Sfaturi pentru cultivatorii de flori: cum să udăm în mod corespunzător violetele

Violete pot fi atribuite sissies, cu toate acestea, ele răspund cu recunoștință la îngrijirea adecvată și, mai ales, la udare. Crescătorii au reușit să reproducă multe soiuri de violete, fiecare dintre ele având propriile sale trăsături distinctive și trăsături de îngrijire.

Conţinut:

Grupuri de specii de violete

Grupuri de specii de violete

În ciuda capriciosității, floarea este foarte populară în rândul cultivatorilor de flori amatori din întreaga lume, iar crescătorii se străduiesc să scoată la iveală varietăți mai decorative și mai mari.

Atunci când alegeți o varietate pentru cultivarea unei flori acasă, trebuie să vă bazați pe caracteristici înflorire... Pentru începători, nu este recomandat să achiziționați articole noi; este mai bine să vă concentrați asupra plantelor dovedite.

Datorită varietății varietale imense, violetele sunt de obicei clasificate în funcție de grupele de specii:

 • Colecționabile - se disting prin flori mari cu diametrul de 5-7 cm. Petalele florilor sunt mai mari decât cele ale altor specii și au o paletă bogată de nuanțe: de la alb ca zăpada la cerneală. O caracteristică a acestor flori este structura florilor, care au forme ondulate, luxuriante și duble. Violetele de colecție sunt cultivate pentru expoziții sau colecții personale datorită efectului lor decorativ.
 • Pestriţ. Aceste flori și-au câștigat numele prin culoarea pestriță a frunzelor. Pete pot fi spontane sau secvențiale. Bordura frunzei este adesea observată de-a lungul marginii. Speciile pestrițe au nu numai un aspect decorativ de frunziș, dar sunt și spectaculoase în timpul înfloririi. Florile de diferite nuanțe pot fi simple sau duble, mari și mici.
 • Industriale sau comerciale. Aceasta include soiurile care sunt cultivate pe plantații în scopul comercializării. Acestea sunt cele mai comune plante care au o formă simplă de floare și sunt utilizate în decorarea interioară pentru diverse evenimente. Aceste violete se disting printr-o perioadă lungă de înflorire și ușurință în întreținere, datorită cărora pot fi adesea văzute pe pervazurile ferestrelor. Dezavantajul acestui grup poate fi considerat ineficient reproducere, deoarece caracteristicile varietale nu sunt transmise descendenților.
 • Ampelnye. Aceste violete se disting prin dimensiunea în miniatură a tufișurilor și florilor, care au adesea o culoare uniformă. Există soiuri târâtoare ale acestui grup, care formează rapid o pătură de lăstari flexibili de până la 50 cm și presărată abundent cu flori. Este convenabil și practic să decorați balcoanele și foișoarele cu astfel de violete, plantând plante în ghivece suspendate. Violetele din grupul ampelos sunt nepretențioase în îngrijire și sunt ușor de crescut.

Pentru un cultivator începător, cunoașterea acestor grupuri va facilita alegerea plantei potrivite.

Cele mai bune soiuri pentru casă

Cele mai bune soiuri pentru casă

Producătorii de flori cu experiență consideră că soiurile europene obișnuite de Saintpaulias pentru cultivarea casei sunt cele mai bune, deoarece istoria selecției lor datează de mulți ani, timp în care caracteristicile lor au fost dezvoltate și consolidate.

Printre cele mai comune soiuri se numără:

 • Bellay Snowcon. În timpul înfloririi, pe o tufă miniaturală se formează o inflorescență sferică de flori albe ca zăpada.
 • Arctic Frost. Un soi varietal, dar nepretențios, care va înflori în aproape orice condiții. Florile vin într-o varietate de forme și culori.
 • Apache Midnight. Florile de culoare cerneală și marginile albe slabe nu vor lăsa indiferent niciun cunoscător al violetelor.
 • Parasol de iarnă. Acest soi este în mod meritat numit regal, datorită florilor duble cremoase delicate de dimensiuni uriașe.
 • Max Saufern Springtime. Planta formează un tufiș în miniatură, presărat abundent cu flori de culoare alb-visiniu.
 • Ceruri cu volane. Diferă în flori mari duble, cu petale ondulate la margini, care au o culoare albastru închis.
 • Eblons Rose. Violetul și-a primit numele din asemănarea culorilor cu trandafirii, nuanțe pastelate delicate. Vârfurile petalelor sunt decorate cu o margine ondulată de culoare verde pal.
 • Aarons Westcoast Porc. Petalele de flori de lavandă cu pete de liliac sau violet mărginesc centrul galben.

La alegerea unei plante, trebuie luate în considerare și caracteristicile lor: unele sunt nepretențioase în îngrijire, în timp ce altele vor necesita o atenție sporită și condiții speciale de detenție.

Cum se udă corect violetele

Cum se udă corect violetele

Din dreapta glazură Saintpaulias depinde de sănătatea, înflorirea și chiar viața lor. A fost dezvoltată o metodă întreagă de udare a acestor frumuseți:

 1. Nu turnați peste violete cu apă rece de la robinet.
 2. Verificați solul înainte de fiecare udare. Și dacă este umed, atunci irigarea ar trebui amânată.
 3. Udarea trebuie făcută în mod regulat, dar cu măsură. Nu supraumidați plantele și nu lăsați apa să intre pe frunze.
 4. Violetele în sine vă pot informa despre timpul de udare, aruncând frunzele inferioare.
 5. Cel mai bine este să udăm în același timp, menținând regimul. Dar dacă planta crește în aer liber, atunci trebuie respectate fluctuațiile sezoniere ale temperaturii.

Calitatea apei trebuie să fie ridicată. Puteți folosi apă de la robinet la temperatura camerei. Și este mai bine să o curățați în prealabil cu un filtru și este important ca apa de irigație să nu conțină impurități dăunătoare și înălbitor. De asemenea, experții nu recomandă utilizarea topiturii și a apei de ploaie din cauza ecologiei precare.

O cantitate mică de acid citric sau oxalic va ajuta la reducerea durității apei.

Cu toate acestea, planta poate fi udată cu o astfel de apă nu mai mult de o dată pe lună. În restul timpului, puteți folosi apă ușor fiartă.

Metode de udare pentru violete

Metode de udare pentru violete

Există trei moduri de a uda Saintpaulias:

 1. udare de sus - apa este turnată într-un curent subțire de-a lungul marginii vasului, astfel încât să nu se spele stratul superior al solului și să nu se ude frunzele și, mai ales, punctul de creștere al plantei. Odată cu apariția apei în bazin, irigarea se termină
 2. udare prin palet - lichidul este turnat în palet într-o cantitate pe care solul o poate absorbi. Când pământul de sus este umezit, excesul de apă este drenat
 3. irigare fitil - o bandă de țesătură (fitil) este trecută prin orificiul din ghiveci, al cărui capăt liber este scufundat în apă în timpul udării. Prin fitil, umiditatea din doza potrivită va intra în ghiveci

Perioada latentă de Saintpaulias apare de obicei iarna. În această perioadă, planta nu are nevoie de o cantitate mare de umiditate, astfel încât udarea este redusă considerabil. In iarna violete se recomandă udarea când solul se usucă bine, dar nu permiteți comă de pământ să se usuce prea mult.

Consecințele udării necorespunzătoare și eliminării acestora

Consecințele udării necorespunzătoare și eliminării acestora

Nerespectarea regulilor glazură violetele se pot deteriora sistemul rădăcină... În primul rând, părul rădăcinii suferă, prin care planta atrage umezeală, apoi toate rădăcinile se îmbolnăvesc. Acest lucru poate duce la boli florale și moarte.

Semne de udare necorespunzătoare:

 • tulpinile, frunzele și florile au un aspect căzut
 • planta aruncă muguri și flori
 • frunzele tinere au o formă neregulată
 • floarea se îmbolnăvește de cloroză, unele dintre frunze se sting
 • întreaga floare devine letargică, frunzele cad
 • se formează un spațiu între sol și peretele oalei
 • solul devine verde și miroase a mucegai
 • rădăcinile putrezite ies prin drenaj în palet

Resuscitarea plantelor:

 • Scoateți cu grijă planta din ghiveci și examinați cu atenție rădăcinile.
 • Îndepărtați rădăcinile moarte în țesutul sănătos și tratați cu soluție fugnicide și rădăcină fostă.
 • Plantați floarea într-un ghiveci mai mic.
 • A produce tăiere tufiș proporțional cu tăierea rădăcinilor. Inițial, florile, fructele și acele părți ale plantei care nu au avut timp să se dezvolte ar trebui îndepărtate.
 • Oferiți condițiile potrivite, ținând cont de greșelile anterioare.
 • Primul hrănire efectuată după apariția dezvoltării violetei.

Ce trebuie să căutați atunci când creșteți o floare

Ce trebuie să căutați atunci când creșteți o floare

Pe lângă udarea adecvată, cultivatorii de flori recomandă să ia în considerare și alte condiții pentru dezvoltarea sănătoasă a violetelor:

 • locație - lumina ar trebui să fie abundentă, dar difuză. Lumina directă a soarelui poate arde violeta.
 • dimensiunea containerului de aterizare trebuie să fie mică. Într-o oală violet ar trebui să fie puțin aglomerat
 • amestec de sol și drenaj. Solul trebuie să fie ușor, permeabil la apă și aer. Puteți adăuga niște cărbune. Cel puțin o treime din oală este ocupată de drenajul lutului expandat
 • hrănire efectuat în timpul înfloririi plantei o dată la două săptămâni și în perioada de repaus nu mai mult de o dată pe lună
 • transfer se organizează anual plante pentru reînnoirea terenului
 • igienă - când se acumulează praf pe frunzele violetelor, se recomandă spălarea cu un duș cald și blând și lăsarea să se usuce complet într-un loc întunecat.
 • pentru decorativitatea plantei, mugurii decolorați, frunzele îngălbenite și deteriorate trebuie îndepărtate la timp

Deși considerate capricioase, violetele pot fi cultivate în orice casă. Pentru a face acest lucru, ar trebui să urmați reguli simple și, cel mai important, să organizați udarea competentă a plantei. Pentru a obține succesul în cultivare, este suficient să alegeți locul potrivit o dată, să selectați solul și să vă dezvoltați propriul regim și metodă de udare. Și apoi violetele recunoscătoare vor încânta cu plăcere ochiul cu înflorire frumoasă și abundentă.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: