Pepene verde Ogonyok: caracteristici ale varietății și tehnologiei agricole

Pepenele verde este o boabă mare gustoasă. În secolele XIII-XIV, el a venit la noi din sudul Africii și de atunci s-a bucurat de o meritată popularitate. Acesta este un an al familiei Pumpkin. Istoria distribuției sale în lume este interesantă și fascinantă, dar este apreciată pentru gustul său și beneficiile pe care le aduce corpului.

Conţinut:

Pepene verde Ogonyok: descrierea soiului

 Descriere

Soiul de pepene ogonyok a fost creat de crescătorii ruși. Se distinge prin fructe cu coaja subțire, a căror greutate ajunge la 2,5 kg. Pepenii galbeni din acest soi sunt apreciați pentru gustul dulce și aromat al pulpei. Nu e de mirare că se numește zahăr. Planta are tulpini subțiri, cu o mulțime de ramificații. Tulpina este pubescentă, în special la plantele tinere. Frunzele sunt triunghiulare-ovate, rigide, pubescente, cu pețioli lungi. Sunt dispuse alternativ pe tulpină. Florile sunt galbene, masculine și feminine, au o bractea în formă de barcă. Rădăcina pătrunde în pământ la o adâncime de aproximativ 1 m.

Fructul este o boabă cu mai multe semințe. Suprafața sa este netedă, sferică, vopsită în verde cu dungi negre. Pulpa este roșie. Semințele sunt mici. Acesta este un soi timpuriu. Pepenele se coace în 71-87 de zile după germinare.

Watermelon Spark conține vitaminele A, B, C, multă fibră.

Îmbunătățește inteligența, îmbunătățește vederea, reduce durerile musculare. Licopenul, care este cu 40% mai mult decât la tomate, îmbunătățește imunitatea, reduce riscul de cancer, protejând împotriva radiațiilor ultraviolete. Consumând pepene verde, o persoană curăță corpul de toxine, pierde excesul de greutate.

Pentru cultivare, se folosesc parcelele acolo unde culturile de dovleac nu au crescut de cel puțin 6 ani. Nu puneți pepeni verzi după nopți. Cei mai buni predecesori ai pepenelui ogonyok vor fi leguminoasele, ierburile perene și grâul. Pepene verde Ogonyok iubește solurile argiloase nisipoase și nisipoase cu un indice de aciditate de până la 7 pH. Începând din toamnă, îngrășămintele sunt aplicate pe site la o rată de 5 kg de humus și 70 g de complex îngrășăminte minerale pe metru pătrat. Dacă solul este lut greu, adăugați o găleată de nisip. Gunoiul de grajd proaspăt nu este folosit.

Cultivarea unui pepene scânteie

Cultivarea unui pepene scânteie

Cultivați pepene verde Scânteie din semințe. Utilizați o metodă de răsad sau semănați semințe direct în sol. Acest lucru depinde în mare măsură de condițiile climatice de creștere. În latitudinile sudice, semințele pot fi semănate pe teren deschis. Le este frică de temperaturi scăzute, așa că acest lucru nu ar trebui făcut la temperaturi ale solului de până la 12 grade.

Pentru a obține recolta devreme germina semințeleplasându-le în orice fel de mâncare și umezind. Îl puteți umple cu apă caldă timp de câteva ore, îl puteți scurge și acoperi cu o cârpă de bumbac. Aerul trece cu ușurință prin el, intrând în semințe, iar umezeala nu se va evapora. Semințele vor ecloza timp de câteva (2-3) zile. Zona pentru cultivarea pepenilor ar trebui să fie bine încălzită și iluminată de soare și să fie protejată de vântul rece.

Aterizarea în teren deschis:

  • Semințele sunt scufundate în găuri mici la o adâncime de 7-8 cm. Dar mai întâi, solul este pregătit. În locurile în care vor fi semănate semințe germinate, adăugați un kilogram de humus, lingură cu lingură frasin și amofoska.Se amestecă cu solul, se sapă o gaură.
  • Se toarnă aproximativ 2 litri de apă și se așteaptă până se absoarbe.
  • Solul este slăbit astfel încât să nu existe murdărie, sunt așezate câteva semințe. Acestea trebuie să fie situate la o anumită distanță una de cealaltă. Presărați cu pământ, compact.
  • Nu este nevoie să udăm de sus, deoarece peste semințe se formează o crustă densă, pe care germenul nu o poate rupe. Apa turnată în timpul plantării este suficientă pentru ca planta să iasă afară.

Răsaduri de pepene verde în creștere

Cultivați pepene verde răsaduri unde zilele calde vin prea târziu sau când se dorește recoltarea mai devreme. Așezați semințele germinate în pahare de hârtie sau tablete de turbă... După ce plantele apar deasupra suprafeței solului, udați în mod regulat. Iluminat, aducând lumina zilei la 12 ore. Răsadurile sunt hrănite după formarea celei de-a treia perechi de frunze adevărate. Folosiți un îngrășământ complex sau o soluție lichidă mullein.

Cu 10 zile înainte de plantare, încep să întărească răsadurile. Pentru a face acest lucru, scoateți-l în aer curat, mai întâi timp de câteva ore, apoi creșteți timpul procedurilor de aer. Înainte de plantare, planta trebuie să poată rezista expunerii în aer liber non-stop.

Răsadurile de pepene ogonyok sunt plantate la o distanță de până la 60 cm în rânduri, distanța dintre rânduri este de 1 m.

Săpați găuri, turnați-le cu apă caldă (până la 2 litri). Planta este plantată astfel încât frunzele de cotiledon să fie la nivelul solului. Este util să stropiți solul din jurul plantei cu nisip la o distanță de până la 10 cm. Acest lucru va proteja planta de a fi deteriorată de putregai. Indiferent cât de atent este efectuat lucrul la plantarea răsadurilor, imediat după transplant, frunzele pepenelui se ofilesc. Prin urmare, plantele sunt udate și protejate de lumina directă a soarelui. Îndepărtează protecția numai după ce frunzele devin elastice.

În regiunile nordice, pepenele verde este cultivat într-o seră cu dublu coajă. Semințele sunt semănate în a treia decadă a lunii aprilie. În timp ce cresc, pregătesc solul în seră. Îndepărtează pământul pe baionetă, pun fân amestecat cu humus. Apoi se însămânțează îngrășăminte cu azot și toate acestea se toarnă cu apă fierbinte. Stratul de pământ îndepărtat este readus la locul său, acoperit cu un film negru. Îndepărtați-l imediat înainte de a planta răsaduri. Ele sunt plantate într-o seră la o distanță de 70 cm. Ulterior, genele vor trebui legate de spaliere.

Sfaturi pentru îngrijire într-un ugrunt deschis

Sfaturi de îngrijire

Îngrijirea pepenelui în câmp deschis este ușoară. Nu mai rămân mai mult de 2 plante în gaură. Restul sunt tăiate sau transplantat... Se rădăcină rău, așa că trebuie udate și umbrite de soare în același mod ca răsadurile plantate din cupe. Vor rămâne mult timp în urma matricei principale, deci merită să le replantați numai în cazuri excepționale. Elimina buruieni, slăbiți solul lângă tufișuri până se închid genele tufișelor vecine. Unii grădinari cred în mod rezonabil că cartierul cu o buruiană înaltă poate fi util pentru un pepene verde. El va acoperi planta de razele solare arzătoare. Nu lăsați mai mult de 6 fructe pe fiecare tufiș. Pentru a nu putrezi, pun plastic sau material de acoperiș pe podea.

Rădăcina de pepene verde poate absorbi umezeala din sol la adâncimi mari.

Dar înainte de a ajunge la o lungime suficientă, are nevoie de umiditate suplimentară. Apă dacă este necesar o dată pe săptămână, făcând 3 găleți pe metru pătrat de suprafață. În timpul înfloririi, numărul de udări este crescut la două, adăugând apă pe tot amplasamentul. Udarea este oprită cu 2 săptămâni înainte de recoltare. În total, pepenele verde trebuie udat de 3-4 ori pe sezon.

Trebuie să hrăniți pepeni verzi în câmp deschis de mai multe ori. Mai întâi, dizolvați 20 g azotat de amoniu într-o găleată cu apă și adăugați 2 litri sub tufă. Soluția poate fi utilizată mulleinprin adăugarea de superfosfat (30 g pe găleată). Înainte de înflorire, adăugați 4 g azotat de amoniu și clorură de calciu și 6 g superfosfat pe bucșă.

Îngrijirea pepenelui cu efect de seră

Îngrijirea pepenelui cu efect de seră

Îngrijirea pepenilor verzi într-o seră este mai dificilă decât a plantelor în aer liber.Este bine dacă albinele zboară în seră. Vor putea poleniza florile femele. Dar bărbații nu trăiesc mult, doar câteva ore. Prin urmare, este mai sigur să polenizați „manual”. Pentru a face acest lucru, petalele sunt îndepărtate din florile masculine, staminele sunt trase de-a lungul pistililor florilor feminine. Pentru a garanta, trebuie să utilizați mai multe flori masculine, polenizând aceleași flori feminine. Polenizarea se efectuează dimineața, până când temperatura din seră atinge 20 de grade. Dar, în același timp, noaptea nu trebuie să scadă sub 12 grade.

Un număr mare de lăstari se formează într-un pepene verde - cele slabe sunt îndepărtate, restul sunt ciupite astfel încât să rămână 5 frunze deasupra ovarului.

Nu mai rămân mai mult de 5 fructe pe fiecare tufiș. Restul trebuie înlăturat, pentru că nu vor avea timp să se maturizeze, iar puterea „bătrânilor” va fi luată. Pepenii verzi din seră trebuie fertilizați. Sapă caneluri, adaugă soluție de mullein sau excremente de pui... Pentru aceasta, gunoiul de grajd este diluat cu apă, menținut la cald timp de 10 zile. Suspensia rezultată este diluată cu apă într-un raport de 1:10.

Prima dată se hrănesc când genele ating 50 cm, a doua - înainte de formarea mugurilor, a treia - după formarea fructelor. Prima hrănire se aplică la o distanță de 20 cm de rădăcini, cele ulterioare - 40 cm.

Dăunători și boli

Dăunători și boli

Principalele boli ale pepenelui verde de origine fungică:

  • Făinarea se manifestă ca o floare albă pe frunze. Fructele devin insipide și putrezesc.
  • Când sunt afectate de peronosporoză (mucegaiul pufos), pe frunzele vechi apar pete galbene, iar mai jos apare o floare cenușie-purpurie. Fructele își schimbă forma și nu cresc.
  • Bacteiroza (spotting unghiular) apare ca pete uleioase albe. Se formează găuri pe frunze, cad. Fructele devin transparente și dispar.
  • Pete de măsline determină uscarea fructelor. Se manifestă prin formarea unor pete de formă neregulată pe toate părțile plantei. Frunzele devin ondulate, pe petiole se formează ulcere. Antracnoza - apariția unor pete maronii cu formațiuni roz.
  • Pepenele roșu este afectat de putregaiul rădăcinii, alb, negru și gri. Acestea duc la deteriorarea rădăcinilor, planta dispare.

Combateți bolile fungice prin tratarea plantelor fungicide... Acestea includ lichidul Bordeaux, Fundazol, Skor. Este mai rău dacă plantația de pepene verde este afectată de boala virală a mozaicului de castraveți. Frunzele sunt acoperite cu un model de mozaic, umflături și umflături apar pe pepeni.

Cei mai periculoși dăunători de pepene verde:

Viermii de sârmă și afidele roagă rădăcinile plantelor, iar afidele beau sucuri din părțile solului. Afectează în special frunzele tinere. Planta se acoperă cu afide la capetele genelor sau complet, încetează să crească și moare. Puteți lupta împotriva dăunătorilor cu insecticide (Decis). Pe lângă metodele de control chimic, trebuie respectată rotația culturilor, controlul buruienilor. Numărul de larve de molii scade semnificativ în timpul slăbirii solului. Larvele pot fi atrase din pământ prin săparea în capcane - bucăți de rădăcini morcovi, sfeclă dulce. Acoperiți-le cu scânduri, pâslă de acoperiș sau alte mijloace improvizate. După câteva zile, larvele care s-au acumulat pe rădăcini sunt colectate.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: