Cultivarea corectă a celor mai bune soiuri de violete din frunză

Una dintre cele mai populare flori de interior este violet... Există multe specii ale acestei plante grațioase crescute de crescători, pe care le puteți alege pentru fiecare gust. Cât de frumoase sunt petalele delicate, semi-duble delicate de diferite nuanțe, ele vor deveni un decor minunat al casei.

Multe plante se reproduc folosind frunza. Violeta le aparține și lor. Această metodă de creștere este considerată cea mai convenabilă și simplă tehnologie. Și cel mai adesea rezultatul utilizării sale este pozitiv.

Conţinut:

Cele mai bune soiuri de violete pentru creștere

Cele mai bune soiuri de violete pentru creștere

Reprezentanții familiei violete se găsesc adesea în natură, dar cele mai bune specii ale lor, desigur, pot fi văzute în incinta casei, birouri, instituții. Arată cu eleganță estetică, ca să nu mai vorbim de varietatea culorilor. Și toate datorită eforturilor crescătorilor care au crescut sute de soiuri de violete:

 • Planta perenă, Belley Snowken, se caracterizează prin înflorire cu capac. Privind floarea albă ca zăpada, se pare că o ramură de cireș sau măr s-a așezat pe fereastră.
 • Arctic Frost este nepretențios în ceea ce privește condițiile de creștere. Dar este mai bine să protejați planta de casă de razele directe ale soarelui.
 • Umbrela de iarnă este considerată regina printre violete, acoperită mult timp cu flori sub formă de stele roz pal, mărginite de-a lungul marginii cu un ton liliac închis.
 • Soiul Rococo are flori exotice de culoare crem cu petale ondulate.
 • Adonis atrage cu flori de culoare albastru pal cu un ochi galben în mijloc.
 • Violetele soiului Morenkenig se disting prin nobilimea unui ton negru bogat.
 • Nu vă este frică de căldură, rezistentă la temperaturi scăzute Gigantele Majestic cu flori mari, ajungând la un diametru de zece centimetri.
 • Tarabarul violet cu petale pestrițe este foarte popular printre cultivatorii de flori. Schema de culori a acestei specii este diversă. Soiul este pretențios în ceea ce privește solurile, temperaturile, umiditatea aerului.

Toate soiurile plantei se caracterizează prin înflorire lungă, din primăvară până în toamnă.

Pregătirea pentru propagarea frunzelor unei flori

Pregătirea pentru propagarea frunzelor unei flori

Pregătiți-vă pentru reproducere cu o frunză cu atenție:

 • Pentru înrădăcinare, utilizați un recipient din plastic cu găuri de drenaj.
 • Bucăți mici de spumă se vor potrivi în fundul paharului.
 • Pentru o creștere ulterioară, este nevoie de o oală, a cărei dimensiune nu trebuie să depășească diametrul rozetei plantei, până la aproximativ cincisprezece centimetri la o înălțime de zece. Violetelor le place să trăiască în condiții înguste.
 • Solul pentru o floare în ghiveci poate fi achiziționat de la un magazin specializat sau îl puteți crea singur. Pentru a face acest lucru, nisipul râului este adăugat la solul universal, două mână frasin de lemn și mușchi de sfagn, zdrobit anterior. Înainte de plantare, solul trebuie să treacă prin saturație de oxigen timp de o săptămână, doar întinzându-se în aer liber.

Frunza plantei, care servește ca material de plantare, este luată din al doilea rând sau de sub peduncul. Tăiați-l cu un cuțit ascuțit, deoarece foarfecele pot distruge tubulii nutritivi ai tulpinii. violeteținându-i.

Principala cerință pentru pețiolul frunzei este absența deteriorării, aspectul sănătos puternic.

Lungimea materialului de plantare nu trebuie să depășească trei centimetri, astfel încât să nu fie necesară susținerea plantei, va fi destul de stabilă în substratul nutritiv. Chiar dacă crenguța este mai scurtă, atunci nu este nimic îngrozitor în asta, ea poate prinde rădăcini bine. După procedurile pregătitoare, puteți trece la plantarea frunzei.

Cerințe pentru procesul de înrădăcinare a butașilor de frunze

Cerințe pentru procesul de înrădăcinare a butașilor de frunze

Pentru ca frunza să prindă rădăcini, folosiți plantarea ei într-un pahar cu pământ sau puneți-o într-un recipient cu apă. Prima metodă este mai sigură, deoarece rădăcinile pot să nu apară în apă din cauza putregaiului frunzelor. Dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna și puteți încerca să vă înrădăcinați într-un pahar cu apă.

Pețiolul este scufundat în lichid, astfel încât placa frunzelor să nu o atingă. Apa trebuie reînnoită constant adăugând apă nouă. Puteți adăuga pe sticlă o tabletă de cărbune activ zdrobit. Rădăcinile vor apărea pe tăietură în două săptămâni. După aceea, puteți așeza tăierea într-o oală cu sol. Este important ca pețiolul să nu stea prea mult timp într-un pahar cu apă.

Apariția copiilor pe rădăcini va indica faptul că este imposibil să se întârzie transplantul, violetele mici sunt îndepărtate în același timp.

Și așa are loc înrădăcinarea în substratul solului. Un pețiol este plasat într-un recipient transparent cu sol umezit, compactând ușor solul în jurul său. Acoperiți partea superioară cu o pungă sau o ceașcă de plastic. Dacă camera este umedă, aceasta poate fi omisă. Aspectul condensului la adăpost ar trebui să alerteze: planta este prea umedă, înfundată sub capotă. În acest caz, este mai bine să deschideți foaia, altfel va putrezi.

De îndată ce culoarea copiilor care apar în ceașcă devine saturată, cu un pigment verde, ei sunt separați de tăierea mamei. Transplant într-un recipient separat se efectuează cu atenție, fără a aprofunda punctul de creștere. Etapa principală a reproducerii a fost trecută, acum este posibil, printr-o îngrijire adecvată, ca planta tânără să crească mai puternică.

Sfaturi pentru îngrijirea violetelor

Sfaturi pentru îngrijirea violetelor

Răsadurile tinere de flori sunt destul de capricioase, deci trebuie să creeze condiții de viață optime:

 1. Când crește violete atât foaia, cât și copiii ar trebui să fie într-o cameră cu o temperatură a aerului de cel puțin douăzeci de grade Celsius. Un pervaz nu va funcționa pentru asta - este răcoros dimineața.
 2. Iluminarea violetelor delicate joacă un rol important. Dacă nu este suficient, atunci suplimentar lumină de fundal sub formă de lămpi fluorescente. Floarea are nevoie de suficientă lumină timp de douăsprezece ore. Acest lucru se aplică și plantelor mature. Dar nici ei nu au nevoie de lumina directă a soarelui. Frunzele se pot arde atunci când sunt pe pervazurile din partea de sud, vest. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să umbriți aterizarea.
 3. Răsadurile tinere sunt udate cu apă caldă, așezată anterior. Udarea trebuie efectuată pe măsură ce stratul superior se usucă. Turnarea nu este recomandată, altfel violeta va muri. Este imposibil ca lichidul să ajungă pe frunze, acestea pot deveni acoperite cu pete galbene urâte. Acest lucru este valabil mai ales pentru pulverizarea cu apă rece.
 4. Dacă nu aveți timp să aveți grijă de animalele de companie din interior, puteți folosi paletul ca o modalitate de a umezi în mod constant solul. Așezând oala într-un recipient plat cu apă, puteți uita de udarea frecventă a violetelor.
 5. Hrănirea plantelor se efectuează nu mai mult de două ori pe lună. Mai bine să folosiți complexul îngrășăminte minerale, pe care magazinele de specialitate le oferă plantelor cu flori.
 6. De îndată ce copiii sunt împrăștiați cu pedunculi, sunt transferați în vase pregătite cu sol. De obicei procesul are loc prin metoda de transfer, în timp ce se îndepărtează frunzele inferioare.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Violetul va înflori luxuriant atunci când condițiile de creștere îndeplinesc cerințele sale. Experimentând stres constant din cauza udării slabe, iluminării scăzute, temperaturilor scăzute, floarea nu își va arăta toată frumusețea.

Cultivarea violetelor este distractiv.Multe gospodine colectează aceste flori rafinate. Modul de cultivare corespunzătoare dintr-o frunză pentru a păstra caracteristicile varietale ale plantei este descris în material. După ce ați citit-o, puteți înțelege că nu este dificil să faceți acest lucru. Munca pregătitoare, procesul de transplantare nu va dura mult timp, va necesita doar sârguință și răbdare.