Castraveți în creștere: ce soi este cel mai productiv?

Cultivarea castraveților nu este dificilă, iar indicatorii cantitativi ai randamentului obținut nu depind întotdeauna de calitatea îngrijirii. Este important să selectați corect soiurile pentru cultivare în condiții de aer liber sau de seră. De asemenea, au fost dezvoltați mulți hibrizi, potriviți pentru orice condiții și scopuri de utilizare.

Conţinut

Cele mai productive soiuri de castraveți pentru teren deschis

Cele mai productive soiuri de castraveți pentru teren deschis

Înainte de a alege un soi specific castraveți, trebuie să determinați locul unde vor fi cultivate - în sere sau în aer liber. Fiecare soi are propriile sale avantaje: cele cu efect de seră oferă legume proaspete pe tot parcursul anului, iar cele măcinate sunt mai puțin solicitante de îngrijit. O recoltă bună poate fi obținută dacă alegeți soiul potrivit: este mai bine să cultivați soiuri autopolenizante în sere, deoarece polenizatorii au acces limitat la flori, mai ales iarna. Și în condiții de exterior, ar trebui plantate mai multe soiuri, astfel încât recolta să fie stabilă și să nu depindă de condițiile meteorologice.

Pentru teren deschis:

 • Delicateţe. Soiul se distinge prin coacere timpurie și supraviețuiește bine înghețurilor pe termen scurt. Fructele pot fi recoltate mult timp. Dar plantarea nu trebuie să fie mai groasă de 5 tufișuri pe metru pătrat. Castraveții sunt de dimensiuni medii, ovale-alungite, acoperite cu o piele subțire de culoare verde închis, cu cosuri mici și sunt renumite pentru pulpa lor densă, cu un conținut ridicat de zahăr.
 • Fiul regimentului. Mini castraveți, a căror dimensiune nu depășește nouă centimetri. Tufișurile se ramifică slab, perioada de coacere este medie. În timpul înfloririi, se formează în principal flori feminine, prin urmare soiul este recomandat pentru plantații mixte. Fructele au caracteristici gustative ridicate, dar dacă nu sunt culese la timp, pot depăși și îngălbeni. Perioada de fructificare este lungă. Soiul este versatil și rezistent la boli comune.
 • Corina. Soi de maturare timpurie cu randament ridicat. Tufișurile sunt de dimensiuni medii și autopolenizate, prin urmare pot fi cultivate atât în ​​aer liber, cât și în condiții de seră. Cultura se distinge prin imunitate puternică la boli. Densitatea optimă de plantare este de 3 exemplare pe m2. Fructe fără amărăciune în pulpă densă, ceea ce conferă castraveților versatilitate. Pe piele există tuberculi mici de o culoare mai intensă cu vârfuri albicioase.
 • Nezhinsky. Este un soi cu randament ridicat la mijlocul sezonului, rezistent la boli. Polenizarea are loc cu ajutorul albinelor. Tufele au capacitate crescută de urcare. Fructele oval-ovale cresc până la 16 cm lungime și cântăresc până la 110 grame.
 • Aprilie. O varietate timpurie cu fructe mari, alungite-ovale, care ating 25 cm și nu au gust amar. Rezistența la îngheț permite plantarea timpurie în sol, ceea ce va accelera recolta.
 • Erofei. O varietate cu flori bisexuale, dar recolte abundente pot fi obținute prin polenizare de către albine. Fructele sunt universale în utilizare, de dimensiuni medii, până la 9 cm lungime.Bucșele sunt viguroase și rezistente la făinarea.

Cele mai productive soiuri de castraveți pentru condiții de seră

Cele mai productive soiuri de castraveți pentru condiții de seră

Castraveții sunt reprezentați de specii iarnă-primăvară, primăvară-vară sau vară-toamnă. De asemenea, soiurile se disting prin scop: murare, salată și universal. Toate grupurile au perioade diferite de rodire și creștere a fructelor, precum și diferite metode de polenizare: cu ajutorul insectelor și fără participarea acestora. Dar pentru majoritatea locuitorilor de vară, cultivarea soiurilor universale potrivite pentru a mânca și a da pâinea este de un beneficiu și confort deosebit.

Cele mai bune soiuri de castraveți:

 • Tumi. Castraveții sunt rezistenți și nu sunt necesari pentru irigare. Sunt rezistente la boli. Fluctuațiile de temperatură sunt normale. Soiul s-a îndrăgostit de grădinari pentru un randament ridicat și stabil. Un tufiș este capabil să producă 13-15 kg de castraveți, de dimensiuni mici până la 10 cm și o piele subțire și densă.
 • Curaj... Cel mai comun soi în rândul fermierilor, deoarece oferă o recoltă bogată - până la 25 kg pe plantă. Numărul de fructe poate fi determinat de flori: câte sunt pe tufiș - cât de mulți castraveți vor fi. Adevărat, pentru aceasta ar trebui să respectați toate regulile tehnologiei agricole.
 • Elegant. Un soi de maturare timpurie care vă permite să obțineți prima recoltă într-o lună și jumătate după plantare. Bucșe cu fire medii, rezistente la pete și putrezire. Fructele au o formă eliptică cu baze netede și obtuze. Cantitatea de recoltă pe pătrat de suprafață este de până la zece kilograme.
 • Tom Thumb. O varietate de maturare timpurie, cu randament ridicat, cu flori feminine. Soiul își datorează numele mărimii castraveților, care nu depășește 12 cm. Planta în sine este rezistentă la majoritatea bolilor.
 • Adam. Soiul se maturează devreme și se cultivă în diferite condiții. Fructele sunt de culoare verde închis, cu dungi ușoare scurtate și pete indistincte. Pielea subțire densă este dens acoperită cu tuberculi mici. Castraveții cresc până la zece centimetri și cântăresc până la o sută de grame. Randamentul este bun - mai mult de 10 kg de fructe pot fi recoltate dintr-un pătrat pătrat.

Soiuri hibride cu randament ridicat

Soiuri hibride cu randament ridicat

Astăzi, soiurile hibride de castraveți devin din ce în ce mai populare, care sunt adaptate pentru creștere în condiții de seră și în aer liber. Ele sunt mai rezistente la efectele condițiilor patogene, au o dimensiune mai compactă și oferă randamente regulate abundente. Singurul dezavantaj al hibrizilor este lipsa semințelor viabile, ceea ce face dificilă obținerea semințelor acasă.

Cele mai bune soiuri:

 • German F1 este un soi cu auto-polenizare cu randament ridicat, capabil să producă peste 25 kg de fructe pe metru pătrat. Castraveții au caracteristici gustative ridicate în formă proaspătă și conservată. Lipsa amărăciunii în gust face legumele ideale pentru prepararea salatelor și reduce timpul de preparare înainte de conservare, deoarece înmuierea nu este necesară.
 • Prestige F1 este un soi timpuriu care cedează excesiv. Dacă sunt prevăzute condiții adecvate, aproximativ treizeci de kilograme de castraveți pe sezon pot fi recoltați dintr-un pătrat din zonă. Aspectul și gustul atractiv al fructului explică popularitatea lor pentru conservare. Acest hibrid este rezistent la majoritatea bolilor, temperaturilor extreme și umbririi.
 • Ekol F1 - este unul dintre cele mai bune pentru sărare. Castraveții sunt de dimensiuni medii, crocante, cu pulpă densă și suculentă.
 • În prezent, piața a fost capturată de soiuri hibride străine precum Nunems și Seminis, care se disting prin randamente foarte mari.
 • Soiurile de castraveți chinezi sunt foarte aromate, au o maturare timpurie și au un randament ridicat. Printre acestea se numără miracolul chinezesc, chinezii timpurii și Ji-Jo.

O caracteristică a hibrizilor indieni este că fructele pot crește cu șapte centimetri pe zi și pot ajunge la dimensiuni de până la doi metri. Fructificarea durează până la îngheț. Soiurile olandeze sunt capabile să producă randamente mari, deși nu sunt recomandate pentru cultivare din cauza lipsei de gust.

Sfaturi pentru creșterea randamentului de castravete

Sfaturi pentru creșterea randamentului de castravete

Culturile de castraveți sunt nepretențioase, dar vor trebui depuse anumite eforturi pentru a obține o recoltă bună. Pentru a crește randamentul castraveților, grădinarii experimentați împărtășesc câteva secrete:

 1. sistemul rădăcină castraveții trebuie întreținuți. Pentru aceasta, tulpinile sunt presărate cu un strat de pământ, care permite plantei să se stabilească ferm în pământ.
 2. cu o activitate slabă de insecte polenizatoare, trebuie recurs la polenizarea artificială. Pentru a face acest lucru, utilizați o perie pentru a transfera polenul de la o floare la alta.
 3. săptămânal, castraveții trebuie hrăniți cu lapte diluat cu apă într-un raport de 1: 2
 4. cultura aparține iubitorilor de umiditate, prin urmare, trebuie respectate regulile de udare. Irigarea se efectuează dimineața devreme sau după-amiaza, când activitatea soarelui dispare. În acest caz, trebuie avut grijă ca apa să nu pătrundă pe frunze.
 5. trebuie să se facă în mod regulat hrănire... Pentru a crește productivitatea, solul trebuie fertilizat cu turbă, gunoi de grajd sau rumeguș putrezit. Și compușii azotoși în perioada de rodire trebuie să fie limitați, deoarece stimulează creșterea verdele
 6. cu slăbirea regulată a stratului superior al pământului, sistemul radicular va primi o cantitate suficientă de oxigen, ceea ce va afecta și randamentul

Pregătire competentă pentru plantarea castraveților

Pregătire competentă pentru plantarea castraveților

Grădinarii cu experiență susțin că randamentul depinde în mare măsură de organizarea procedurilor pregătitoare:

 • Pregătirea și fertilizarea solului. Pentru culturile de castraveți, este adecvat solul nisipos sau ușor argilos cu un nivel de aciditate neutru. Compoziția solului este readusă la normal prin adăugarea de turbă sau nisip, iar aciditatea este modificată prin adăugarea de var, cretă sau făină de dolomită. Pentru ca tufișurile de castraveți să dea randamentul scontat, acestea ar trebui să fie bine fertilizate. În toamnă, gunoiul de grajd pe loc la o rată de 10 kg pe m2 sau superfosfat - 50 g pe m2. În primăvară, se recomandă introducerea gunoiului de grajd parțial putrezit și azotat de amoniu - 20 g pe m2. De asemenea, este indicat să adăugați puțin frasin de lemn.
 • Pregătirea și plantarea semințelor. Înainte de plantare, semințele trebuie înmuiate până la germinaţie... Acest lucru va accelera dezvoltarea plantei și va elimina semințele de calitate slabă. În aceste scopuri, puteți utiliza apă caldă obișnuită sau soluții stimulante.

Semințele încolțite sunt plantate în vase de turbă individuale, care vor păstra integritatea sistemului radicular atunci când sunt transplantate într-un loc permanent. Se recomandă efectuarea plantării în sol în etape, cu un interval de 1-2 săptămâni. Acest truc vă permite să prelungiți perioada de fructificare a castraveților.

După plantare, planta ar trebui să fie prevăzută cu udare și fertilizare regulată și, în schimb, vă va mulțumi cu o recoltă bună.

Cu alegerea corectă a soiului, efectuând tehnici agrotehnice simple și urmând sfaturile grădinarilor cu experiență, toată lumea va putea crește o recoltă bună. castraveți pe site-ul dvs. Apropo, plantat în cartier va ajuta la protejarea plantei de atacurile dăunătorilor. ridiche, usturoi, varză sau Mărar.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Legume | Castraveți