Violet Spring Rose: metode de reproducere și sfaturi de îngrijire

Violet Spring Spring se distinge prin culoarea sa verzuie de muguri și flori. Petalele sale delicate au o formă originală. Planta este nepretențioasă în îngrijire, dar trebuie păstrată în regim de udare.

Conţinut:

Descrierea soiului

Descrierea soiului

Violet Spring Rose crescut de crescătorul Paul Sorano. Înflorește decorativ Saintpaulia cu mici flori albe, în formă de trandafiri. Fiecare dintre ele constă dintr-un număr mare de petale delicate, de-a lungul marginii cărora există o margine verde.

Marginea petalei este zimțată. În procesul de înflorire, culoarea verde devine slabă și apoi dispare complet. Mugurii rămân verzi până la înflorire. Dimensiunea unei flori deschise este de 3-4 cm. Pedunculul este scurt. Florile stau pe el mult timp.

Înflorește abundent și mult timp, din mai până în noiembrie.

Frunzele sunt de culoare verde deschis, ondulate deasupra. Pe ambele părți, acestea sunt acoperite cu fire fine subțiri. Partea de jos a foii este mai ușoară. Frunzele inferioare se apleacă, atingând marginea ghiveciului. Sistemul rădăcină situat în straturile superioare ale solului, crește rapid.

Metode de reproducere a violetului

Metode de reproducere violet Trandafir de primăvară

Este mai bine să propagați Saintpaulia primăvara, din martie până în aprilie. Violet Spring Rose reproduce:

Înmulțirea prin butași de frunze este cea mai populară metodă. Dacă se efectuează în apă, este posibil să se controleze cursul formării rădăcinilor prin pereții unui vas transparent sau prin scoaterea tulpinii. Însă înrădăcinarea în substrat este mai rapidă, iar procentul de încercări reușite crește semnificativ.

Se propagă ușor și rapid prin împărțirea bucșei, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți un tufiș adult. Reproducerea prin peduncul nu este practic utilizată, deoarece este mai dificilă, iar caracteristicile varietale ale trandafirului de primăvară sunt bine transmise prin butași de frunze. Este logic să vă propagați prin semințe numai dacă trebuie să traversați Spring Spring cu violet un alt fel.

Înmulțirea prin butași în apă

Înmulțirea prin butași în apă

Pentru a obține o plantă tânără, este suficient să aveți o singură frunză de violet. Pentru ca butașii să aibă succes, trebuie să fie smulși de la o plantă adultă sănătoasă. Nu folosiți frunze vechi îngălbenite. Nu au suficienți nutrienți. Tinerii care cresc în interior nu sunt luați. Trebuie să luați o foaie puternică din al doilea sau al treilea rând fără zgârieturi, arsuri, putregai, nu este deteriorată sau uscată.

Caracteristici de reproducere:

 • Frunza este ruptă din tufiș pentru a nu o deteriora. Lungimea optimă a piciorului este de 4 cm. Este tăiată oblic cu un cuțit ascuțit sau un aparat de ras. Foarfecele și foarfecele de tăiere nu sunt folosite, deoarece ciupesc tăierea și rup structura fibrelor sale. Unii cultivatori fac o mică tăietură longitudinală la baza piciorului. Zona plăgii va servi ca loc pentru formarea rădăcinilor, deci cu cât este mai mare, cu atât mai bine.
 • Dacă tulpina este prea lungă, frunza se va îndoi și va cădea pe măsură ce germinează. Prin urmare, va trebui sprijinit într-o oală.Dacă este scurtă, marginea frunzei poate cădea în apă sau se poate usca dacă apa se evaporă. Acest lucru va fi mai dificil de urmărit.
 • Pentru a dezinfecta tulpina, scufundați-o într-o soluție slabă de permanganat de potasiu, lăsați-o să se usuce. Puteți germina în apă sau într-un substrat.
 • Pentru germinarea în apă, nu luați vase de cristal. Dacă așezați mânerul într-o sticlă cu gâtul îngust, placa de frunze nu va atinge apa și nu va putrezi. Fiecare frunză este germinată într-o sticlă separată.
 • Utilizați apă fiartă sau așezată la temperatura camerei. O tabletă activată sau o bucată de cărbune zdrobit este dizolvată în ea. Setați mânerul astfel încât piciorul să fie scufundat în apă cu 1 cm. Acoperiți vasele cu o foaie cu o pungă transparentă, în care sunt făcute mai multe găuri pentru ventilație. Așezați într-un loc cald, astfel încât frunza să fie ușoară, dar razele soarelui să nu cadă pe farfurie.
 • Apa din vasul germinativ nu este schimbată. Dacă s-a evaporat și tulpina frunzei poate fi uscată, adăugați puțină apă proaspătă.

Primele rădăcini vor apărea pe mâner în câteva săptămâni. Un picior putred poate preveni acest lucru. Dacă se întâmplă acest lucru, scoateți tulpina din apă, tăiați întreaga parte inutilizabilă. Presară locul tăieturii frasin de lemn sau cărbune zdrobit. Se usucă o jumătate de oră. În acest caz, apa din vase trebuie schimbată complet.

Butașii trebuie să fie plantați în ghivece cu un substrat după ce lungimea rădăcinilor ajunge la 1 cm.

Vasele trebuie să aibă găuri pentru scurgerea apei. Este convenabil să folosiți pahare de plastic. Stratul de drenaj este pregătit din lut expandat, spuma este adăugată la solul lăsat. Scufundați tăietura de un centimetru și jumătate în gaura din sol, astfel încât rădăcinile să nu se rupă.

Presărați cu pământ fără a vă împinge. Foaia este sprijinită cu un băț sau un chibrit. Se acoperă din nou cu o pungă și se pregătește germinarea. Apă numai după ce stratul superior se usucă. În câteva săptămâni, bebelușii ar trebui să apară lângă tăiere. Când tufișurile mici cresc puțin, acestea sunt plantate.

Propagarea prin butași în substrat

Propagarea prin butași în substrat

Pentru ca butașii să nu putrezească, să se înrădăcineze mai repede și să existe mai mulți copii, frunzele sunt înrădăcinate în sol. Se prepară special prin amestecarea vermiculitei și perlitei. Primul crește permeabilitatea la aer a solului, al doilea îl pierde. Se poate adăuga polistiren, mușchi de sfagn, sol nutritiv.

Pregătiți tulpina ca pentru a crește în apă.

Așezați-l într-un amestec cu un substrat cald și umed. Sigilați și sprijiniți pentru a preveni căderea. Nu udati. Se acoperă cu o pungă și se setează pentru germinare. Frunza își poate pierde elasticitatea, dar după un timp turgorul se va recupera.

Udați puțin, o dată pe săptămână. Nu fertilizați pentru a stimula creșterea rădăcinilor. Plantele sunt ventilate de două ori pe săptămână timp de 10 minute. După o lună, planta poate trăi fără adăpost.

Transplant de violetă

Transplant de violetă

Transplantat violet o dată pe an, primăvara, vara sau începutul toamnei. Dar semnele că este timpul să o faceți sunt:

 1. Prezența înfloririi albe pe solul din oală.
 2. Rădăcinile ies din găurile de drenaj.
 3. Planta nu înflorește, este alungită, pare slăbită.
 4. Dacă aveți nevoie urgentă de transplant de Saintpaulia înflorită, toți mugurii și florile sunt smulse.

Transplantul poate fi efectuat cu înlocuire completă sau parțială a solului sau transbordare. Se efectuează dacă rădăcinile plantei sunt sănătoase. Pentru ca rădăcinile violete de trandafir de primăvară să atragă umezeala din tigaie, solul din oală trebuie să fie hrănitor, liber și permeabil la umezeală. Luați 5 părți de sol negru, 3 părți de turbă și o parte de nisip. Adăugați niște mușchi de sfagn și cărbune, care vor proteja rădăcinile de putrezire. Așezați stratul de scurgere la o treime din înălțimea noilor vase.

Oala ar trebui să fie mică, diametrul este cu câțiva centimetri mai mare decât cel anterior.

Dacă a fost folosit anterior, curățați-l și spălați-l bine. Hidratează solul în care crește floarea. Scoateți-l cu grijă din ghiveci. Tăiați rădăcinile ușor, îndepărtați frunzele vechi inferioare.Așezați într-o oală nouă, astfel încât frunzele să atingă marginea oalei.

Umpleți spațiul rămas cu sol pregătit. Nu udați după transplant. După o zi, se uită să vadă dacă trebuie să adauge teren dacă ea este așezată. Apoi udat.

Violet Spring Rose Care

Violet Spring Rose Care

Soiul Spring Rose nu are pretenții în îngrijire. Saintpaulias nu-i place să fie foarte patronat. Sunt mai susceptibili de a experimenta o lipsă de atenție decât un exces al acesteia. Așezați vasul violet de trandafir de primăvară pe pervazul ferestrei, fără să vă sprijiniți de sticla rece. Ferestrele de est sau de vest vor face. În Saintpaulias din sud, trebuie să vă umbriți de lumina directă a soarelui.

Sfaturi pentru îngrijirea florilor în interior:

 • Temperatura pentru trandafirul de primăvară vara este de aproximativ 22 ° C, iarna este de dorit să o coborâți la 18 ° C. Violetele nu tolerează bine curenții de aer. Prin urmare, trebuie instalate acolo unde nu sunt. Dar planta are nevoie de aer proaspăt, astfel încât camera trebuie să fie ventilată.
 • Unii cultivatori suplimentează iluminatul în timpul iernii fitolampe, aducând lumina zilei la 16 ore. Dar chiar și fără acest lucru, trandafirul violet de primăvară va supraviețui bine iernii.
 • Principalul lucru este să nu udăm Saintpaulia prea des. Din aceasta, rădăcinile plantei se pot putrezi. Ca urmare, violeta poate dispărea. Iarna, un violet adult de trandafir de primăvară este udat într-o tavă de 2 ori pe săptămână. Pe fundul ei sunt așezate argile mici expandate, pietricele sau nisip. Turnati apa si asezati oala pe tava. Vara, în perioada de înflorire, puteți uda în fiecare zi, dar numai când solul se usucă. Frunzele violet de trandafir de primăvară nu sunt pulverizate, mai ales în perioada de înflorire. Acestea sunt acoperite cu fire groase, astfel încât umezeala se va aduna pe ele, ceea ce poate duce la putrezirea frunzelor.
 • Violet Spring Spring răspunde bine la hrănire mineral și îngrășăminte organice, care alternează în funcție de sezon. Iarna, materia organică este introdusă o singură dată. Primăvara și toamna, sunt hrăniți cu îngrășăminte minerale speciale pentru violete, cumpărate de la o florărie, de 3 ori pe sezon. Vara, materia organică este introdusă dacă planta este slăbită sau înflorește slab.

Boli și dăunători

Boli și dăunători de violete Trandafir de primăvară

Condiții dureroase violete asociat cu o încălcare a regimului de îngrijire. Dacă solul este grădinărit, acesta crește slab. Umiditatea stagnează în rădăcini. Acest lucru se întâmplă și cu udarea excesivă, creșterea într-o oală adâncă și drenajul slab.

Dacă solul este acid, marginile frunzelor devin galbene. Se toarnă cu o soluție apoasă de făină de dolomită. Dacă solul este alcalin, frunzele nu cresc și devin palide. Udarea cu o cantitate mică de oțet poate corecta situația.

Încălcarea regimului de temperatură și udarea frecventă pot duce la boli fungice:

 • Făinarea
 • Tăierea târzie
 • Fusarium
 • Putregai gri

Merită să lupți împotriva bolii dacă a capturat zone mici. Eliminați zonele afectate, procesați fungicide, sunt transplantate în sol neinfectat. În caz contrar, planta este aruncată. Frunzele supraviețuitoare după dezinfectare pot fi utilizate pentru reproducere.

Mealybugs, insecte târâtoare acoperite cu floare albă, mușcă printre frunze, lăsând pete roșiatice urâte. Frunzele sunt deformate, floarea își pierde efectul decorativ. Puteți scăpa de ele tratând planta cu Fitoverm sau Aktara. Aceleași medicamente sunt folosite pentru a ucide tripsul și afidele. Afidele suge sucul din tulpini și pedunculi, ca urmare mor. Puteți combate o cantitate mică de afide cu o soluție de săpun pentru rufe.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Recent am început să plantez violete, aceasta, așa cum o numesc pufoasă, Spring Rose este preferata mea. Dar prietena mea a pus ochii pe ea și a cerut să rupă o bucată de hârtie pentru ea, eu am rupt-o. Și după aceea violeta a încetat să înflorească, nu știu ce să fac acum. O ud cu îngrășăminte, sper că violeta mea pufoasă se va reface în curând și va începe să înflorească din nou.