Plantarea și îngrijirea Crocosmiei

Africa de Sud a oferit lumii destul de multe flori uimitor de frumoase. Unele dintre ele s-au răspândit cu succes în toată lumea și au devenit foarte iubite și populare. Una dintre aceste culori este Montbrecia sau Crocosmia. Această floare devine din ce în ce mai populară în țara noastră și nu numai datorită grației și frumuseții sale, ci și datorită faptului că plantarea și îngrijirea Crocosimei sunt destul de simple.

Montbrecia în creștere nu este, în principiu, mai dificilă decât creșterea gladiolelor. Această floare este propagată și de cormi, copii. Este posibilă și reproducerea acestei flori prin semințe. Dacă planta este înmulțită prin semințe, atunci plantarea ar trebui să înceapă în februarie. După ce răsadurile cresc puțin, ar trebui să fie scufundate în ghivece separate. Și așa va fi cel mai convenabil să plantați plantele într-un loc permanent, scoțând fiecare cu un pământ de pământ fără a deteriora rădăcinile.

Plantarea cormurilor și a copiilor se face în același mod și în același timp cu gladiolele. Crocosmia iubește solurile bine fertilizate, destul de libere. O condiție prealabilă pentru o bună creștere și o înflorire frumoasă este lumina soarelui, la umbră această plantă se întinde, slăbește și poate să nu înflorească deloc și să dispară. Apropo, dacă Montbrecia este cultivată din bulbi, atunci va înflori în același sezon, dar copiii sau răsadurile din semințe vor începe să se bucure de înflorire numai în al doilea sau chiar în al treilea an.

Crocosmia, la fel ca orice plantă bulbică, este nepretențioasă în îngrijire. Îi place udarea nu foarte frecventă, dar foarte abundentă. Este recomandabil să slăbiți solul după udare, astfel încât becul și copiii rezultați să poată respira liber.

Înainte ca planta să înceapă să crească în muguri, ar trebui să fie hrănită cu un îngrășământ special pentru florile de grădină.

Odată cu apariția vremii reci, Montbrecia este dezgropată, cormurile sunt uscate în aer și depozitate într-o cameră răcoroasă, cu o temperatură de 5-7 grade Celsius. Copiii, ca și gladiolele, sunt separați înainte de aterizare.

Mult noroc!