Jubileul de trandafiri din Sankt Petersburg: caracteristicile soiului, plantarea și îngrijirea

Diversitatea speciilor trandafiri vă permite să alegeți astfel de frumuseți care vor decora grădina. Crescătorii, traversând un trandafir de poliant cu o ceainărie, au crescut tipul de floribundă. El a câștigat recunoaștere în rândul cultivatorilor de flori datorită nu numai frumuseții florilor, ci și rezistenței la îngheț și la unele boli. Cei mai luxoși reprezentanți ai speciei sunt soiul Yubiley St. Petersburg. Cultivarea în grădina ta de trandafiri este dorința fiecărui grădinar.

Crescătorii europeni știu că Jubileul din Sankt Petersburg a crescut sub numele de Jubileul prințului de Monaco. Aparține acelor soiuri de flori care au fost crescute de biologii francezi ai casei Meilland la începutul secolelor XX și XXI. Numele real al soiului este asociat cu un eveniment solemn care are loc în orașul St. Petersburg. În cinstea a trei sute de ani, sute de trandafiri frumoși au fost plantați pe străzile capitalei de nord, care au fost donați de crescătorii din Franța.

Conţinut:

Descrierea trandafirului

Descrierea trandafirului

Soiul aparține celor mai remarcabili reprezentanți ai speciilor floribunda, care sunt clasificate ca fiind înflorite abundent. Tufișurile plantei au o înălțime de cel mult optzeci de centimetri. Bine ramificate, cu frunze verzi strălucitoare, atrag prin frumusețea trandafirului:

 1. Floarea atinge zece centimetri în diametru.
 2. Patruzeci de petale sunt ambalate atât de strâns încât staminele nu se deschid până când trandafirul nu a dispărut.
 3. La deschidere, mugurul dezvăluie mai întâi albul petalelor sale cu o dungă roșie de-a lungul marginii.
 4. De-a lungul timpului, fâșia stacojie se întinde pe cea mai mare parte a florii.
 5. Mugurii sunt colectați în inflorescențe, în care există până la șapte cupe de trandafir.
 6. Frumusețea soiului în structura florii, culoarea acesteia. Nu degeaba soiul este numit Cherry Parfait pentru strălucirea inflorescențelor.

Selecția a fost atât de reușită, încât floarea superbă rezultată încântă nu numai grădinarii, ci și juriul strict al competițiilor internaționale. Jubileul de trandafir din Sankt Petersburg a câștigat de mai multe ori, umbrind alte soiuri cu grația sa.

Reproducerea și plantarea

Reproducerea și plantarea

Pentru ca acest soi să se așeze în grădina de trandafiri, trebuie să cunoașteți regulile de reproducere a acestuia. Cel mai comun mod este luat în considerare altoire... De îndată ce lăstarii arbustului ornamental încep să se lignifice, încep să culeagă butași. Lungimea lor trebuie să ajungă la opt centimetri, iar diametrul să fie de aproximativ un creion. Lăstarii sunt tăiați la jumătate de centimetru deasupra mugurului. În partea de sus, tăietura trebuie să fie dreaptă, în partea de jos - într-un unghi.

După ce au eliberat partea inferioară a lăstarilor din frunziș, ei sunt scufundați în preparatul Kornevin timp de câteva minute. Butașii sunt plantați în caneluri pregătite adâncime de 15-20 centimetri. După plantarea lăstarilor, acestea sunt acoperite cu un film, creând condiții de seră pentru butași.

În timp ce materialul de plantare este înrădăcinat, este necesar să îl ventilați și să îl udați în mod regulat.

Nici fertilizarea nu va strica. Înainte de înrădăcinare, cel mai bine este să tăiați mugurii care apar pe ramuri. Pentru plantarea iernii de trandafiri, aniversarea Sankt-Petersburg este închisă cu un material special. Un transplant într-un loc permanent poate fi efectuat după ce tânărul tânăr are doi ani.Și aici este important să alegeți un loc confortabil pentru frumusețe: însorit, protejat de curenți de aer. Săpați în prealabil o gaură de plantare, umplând-o cu două găleți de pământ de grădină. Adăugați o găleată de nisip, humus, turbă și puțin lut uscat zdrobit.

După ce am dezgropat totul cu o lopată, aromată cu superfosfați și făină de oase. Dimensiunile gropii pentru tufa de trandafiri ar trebui să ajungă la jumătate de metru adâncime și lățime. Atunci când plantați un tufiș, punctul principal este adâncirea mugurelui altoiului cu doi până la cinci centimetri. Tufele de trandafiri din soiul Jubileu St. Petersburg prind rădăcini bine atunci când sunt plantate corespunzător primăvara.

Sfaturi de îngrijire

Sfaturi de îngrijire

Tufele de trandafiri vor înflori mult timp și abundent dacă sunt îngrijite conform regulilor tehnologiei agricole:

 1. Regularitate glazură important pentru dezvoltarea trandafirului și înmugurirea acestuia. Se toarnă o găleată de apă sub fiecare plantă, anterior ușor încălzită.
 2. În timpul sezonului de creștere, planta este hrănită cu o soluție mullein sau îngrășăminte cu azot de două ori. Înainte de iarnă, se aplică îngrășăminte cu superfosfat și potasiu.
 3. Pentru a reține umezeala, solul din jurul tufișurilor este acoperit cu un strat rumeguş... Mulciul va păstra substanțele utile, nu va permite buruienilor să crească.
 4. Tunderea unui trandafir din soiul Jubileu din Sankt Petersburg este necesară primăvara. În acest moment, puteți forma un tufiș scurtând parțial ramurile cu 10-15 centimetri. Vara, tăierea va ajuta tufișul să înflorească mai mult.
 5. Pentru iarnă, trandafirii sunt acoperiți prin îndepărtarea lăstarilor și a mugurilor necoapte. În acest moment, puteți pulveriza planta cu lichid Bordeaux pentru a preveni bolile fungice.

Un exemplar frumos de flori pentru anul viitor te va încânta cu cupe grațioase de trandafiri cu îngrijire adecvată.

Boli și dăunători ai trandafirului

Boli și dăunători ai trandafirului

Printre principalele boli ale soiului de trandafir se numără patologiile fungice. Rugina infectează o plantă ornamentală la sfârșitul primăverii. Sporii fungici sunt vizibili pe frunze, tulpini, muguri. Trandafirul poate muri dacă nu este luat măsuri. În primul rând, toate părțile afectate ale florii sunt îndepărtate, distrugându-le. Apoi tufișurile sunt tratate cu o soluție de săpun de rufe la fiecare două zile. Puteți să o alternați cu infuzie de pelin. Pentru prepararea sa, patru sute de grame de ierburi sunt turnate cu apă și insistate pentru o zi. Din preparatele chimice, Fitosporin va face față bolii.

Infecția poate provoca, de asemenea, cancer la tulpina trandafirului, dacă pe ramuri se găsesc pete maronii, acestea sunt tăiate, iar trandafirii sunt tratați cu o soluție de sulfat de cupru.

Făinarea detectează prin apariția unei flori albe pe frunze. Boala se dezvoltă din cauza înundării solului, a excesului de fertilizare cu îngrășăminte cu azot. Pulverizarea cu medicamente precum Fundazol va ajuta la salvarea plantei. Petele negre de diferite dimensiuni pe frunzele unui trandafir sunt un simptom al unei alte boli fungice. Este necesar să combateți boala prin pulverizare cu preparate care conțin cupru. Și este mai bine să preveniți starea patologică a plantei prin intermediul unei tehnologii agricole adecvate, prin arderea frunzelor căzute în toamnă.

Dintre dăunători, cel mai frecvent pe trandafir afidbăut sucuri din frunze, tulpini și muguri. Dăunătorul este clar vizibil pe frunze în colonii mari. Puteți pulveriza tufișurile cu preparate bine cunoscute, cum ar fi Intavir, sau cu o soluție de săpun. Acarienii păianjen adoră să se delecteze cu nectarul dulce al unei flori, distrugându-l. Cu el, represaliile vor fi rapide cu ajutorul agenților insecticide.

De mult timp se știe că boala apare atunci când o plantă este slăbită și inconfortabilă. Furnizarea condițiilor necesare pentru regina grădinii o va proteja de afecțiuni.

Aplicarea soiului în proiectarea grădinii

Aplicarea soiului în proiectarea grădinii

Rose Anniversary of St. Petersburg este ușor de utilizat pentru decorarea grădinii:

 • Plantările de grup de tufișuri arată grozav pe o peluză verde, împrospătând-o.
 • Șirurile de tufișuri pe fundalul copacilor de conifere sunt o descoperire originală a designerilor de peisaje.
 • Soiul este combinat cu alți trandafiri la marginea tranziției de la alb la roz și roșu.
 • Rose Anniversary of St. Petersburg este folosit în mixborders. Floarea joacă rolul unui solist care domină restul plantelor.Alaiul frumuseții poate include alb delfinii, lumânări roșii lupini, crini nobili. Nu amestecați mulți reprezentanți ai florei. Este suficient să ridicați 3-4 însoțitori pentru frumosul trandafir.
 • Lavanda cu frunze înguste și salvie de culoare închisă completează petalele albe cu o margine roșie.
 • Împrăștiere clopote va spori numai nobilimea trandafirului Aniversarea din Sankt Petersburg.

Pentru a crea compoziții interesante folosind o varietate superbă de trandafiri este o sarcină dificilă care necesită gust și imaginație.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Arbuști | trandafirul
Avatar Goshia

Pentru ca un trandafir să aibă o rezistență ridicată la îngheț, acesta trebuie propagat nu prin butași, ci prin altoirea unui mugur cultivat pe o măceșă. Desigur, această metodă va fi mai dificilă, dar rezultatul va fi mult mai bun.

Avatarul utilizatorului Lyudmila Isaeva

Jubileul Trandafirului Sankt Petersburg va deveni o podoabă a oricărui teren de grădină, într-o asemenea măsură, pare maiestuos și original. Principalul lucru este să vă asigurați că afidele nu pornesc pe plantă și pulverizați tufișurile cu agenți insecticide în prealabil. Pentru a evita ciupercile, trebuie să organizați udarea corespunzătoare și să evitați excesul de umiditate din sol.