Plantarea și îngrijirea crocusilor

Majoritatea cultivatorilor de flori asociază primăvara cu înflorirea primulei, care includ iubitele crocuri.

Când nici iarba nu s-a înverzit cu adevărat, cât de frumos este să vezi noi lăstari de viață pe site-ul tău!

Cum ar trebui să se facă plantarea și îngrijirea crocusului, astfel încât la începutul primăverii să vă înzestreze cu înflorire?

Ar trebui spus imediat că crocusii sunt cormi. Pregătirea lor pentru plantare și plantarea în grădină ar trebui să se efectueze toamna, deoarece ar trebui să înceapă să înflorească când zăpada nu s-a topit încă.

Este necesar să alegeți soluri cu structură ușoară, hrănitoare, cu un drenaj bun. Zona crocusului este potrivită pentru uscat și deschisă la soare.

Nu fertilizați solul cu gunoi de grajd proaspăt, găsiți un loc pentru crocusuri într-o zonă în care solul nu este mlăștinos și solul nu este acid. Înainte de a planta în solul săpat, aplicați un mediu nutritiv special conceput pentru plantele bulbice, precum și îngrășământ pentru plantele cu flori pentru a stimula înflorirea plantelor în primăvară.

Această pregătire a amestecului de sol trebuie efectuată cu aproximativ 10 zile înainte de plantarea preconizată a crocusilor.

Solul a fost pregătit, plantarea a fost efectuată, iar îngrijirea crocusului va fi necesară acum doar în primăvară. Acesta va consta în aplicarea pansamentului de top, înlăturarea buruienilor, udarea, slăbirea solului.

Îmbrăcămintea superioară a crocusurilor timpurii se realizează prin împrăștierea directă pe zăpadă a unui amestec de sol nutritiv pentru bulb sau humus (1 kg), cenușă de lemn (3 linguri) și îngrășământ nitrofoska (1 lingură).

Categorie:Aterizare | Şofran