Cele mai populare plante cățărătoare pentru căsuțele de vară

Pentru un grădinar, puteți găsi întotdeauna ceva interesant și neobișnuit. Pentru a crea o atmosferă pe site-ul dvs., puteți aborda creativ, cum ar fi pictarea unei imagini. Deci, este posibil să creați obiecte unice de peisaj și design decorativ al teritoriului. Plantele alpine sunt unul dintre instrumentele valoroase din această lucrare.

Conţinut:

Plantele care se cățără - ce sunt acestea?

Plantele care se cățără - ce sunt acestea?

Particularitatea plantelor cățărătoare stă în numele soiului. Aceste plante cățărătoare arată deosebit de avantajoase pentru garduri. Utilizarea practică a acestora ca instrument de grădinar vă permite să formați elemente de design universale. Popularitatea speciilor cățărătoare se datorează soluției cu ajutorul lor mai multor sarcini simultan:

  1. Sarcină decorativă. Cu aceste plante, puteți crea diverse opțiuni pentru garduri "verzi", care sunt potrivite atât pentru garduri mici, cât și pentru garduri mari.
  2. Camuflaj. Distribuind în mod corespunzător vegetația, puteți crea un gard de camuflaj eficient cu care puteți ascunde obiecte inestetice.
  3. Adăpost. Plantele cățărătoare se răspândesc rapid pe teritoriu, acoperă pereții și gardurile, crescând rapid de-a lungul suprafețelor verticale.

O selecție largă de soiuri de plante vă permite să selectați cele mai bune soluții pentru un anumit obiect. Ele sunt utilizate în mod activ pentru a crea diverse compoziții peisagistice.

Anuale și plante perene populare

Trandafir alpinist

Soiurile anuale de plante cățărătoare sunt folosite pentru a forma paturi de flori de diferite dimensiuni, precum și pentru semănatul compozițiilor situate la diferite niveluri. Aceste plante sunt capabile să își mărească rapid masa și dimensiunea, ceea ce le permite să creeze rapid decorațiuni naturale neobișnuite.

Deosebit de interesante sunt clădirile pe mai multe niveluri realizate din tăvi pentru flori. Plantele cățărătoare se strecoară eficient și acoperă spații noi. Compozițiile atent proiectate și compuse sunt compuse din viță de vie înflorită și alte specii.

Plantele perene oferă grădinarului o soluție excelentă la problemele legate de designul decorativ al cabanei de vară.

Una dintre cele mai populare specii de plante printre reprezentanții cățărării este trandafir cățărător... Această specie are multe soiuri, care, în unele cazuri, ating culori neobișnuite și chiar neașteptate. Această varietate vă permite să creați numeroase combinații pentru fiecare gust.

Cultivarea plantelor cățărătoare perene nu este dificilă și este disponibilă chiar și unui grădinar novice. Este suficient doar să plantați semințele într-un loc luminat, într-un sol ușor pregătit și fertilizat. Udarea periodică va duce la dezvoltarea și creșterea activă, iar planta va atinge o dimensiune destul de mare în cel mai scurt timp posibil.

Singurul lucru pe care trebuie să-l facă un grădinar care a început cultivarea unui trandafir cățărător este să pregătească tufișul pentru perioada de iarnă. Deci, va trebui să tăiați câteva ramuri și să creați adăpost suplimentar de frig.Popularul trandafir alpin peren înflorește de obicei în iunie și durează aproximativ o lună. În restul timpului, tufa se distinge prin frunziș dens și bogat, care este atât de apreciat în designul peisajului.

Clematis

Unele specii, cum ar fi New Down, înfloresc pe tot parcursul verii. În procesul de dezvoltare, se formează ramuri lungi de trei metri, care sunt abundent punctate cu flori roz. Această înflorire are loc în mod deosebit strălucitor și frumos în acele zone în care există o iluminare suficientă. Pe lângă trandafirul de alpinism menționat, grădinarii sunt adesea folosiți pentru lucrări decorative. clematis.

Clematele perene au flori caracteristice în formă de stea care încep să înflorească în primele zile de vară și rămân înflorite aproape toată vara.

Florile formate acoperă dens ramurile și umple tufișul cu o mare varietate de nuanțe. În dezvoltarea lor, clematele necesită sol fertil și iluminare constantă uniformă. Acesta este modul în care procesul de creștere are loc organic și se formează o plantă mare și frumoasă. Dacă, în procesul de creștere a clematitei, urmați regulile pentru tăierea ramurilor și monitorizați constant starea tufișului, atunci înflorirea poate dura până la îngheț.

Pentru iubitorii de plante perene cățărătoare, există acum multe specii diferite care tolerează apăsările reci destul de calm, menținând puterea și continuând să se dezvolte. Printre astfel de specimene, următoarele sunt deosebit de populare:

  • „Balerină” cu înflorire lungă, cu flori albe speciale.
  • „Nelly Moser”, ale cărui petale au o nuanță roz pal.
  • „Nikolay Rubtsov”, ale cărui petale pot fi recunoscute după cadrele speciale de pe petale - așa-numitul efect „floare în interiorul unei flori”.

Campsis

Printre plantele urcătoare perene există „favorite”, care sunt în special îndrăgite de grădinari și designeri. Dintre aceste tipuri, merită subliniat chinezii wisteria... În dezvoltarea sa, această specie poate ajunge la aproximativ 20 de metri în lungime. Vara, tufișul este decorat cu ciorchini de flori mov și aroma lor caracteristică de fructe. Ramurile tufișului sunt răsucite inițial în sensul acelor de ceasornic.

Glicina japoneză are proprietăți distinctive, care se exprimă în creștere de până la 10 metri și, de asemenea, se răsucește în jurul unui anumit suport în sensul acelor de ceasornic.

Liana Kampsis apreciat pentru rezistența sa la îngheț și capacitatea de a conserva florile până în toamnă. Florile portocalii strălucitoare acoperă tufișul la mijlocul lunii iunie și rămân pe el o perioadă lungă. Aceste „gramofoane” miniaturale sunt o trăsătură distinctivă a plantei. Liana are o rezistență excelentă la poluarea gazelor și fumului, ceea ce stimulează interesul pentru proiectarea peisajului din zonele urbane. Pe parcursul dezvoltării sale, vița de vie crește rapid și poate cuceri treptat teritoriul de la alte plante. Cu tăierea în timp util a ramurilor și aplicarea îngrășămintelor, kut își poate menține forma compactă și aspectul îngrijit pentru o lungă perioadă de timp.

Pentru a decora gardul site-ului și a forma un gard natural unic, acestea sunt adesea folosite caprifoi... Este nepretențios și are un aspect estetic interesant. Caprifoiul crește bine într-o zonă luminată, dar este capabil să asigure o dezvoltare armonioasă într-o zonă întunecată. Complet nepretențios pentru sol, caprifoi când este aplicat cu moderare îngrășăminte organice prezintă o creștere deosebit de puternică.

Plante cataratoare exotice

Cardiospermum

Există incredibil de multe varietăți de plante cățărătoare care sunt utilizate în proiectarea site-ului. Grădinarii experimentează în mod constant atât cu specii bine-cunoscute, cât și în continuare, experimentează cu specii neobișnuite și, uneori, sincer exotice.

Printre acestea există multe opțiuni cu caracteristici unice:

  • Slava dimineții sau farbitis este o plantă cățărătoare neobișnuită, cu flori mari în formă de pâlnie, care variază foarte mult în culoare (albastru, purpuriu, roz, violet).În a doua jumătate a verii, înflorește gloria de dimineață, care reține florile formate până la primele toamne reci și geruri. În același timp, grădinarii apreciază în special diametrul imens al unui tufiș dezvoltat, care poate ajunge la 5 metri.
  • Cardiospermul nu este cunoscut pe scară largă. Această plantă ornamentală anuală are o caracteristică care stimulează interesul pentru ea de la grădinarii experimentați. Tufa are o formă unică de frunze care seamănă cu dantela îngrijită. Acest frunziș sculptat vă permite să creați configurații unice în orice mediu.
  • Plantele iubitoare de căldură ale speciei kobea germinează foarte repede, dar sunt o specie anuală. Pentru 1 sezon, ramurile kobei pot ajunge la 5 metri și formează un adevărat covor verde aerisit. Planta înflorește de obicei în a doua jumătate a verii și dezvoltarea continuă până la primul îngheț. De obicei, întreaga coroană a copacului este acoperită cu flori mari deosebite sub formă de clopote. Inițial, florile sunt verzui, dar treptat devin albe sau violete.
  • Tunbergia înaripată este, de asemenea, o plantă perenă termofilă. În ciuda naturii sale perene, arbustul este cel mai adesea cultivat ca tip anual. Planta are o perioadă lungă de înflorire și este perfectă pentru decorarea decorativă a diferitelor obiecte.

Cum și unde puteți folosi plantele cățărătoare din țară

Cum și unde puteți folosi plantele cățărătoare din țară

Plantele cățărătoare sunt folosite pentru a crea un design natural elegant al teritoriului. Acestea sunt folosite pentru a decora nu numai obiecte naturale, cum ar fi copacii, care arată spectaculos atunci când sunt acoperite cu astfel de tufișuri de cățărare. Compozițiile în care tufișul este acoperit de clădiri și diverse structuri arată deosebit de interesante.

De asemenea, sunt folosite pentru a crea garduri naturale unice. Caracteristicile tufișurilor la scară largă vă permit să fanteziți și să veniți cu noi opțiuni pentru utilizarea plantelor în proiectarea peisajului.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

După ce clematis a apărut în grădină în cantitate, am început să mă gândesc la alte plante perene de alpinism. Anul trecut, am primit un trandafir cățărător, sper că va trece peste iarnă și îmi va face plăcere. Acum am citit despre wisteria, poate încercați să o plantați ...