Ceapă verde pe pervaz: metode și reguli de cultivare

Iarna, corpul majorității oamenilor suferă de deficit de vitamine. Cel mai simplu mod de a-l umple cu vitamine este să consumi ceapăcrescut acasă. Nu este doar sănătos, ci și delicios.

Conţinut:

Condiții pentru forțarea cepei pe o pană

Condiții pentru forțarea cepei pe o pană

Avantajele cepei de casă sunt că sunt disponibile în orice moment. Nu trebuie să mergi la magazin pentru asta. În plus, ceapa cumpărată nu se păstrează mult timp, nici măcar la frigider. Dacă îl depozitați la frigider, acesta se usucă rapid și își pierde elasticitatea. Frozen este potrivit pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare, dar după dezghețare nu poate fi utilizat în salate din cauza pierderii de culoare, aromă și gust.

Când cumpărați o ceapă într-un magazin, nu puteți fi sigur de respectarea mediului. Cel mai probabil, în timpul cultivării s-au folosit diferiți acceleratori de creștere. În plus, ceapa cumpărată nu este ieftină iarna.

Principalele condiții pentru creșterea cepei verzi sunt o cantitate suficientă de lumină și umiditate.

Pentru creștere Luke orice fel de mâncare care se potrivește pe pervaz va face. Îl puteți instala într-un alt loc, dar arcul are nevoie de cât mai multă lumină posibil, iar iarna aceasta este de obicei o problemă. Dacă este necesar să se accelereze creșterea, temperatura din cameră este crescută și se efectuează o iluminare suplimentară cu o lampă fluorescentă sau o lampă specială fitolamp... Instalați-l la o înălțime de 60 cm. Puteți menține lampa aprinsă non-stop.

Modalități de creștere a cepei pe pervaz:

 • In apa
 • În pământ

Creșterea cepei în timpul iernii se numește pene.

Ceapa în creștere în apă

Ceapa în creștere în apă

Cel mai faimos mod de a obține produse verzi este de a pune ceapa într-un borcan mic cu apă. Dezavantajul acestei metode este că borcanele ocupă mult spațiu pe pervazul ferestrei, așa că nu le puteți pune acolo. Apa din ele capătă o culoare maro în timp, devine tulbure. În plus, randamentul cu această metodă de creștere este mic.

O ceapă uriașă (și aceasta este luată astfel încât să nu cadă în borcan) dă până la o duzină de pene. Prin urmare, este recomandabil să folosiți o astfel de ceapă primăvara, atunci când încolțește în subsol și eliberează verde pe cont propriu. În acest caz, nu este necesar să-l aranjați într-un borcan. Poate fi plantat într-o oală pentru orice plantă de interior. Apoi, grădina dvs. de iarnă se va transforma într-o grădină de iarnă.

Avantajul acestei metode este că nu este nevoie de pământ pentru forțare.

Pentru ca becurile crescute în apă să poată fi aranjate compact, iar aspectul să nu strice interiorul camerei, au fost inventate recipiente speciale.

Reguli de creștere:

 • Apa este turnată în interior, a cărei aprovizionare este alimentată periodic.
 • De sus, este închis cu un capac cu numeroase găuri, în care sunt instalate becurile.
 • Pentru creștere, este necesar ca alimentarea cu aer în apă să fie complet alimentată în mod constant. Acest lucru va ajuta la realizarea unui aerator pentru acvariu. Dacă nu, schimbați apa mai des. Robinetul este apărat înainte de utilizare.

Bolurile forțate pot fi făcute de casă. Pentru a face acest lucru, utilizați orice recipient în care este cufundată o bucată de cauciuc spumos dens, un copac cu găuri pentru becuri. Principalul lucru este că becul în sine rămâne deasupra apei.

Ceapa în creștere în pământ

Ceapa în creștere în pământ

Metoda de creștere a cepei pe o pană în pământ se bazează pe faptul că bulbii din pământ nu cresc în timpul iernii, ci se usucă. Prin urmare, ele pot fi plantate aproape una de alta.

Vasele ar trebui să aibă găuri pentru scurgerea excesului de apă și o tavă unde se va colecta. Creșterea în ghivece cu fund solid poate provoca ridurile și căderea penelor. Înălțimea vaselor trebuie să fie astfel încât becul să nu ajungă la suprafață după ce rădăcinile au încolțit. La urma urmei, rădăcina este capabilă să o împingă afară dacă nu există suficient spațiu subteran pentru ea. Există containere speciale în vânzare pentru cultivarea verdețurilor în sol.

Ceapă pe pene este puțin cerător pentru sol. La urma urmei, becul degajă toate substanțele utile acumulate și, de obicei, sunt suficiente pentru ca verdele să atingă o înălțime de 20-30 cm. Dar ar trebui să se acorde preferință solului slab cu o aciditate de PH 6-7. De asemenea, utilizați rumeguş și mușchi de sfagne.

Solul este aburit pentru a distruge posibili agenți patogeni.

Un strat de drenaj este turnat în partea de jos a câțiva centimetri, care va reține umezeala. Un strat de pământ de aproximativ 10 cm este așezat deasupra, iar bulbii sunt plantați în el, astfel încât o treime dintre ei să rămână deasupra.

Temperatura pentru creșterea cepei ar trebui să fie de aproximativ 20 de grade. Este posibilă o abatere într-o direcție sau alta. La temperaturi de la 23 la 27 de grade, penele cresc mai repede. În acest caz, vasele cu ceapa plantată nu trebuie lăsate să se supraîncălzească la soare. Îl puteți proteja înfășurându-l în folie. Udați plantațiile pe măsură ce solul se usucă. Este mai bine să faceți acest lucru nu des, ci în cantități mari. Dacă există puțină umiditate, produsele vor fi prea uscate și fără gust. Avantajul metodei: productivitate ridicată.

Pregătirea bulbilor pentru plantare

Pregătirea bulbilor pentru plantare

Orice mărime și tip de bulb poate fi plantat. Dar este mai oportun să utilizați:

 • Seturi de ceapă
 • Arc cu mai multe fante

De asemenea, folosesc ceapa perenă batun, arpagic și praz mărime mică. Dar nu formează bulbii obișnuiți, așa că este dezgropat de rădăcini și cultivat ca o floare. La urma urmei, o rădăcină de arpagic va da până la o duzină de muguri. De obicei, este plantat și depozitat într-o pivniță, aducând la lumină în ianuarie-februarie.

Sevok este bun, deoarece un număr mare de ceapă pot fi așezate în vase.

După ce penele ating o înălțime de 15-30 cm, acestea sunt trase afară, penele sunt folosite ca hrană, iar restul bulbului este aruncat. Uneori, gospodinele ciupesc penele cele mai exterioare, lăsându-le pe cele centrale. Becul poate rămâne în oală până la 2 luni.

Avantajul unei ceapă multi-cuibărite este că produce nu unul, ci mai mulți muguri la un moment dat. Prin urmare, randamentul va fi mai mare decât la creșterea răsadurilor. Un alt nume este kushchevka. Cele mai renumite soiuri:

 • Timiryazevsky
 • Bessonovsky
 • Uniune
 • Danilovsky
 • Pozharsky
 • Șalotă

Dacă după recoltare ți-au rămas ceapă mică, care nu prea are sens să le curăți și să le toci pentru mâncare, le poți folosi pentru a forța pe o pană. Sevok poate fi cumpărat în magazin sau crescut din sămânță, așa-numita nigella.

De obicei, ceapa începe să fie plantată pentru forțare în ianuarie. Înainte de asta, el se află într-o perioadă inactivă. Dacă trebuie să plantați ceapă înainte de Anul Nou, atunci sunt utilizate următoarele metode pentru a scoate bulbii din această stare:

 • Toamna, becurile sunt păstrate într-un frigider sau pivniță la o temperatură destul de scăzută. Astfel, vor fi stratificate și vor germina mai activ.
 • Înainte de plantare, bulbii ne-încolțiți sunt tăiați de sus până în punctul în care încep să se extindă. Această procedură va contribui la creșterea cantității de producție primită. Cei care eclozează nu sunt tăiați.
 • Înainte de plantare, bulbii sunt înmuiați într-o soluție caldă de permanganat de potasiu sau apă (40 de grade) timp de aproximativ 10 ore. Acest lucru va promova germinarea rapidă.
 • Se păstrează într-un loc umed până când se formează tuberculi cu rudimente radiculare în partea de jos, iar punctul tăiat se usucă de sus.

Reguli pentru cultivarea cepei acasă

Ceapa în creștere

Ceapa este plantată pentru distilare în ianuarie. Pentru a nu pierde momentul, se desfășoară o procedură de judecată.Pentru a face acest lucru, puneți o ceapă în partea inferioară a apei. Creșterea activă a rădăcinilor va indica faptul că este timpul să plantați matricea principală de ceapă.

Puteți planta toate bulbii pe care îi aveți în același timp. Dar penele vor crește până la dimensiunea optimă în 2-4 săptămâni, iar apoi va trebui tăiată urgent. Ai nevoie de atâtea ceapă verde în același timp? Ar putea fi mai potrivit să plantați 3 duzini de bulbi o dată pe săptămână. Acest lucru se poate face într-un castron mare, dar este mai bine să folosiți mai multe mici.

Toate bulbii sunt curățați de stratul superior de solzi înainte de plantare.

Examinați cu atenție putrezirea, care apare ca puncte alb-negru pe cântarele estompate. După procedurile de pregătire, acestea sunt plantate într-un fel sau altul. În primul rând, timp de o săptămână și jumătate, acestea sunt păstrate într-un loc răcoros, nu foarte luminat pentru formarea rădăcinilor (condițiile meteorologice la începutul primăverii). Apoi temperatura este crescută și instalată în cel mai luminos loc din cameră.

Nu este nevoie să fertilizați ceapa. Pentru a crește randamentul, puteți uda becurile, diluând 5 g frasin de lemn într-un litru de apă. De asemenea, puteți pulveriza verdele cu apă caldă pentru a le îmbunătăți prezentarea. Ceapa însă trebuie să rămână uscată. Următorul sertar este așezat într-un colț rece pentru germinaţie... Astfel, puteți oferi unei familii ceapă verde pentru toată iarna. În acest caz, masa penei verzi rezultate va fi de 2,5 ruble. mai mult decât masa plantată Luke.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Avatar utilizator Lima

Chiar și vara, o ceapă verde crește pe pervazul ferestrei bucătăriei mele. Îl cresc în pământ, în ghivece obișnuite. Apoi se dovedește mai dulce. Este mai rău să crești pe apă, este amar și apa în sine nu miroase bine.

Ceapa Fericire acasă miracol pat de grădină cultivator hidroponic de pene de ceapă verde.

Metoda unică de creștere a penelor verzi de ceapă în mod hidroponic, cultivatorul de ceapă vă permite să recoltați 2 culturi pe lună cu o greutate totală de până la 1,5-2 kilograme pe tot parcursul anului!

Mulți au profitat de ofertă pentru a cumpăra o instalație electrică Onion Happiness la prețul de fabrică.

Caracteristicile tehnice ale instalației "Ceapa Fericire"

- consum de energie: 2,5 W / h.

Pentru comparație, aceeași cantitate de energie electrică este consumată prin încărcarea unui telefon mobil;

- număr de becuri germinate: 20 buc;

- randament: până la 40 cm de pene de ceapă verde în 15 zile;

- aproximativ 1,5 kg de ceapă verde pe lună;

Metoda hidroponică de germinare este de câteva ori mai rapidă în comparație cu creșterea pe un pat de grădină;

- dimensiunile echipamentului: 40,5 x 18 x 11 cm

- greutatea cultivatorului: 1 kg

Dezvoltatorul exclusiv și producătorul producătorului casnic Onion Happiness este SmartHydroCompany, Perm.

De unde să cumpărați instalația miracolă de cultivare a cepei verzi

Vă sfătuim să cumpărați un cultivator de ceapă verde cultivator de ceapă Ceapa Fericire de la un reprezentant direct al plantei.

Magazinul online de internet House and Garden este un partener de vânzări pe termen lung de hidroponie de la firma Perm „SmartHydroCompany”.

Seturile de sisteme și dispozitive hidroponice vândute de noi sunt complet sigure în procesul de utilizare.

Sistemele hidroponice din fabrică sunt întotdeauna însoțite de instrucțiuni detaliate pentru utilizarea corectă a produsului.

Dispozitivele de marcă funcționează mulți ani fără defecțiuni și primesc întotdeauna numai recenzii bune de la clienți.

Achiziționați pe site-ul nostru web un dispozitiv de înaltă calitate de la un reprezentant direct al producătorului.

- Aveți ocazia să cumpărați un bec încolțit la prețul de fabrică;

- Cumpărați un dispozitiv absolut sigur, care vă va oferi familiei pene de ceapă verde suculente, sănătoase și foarte gustoase timp de mulți ani.

- Dispozitivul va funcționa mulți ani fără defecțiuni și defecțiuni.

- Odată cu achiziționarea unui aerosad de marcă de înaltă calitate în magazinul online Dom i Sad, veți primi cu siguranță de la noi o garanție de funcționare pe termen lung.

- Puteți cumpăra corpul de iluminat cu amănuntul și puteți face o comandă minimă chiar și pentru 1 cultivator.

- Achiziționați bunuri cu ridicata cu mărime mică, medie și mare.

- Faceți o comandă de la orice așezare din Rusia de la locul de reședință.

- Alegeți o metodă convenabilă de livrare rapidă:

a) Poșta Rusă;

b) Compania Logistică de Transport;

c) Livrarea prin curier;

Pentru a comanda un cultivator de ceapă cu amănuntul Onion Happiness, precum și mai multe dispozitive sau un lot mare cu ridicata, este suficient să plasați o comandă pe site chiar acum.

Vom încerca să livrăm comanda dvs. cât mai curând posibil.

Comanda minimă cu amănuntul este de 1 cultivator.

Avatar utilizator Egorr

Sortez regulat ceapa, aleg acei bulbi care încep să se deterioreze și îi adaug în ghivece obișnuite cu sol. Trei dintre aceste oale de pe pervaz vă permit să oferiți familiei ceapa verde iarna.