Raspberry Glen Fine: descriere, cultivare și recenzii ale soiului

Căldura de vară este întotdeauna asociată cu aroma de suculent zmeura, cu albine zumzătoare în desi, viespi. Noile soiuri de tufișuri de boabe au o creștere intensivă, ajungând la o înălțime de trei metri sau mai mult. De la distanță, nu-ți dai seama că acesta este un arbust, arată ca un zmeură, acoperit cu perii de jumătate de metru cu fructe de pădure mari. Soiuri interesante de selecție engleză Glen. Dintre acestea, Glen Fine este considerat unul dintre cele mai bune tipuri de cultură de fructe de vară.

Obișnuiau să citească despre fructele de pădure uriașe în romanele de știință-ficțiune, dar acum sunt cultivate pe parcelele lor de grădinari moderni. Acestea includ o varietate de tip intensiv, care are un potențial mare, de creștere - Glen Fine.

Conţinut:

Descrierea soiului

Descrierea soiului

Zmeura cel mai nou soi nu necesită condiții de creștere. A ei sistemul rădăcină, format din rizomi și rădăcini adventive, este superficial. În funcție de compoziția solului, rădăcinile coboară treizeci până la patruzeci de centimetri, mai rar - optzeci. De la suprafața pământului, rădăcinile pot fi găsite la o adâncime de zece până la cincisprezece centimetri.

Plecând orizontal departe de tufișuri, rădăcinile formează muguri, din care apar lăstari noi. Acești descendenți servesc drept bază pentru noi plantații de zmeură sau sunt pur și simplu distruse. Dacă acest lucru nu se face, atunci plantarea tufelor de boabe se va epuiza. Lăstarii de înlocuire ai zmeurii varietale Glen Fine ies din muguri bazali. Înlocuiesc ramurile fructifere pentru încă un an. Fiecare ramură trăiește doi ani, apoi este excizată. Majoritatea fructelor de pădure sunt date de părțile mijlocii ale tulpinii.

O caracteristică a lăstarilor soiului este absența spinilor.

Zmeura înflorește în iunie. Inflorescențele ei sunt bisexuale, astfel încât recolta este obținută din plantații de un soi. Raspberry Glen Fine are boabe ușor alungite, drupe prefabricate, ajungând la o greutate de cinci până la șase grame fiecare. Soiul se distinge prin durata fructificării până la o lună și jumătate.

Fructele roșii parfumate nu se sfărâmă din tufiș, păstrează-le bine timp de cinci zile. Prezentarea excelentă a zmeurii contribuie la organizarea boabelor de cultură la scară industrială. Randamentul ridicat al soiului a fost, de asemenea, apreciat. Treizeci de kilograme de zmeură parfumată sunt recoltate de la un metru pătrat.

Metode de reproducere, plantarea zmeurii

Metode de reproducere, plantarea zmeurii

Zmeura este propagată de fraierii rădăcinii. Cel mai bun loc pentru ea ar fi versanții sudici cu pământ negru argilos. Apele subterane ar trebui să se apropie de suprafață la o adâncime de un metru și jumătate.

Este bine dacă nu a mai crescut nimic în locul ales pentru plantare. Rămâne să-l eliberezi de buruieni și plug.

Există o serie de cerințe pentru plantarea zmeurii:

 1. Lăstarii de rădăcină trebuie să fie anuali. Tulpina lor are o grosime de puțin peste un centimetru.
 2. Lăstarul trebuie tăiat astfel încât să nu dea roade în anul plantării. Lăsați un răsad cu patru muguri și o înălțime de zece centimetri.
 3. Momentul optim pentru reproducere este primăvara devreme, toamna până la începutul lunii octombrie.Este posibil să plantați descendenți anual vara, în iunie.
 4. Mai bine aranjați aterizarea într-o zi înnorată și rece.
 5. Răsadurile sunt așezate într-un rând, la o distanță de jumătate de metru una de cealaltă.
 6. Pentru cuib, pot exista până la trei răsaduri anuale într-o singură gaură. Atunci bucșa va fi mai puternică, bine purtătoare.
 7. Dimensiunea gropilor ajunge la 35x35x30 centimetri.
 8. Pe solurile sărace, îngrășământul se aplică sub formă de humus cu cinci grame de superfosfat, două grame de sare de potasiu.
 9. Adâncimea de încastrare a rădăcinilor de suprafață este de cinci centimetri.
 10. Solul din jurul lăstarului este compactat, udat, folosind o jumătate de găleată de apă pe orificiu.
 11. Mulci din paie, gunoi de grajd, rumeguş un strat de până la opt centimetri.

Dacă plantarea se face corect, atunci în anul următor zmeura va începe să rodească.

Sfaturi de îngrijire

Sfaturi de îngrijire

Soiul Glen Fine nu are pretenții în îngrijire:

 • Plivirea la timp, udarea este importantă pentru el. Plantările sunt udate pentru prima dată la cinci zile după plantarea lăstarilor. Apoi, încă de două-trei ori în timpul verii. Soiul Glen Fine nu se teme de secetă, dar tufișurile pot muri din cauza uscării severe a solului. Înainte de iarnă, planta trebuie udată.
 • Plantația de zmeură este mulcită cu un strat de zece centimetri. Procedura înlocuiește slăbirea solului. Aplicați mulci pe solul umed. Centurile sale ajută la eliberarea plantărilor de buruieni, dintre care cea mai vicioasă este iarba de grâu.
 • Lăstarii lungi de zmeură au nevoie de o jartieră. Este convenabil să legați tufișurile de un fir în două rânduri, întinse la o înălțime de un metru și jumătate până la doi metri.
 • Organizarea anuală a hrănirii va crește doar randamentul arbustului. Fertilizarea începe la începutul primăverii, continuând vara cu zece zile înainte ca fructele să se coacă. Și în toamnă, trebuie să hrăniți cu siguranță boabele. Dintre minerale, se utilizează sarea de potasiu și superfosfatul. Este posibil cu o soluție mullein într-un raport de 1: 6, excremente de pasari – 1:15.
 • Se acordă atenție formării tufișului. Lăstarii anuali sunt tăiați la începutul primăverii, lăsând o cânepă de zece centimetri. Ramurile care apar pe el vor da roade toamna.
 • Puii rădăcini, inutili pentru reproducere, trebuie distrusi de trei până la patru ori vara.

Puteți obține producții mari de fructe de padure parfumate, cu îngrijirea adecvată a culturii de fructe de pădure.

Pregătirea unui arbust pentru iarnă

Pregătirea unui arbust pentru iarnă

Deși zmeura Glen Fine este rezistentă la condițiile meteorologice nefavorabile, la început trebuie pregătită pentru iarna grea. În septembrie, tufișurile sunt tăiate. Lăstarii recoltați care dau roade și cei care au foci pe trunchiuri sunt infectați cu mușchi biliar.

De îndată ce pământul începe să înghețe, îndoiți cu grijă ramurile la pământ și legați-le de cuiere. Nu îndoiți zmeura prea jos - se pot rupe. Și așezați pe pământ, vor putrezi. Bucșele trebuie acoperite cu material nețesut sau pământ, paie.

Înainte de înghețuri severe, plantațiile de zmeură sunt acoperite cu zăpadă de sus.

Este necesar să aplicați îngrășământ pe sol, astfel încât fertilizarea să poată ajuta planta să se aprovizioneze cu energie pentru iarnă. Cel mai bine este să vă hrăniți cu gunoi de grajd, care se descompune bine, va da nutriție maximă. Utilizare frasin de lemn amestecat cu superfosfat. Sarea de potasiu este, de asemenea, bună de hrănit în cantitate de cincizeci de grame. Îngrășământ mineral înlocuiți cu treizeci de grame de cenușă de lemn într-o găleată cu apă. După ce am pregătit corespunzător tufișurile pentru iarnă, primăvara vom obține lăstari sănătoși gata pentru rodire.

Combaterea bolilor și a dăunătorilor

Combaterea bolilor și a dăunătorilor

Glen Fine este rezistent la boli, dar ciupercile patogene pot provoca pata frunzelor. Pentru combaterea paraziților, se aplică tratament Amestec Bordeaux de trei ori peste vară. Prima pulverizare se efectuează în prezența mugurilor, a doua - după trei săptămâni și ultima dată după recoltare.

Virusul spotului inelar se răspândește nematode... Dăunătorii, care se așează în pământ, afectează rădăcinile plantei. Puteți observa boala prin curlarea, fragilitatea frunzelor, îngălbenirea lor primăvara sau toamna. Ciuperca antracnoza se manifestă în pete pe tulpini. Când este afectată, boabele se usucă, frunzele cad. Este dificil să obții o recoltă de la o plantă bolnavă.

De la dăunători atacă gărgărița zmeurii, gândacul zmeurii.

Gărgărița, un mic gândac negru, zboară de la o plantă la alta, hrănindu-se cu frunze și muguri de flori. O mică insectă maro cu scuturi pe spate, gândacul de zmeură dăunează zmeurii devorând frunze, fructe de pădure și inflorescențe. Pentru iarnă, dăunătorul este îngropat în pământ. Pentru a scăpa de paraziți, tufișurile sunt pulverizate insecticide, o soluție de săpun de rufe.

Dacă lăstarii s-au întunecat din interior, înseamnă că un țânțar, o mușchi biliar, s-a înfășurat în plantații. Mișcându-se în interiorul lăstarilor, larvele insectelor duc la moartea tulpinilor. Lupta împotriva dăunătorului Karbofos. Prima dată sunt pulverizați cu o soluție la începutul primăverii, până când apare țânțarul. Apoi, tufele de boabe sunt prelucrate încă de două ori. De asemenea, este necesar să dezgropăm pământul din jurul zmeurii pentru a distruge larvele care locuiesc acolo. Puteți scăpa complet de boli și dăunători ai culturilor de fructe de pădure dacă observați abateri în creșterea tufișului în timp.

Avantajele varietății, recenzii ale grădinarilor

Avantajele varietății, recenzii ale grădinarilor

Popularitatea soiului de zmeură de la mijlocul sezonului Glen Fine se răspândește în toată lumea. Cultivatorii apreciază beneficiile creșterii soiului. Acestea includ:

 1. rezistență la îngheț, rezistență la secetă
 2. fructificarea pe termen lung
 3. conservare excelentă a boabelor timp de o săptămână
 4. îngrijire fără pretenții
 5. gust excelent de fructe de padure mari

Mulți oameni observă potențialul ridicat al tufișului de boabe. De la aterizări zmeura un soi bine cunoscut obține întotdeauna randamente mari. De asemenea, îl aleg pentru a crește pe scară largă pentru vânzarea de produse.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

 

Categorie:Arbuști | Zmeură
Avatar Goshia

Ceva fertilitate incredibilă în această varietate de zmeură. Este adevărat, avem grijă de tufișurile de zmeură mult mai puțin decât se recomandă, dar randamentele sunt, de asemenea, mai mici, de aproximativ 10-15 ori. Dacă reușesc să cumpăr o tăietură, atunci cu siguranță voi planta această zmeură.

Am o varietate Glen Fine care dă roade bine. Și îngrijirea este într-adevăr foarte nepretențioasă - udarea, tăierea, fertilizarea cu gunoi de grajd și cenușă de lemn (rămâne după încălzirea unui șemineu sau a făcut focul). Nu ne-am confruntat cu nicio boală. Am transplantat butași noi pe cealaltă parte a site-ului, a apărut deja un copac de zmeură destul de mare.