Tomas Legend Tarasenko: descriere și tehnologie agricolă

Roșii - o cultură care este utilizată pentru conservarea pentru iarnă, precum și pentru prepararea supelor și salatelor. În orice moment, această legumă poate fi achiziționată de pe piață, dar este mult mai interesant să o cultivi. O varietate excelentă pentru plantare în câmp deschis - Legenda Tarasenko. Acesta este un soi tânăr care câștigă popularitate printre grădinari. Prin urmare, înainte de a-l planta pentru răsaduri, ar trebui să vă familiarizați cu descrierea sa.

Conţinut:

Descrierea și beneficiile soiului

Descrierea și beneficiile soiului

Legend of Tarasenko este o varietate de roșii crescute de profesorul ucrainean de fizică școlară F.M. Tarasenko. Pe lângă Legend, un grădinar amator a crescut peste 50 de soiuri de roșii. Legenda lui Tarasenko este considerată cea mai bună din întreaga selecție. Roșie - se întinde pe 2 metri, este considerat un reprezentant înalt al familiei de roșii. Când crește, planta trebuie legată de un suport sau ar trebui ridicat un spalier special. Dacă nu construiți un suport, atunci arbustul va începe să se strecoare de-a lungul solului.

Soiul este foarte fertil, toate ovarele sunt polenizate, se dezvoltă cu succes și sunt ciorchini în formă de evantai. Pe măsură ce cresc, vitregii laterali trebuie îndepărtați, astfel încât să nu împovăreze roșiile și să nu tragă sucuri nutritive în exces. Dacă lăsați muguri din sinusurile interioare, atunci arbustul va înceta să mai dea roade. El va trece la forțarea lăstarilor tineri. Prin urmare, se recomandă îndepărtarea acestora în stadiul inițial de dezvoltare. În acest caz, ar trebui să lăsați buturugele de la fiul vitreg la 2-3 cm de bază. Acest lucru este necesar pentru a preveni re-evadarea mugurului latent.

Singurul moment favorabil dezvoltării plantei, pe măsură ce crește un răsad tânăr, trebuie format astfel încât să se formeze două tulpini. Această structură a tufișului vă va permite să obțineți cea mai mare recoltă posibilă.

Legend Tarasenko este un soi la mijlocul sezonului.

În ovar, pot exista de la 20 la 30 de pedunculi, care sunt formați în siguranță în roșii. Fiecare dintre fructe este o cremă alungită cu un gură ușor alungită, alungită. Când sunt coapte, legumele au o nuanță stacojie strălucitoare, la atingere sunt netede, cu un luciu lucios. Fiecare roșie Legend cântărește până la 100 de grame. Are un gust distinctiv, cu un gust plăcut. Carnea fructului este fermă, nu se destramă. Sunt minunate pentru decaparea iernii, precum și pentru conserve și salate vara.

Avantajele acestui soi sunt:

 1. Randament ridicat, permițându-vă să colectați câteva kilograme de greutate netă dintr-un tufiș.
 2. Aspect excelent, care permite soiului să fie foarte apreciat ca prezentare.
 3. Transportabilitate bună - datorită structurii lor dense, legumele pot rezista transportului pe termen lung.

Astfel, roșia Legenda Tarasenko este foarte populară printre cei cărora le place să cultive roșii. După ce a încercat să crească acest miracol al creșterii moderne, nevoia de alte soiuri de roșii dispare de la sine.

Răsaduri în creștere

Răsaduri în creștere

Pentru a obține răsaduri de roșii puternice Legend Tarasenko, semințele ar trebui să fie mai întâi plantate pe răsaduri... Acest lucru ar trebui făcut chiar iarna sau chiar la începutul primăverii, astfel încât în ​​momentul plantării germenii să fie deja suficient de mari și să transfere bine procesul de relocare într-un nou loc de reședință.

Răsadurile sunt pregătite în avans înainte de plantare. Lucrările pregătitoare încep din primele zile ale lunii martie sau la sfârșitul lunii februarie:

 • Semințele sunt testate complet prin imersiune în consistență de clorură de sodiu 5%.
 • Răsadurile sunt dezinfectate într-o soluție 1% de permanganat de potasiu, nuanța esenței ar trebui să fie ușor zmeură. Timpul de dezinfecție este de 15 minute.
 • Apoi, semințele sunt scufundate în consistența oligoelementelor timp de 12 ore.
 • Se recomandă efectuarea tratamentului termic - la 52 C, semințele sunt calcinate timp de 25 de minute. După aceea, sunt îmbibate în îngrășăminte minerale „Epin” pentru o perioadă de 18 ore.

Pe măsură ce semințele Legend se umflă ușor, ele pot fi plantate în recipiente pregătite. În containere, trebuie pregătit și solul. Pentru o creștere bună, trebuie să luați sol în proporții egale - gazon și împreună cu humus. Pentru ca solul să fie liber, aerisit și să permită umezelii să treacă bine, ar trebui să fie aromat cu rumeguș sau turbă.

Semănarea semințelor preparate din Legenda lui Tarasenko se desfășoară în perioada 14-21 martie. Se recomandă să se semene răsaduri umflate în ghivece care nu depășesc 10 cm. Materialul de plantare este plantat la o adâncime de 0,5-1 cm, ușor presărat cu pământ. Acoperiți partea superioară cu un film, o sticlă sau o pungă de plastic. Este important să creați condiții de seră pentru germinarea de înaltă calitate.

Viteza germinării depinde de climatul interior.

Plantările sunt plasate într-un loc însorit și cald, unde temperatura este menținută până la +25 C. Dacă păstrați condițiile de germinare în acest interval, atunci primii lăstari vor apărea în 7-10 zile. După apariția primelor frunze timide, se recomandă suplimentarea plantării. La urma urmei, roșiile necesită multă lumină, ceea ce la sfârșitul lunii martie încă nu este suficient.

Răsadurile emergente ale Legendei trebuie să se întărească. Sunt mutate într-o cameră mai răcoroasă, dar mai ușoară. Acestea trebuie păstrate la o temperatură de +12 .. + 16 C timp de cel puțin 7 zile. Apoi sunt transferați într-o cameră mai caldă, unde gradele de aer constante sunt +18 C.

În timp ce puieții Legend câștigă putere și cresc, sunt udate cu apă stabilă, la temperatura camerei. Udare trebuie efectuat pe măsură ce stratul superior al solului se usucă. Nu este recomandat să completați, puteți provoca putrezirea rădăcinilor sau adăugarea unei boli.

Transplantarea răsadurilor în pământ

Transplantarea răsadurilor în pământ

Când plantați răsaduri puternice din Legenda lui Tarasenko în pământ, ar trebui să știți asta sistemul rădăcină aceste roșii sunt foarte puternice. Pătrunde adânc în substratul solului, fixându-se acolo bine. Prin urmare, transplantul de răsaduri tinere necesită condiții atente și îngrijire constantă a plantelor.

O plantă este transplantată dintr-un container într-un teren deschis la sfârșitul lunii mai - începutul lunii iunie. În acest moment solul se încălzește până la +15 C necesară, nu mai există pericolul de înghețuri recurente. În plus, tufele de roșii Legend Tarasenko sunt deja complet formate și au o singură perie ovariană.

Caracteristici de aterizare:

 • Pregătiți solul pentru a crește într-o zonă deschisă ar trebui să fie de 1-1,5 luni sau chiar la începutul toamnei. Tomatele legendare sunt de obicei înrădăcinate prin săparea găurilor. Fiecare depresiune din sol nu trebuie să aibă mai puțin de 50 cm lățime și 40 cm adâncime.
 • Humusul este adăugat la fundul gropii, frasin de lemn... Îngrășămintele minerale sunt adăugate în continuare - nitroamofoska... Toate acestea sunt amestecate cu pământul săpat în prealabil. În această formă, aprofundarea rămâne să aștepte perioada de începere a lucrărilor de plantare.
 • Răsadurile trebuie să fie plantate când au aproximativ 2 luni. Pentru ca arbuștii să se dezvolte bine și să crească activ, fără a se interfera unul cu celălalt, ei lasă aproximativ 1 metru între tufișurile vecine. Și rândurile sunt separate între ele cu 1,5 metri.
 • În fiecare gaură sunt așezate 2-3 răsaduri. Acest lucru este necesar pentru ca plantele să se țină una de cealaltă.După plantare, lăstarii tineri sunt irigați cu o soluție de mangan diluat la o doză de 3 grame. preparare într-o găleată cu apă (10 l).

Îngrijirea suplimentară constă în udare și fertilizare.

Sfaturi de îngrijire

Sfaturi de îngrijire

După ce roșiile Legend Tarasenko sunt plantate în teren deschis, acestea sunt udate abundent. Prin urmare, nu trebuie să atingeți răsadurile timp de 10-14 zile, acestea trebuie să se înrădăcineze singure.

Caracteristicile udării roșiilor:

 • Udarea ulterioară este necesară numai atunci când solul de sub tufiș se usucă. Această stare durează până la stabilirea primelor roade. Această perioadă necesită irigații abundente pentru a forma legume de înaltă calitate.
 • Conținutul de umiditate al pământului trebuie menținut la același nivel în orice moment. Dacă provocați uscarea sau, dimpotrivă, umezeala excesivă, atunci planta poate dobândi o boală, precum și opri creșterea sau deteriora integritatea cojii fructului.
 • Udarea se efectuează fie dimineața devreme, fie seara după apusul soarelui. Un curent de apă este îndreptat către rădăcina plantei, astfel încât picăturile să nu cadă pe frunzele delicate ale roșiilor Legend. În caz de contact cu verdeață, pot apărea arsuri sau atașarea bacteriilor patogene.

Pentru ca aerul să pătrundă bine în sol, saturând rădăcinile cu oxigen nutritiv, este necesară slăbirea după fiecare udare. Prima slăbire se efectuează la o adâncime de 12-15 cm. Se recomandă efectuarea procedurilor ulterioare fără a merge mai adânc de 5 cm. În zilele toride de vară, merită să vărsați plantările din Legenda Tarasenko cu mulci. Promovează mai puțină evaporare a umezelii nutrienților din sol.

Pentru mulci, se folosesc rumeguș putrezit, turbă sau vârfuri uscate de plante.

Prima hrănire se efectuează la 2 săptămâni după transplantarea răsadurilor pe teren deschis. A doua parte a îngrășământului se aplică după apariția primelor fructe. Ultimul - în 15-20 de zile. Astfel, îngrijirea roșiilor Legend Tarasenko nu provoacă prea multe dificultăți. Principalul lucru este să monitorizați uscarea pământului și să controlați starea externă a plantei.

Boli și dăunători

Boli și dăunători

Unii grădinari susțin că roșie - plante fără pretenții care nu se lipesc de boli. Această judecată este greșită. Legenda roșiilor Tarasenko nu face excepție. De multe ori se îmbolnăvesc, iar starea lor necesită o monitorizare constantă. Dacă vedeți boala la timp, puteți preveni infectarea întregului răsad.

Se disting următoarele tipuri de boli:

 1. Mozaicul este o boală virală. Nu răspunde la tratament, deci trebuie doar să efectuați profilaxia materialului săditor, în prealabil, dezinfectându-le în permanganat de potasiu.
 2. Bacterioza - tufișul se usucă rapid și se formează goluri în grosimea tulpinii. Nu poate fi tratat, arbustul este îndepărtat împreună cu sistemul rădăcină.
 3. Petă maro - frunzișul este acoperit cu pete mari, apoi trunchiul suferă. Lupta se desfășoară prin pulverizare cu antifungic insecticide.
 4. Măcinarea târzie este o boală fungică care afectează fructele. Pentru a-l preveni, trebuie pulverizat cu zer din lapte.
 5. Putregaiul gri - se manifestă la sfârșitul verii, când există o scădere a temperaturii și precipitații torențiale reci. Se recomandă să stropiți întreaga plantă cu o soluție de usturoi în calculul usturoiului tocat (30 de grame) într-o găleată de apă. Insistați 48 de ore.

Pe lângă boli, Legenda roșiilor Tarasenko poate fi afectată de invazia insectelor parazite. Printre aceștia există adesea reprezentanți precum urs, vierme de sârmă, afide de pepene galben, muște albă, bug-uri sau gândacul de cartof Colorado.

Combaterea dăunătorilor este de a observa insecta la timp și de a împiedica stricarea plantării, precum și multiplicarea.

Pentru aceasta, se utilizează o soluție de cenușă de săpun, dar dacă utilizarea sa nu are rezultate, atunci insecticidele chimice sunt mai eficiente.

Astfel, Legenda lui Tarasenko - roșii, care se disting prin productivitate ridicată, creștere ridicată.În plus, necesită o abordare individuală a îngrijirii și controlului stării lor. Principala lor caracteristică este fructificarea abundentă și aspectul original.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Legume | Roșie

Câștiguri de până la 7000 de ruble \ zilnic pe card sau portofel electronic!

1. Condiția principală este că trebuie să locuiți în RUSIA sau în țările CSI.
2. Dorința de a munci și de a câștiga.
3. Computer sau laptop.
Dacă astfel de condiții vi se potrivesc, atunci vom începe imediat cooperarea noastră.
Mai multe http://malolit.is-great.org

Acest soi poate fi cultivat direct pe balcon. Avantajul este formarea rapidă și coacerea fructelor, precum și precizia ridicată a acestora pe ramuri, ceea ce vă permite să recoltați o recoltă bună chiar și din cinci tufișuri.

Avatar Goshia

O varietate foarte interesantă, nu am auzit nimic despre asta până acum. Pentru prima dată am citit că, pentru ca vitregii să nu apară în fiecare săptămână, la prima ciupire, trebuie să lăsați butucuri mici în sân.