Chokeberry: proprietăți utile și reguli de creștere

Beneficiile boabelor albastre închise chokeberry, sau chokeberry, este cunoscut din timpuri imemoriale. Ce conține o boabă mică, ce boli vindecă și pentru cine este dăunătoare? Răspunzând la aceste întrebări, să nu uităm că arbușul crește perfect în parcelele de grădină fără prea multe bătăi de cap.

Un arbust peren presărat cu fructe de padure negre aromate, gustoase, mulți grădinari cresc pe parcelele lor, știind despre beneficiile sale pentru sănătatea umană. Planta este rezistentă la îngheț, dă întotdeauna producții bogate de fructe gustoase, deci crește în aproape toate regiunile lumii.

Conţinut:

Compoziția și beneficiile fructelor de pădure

Compoziția și beneficiile fructelor de pădure

Fructele de ardei care au un număr mare de proprietăți utile datorită conținutului ridicat de substanțe variate care pot întări sănătatea umană:

 • Culoarea boabelor de sorian depinde de conținutul de antocianine din ele, a căror cantitate este atât de mare încât fructele sunt saturate de negru. Substanța respinge perfect dăunătorii, protejând însăși planta de ei. Deși toate boabele negre sunt cei mai puternici antioxidanți, boabele negre sunt superioare în această privință, conțin acid cafeic, quercetină, epicatechină și multe alte substanțe care sunt cele mai puternice flavonoide. Datorită acestei compoziții, multe boli asociate cu stresul oxidativ pot fi prevenite prin consumul de fructe de padure.
 • La fructele negre există o cantitate mare de vitamine din grupa B, A, C, P, doar că conțin atât de multă rutină care îi depășește cantitatea în citrice de douăzeci de ori. Câteva fructe de padure pe zi - și o persoană rămâne tânără mult timp, cu imunitate puternică.
 • Pe lângă vitamine, planta furnizează organismului nostru calciu, fier, molibden, iod, fosfor, potasiu.
 • Dintre zaharurile din fructele de pădure, predomină fructoza, iar glucoza, zaharoza este ceva mai mică. Calitatea astringentă a boabelor negre este asociată cu taninurile, pectinele din compoziția lor.
 • Dintre acizii fructului predomină acidul malic, al cărui conținut depășește un procent și jumătate și acidul citric.

Fructe de padure chokeberry nu numai plăcut de utilizat în compoturi, conserve, gemuri, proaspete, dar pot vindeca și unele afecțiuni grave.

Utilizarea calităților benefice ale chokeberry în practica medicală

Utilizarea calităților benefice ale chokeberry în practica medicală

Medicii au apreciat mult timp beneficiile fructelor și frunzelor de sorban pentru sănătatea umană, nu degeaba planta a ocupat un loc onorabil printre materiile prime medicinale, care este folosită pentru producerea multor medicamente.

Chokeberry este numit un remediu pentru toate bolile:

 • Sorbitolul disponibil în fructe de pădure va înlocui zahărul pentru diabetici, astfel încât acestea sunt foarte utile pentru această categorie de pacienți.
 • Cu o deficiență a corpului de rutină, permeabilitatea capilarelor crește, o persoană suferă de fragilitatea pereților lor, ceea ce duce la vânătăi dintr-o simplă atingere. Și aici fructele sorbului negru vin în ajutor.Ele întăresc vasele de sânge, își fac pereții elastici. Mâncând până la trei sute de grame de fructe de padure proaspete sau congelate zilnic, puteți uita de bolile asociate cu perturbarea sistemului circulator. Pentru astfel de patologii, este util sucul de ardei iute (50 mililitri) amestecat cu miere (15 grame).
 • Se știe de mult că cenușa de munte neagră ajută la reducerea tensiunii arteriale din vasele de sânge. Pentru pacienții hipertensivi, o măsură preventivă împotriva crizelor este sucul din fructele negre, care se ia într-un sfert de pahar de trei ori pe zi. Această băutură reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta glaucom, în special la pacienții vârstnici.
 • Boabele de Chokeberry conțin mult iod, mai mult de căpșune, zmeuracare ajută la îmbunătățirea funcției tiroidiene.
 • Taninele din mure ajută să facă față diareei, să normalizeze scaunele. În aceste cazuri, fructele uscate sunt deosebit de eficiente, în care astfel de substanțe sunt mai concentrate.
 • Fructele de sorba negre fac o treabă bună cu colesterolul rău, îmbunătățesc scurgerea bilei, elimină toxinele, toxinele, metalele grele din organism.
 • Cu patologiile sistemului nervos, tulburările de somn, excitația crescută, sucurile, compotele de ardei iute vor ajuta.
 • Chokeberry va face față unei alte sarcini - va întări sistemul imunitar, sănătatea după infecții, răceli. Pregătind un decoct de fructe de pădure, infuzat peste noapte, puteți salva un copil de anemie, hipovitaminoză, anemie. Este util mai ales primăvara cu adăugarea de șolduri și coacăze negre.

Frunzele de arbuști sunt, de asemenea, benefice pentru bolile ficatului, glandei tiroide. Au un efect coleretic, diuretic, antiinflamator. În exterior, ele sunt utilizate pentru a prepara comprese în tratamentul psoriazisului, lichenului, eczemelor, acneei. Pentru a îmbunătăți sănătatea, chokeberry oferă unei persoane beneficii neprețuite.

Cui îi face rău serbanului negru?

Cui îi face rău serbanului negru?

Ca orice remediu popular, există contraindicații pentru utilizarea fructelor de pădure negre, nu toată lumea îl poate folosi pentru mâncare necondiționat, fără măsură. Acest lucru se aplică celor care au afectat secreția gastrică în timpul gastritei, ulcerelor.

Persoanelor cu tensiune arterială scăzută li se interzice să consume fructe de cocos în cantități mari, ceea ce poate provoca consecințe negative.

Pacienții cu vene varicoase, tendința la formarea trombului și coagulabilitatea ridicată a sângelui iau băuturi din fructe de padure de mure cu precauție, numai după consultarea medicului curant.

Eficacitatea medicamentelor pe bază de fructe de pădure a fost dovedită, confirmată de multe fapte, dar nu trebuie uitat despre dozaj, impactul lor negativ asupra sănătății persoanelor cu risc.

Sfaturi pentru cultivarea chokeberry în grădină

Sfaturi pentru cultivarea chokeberry în grădină

Să te bucuri des de fructele negre Rowan, cel mai bine este să-l plantați pe site-ul dvs. Iată câteva sfaturi pentru dezvoltarea tehnologiei arbustului:

 1. Aronia nu este pretențioasă pentru compoziția solului, așa că se simte minunat la margine, este plantată ca un protector lângă tufișuri căpșună... Cel mai bun loc pentru plantarea unei plante ar fi o zonă bine iluminată, cu sol neutru sau sol de drenaj.
 2. Răsadurile Rowan sunt plantate fie primăvara, înainte de începutul lunii mai, fie toamna până la jumătatea lunii octombrie.
 3. Solul din apropierea plantațiilor trebuie să fie slăbit des, mulcind cu materie organică.
 4. Vara secetoasă udare este necesar să se petreacă douăzeci de zile înainte de recoltare și la sfârșitul lunii august, două găleți pe tufă.
 5. Humusul este folosit pentru a hrăni frasinul de munte, compost, nitrat de amoniu. Îngrășămintele se aplică de trei ori pe sezon: la sfârșitul lunii aprilie, la începutul lunii iunie, în ultima lună de vară. Vara, tufișurile de arbuști sunt udate în fiecare an, cu adăugarea de diluat excremente de pui sau balega de vacași aduceți și un borcan de jumătate de litru frasin de lemn.

Recoltarea se efectuează în septembrie-octombrie, când boabele au ajuns la maturitate deplină.Tufișurile Chokeberry vor deveni un decor al grădinii, aducând sănătate și tinerețe proprietarului său.

Multe tufe de fructe de pădure sunt cultivate de grădinari pentru a se bucura de fructe proaspete, congelate în serile de iarnă, care aproape toate vor ajuta să facă față problemelor de sănătate în perioadele dificile ale vieții, la bătrânețe. Chokeberry este apreciat pentru proprietățile sale benefice excelente, care au fost folosite în dieta tuturor, au câștigat încrederea oamenilor. Din material puteți afla nu numai despre beneficiile, pericolele unui arbust, ci și cum să îl cultivați în grădină.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Arbuști | Chokeberry