Pregătirea butașilor de struguri pentru plantare într-un loc permanent

Pregătirea butașilor de struguri pentru plantare începe cu conservarea lor înainte de a începe lucrul. Și pentru a face acest lucru, acestea trebuie tăiate după ce vița de vie s-a maturizat complet și s-a întărit prin alternarea temperaturilor pozitive și negative.

Lungimea și grosimea optimă a butașilor este de 40 cm și respectiv 6-10 mm. Această lungime este recomandată pe baza adâncimii de plantare a puieților de struguri - 50 cm. Când sunt plantați la o adâncime mai mică, mugurii din ochii care se află deasupra nivelului solului îngheață în iernile reci, iar lăstarii au crescut din cei care erau situați dedesubt.

Mai mult, pregătirea butașilor de struguri pentru plantare continuă prin tăierea butașilor. Experții recomandă să faceți acest lucru cu 2-3 cm mai sus. Este convenabil să faceți acest lucru cu un tăietor ascuțit sau cu un cuțit perpendicular pe viță de vie. Deoarece tăierea este rapidă, partea superioară a tăierii nu trebuie să fie ceruită.

Se crede că nodul inferior al tăierii ar trebui să aibă o grămadă sau un nod, apoi diafragma va avea o dezvoltare mai bună, iar rădăcinile vor crește bine.
Tunderea optimă este considerată a fi sub cel mai mic ochi la o distanță aproximativ egală cu grosimea viței de vie. Tăierea se efectuează perpendicular pe viță de vie cu un tăietor ascuțit, astfel încât să nu se deformeze fibrele.

Un răsad standard de struguri ar trebui să aibă până la 3-4 rădăcini. Dar când există mai puține rădăcini, grosimea lor crește adesea.

Unii cultivatori consideră că este necesar să brazde viile, dar rădăcinile nu cresc acolo unde au brazdat. Prin urmare, o altă parte a experților susține că brazdarea nu aduce un efect pozitiv. Și formarea calusului cu formarea rădăcinilor nu este asociată.

Categorie:Aterizare | Struguri