Cireșe Carmin prețios - punctul culminant al grădinii tale

Soiuri cireșe sunt mai mult de 130. Acesta este cireșul comun cunoscut de toată lumea, simțit, stepă, nisipos... Se poate părea că acest lucru este suficient pentru a alege cel mai delicios, rezistent la boli. Cu toate acestea, noi soiuri apar în mod constant pentru a satisface noile cereri ale consumatorilor. Unul dintre cele mai interesante și neobișnuite în gust este Carmine Prețioasă.

Conţinut:

Carmin prețios: descriere

 Descriere

Carmin prețios, "Bijuterie Carmine" - varietate cireșe, creat pentru condiții climatice speciale de către oamenii de știință-grădinari ai Universității din Saskatchewan (Canada). Primul copac al acestui soi a fost cultivat în 1999 prin traversarea cireșului comun și a cireșului de stepă. Cercetările au fost efectuate timp de câțiva ani, iar în 2002 a fost prezentată pentru producție Carmine Jewel. Soiul este destinat cultivării în climat continental dur. Acolo își dezvăluie pe deplin gustul și productivitatea.

Planta nu este înaltă. Prin urmare, se numește atât copac, cât și tufiș. Atinge o înălțime de aproximativ 2 m. Este convenabil să ai grijă de copac și să culegi fructe. Rezista usor la inghet de pana la 40 de grade. Aceasta este zona climatică 2b. Carminul prețios este un soi autofertil. Nu are nevoie de un alt polenizator pentru a forma fructe. De la 15 la 40% din toate florile se transformă în fructe fără participarea albinelor și a altor insecte. Această cantitate depinde de condițiile climatice și de vreme și poate varia semnificativ în aceeași zonă în ani diferiți.

Primele fructe apar la 3 ani după plantarea tufișului într-un loc permanent.

Acestea dau numărul maxim de fructe la vârsta de 7-8 ani. A se păstra proaspăt într-un loc răcoros mult timp, până la 3 săptămâni. Fructele sunt relativ mari, până la 3,5 g, foarte suculente. Culoarea lor se schimbă treptat pe măsură ce se maturizează. Boabele de culoare rubiniu nu sunt încă gata de mâncare. Fructele coapte capătă o nuanță maronie, devin aproape negre. Nu au gust nici de cireșe, nici de prune, dulci-dulci, fără astringență. Pe scara Brix, cantitatea de zahăr din fructe este de 14% (14 g zahăr în 100 g suc). Sucul de cireșe este de culoare roșu aprins. Piatra este foarte mică, deci cantitatea de pulpă este mai mare decât cea a cireșelor de aceeași dimensiune cu o groapă obișnuită.

Fructele de cireșe se coc mult timp, de la mijlocul lunii iulie până la mijlocul lunii august. Deși în tot acest timp au o culoare roșie și arată similar cu cele coapte, gustul lor este diferit. Fructele ajung la maximul lor de dulceață până la momentul recoltării. Productivitate Diverse surse estimează randamentul de la 4-8 kg la 15 kg pe plantă. Fructele nu cad de pe ramuri după coacere. Se pot agăța de ramuri până toamna târziu.

Fructele sunt consumate:

 • Proaspăt.
 • Sunt folosite pentru a prepara compoturi, gem,
 • Folosit pentru prepararea vinului.

Soiul este rezistent la boli, practic nedeteriorat dăunători.

Reproducerea și plantarea cireșelor

Reproducerea și plantarea cireșelor

Până la vișin Carminul Prețios este un nou soi. Nu este atât de ușor să-l găsiți oriunde în apropiere pentru a pregăti butași vaccinări... Este mai ușor să achiziționați un răsad în pepiniere speciale. Merită să crească în regiunile în care există cel puțin o lună și jumătate de căldură în timpul zilei și nopțile reci. La diferența de temperatură se acumulează zahărul în fructe.Acolo unde nopțile sunt fierbinți, fructele pot fi acre.

Sunt plantați în zone însorite; Cireșul Prețios Carmine nu are cerințe speciale pentru sol.

Crește bine pe solurile argiloase. Când plantați plante în mai multe rânduri, distanța dintre plante este de 1 m, între rânduri - 1,5 m. Dacă recolta este planificată să se facă cu ajutorul combinei speciale, distanța rândurilor se extinde la 5 m.

Reguli de plantare a puietului:

 • Solul trebuie fertilizat înainte de plantare. De obicei, la plantarea unei plante se introduc substanțe utile, amestecându-le cu solul. Gropile de plantare sunt pregătite cu câteva săptămâni înainte de plantare.
 • Dacă arborele rezultat are un închis sistemul rădăcină, dimensiunea gropii ar trebui să fie în continuare standard, cu aproximativ 1 m adâncime și același diametru. Acest lucru va slăbi solul și va permite sistemului radicular să se dezvolte rapid.
 • Planta este transferată într-o gaură, stropind cu sol recoltat amestecat cu îngrășăminte... Împingeți-l ușor.
 • După ce gaura este umplută, se formează o parte din rămășițele solului. Va preveni răspândirea apei dincolo de zona cercului trunchiului.
 • Mulci cu turbă, gunoi de grajd putrezit, un strat de iarbă tăiată.

Apă după plantare cel puțin o dată pe săptămână. Dacă este posibil, în fiecare zi. Apa este adusă cel puțin o găleată odată. Aprovizionarea adecvată cu apă pentru primii 3 ani de la plantare este de o importanță deosebită.

Cherry Care Precious Carmine

Cherry Care Precious Carmine

Cireșe Carminul prețios necesită puțină întreținere.

 1. La începutul primăverii, înainte de începerea curgerii sevei, tufa este tăiată. Acest lucru se face de obicei pe zăpadă. Planta se formează sub formă de vază cu un centru deschis sau sub formă de tufiș.
 2. Este mai bine să fertilizați cireșele primăvara. Puteți adăuga două sau trei găleți de gunoi de grajd putrezit în cercul portbagajului. Înainte de aceasta, solul trebuie slăbit. Introducere îngrășăminte toamna poate deteriora copacii iarna.
 3. Se asigură în permanență că umezeala nu stagnează la rădăcinile cireșului. Solul argilos poate contribui la acest fenomen. Prin urmare, atunci când plantați pe soluri grele, este recomandabil să aranjați drenajul pentru fiecare copac.
 4. Toamna, în perioada în care arborele își varsă frunzele, aveți nevoie din abundență la apă... Acest lucru va permite Cireșelor Prețioase de Carmin să suporte cu ușurință înghețuri severe și să reducă riscul de fisuri de îngheț. Puteți proteja împotriva înghețului și rozătoarelor înfășurând butoiul cu colanți vechi sau alte mijloace improvizate. O astfel de protecție trebuie efectuată timp de câțiva ani.
 5. Dacă să lase iarba între copaci este de latitudinea fiecărui proprietar să decidă singur. Principalul lucru este că nu îneacă puieții tineri, nu ia umezeală și substanțe nutritive din sol. Lasă iarba mai ales pentru iarnă buruieni, între copaci nu este recomandat. Acest lucru va crește riscul de deteriorare a rozătoarelor pe scoarța puieților. Ramurile pot fi consumate de diverși erbivori, de exemplu, capre. Prin urmare, trebuie să faceți un gard.
 6. S-a observat o ușoară infestare cu cireș prețios carmin de către mușca de cireș și alți dăunători. Pentru a le combate sau pentru prevenire, copacii sunt tratați cu insecticide de 2-3 ori pe sezon. În cazuri rare, cireșele sunt infectate cu cancer bacterian. Plantele infectate trebuie eliminate complet prin arderea tuturor părților plantei.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: