Caracteristici și tehnici agricole ale varietății remontante de zmeură Polana

În 1991, a fost lansată recolta nepretențioasă și generoasă Raspberry Polana. Mai jos este o descriere a soiului remontant și a caracteristicilor de îngrijire pentru obținerea unei recolte bogate de două ori pe sezon.

Soiuri reparate zmeura, în special Polana, sunt capabile să dea roade înainte de apariția înghețului. Cu o îngrijire adecvată, există o mare probabilitate de a obține două recolte pe sezon, cu toate acestea, boabele celei de-a doua recolte sunt mult mai mari decât prima. O trăsătură distinctivă a soiului Polana este lăstarii impresionanți, a căror înălțime atinge doi metri înălțime. În perioada primei rodiri, soiul intră la mijlocul verii, formând fructe roșii bogate, cu o textură densă pe lăstari.

Conţinut:

Caracteristicile soiului

Caracteristicile soiului

Soiul de zmeură reparat Polana aparține unei culturi timpurii și cu randament ridicat. Este posibil să recoltați până la 12 tone de fructe de pădure la hectar la hectar. Lăstarii puternici de culoare albastru-violet se disting printr-o ușoară spinoasă, ceea ce face ca culegerea boabelor să fie nedureroasă. Tufele se ramifică bine.

Fructele se formează exclusiv pe lăstari anuali. Boabele sunt situate de la mijloc până la vârful lăstarilor. Cu o iluminare suficientă, până la 80% din boabe au timp să se coacă până la sfârșitul fructelor de toamnă. Pentru a prelungi perioada de rodire, se practică adăpostul nocturn al tufișurilor, cu toate acestea, în acest caz, boabele pierd zahăr.

Boabele structurii piramidale se disting prin densitatea și culoarea roșie strălucitoare lucioasă.

Fructul este mare, suculent și dulce. Secretul obținerii unei recolte de înaltă calitate este o abundență regulată udare, accentul este pus pe timp înflorire, la timp hrănire și corect mulcire.

Reguli de plantare a zmeurii Polana

Reguli de plantare a zmeurii Polana

Zmeura este plantată în orice moment al anului, cu excepția perioadei de iarnă. Locurile bine iluminate, protejate de vânt și umiditate ridicată, sunt alocate pentru amplasarea zmeurului.

Aterizarea se face în două moduri: groapă sau șanț. Metoda șanțului este considerată mai potrivită, deoarece toate oligoelementele utile sunt distribuite uniform, ceea ce crește calitatea culturii.

Reguli de aterizare:

  • Solul optim este argilos sau argilos. Sunt potrivite și solurile foarte fertile, cu umiditate moderată stabilă.
  • Un amestec de materie organică (humus, compost) - până la 20 kg, cu adaos de var (300 g) și cenușă de lemn (500 g). Rata este calculată pentru un contor de rulare. Pământul fertil și respirabil este turnat peste materia organică.
  • Răsadurile sunt îngropate în pământ până la gulerul rădăcinii, dar dacă solul este ușor și slăbit, gulerul poate fi îngropat cu 4-6 cm.
  • Tufișurile plantate sunt udate din abundență. Fiecare plantă are cel puțin o găleată de apă.

Zmeură cu închis sistemul rădăcină poate fi plantat oricând, dar toamna este considerată cea mai bună perioadă.

Secretele îngrijirii adecvate

Secretele îngrijirii adecvate

Umiditatea solului trebuie menținută pe tot parcursul sezonului de vegetație. Nu permiteți apariția apei, în caz contrar va exista o amenințare de degradare a rădăcinilor și moartea arborelui de zmeură.

În secetă, fiecare tufiș are două găleți de apă la intervale de una până la două zile.

În toamna efectuată hrănire plante cu materie organică (gunoi de grajd sau compost).Norma este o găleată pe tufă de zmeură adultă. Tufișurile puternice ar trebui legate. În caz contrar, se vor strecura, închizând culoarele sau îndoindu-se sub greutatea culturii, ceea ce va complica îngrijirea arborelui de zmeură și va crește riscul de boli.

Primăvara, înainte de formarea ovarelor, se efectuează prelucrarea fugnicidal și agenți insecticide. Este necesar să se efectueze plivirea regulată, slăbirea și mulcirea solului sub tufișuri.

Prezentare generală a bolilor și dăunătorilor

Prezentare generală a bolilor și dăunătorilor

Raspberry Polana, ca toate soiurile remontante, nu se tem de invazie dăunători... Și unele boli ar trebui să fie temute:

  • Putregai gri (botrytis). Boala fungică. Se caracterizează prin formarea unor pete putrede întunecate sau cenușii pe frunze și fructe de pădure. Drept urmare, fructele putrezesc și se acoperă cu un puf cenușiu, iar atunci când boala este neglijată, tufișurile de zmeură mor. Pentru a reanima plantele, trebuie să tăiați și să ardeți toate fructele de padure infectate și să subțiați planta, îndepărtând lăstarii vechi și slabi. Pentru a distruge agenții patogeni ai putregaiului gri, se efectuează tratamente periodice cu substanțe chimice: primăvara, înainte de formarea fructelor, se utilizează o soluție de lichid Bordeaux pentru a distruge sporii ciupercii; în momentul umflării rinichilor, zmeura este tratată cu nitrofen și sulf coloidal. Aceeași prelucrare arătat după recoltare; dacă boala nu răspunde la tratament și se răspândește în masă, atunci întreaga plantare este îndepărtată și arsă.
  • Exagerare (nanism). Popular denumit „mătura vrăjitoarei”. Cauza sunt virușii transportați de insecte care suge și instrumentele de tăiere a grădinii. Se caracterizează prin creșterea lăstarilor mici care nu produc o recoltă. Boala se caracterizează prin răspândirea focală. Lupta constă în distrugerea focarului bolii - dezrădăcinarea și arderea tufelor afectate.

Soiul de zmeură Polana este susceptibil la estomparea creșterii tufișului, dar este rezistent la putrezirea boabelor. Cererea pentru soi se explică prin lipsa de pretenție și rezistența la boli. Și aderând la elementar agrotehnică, fermierii obțin o recoltă bogată și gustoasă de două ori pe sezon.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip:

Categorie:Arbuști | Zmeura