Chubushnik Mont Blanc în grădină - de la plantare până la plecare

Multe arbuști ornamentali de diferite dimensiuni sunt folosiți în horticultură. Printre acestea, portocaliul Mont Blanc se remarcă prin aspectul său luminos și elegant, precum și caracteristicile excelente pentru creștere. Atunci când organizați teritoriul grădinii, utilizarea unei astfel de plante vă permite să creați soluții interesante și frumoase de peisaj.

Conţinut:

Caracteristicile plantei

Caracteristicile plantei

Chubushnik Mont Blanc este un arbust ornamental care poate fi găsit în diferite grădini și ca element de amenajare a peisajului. În dezvoltarea sa, chubushnik poate ajunge la 1,8 metri. Inflorescențele frumoase au între 3 și 5 flori mici, care se află în cartier. Florile în sine sunt semi-dublu acoperite și de culoare alb pur. În același timp, în perioada de înflorire, tufa creează o aromă spectaculoasă. căpșunecare se întinde pe o distanță mare.

În horticultură, arbustul poate fi utilizat atât sub formă de plantații unice, cât și pentru a crea compoziții de diferite dimensiuni. Este adesea folosit pentru a decora prim-planul diferitelor compoziții. Cu ajutorul bucșei, puteți crea compoziții continue care vă permit să creați original garduri vii... În dezvoltarea sa, portocaliul Mont Blanc nu atinge o înălțime mare - de obicei crește într-un loc luminat și crește până la aproximativ 1 metru. Dacă plantați un tufiș la umbră, atunci într-un efort de a atinge razele soarelui, planta se poate întinde până la 2 metri.

Când apar primele lăstari chubushnik au o pubescență caracteristică. Scoarța de lăstari este maro și are solzi mici. Frunzele sunt mici și au o lungime de până la 4 cm. Marginile sunt ușor zimțate. Inflorescențele rezultate sunt mici și se formează în grupuri mici.

Mont Blanc este foarte popular printre grădinari.

Acesta, împreună cu soiurile, aparține clasei de plante verticale care sunt potrivite pentru creșterea în diferite condiții. În procesul de dezvoltare, arbustul este acoperit cu scoarță densă și se potrivește perfect în orice peisaj.

Există arbuști de diferite dimensiuni pentru a alege:

 • O varietate pitică cu o dimensiune de până la 0,7 metri.
 • Bucșe de dimensiuni medii.
 • Tufișuri mari, care în unele cazuri cresc până la câțiva metri înălțime.

Textura frunzelor poate fi dublă sau semi-dublă, ceea ce determină aspectul lor plăcut. Frumoasa înflorire a plantelor durează doar câteva săptămâni.

Condiții de creștere

Condiții de creștere

Chubushnik Mont Blanc este recomandat să fie plantat în locuri însorite și ușor întunecate. Arbustul este, în general, nepretențios și cultivarea acestuia nu necesită mult efort din partea grădinarului.

Alegerea optimă a unui loc pentru cultivarea arbuștilor este zonele cu soluri bogate cărora nu le lipsește udarea. În timpul cultivării trebuie aplicat organic și îngrășăminte mineralecare au un efect benefic asupra structurii plantei.

În procesul de creștere activă, seceta și lipsa de umiditate nu ar trebui să fie permise - acest lucru are un efect deprimant asupra dezvoltării tufișului și limitează formarea florilor.

În perioada geroasă, arbustul își păstrează structura și este destul de rezistent chiar și la temperaturi scăzute și absența stratului de zăpadă. Atunci când creșteți un portocaliu Mont Blanc, este necesară o igienizare sistematică specializată. Acest lucru servește ca garant al siguranței plantei și al creșterii stabile a arbustului. În plus, ramurile sunt tăiate periodic pentru a stimula creșterea lăstarilor noi.

Metode de reproducere

Metode de reproducere

Pentru reproducerea arbustului Mont Blanc, sunt utilizate mai multe metode standard pentru plantele de grădină. Atunci când alegeți o opțiune specifică, ar trebui să țineți cont de rezultatul dorit și de posibilitățile de creștere:

 1. Semințe. Această metodă este rar utilizată, deoarece este nevoie de mult timp pentru a forma un tufiș puternic. În plus, alegerea semințelor și plantarea corectă a acestora este o problemă serioasă. Germinarea este destul de scăzută și este dificil să obțineți rezultatul dorit. Cu toate acestea, printre pasionații de grădinărit, există specialiști care se străduiesc să crească arbustul încă de la început.
 2. Utilizare butași pentru creștere. În acest fel puteți obține răsaduri viabile cu un efort minim. Este important să alegeți butași puternici și să le oferiți condiții confortabile pentru dezvoltare.
 3. Straturi. Această opțiune este cea mai potrivită pentru dezvoltarea unei plantări de arbust existente. La începutul primăverii, aproape la începutul perioadei de mișcare a sevei, trebuie să curățați mai multe ramuri ale scoarței și să le fixați la sol. Aceasta formează o ramură, care va duce la formarea unui nou tufiș separat.
 4. Divizia... Această opțiune este utilizată atunci când tufișul îmbătrânește. La atingerea a 5-6 ani, tufa devine foarte aspră, iar lăstarii noi sunt foarte greu de format pe ea. Prin urmare, grădinarul poate săpa tufișul și îl poate împărți în mai multe părți, care sunt plantate din nou.

Aterizare

Aterizare

Chubushnik Mont Blanc necesită un set minim de acțiuni înainte de plantare în pământ. Este necesar să alegeți un loc în care va exista o cantitate suficientă de sol ușor și destul de uscat. În funcție de ideea de proiectare, din care arbustul devine o parte integrantă, distanța dintre răsaduri poate fi diferită, începând de la 1 metru.

Distanța dintre răsaduri și pereții gropii trebuie menținută cu precizie. Valoarea optimă pentru acest parametru este de 10 centimetri. Groapa pregătită este umplută cu sol fertil. Amestecul selectat este, de asemenea, adăugat la amestecul preparat. îngrășământ mineral astfel încât planta din stadiul inițial să aibă o cantitate suficientă de nutrienți pentru dezvoltare. Adesea, pentru aceasta se folosește nitrofoska, pe care planta o acceptă cu ușurință. Azotul, potasiul și fosforul disponibile în amestec sunt bucșe necesare pentru creștere și consolidare într-un loc nou.

În timpul plantării, gulerul rădăcinii este adâncit cu aproximativ 3 centimetri.

În jurul plantei plantate, pământul este compactat cu atenție, care ulterior este udat abundent. Pentru ca tufa să formeze un număr suficient de ramuri în viitor, este necesar să tăiați ușor lăstarul atunci când întăriți răsadul în loc. În viitor, după plantarea corectă a arbustului, modelul portocaliu Mont Blanc nu necesită acțiuni mai serioase. Setul de proceduri obligatorii este standard - udare, tăiere, pansament de top.

Sfaturi de îngrijire

Sfaturi de îngrijire

Îngrijirea unui arbust nu este deosebit de dificilă, dar la fel ca pentru orice tip de plantă, necesită respectarea strictă a anumitor reguli și reglementări:

 • Solul de deasupra sistemului radicular trebuie să fie mulcit. Pentru acest proces, se utilizează următoarele elemente: frunze căzute, ace, compost, fân tundător, coajă tocată.
 • Respectați cu atenție regulile de udare a tufișului. Este optim să combinați udarea cu hrănirea cu amestecuri de plante. Udarea abundentă se efectuează în perioada de creștere activă - din primăvară până în toamnă. Se recomandă pre-așezarea apei pentru irigare, care asigură purificarea sa naturală.De asemenea, apa pentru irigare trebuie să fie moale și caldă - în acest fel planta primește umiditate, ceea ce este mai ușor de asimilat. Chubushnik mont blanc preferă umiditatea ridicată, deci în timpul procesului de îngrijire va fi nevoie de mult efort pentru a uda planta. De asemenea, se recomandă pulverizarea frunzelor și nu numai în perioada de înflorire, ci și în timpul creșterii active.

În timpul dezvoltării, este important să tăiați periodic ramurile. Acestea sunt împărțite în mai multe tipuri:

 1. Tunderea sanitară - concepută pentru a îndepărta ramurile deteriorate care rețin întregul tufiș.
 2. Tunderea formativă se face în scopuri decorative pentru a crea imaginile și elementele de peisaj dorite.
 3. Tunderea anti-îmbătrânire este concepută pentru a îndepărta ramurile vechi și pentru a facilita formarea lăstarilor noi.

După plantare, așteptați 1 an înainte de a începe hrănirea.

Boli și dăunători

Boli și dăunători

Chubushnik Mont Blanc este susceptibil de atac de dăunători precum acarienii și păianjenii afid... De asemenea, gărgărițele cu frunze se pot dezvolta adesea pe tufiș. Este important pentru grădinar să îndepărteze aceste insecte în timp util pentru a păstra structura frunzelor și a evita opresiunea arbustului.

Pentru a combate căpușa, se folosește fufanon, care este pulverizat pe tufișuri. Afidele sunt îndepărtate cu infuzie din blaturi de cartofi. Și pentru a elimina în mod eficient gărgărițele, este suficient să le scuturi de pe ramuri și să le pulverizezi cu același fufanon.

Această plantă vă permite să decorați grădina și să creați structuri neobișnuite ale plantelor.

Tufișul poate fi adesea văzut ca un gard viu de diferite dimensiuni și lungimi. Grădinarilor le place, de asemenea, să planteze tufișuri lângă foișoare și locuri de odihnă - în perioada de înflorire, emit o aromă uimitoare și creează o atmosferă minunată.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Arbuști | Chubushnik