitive evidente:

 • ușurința creșterii
 • mărimi mari de fructe
 • randament ridicat
 • fructificarea pe termen lung
 • rezistență bună la diferite boli și dăunători

Cu toate acestea, există și dezavantaje:

 1. în stadiul de creștere, soiul este destul de capricios
 2. tulpinile sunt foarte slabe, deci este nevoie de sprijin
 3. conservarea fructelor întregi este puțin probabilă din cauza dimensiunilor sale mari

Toți grădinarii notează că „Kumir” este convenabil și benefic în sensul că dă roade aproape până la îngheț. Spre deosebire de alte soiuri, de asemenea, nu își pierde sau își schimbă gustul pe tot parcursul sezonului de creștere.

Răsaduri în creștere

Răsaduri în creștere

Este destul de dificil să găsești roșii „Idol” pe rafturi. Prin urmare, puteți crește soiul în seră sau în aer liber. Mai întâi trebuie să formați răsaduri din semințe. Semănatul se face de obicei la mijlocul lunii martie. Probele defecte trebuie luate înainte de cultivare. Pentru a face acest lucru, puteți înmuia semințele în apă sărată timp de 10 minute. După aceea, ștergeți tot ce a rămas să plutească.

Pentru a semăna semințele corect, urmați aceste instrucțiuni:

 • Luați o oală de până la 8 cm adâncime și umpleți-o până la marginea a 3 cm cu sol umezit.
 • Compactați bine solul, apoi adăugați mai mult sol dacă este necesar.
 • Umpleți recipientul cu semințe: 1 mp cm - 1 sămânță.
 • Se acoperă cu sol regulat peste marginea vasului și se tamponează.
 • Acoperiți recipientul cu material clar. Deci, creați microclimatul necesar cu o umiditate de 80-90%.
 • Du-te într-un loc cald.Temperatura camerei trebuie să fie de cel puțin 20 ° C.

Deci, în climă caldă - mai mult de 30 ° C, lăstarii "Kumir" vor răsări în decurs de 4-5 zile. La 25-27 ° C timp de 6-8 zile. Merită să sortați cu grijă mugurii. Rata de maturare depinde atât de adâncimea de însămânțare, cât și de starea semințelor.

Cum să ai grijă de răsaduri?

Cum să ai grijă de răsaduri?

Cei mai puternici și mai puternici lăstari sunt cei care au apărut într-un grup. Primele și cele din urmă sunt rareori rezistente și pot fi aruncate. Doar 30% din întregul lot sunt de înaltă calitate.

Sfaturi de îngrijire:

 1. Udare... După germinare, roșiile Kumir trebuie să ofere mugurilor acces la soare și să le așeze pe pervazul ferestrei sau în orice alt loc bine luminat. Ora de vară ar trebui să fie de cel puțin 16 ore. La fel de important este păstrarea răsadurilor în condiții extreme de umiditate ridicată. Se recomandă păstrarea lăstarilor sub sticlă sau plastic. Nu lăsați solul să se usuce și, dacă solul se usucă rapid, trebuie să pulverizați plantele cu apă dintr-o sticlă de pulverizare. După 10-15 zile, această protecție poate fi îndepărtată. După ce este necesar să udați răsadurile proporțional cu rata de creștere și cantitate iluminat... Cu cât lăstarii se întind mai repede, cu atât absorb mai multă umiditate. Dar golful plantei este, de asemenea, periculos - frunzele se pot ofili și își pot pierde elasticitatea.
 2. Aer proaspat. Aerul proaspăt este la fel de important pentru buna creștere a puieților. Dacă este o zi caldă, fără vânt afară, puteți scoate ghivecele pe balcon și lăsați soiul să se încălzească. Ar trebui să fii atent, dacă în prima zi nu a fost posibil să scoți răsadurile în aer, atunci „Idolul” nu a dezvoltat imunitate și va trebui să-l obișnuiești treptat cu strada.
 3. Îngrășăminte. Răsadurile au nevoie de fertilizare la 2-3 săptămâni după germinare. Nutrienți ideali - organic: din gunoi de grajd sau iarbă. În viitor, trebuie să fertilizați răsadurile în fiecare săptămână.

Transplantarea răsadurilor în pământ

Transplantarea răsadurilor în pământ

Există mai multe etape alegeri:

 • Primul se efectuează când tocmai au apărut mugurii și trebuie distribuiți în containere. În acest caz, nu trebuie să le ciupiți sau să deteriorați rădăcinile încă fragile în alt mod.
 • Al doilea se efectuează în 2-3 săptămâni în ghivece mai mari. Pentru o plantă, există o capacitate suficientă pentru 1 litru, ghivecele nu vor avea unde pune.
 • A treia etapă este plantarea răsadurilor direct pe teren deschis, o seră sau pe un balcon. După apariția primelor perii de flori, iar acest lucru se întâmplă undeva în 45-60 de zile, puteți aștepta o săptămână și puteți începe să culegeți. Este important să nu supraexpunem roșie în ghivece mici, altfel soiul nu se va dezvolta la dimensiunea necesară și nu va da randamentul scontat. Iar pentru „Idol” aceasta este o pierdere semnificativă!

Terenul pentru cultivare poate fi pregătit toamna. Pentru a face acest lucru, trebuie fertilizat. compost, coji de ouă și frasin... Roșiile, spre deosebire de alte legume, răspund bine solului ușor alcalin.

Notă! Dacă solul este încălzit înainte de plantare, roșiile vor crește mai repede.

Deoarece aceasta este o plantă determinantă, tufa trebuie formată în două sau trei tulpini. Este important să nu uitați să puneți suporturi, deoarece ramurile soiului se rup rapid sub greutatea fructului. Acestea trebuie instalate înainte de plantarea răsadurilor și în timpul formării tulpinilor, dacă este însămânțată. În mod egal în trei bucșe pe metru pătrat. Fără jartiere și recuzită, planta dvs. pur și simplu nu va supraviețui!

Îngrijirea adecvată a acestui soi

Îngrijirea adecvată a acestui soi

Una dintre cele mai importante condiții pentru creșterea "Kumir", ca orice alt soi roșie, este formarea unui tufiș. Ciupirea, adică ciupirea unei plante, este o procedură pentru îndepărtarea noilor fii vitregi, care preiau toți nutrienții din rădăcini și nu încetinesc dezvoltarea tulpinilor. Îndepărtarea acestora va ajuta roșiile să crească mai repede și să nu suprasolicite lăstarii.

Este important să urmăriți devreme punctul de creștere. Puteți ciupi accidental un tufiș și puteți pierde o parte semnificativă din fructe. În latitudinile nordice și medii, se recomandă tăierea frunzelor de la baza tulpinii înainte de fiecare set proaspăt. Câteva frunze sunt suficiente pentru fotosinteza normală.Pentru această bandă, este mai bine să ascundeți roșiile sub un film sau să creșteți într-o seră.

Pentru latitudinile sudice, dimpotrivă, nu este recomandat să tăiați roșiile atât de mult, acest lucru va duce la faptul că fructele și planta însăși se supraîncălzesc și se usucă.

După plantarea plantelor, acestea trebuie udate cu apă caldă. Tulpinile plantate în pământ în zilele toride trebuie umezite seara, în zilele reci - o dată la 2-3 zile. Este bine să începeți imediat hrănirea cu îngrășăminte cu azot și fosfor. Puieții „Kumir” răspund bine la minerale.

Dăunători și posibile probleme în timpul cultivării

Dăunători și posibile probleme în timpul cultivării

În absența potasiului sau a udării neregulate, apare o boală precum putregaiul superior al roșiilor. Nu există nicio modalitate de a face față acestuia, puteți desfășura doar cursuri de prevenire. Cel mai frecvent dăunător al soiurilor de roșii "Kumir" - târziu... Este o ciupercă care infectează plantele în aer liber. Acesta progresează pe vreme rece și ploioasă.

Phytophthora se manifestă după cum urmează:

 • frunzele devin maronii, partea inferioară este acoperită cu pete
 • tulpinile devin negre
 • pe roșii se formează pete negre

Puteți elimina ciuperca cu ajutorul fungicidelor, cum ar fi „Previkur”, „Topaz„etc.

Una dintre insectele dăunătoare este gândacul din cartoful Colorado. Este răspândit în regiunile sudice și prezintă un mare pericol pentru roșie... Dăunătorul urcă în pământ pentru iarnă și iese odată cu debutul primăverii. Gândacul mănâncă frunze și tulpini de plante, depunând ouă în paralel. În mai puțin de douăzeci de zile, un dăunător poate distruge un tufiș. Există mai multe modalități de a face față: ridicați-l manual sau pulverizați-l cu substanțe chimice.

Ca măsură preventivă, de multe ori trebuie să slăbiți solul. Grădinarii sunt sfătuiți să planteze lângă o plantă cu miros înțepător - usturoi, calendula, leguminoase. Ei pot speria gândacul de cartof Colorado. Este un soi destul de ușor de crescut și cu o îngrijire adecvată, un randament mare este garantat.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

După părerea mea, aceasta este o varietate excelentă de roșii. În ceea ce privește capriciile sale, în timpul creșterii, este necesar să pulverizați tufișurile cu fitosporină la timp, precum și apă și să fertilizați corect. Nu știu cum se coc roșiile până toamna târziu, deoarece pentru a le face roșii, aveți nevoie de căldura și lumina soarelui. De obicei, avem multe roșii în septembrie, dar se coc foarte încet.

Avatar Lera1

Soiul este bun, dar roșiile foarte mari, potrivite doar pentru roșii sau pentru consumul obișnuit, care dorește să conserve borcane de murături va trebui să se uite la un alt soi.