Tomate Black Elephant: Totul despre creștere

Grădinarii sunt obișnuiți roșii au o culoare standard - roșu sau roz. Prin urmare, cineva tratează noi soiuri cu prudență, în timp ce altele cu admirație. Una dintre ultimele noutăți este roșia Black Elephant. " El i-a interesat pe mulți fermieri cu nuanța sa non-standard și o serie de proprietăți benefice, afectând în principal sănătatea bărbaților. Înainte de plantare, se recomandă să învățați nuanțele importante ale creșterii și plantării acesteia.

Conţinut:

Descrierea și beneficiile soiului

Descrierea și beneficiile soiului

Elefantul negru este o roșie cu coacere medie. Aparține grupului de roșii nedeterminate - creștere nelimitată. Dar, în general, înălțimea sa nu depășește 1,5-2 metri înălțime. Pe banda de mijloc, este cultivat excelent în condiții de seră. În regiunile sudice ale Rusiei, aceasta crește pe teren deschis și rodeste abundent.

Caracteristicile soiului:

 • Frunzele de pe arbuști sunt de dimensiuni mari, reprezentate printr-un aspect și formă de cartof. Primele flori încep să se formeze abia după 9 frunze pline. Restul inflorescențelor sunt alternativ la fiecare 3-4 plăci de frunze.
 • Pe măsură ce cresc, lăstarii înalți ar trebui să fie legați sau formați alături de un spalier înalt sau de sprijin pentru a susține trunchiurile lungi și fructele grele. Se recomandă efectuarea ciupitastfel încât tufa să nu alunge o mulțime de lăstari inutili, ci își direcționează toți nutrienții către formarea roșiilor mari. Cea mai bună opțiune ar fi formarea a 2 tulpini puternice.
 • Fructele rezultate sunt ușor turtite, mari, de dimensiuni rotunde. Roșia are o nuanță specifică - maro cu o nuanță de cărămidă roșie. Fiecare fruct ajunge până la 300-350 gr. greutate. Pulpa este cărnoasă, bogată, cu o aciditate unică și un gust dulce.

Roșiile sunt folosite proaspete în salate, supe sau alte feluri de mâncare. De asemenea, pot fi conservate și murate, răsucite pe o roșie. Utilizați ca sosuri.

Se recomandă plantarea răsadurilor cu 60-70 de zile înainte de plantarea intenționată în zona deschisă a parcelei personale.

Primele fructe se coc în termen de 3 luni de la plantare în teren deschis. Astfel, Elefantul Negru este un soi interesant de roșii care este capabil să producă un număr mare de fructe delicioase. Iar culoarea sa exotică decorează nu numai orice fel de mâncare, ci adaugă și poftă la pregătirea conservării.

Răsaduri în creștere

Răsaduri în creștere

Plantarea răsadurilor de roșii Black Elephant începe cu pregătirea solului și un recipient pentru așezarea răsadurilor. Terenul poate fi achiziționat atât într-un magazin specializat, cât și pe care îl puteți găti singur.

În prima variantă, toți nutrienții necesari pentru germinarea rapidă a semințelor au fost deja adăugați în sol. Dezavantajul solului cumpărat este posibilitatea de a achiziționa larve de mușchi sau alte microorganisme parazite care pot distruge un vară tânără.

Cea mai bună opțiune este să vă pregătiți propriul amestec de ghiveci. Ar trebui să includă:

 • Turba presată (2 părți).
 • Teren de sodiu (1 parte).
 • Humus (partea 1).
 • Superfosfat (2 cutii de chibrituri).
 • Cenușă de lemn (500 gr.).

După pregătire, se recomandă vărsarea solului cu o soluție slabă de permanganat de potasiu, apoi încălzirea la cuptor. Acest lucru este necesar pentru ca toate bacteriile patogene și paraziții dăunători să fie complet neutralizați.

Următorul pas înainte de plantarea semințelor este pregătirea lor. Dacă răsadurile sunt achiziționate, atunci acestea nu ar trebui să fie prelucrate în mod specific. Acestea sunt echipate cu o coajă suplimentară care stimulează creșterea și dezvoltarea lăstarilor tineri. O astfel de pregătire este necesară pentru plantarea materialelor cumpărate din mâini sau colectate independent. Pentru a face acest lucru, este necesar să se pregătească o soluție de permanganat de potasiu în calculul a 1 g. 0,1 l. lichide. Înfășurați răsadurile în tifon, așezați punga într-o consistență pentru cel mult 25 de minute. Expunerea mai lungă la soluție afectează negativ semințele - germinarea lor scade.

După dezinfectare, se recomandă ca materialul săditor să fie vărsat cu apă plată.

Ultimul pas este semănatul. O oală umplută cu pământ este vărsată cu apă pentru a menține solul umed. În interior, o canelură este slăbită, adâncă de 1 cm. Fiecare dintre mini-tranșee ar trebui să fie situate la o distanță de 3-4 cm una de cealaltă. Semințele sunt așezate în canelură, ar trebui să existe un spațiu de cel mult 2 cm între ele. După ce ați așezat răsadurile, acestea trebuie stropite cu sol.

Ghiveciul este strâns cu un film, o pungă de plastic sau acoperit cu sticlă. Acest lucru este necesar pentru a crea condiții de seră și pentru a stimula germinarea mai rapidă a semințelor. Pentru ca primii lăstari să apară, ar trebui să respectați o temperatură de 25-27 C. Lăstarii timizi vor apărea în 3-4 zile. La grade mai mici - după 5-6 zile.

Transplantarea răsadurilor în pământ

Transplantarea răsadurilor în pământ

Răsadurile cresc în mod activ în ghivece. Unii se scufundă în ghivece separate, alții o lasă până când sunt transplantate pe teren deschis. Transferul într-un nou loc de reședință se efectuează la aproximativ 1,5-2 luni de la plantarea semințelor. Această perioadă este marcată de apariția primilor pedunculi. Dacă inflorescențele s-au format pe tufiș, atunci după 7-10 zile este timpul să mutați răsadul tânăr într-un loc permanent de creștere.

Pentru a planta răsaduri în sol, trebuie respectate următoarele reguli:

 1. Săpați găuri de cel puțin 30-45 cm adâncime.
 2. Răsadul este așezat într-o încăpere orizontală și un suport este introdus lângă el. Acest lucru este necesar pentru ca tulpina să încolțească rădăcini accidentale, pe care le va hrăni în plus, hrănind întregul arbust. Suportul este necesar pentru ca atunci când răsadul să crească, acesta începe imediat să se formeze.
 3. Suprafața dintre roșiile de elefant negru ar trebui să fie de cel puțin 50 cm. Arbuștii cresc puternic și împiedică răsadurile din apropiere să crească activ. În plus, este necesar spațiu pentru ca fermierul să se poată deplasa și să îngrijească corect roșiile.
 4. Rândurile trebuie distanțate la 1 metru.

Astfel, plasarea corectă a puieților tineri garantează creșterea și proliferarea lor activă. Dacă nu respectați regulile de bază pentru aterizare, atunci roșie va fi semnificativ îngroșat, ceea ce afectează negativ formarea fructului Black Elephant. Lipsa de iluminare are un efect dăunător asupra fructelor, ducând la degradarea și dobândirea bolilor.

Îngrijirea roșiilor

Îngrijirea roșiilor

Roșii Elefantul negru eliberează în mod activ un număr mare de copii vitregi, care trebuie eliminați. Dacă le părăsiți, atunci planta își va direcționa toate forțele către forțarea lăstarilor noi, direcționând minim nutrienții către fructe. Prin urmare, pentru a obține randamente mari, se recomandă tăierea vitregilor, lăsând în același timp butuci mici, astfel încât planta să nu elibereze lăstari laterali noi.

Un moment obligatoriu în cultivarea roșiilor este îndepărtarea frunzelor inferioare.

Ar trebui îndepărtat, deoarece se putrezește și este un teren primordial de reproducere pentru bacteriile patogene. Datorită eliminării plăcilor frunzelor din rândurile inferioare, planta este ventilată, iar frunzele rămân întotdeauna uscate.Pentru o creștere abundentă și fructificare activă pentru roșii, elefantul negru este important iluminat... Cu cât lumina soarelui lovește fructele, cu atât mai rapide și mai gustoase vor fi roșiile.

Cum să îngrijești corect roșiile:

 • Udarea joacă un rol important. Ar trebui efectuat nu peste frunziș, ci sub rădăcină. Dacă rămâne apă pe suprafața plăcii, atunci razele soarelui pot provoca arsuri pe suprafața delicată. Udarea este necesară abundent, astfel încât umiditatea nutrienților să ajungă la cele mai mici rădăcini. Principalul lucru nu este să supra-umeziți solul, altfel puteți provoca decăderea sistemul rădăcină și atașamentul bolilor.
 • Asigurați-vă că slăbiți periodic solul. Acest lucru este necesar pentru ca apa după udare să nu stagneze, ci să pătrundă rapid în rizomi. În plus, prin săparea sub roșii, buruienile germinate sunt eliminate, iar oxigenul necesar este furnizat în cantități suficiente.

Atunci când efectuați o îngrijire simplă a plantelor, roșiile Black Elephant se delectează cu un număr mare de fructe formate și un gust bogat original.

Combaterea bolilor și dăunătorilor

Combaterea bolilor și dăunătorilor

Roșiile de elefant negru sunt foarte susceptibile la diverse dăunători și bacterii patogene. În majoritatea cazurilor, roșiile suferă de următoarele boli:

 1. Striație - planta este acoperită în jurul întregului perimetru cu dungi mici de o nuanță galbenă. Florile și lăstarii tineri se sfărâmă.
 2. Ofertă verticală - primele lame de frunze situate la suprafața pământului încep să devină galbene, să cadă sau să se îndoaie înainte de timp. Tufișurile afectate inhibă dezvoltarea, dar nu mor.
 3. Tăierea târzie - pe fructe și frunze se formează pete maronii sau maronii de diferite dimensiuni. Boala crește în volum și afectează întregul tufiș.
 4. Pomoză - pe fructe se formează pete maronii cu picături. Se observă putrezirea fătului.
 5. Pata bacteriană - pete negre apar pe suprafața frunzelor și fructelor, au capacitatea de a crește în dimensiune și de a se contopi, formând contururi neregulate.

În plus, roșiile Black Elephant pot fi infestate cu paraziți:

Când luptați împotriva bolilor și dăunătorilor, se recomandă utilizarea substanțelor chimice. Pentru a preveni răspândirea fie a bolilor, fie a insectelor parazite, este necesar să se monitorizeze constant starea plantei. Dacă sunt detectate semnele primare ale unei boli incipiente, acțiunea este necesară imediat.

Astfel, roșiile Black Elephant sunt fructe mari, gustoase, de o nuanță interesantă. Acestea necesită plantare pentru răsaduri și numai după ce au crescut la dimensiunea optimă pot fi plantate în pământ. Îngrijirea și controlul adecvat asupra stării plantei vă vor permite să obțineți o recoltă abundentă în septembrie.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Categorie:Legume | Roșie

O roșie cu o greutate de până la 350 g are practic dimensiunea unei „inimi de bovine”, dacă nu chiar mai mare. O varietate foarte interesantă care, cu o îngrijire adecvată, poate produce o recoltă suficientă pentru hrană și conservare dintr-un număr mic de tufișuri. Economisirea spațiului în seră este evidentăzâmbitoare

Avatar utilizator Natalia Semyonovna

Nu ... Pentru conservare, nu va funcționa - pur și simplu nu se va potrivi într-un borcan și nici nu va fi delicios. Pentru murături, sunt necesare roșii dense și mici - cum ar fi „racheta” sau „degetul doamnei”. Atunci se dovedește grozav. Acest soi este mai mult salată.

Avatar Goshia

Astfel de roșii înalte trebuie legate. Am înfipt stâlpi de 1,5 m lungime în pământ și am legat o tufă de roșii pe măsură ce creștea. Mai mult, nu s-a legat strâns, ca să nu treacă tulpina. Trebuie să apuci tufișurile săptămânal. Nota sugerează lăsarea unui vitreg - aceasta este cantitatea optimă pentru o recoltă bună.

Rudele mele numesc acest soi de roșii „Prințul negru”. Au început să o cultive în grădini relativ recent. Am incercat-o, gustul este placut, putina tarta. Dar culoarea pulpei cu întunecimea ei este oarecum înspăimântătoare.