Plantarea corectă și îngrijirea unui măr de coloană

Există multe soiuri de măr. Unele dintre ele sunt crescute de crescători, iar altele sunt create de natura însăși. De exemplu, un măr de coloană. Acest soi este utilizat în mod activ în horticultură. Este foarte iubit și popular în multe țări. Dar un măr atât de interesant nu este rodul selecției pe termen lung, ci un soi natural. Plantarea corectă și îngrijirea unui măr de coloană sunt de interes pentru mulți grădinari din țara noastră.

Această varietate de măr are o formă uimitoare de coroană. Nu se răspândește, ca majoritatea copacilor, ci crește doar în sus și practic nu are ramuri laterale lungi. În prezent, acest tip de măr este utilizat în grădinăritul pe scară largă, din care sunt cultivate plantații întregi.

Cultivarea mărilor coloanei, în principiu, nu este diferită de soiurile de cultivare familiare grădinarilor cu o coroană obișnuită. Răsadurile acestor meri, desigur, sunt cel mai bine cumpărate în pepiniere speciale, care garantează calitatea materialului săditor, conformitatea cu soiul etc. Când plantați un măr de coloană într-un loc permanent, ar trebui să tratați cu atenție sistemul rădăcină. Înainte de plantare, îngrășămintele sunt introduse în groapă - superfosfat și potasiu la o rată de 50-80 gr. Distanța dintre copaci ar trebui să fie de cel puțin 1 metru, deoarece, în ciuda unei dimensiuni atât de compacte a coroanei, sistemul rădăcinii arborelui are nevoie de suficient spațiu pentru nutriție și creștere.

Soiurile de măr de coloane pot suferi foarte mult de îngheț. Și deteriorarea sau înghețarea rinichiului apical poate duce la apariția a încă 2-3 trunchiuri. Poate că acest lucru nu este înfricoșător, cu o nutriție suficientă, aceste lăstari suplimentare vor putea da roade. Dar, totuși, în înghețuri severe, încercați să protejați mării cu coloane cu un paravan de fum.

Mării coloane adoră udările abundente și, cu o lipsă de umiditate, ovarele nu se vor forma sau fructele vor fi destul de mici.

Încercați să crească un măr în formă de coloană pe site-ul dvs. - vă va încânta cu aspectul său și cu fructe suculente delicioase.

Mult noroc!