Violetele chimerei: soiuri populare și reguli de creștere

frumusetea violete atrage mulți iubitori de flori, iar varietatea soiurilor ne face să creștem tot mai multe opțiuni pe pervaz. Dar istoria acestei flori delicate se întoarce la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a fost descrisă pentru prima dată. Din acel moment, crescătorii nu se satură să reproducă tot mai multe noi tipuri de violete din cele mai complicate culori.

În secolul trecut, au apărut atât de multe soiuri noi, încât se pare că fantezia naturii ar trebui epuizată, dar nu, Saintpaulias exclusiv continuă să uimească prin unicitatea lor. Acest lucru este deosebit de caracteristic violetei himerei sau uzambar, așa cum se numește.

Conţinut:

Caracteristicile speciilor himerelor violete

Caracteristicile speciilor himerelor violete

Chimere de acest gen violete numit pentru că în timpul reproducerii puteți obține plante cu caracteristici genetice diferite, complet diferite de floarea mamă. Petalele de diferite culori și forme au o bandă albă clară sau de culoare deschisă, cu praf sau lovituri în centru sau de-a lungul marginilor, contrastând cu culoarea principală. Chimera corollas este caracterizată de sectoare care sunt diferit colorate și ies din centrul violetei.

Florile himerice se află în mijlocul unei rozete simetrice de frunze rotunjite de culoare verde închis, de obicei cu o suprafață catifelată. Diferența dintre violetele acestei specii de altele este că, ca urmare a mutațiilor de la orice floare, puteți obține singurul exemplar unic de acest gen. Și nu se poate fi sigur dacă tatăl își va transmite datele externe descendenților.

În funcție de condițiile de creștere, se schimbă și culoarea violetului himeră.

Prezența plantei în încăperi cu temperaturi constant ridicate duce la uniformitatea nuanțelor petalelor. Restabilirea aspectului lor original va avea loc atunci când se creează un mediu favorabil. Toate componentele creșterii - iluminare adecvată, compoziție nutritivă a solului și temperatură fără modificări bruște - vor face culorile florii strălucitoare.

Violetele himerei sunt foarte capricioase, imprevizibile, dar mulți vor să lucreze la creșterea acestei specii.

Soi varietal de himeră violetă

Soi varietal de himeră violetă

Creșterea violetelor acestei specii s-a dezvoltat rapid, în special în America, iar acum Saintpaulias a fost creat pentru colecții, pentru creșterea la scară industrială, așa că vom lua în considerare doar principalele soiuri:

 • Soiul Icy Hot are un aspect necomplicat - petale de culoare asemănătoare cu forma panseluțelor fucsie cu o dungă albă pură în mijloc pe o rozetă de frunze verzi deschise cu margini albicioase ondulate.
 • Florile Mandy sunt asemănătoare ca aspect cu stelele albe, de la mijlocul cărora este trasă o dungă albastră către fiecare rază.
 • Petalele mari și albe ale violetului Myrte sunt decorate cu dungi de purpuriu strălucitor în centru.
 • Prințesa KRei are flori albe regale, unse cu urme de fuchsia și ușor umbrite în albastru în mijloc.
 • Violetele semi-miniaturale ale lui Robs Monkeyshines se disting prin culori moi și violete, raze albe în centru și atingeri fanteziste de albastru.
 • În soiul Tineke, petalele au o formă simplă și o culoare simplă: o dungă de liliac pe un fundal roz deschis.
 • Parasolul Victorian Saintpaulias se caracterizează prin flori mari, simple și semi-duble, violet închis, decorate cu o bandă ușoară de-a lungul marginilor și în centrul petalelor. Frunzele de culoare verde deschis cu o margine ondulată completează imaginea.

Nu toate soiurile sunt rezistente la trăsăturile lor. Prin urmare, trebuie să vă adaptați la faptul că în viitor floarea crescută poate arăta complet diferită.

Metode de reproducere a florilor și reguli de plantare

Metode de reproducere a florilor și reguli de plantare

Doar cu o frunză, ca niște violete obișnuite, Saintpaulias nu se reproduc. Luați în considerare cele mai eficiente modalități de reproducere a florilor himerice:

 1. Prima metodă se bazează pe faptul că pedunculul violet are bractee cu mugur latent, un vitreg. După ce l-a separat îngrijit, este plantat într-un recipient separat cu sol pre-dezinfectat pentru înrădăcinare. Principalul lucru aici este de a crea anumite condiții pentru acest lucru, plasând germenul într-o cutie auto-construită dintr-o sticlă sau film. Acest lucru va ajuta la menținerea unei atmosfere umede în interior. Această metodă de reproducere nu este întotdeauna eficientă, dar nu există niciun risc pentru planta însăși. În ceea ce privește durata, această metodă nu este, de asemenea, potrivită pentru toată lumea, mai ales prin nerăbdare în natură, deoarece un peduncul transplantat va deveni adult doar după un an, apoi va înflori.
 2. Reproducerea prin tăierea capului unei plante adulte este adesea utilizată. Procedura se efectuează sub punctul de creștere, capturând mai multe rânduri de frunze. După șase luni, o altă plantă himerică poate fi obținută din partea separată. Dar tăierea vârfului trebuie efectuată la o floare destul de matură, în care s-au format deja câteva rânduri de frunze până la capăt. Un număr mic de copii vitregi va apărea în curând pe cânepa rămasă, ceea ce, de asemenea, nu favorizează această metodă de reproducere, deși pedunculii vor crește rapid și vor da noi plante.

Prin distrugerea punctului de creștere al himerei, o persoană promovează formarea rapidă a copiilor vitregi. Dar va dura mult timp înainte de a obține Saintpaulias înflorit de adulți - aproximativ zece luni. O dată la două luni, este necesar să îndepărtați vitregii adulți, lăsând doar copii imaturi pe corpul mamei.

La îmbarcarea copiilor violete este necesar să ne amintim despre dimensiunea ghiveciului, care nu ar trebui să depășească mult în diametru rozeta florii, ci să fie de cel puțin 9 centimetri. Materialul pentru recipient poate fi realizat din plastic și ceramică. În partea de jos, este necesar să se așeze un strat de drenaj sub formă de lut expandat, bucăți de spumă, care vor ajuta apa să nu stagneze în oală.

Solul pentru floare ar trebui să fie liber și hrănitor.

Dacă se respectă aceste reguli de plantare, înrădăcinarea vitregilor va avea succes. Toate metodele de reproducere sunt capabile să crească descendenții violetelor din specia himerei, dar pentru aceasta trebuie să aveți răbdare.

Sfaturi de bază pentru îngrijirea unei flori unice

Sfaturi de bază pentru îngrijirea unei flori unice

Saintpaulias, violetele himerei, provin din tropice, arată delicat și, prin urmare, necesită îngrijire specială. În udare, este necesar să se respecte moderarea, deoarece umiditatea excesivă pentru plantă este fatală. Recomandă utilizarea mai des udare din palet, când recipientul cu violeta este scufundat în nisip umed sau alt substrat umplut cu umezeală.

Pansament de top himera violetă iubește, mai ales în extrasezon. Fertilizat cu minerale și organice într-un complex, astfel de amestecuri sunt achiziționate special pentru violete în magazine.

Ghivecele Saintpaulia sunt plasate în camere cu iluminare bună, dar nu în lumina directă a soarelui.

Tirajele sunt periculoase pentru plantă, dar este imperativ să ventilați camera. Regimul de temperatură ar trebui să fie sub control constant, fără fluctuații accentuate, nu mai mic de plus 18 în timpul iernii și mai mare în timpul verii. Îngrijire violete tipul de himeră nu este atât de dificil, ci necesită doar o anumită atenție, ca orice plantă.

Combaterea dăunătorilor și prevenirea bolilor himerei violete

Controlul dăunătorilor și prevenirea bolilor himerei violete

Dăunători floarea de interior are puțin, dar o pot distruge. Cele mai periculoase sunt tripsul, o insectă care infectează anterele unei flori și viermii care stau în pământ, afectând rădăcinile violetei. Puteți lupta împotriva acestor dăunători pulverizare plantele sunt insecticide duble. Dacă pe frunze au apărut pete, mai întâi deschise, apoi brune, înseamnă că nematodele au atacat planta preferată. Distrug atât mugurii, cât și punctele de creștere ale florii. Afectat nematode frunzele și rădăcinile violetei himerei nu se pot recupera, deci este mai bine să scăpați de plantă.

Îngrijire necorespunzătoare, în special îngrijire excesivă udare, duce la apariția miceliilor în sol, care încep să se răspândească la lumină scăzută și la temperaturi scăzute ale aerului.

De aici începe putrezirea rădăcinii, în care frunzele și florile devin maronii și uscate. Există mai multe ciuperci, încep să trăiască, hrănindu-se cu sucurile plantei. Iarna, puteți vedea că frunzele florii devin maronii, apoi cad și rădăcinile sunt complet putrezite. Aceasta înseamnă că violeta s-a îmbolnăvit de fusarium cauzat de un tip special de ciuperci de la sol.

Pătrunderea apei pe frunze duce, de asemenea, la o boală caracterizată prin înflorirea maro și degradarea frunzelor. De-a lungul timpului, apare o floare cenușie pe părțile pe moarte, acoperind întreaga zonă mare a diferitelor părți ale violetei, de la flori la punctele de creștere. De obicei, floarea moare din cauza unei boli numite putregai gri și este cauzată de o ciupercă care se dezvoltă în resturile vegetale.

Principala acțiune preventivă în acest caz este dezinfectarea solului înainte de plantarea unei plante de apartament:

 • Luați recipientul cu pământ la balcon pe vreme geroasă sau puneți-l în congelator pentru congelare timp de o săptămână.
 • O soluție slabă de permanganat de potasiu va suprima, de asemenea, infecția și va ucide ciupercile care trăiesc în pământ.

Numai respectarea regulilor de dezinfecție a solului înainte de plantarea violetelor îl poate salva de moarte în viitor.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip: