Roșia "Miracolul Pământului" - o varietate nedeterminată cu fructe mari

Roșia „Miracolul Pământului” este un soi înalt, se întinde și are o lungime de 1-2 m. Soiul se coace devreme, durează 3 luni de la apariția mugurilor până la recoltare. Acest roșie renumit pentru mărimea fructelor sale, primele roșii coapte cântăresc 0,5 kg, apoi fructele puțin mai mici se coacă pe tufișuri - 250-350 g. Dacă încercați, puteți obține roșii cu greutatea de 1 kg.

Conţinut:

Descrierea soiului de roșii „Wonder of the Earth”

Descrierea soiului de roșii „Wonder of the Earth”

Roșia „Minunea Pământului” - varietate nedeterminată, adică crește odată cu formarea fructelor. Până la 20 kg pot fi recoltate dintr-un tufiș, până la 10-14 ciorchini pot crește pe el și 6-8 roșii pe fiecare ciorchine.

Fructele sunt netede, roz, sub formă de inimi.

Nu au pete verzi lângă tulpină. Salatele sunt preparate din ele, deoarece sunt dulci. Au o prezentare excelentă, nu crăpă, nu au pete. Este bine să le transporti.

Plantarea semințelor pentru răsaduri

Plantarea semințelor pentru răsaduri

Semințe pentru plantare răsaduri sunt înmuiate în seră la începutul lunii martie, iar pentru plantarea răsadurilor în pământ deschis, semințele sunt pregătite de la începutul lunii aprilie, adică cu 2-2,5 luni înainte de plantarea în pământ.

Pregătirea semințelor:

 • Înainte de plantare, semințele sunt înmuiate timp de 24 de ore în următoarea compoziție: 1 linguriță de Agricola Vegeta sau Effekton în 1 litru de apă.
 • Apoi semințele sunt puse în pungi, învelite într-o pungă din polietilenă și puse la frigider timp de 1-2 zile, dar nu în congelator.
 • Înainte de însămânțare, semințele sunt gravate timp de o jumătate de oră într-o soluție 1% de permanganat de potasiu roz.

Terenul este pregătit după cum urmează: luați o parte din gazon, turbă și humus. Se toarnă 1 linguriță de fosfor, potasiu și azot într-o găleată de pământ. Apoi solul este turnat pe o foaie de copt cu un strat de 4-5 cm și încălzit în cuptor la o temperatură de 100-115 C timp de 20 de minute. Pământul gata este turnat în cutii, este bine umezit. Faceți caneluri de aproximativ 1 cm adâncime cu o indentare de 5-6 cm între ele.

Semințele se toarnă deasupra, se face o distanță de 1,5 cm între ele și se presară cu un strat de pământ de 1 cm, nu le udați de sus. Apoi, cutiile sunt plasate într-un loc cald, cu o temperatură de 22-25 C.

Când apar răsaduri, răsadurile sunt întărite, scoțându-le pentru câteva ore într-un loc unde temperatura aerului este de 8 ° C.

Când răsadurile cresc 4 frunze, puteți picaj, adică, plantați în recipiente separate, dar un drenaj bun trebuie făcut în partea de jos a containerului. Drenajul poate fi creat din coji de ouă zdrobite.

Transplantul

Transplantul

Solul este pregătit toamna, este fertilizat cu o rată de 4 kg gunoi de grajd la 1 mp. m. Răsadurile de roșii sunt plantate în Rusia Centrală:

 • în sere neîncălzite - de la începutul lunii mai până la mijlocul lunii mai.
 • sub film - la sfârșitul lunii mai.
 • în teren deschis - la începutul lunii iunie.

Roșii este necesar un loc bine luminat. Sunt plantați în locurile în care au crescut înainte. ceapă, varză... Nu este recomandat să plantați roșii acolo unde au crescut vânătă, cartof, piperpe măsură ce se îmbolnăvesc similar boli.

Gropile sunt făcute 15x15 cm, 25 cm adâncime, răsadurile sunt plantate acolo. O distanță de 50-70 cm este menținută între gropi; cel mai bine este să plantați într-un model de șah. Înainte de a planta răsaduri proces solul cu fitosporină, atunci plantele nu se vor îmbolnăvi de putregai, crustă, făinarea, rugină maro.

Îngrijire

Udarea răsadurilor de roșii

Deoarece tufișurile de roșii „Minunea Pământului” sunt foarte înalte și, prin urmare, mugurii trebuie să fie legați de suporturi. Soiul tolerează bine temperaturile extreme. Are o toleranță bună la secetă.

Toți copiii vitregi au tăiat, fac să crească un trunchi, pe care ar exista perii cu fructe.

Aici trebuie să calculați cu precizie timpul de ciupire, dacă ciupiți devreme, atunci germenii care trebuie smulși vor fi foarte mici, din această cauză vor crește alții noi din mugurii adormiți și va trebui să ridicați din nou vitregii . Dacă acest lucru se face târziu, atunci copiii vitregi crescuți vor cheltui o mulțime de substanțe nutritive din tufiș.

Prin urmare, copiii vitregi sunt tăiați când au o lungime de 7-8 cm, sunt distruși de 1 dată în 7 zile. Acest lucru se face pentru a nu expune roșiile la razele soarelui. De la mijlocul lunii iunie, trebuie să nu mai culegeți frunze și tulpini. Este recomandat să mulciți solul sub plantații: paie, ace de brazi și pini, fân, iarbă tăiată, scoarță de copac. Și nu ar trebui să acoperiți solul cu rumeguș, deoarece rumegușul preia azot din plantații.

Avantaje mulcire:

 • Cu ea, roșiile sunt udate mai rar, în căldură se udă o dată pe săptămână, fără mulci, udate la fiecare două zile.
 • Nu este nevoie să slăbiți solul, deoarece sistemul rădăcină roșiile vor respira liber, iar pământul va avea toate elementele necesare.
 • Mulcire protejează perfect împotriva boli... Când solul nu este acoperit de nimic, atunci în timpul ploii și al udării, murdăria cade pe frunzele inferioare și, odată cu aceasta, infecții și spori de boli fungice.

Este necesar să udați plantele la timp, deoarece dacă există o lipsă de apă, florile cad, iar roșiile vor fi insipide și dure. De asemenea, plantele nu trebuie turnate, cu un exces de umiditate, riscul de boli crește. târziu și cancer bacterian. Cu un exces de umiditate în „Miracolul Pământului”, fructele vor deveni insipide și apoase.

Condiment de top pentru roșii

Fără suma necesară îngrășăminte numărul roșiilor și mărimea lor sunt din ce în ce mai mici, iar gustul este mai rău. Pentru a evalua un tufiș, încercați să observați cum înflorește. Dacă există puține sau deloc flori, atunci îngrășămintele cu azot trebuie aplicate sub plantă. Dacă fructele sunt legate foarte slab, atunci plantei îi lipsește cuprul, borul, fosforul.

Cu înflorire abundentă și un număr mic de ovare, se poate concluziona că florile nu sunt polenizate, de regulă, acest lucru se datorează faptului că la temperaturi peste +30 C, polenul va fi steril. În acest caz, este necesar să turnați 1 g de acid boric într-o găleată cu apă (1 l) și să pulverizați roșiile cu compoziția. Și seara, plimbați-vă în jurul site-ului și scuturați puțin tufișurile.

Cu un exces de azot în tufișurile de roșii, se observă formarea intensivă a frunzelor, dar un număr mic de flori, iar fructele nu sunt deloc stabilite.

Pentru pansament superior, mai întâi udați tufișurile cu soluții de gunoi de grajd, excremente de pui, urzică, și după 10 zile cu o soluție de complex îngrășământ mineral... Deci îngrășăminte alternative. Până la jumătatea lunii iunie, accentul trebuie pus pe îngrășăminte cu azot și apoi hrănite cu fosfor și potasiu.

Boli și dăunători

Boli ale roșiilor

Dacă ați văzut că frunzele roșiei „Miracolul Pământului” au fost răsucite vara, atunci nu vă faceți griji, aceasta este particularitatea sa. Lăstarii săi atârnă oarecum, iar frunzele sunt ușor îndoite. Cu căldură și lipsă glazură frunzele sunt ondulate pentru a reduce zona iluminată de razele soarelui.

Dar dacă ați văzut că frunzele nu numai că se ondulează, ci și se micșorează, aceasta înseamnă că nu l-ați îngrijit corect.

Atunci este necesar să dai roșii cresc frunze și spray apa lor. De asemenea, frunzele pot fi zdrobite din cauza unei boli infecțioase - frunze subțiri. În acest caz, tufa bolnavă este eliminată.

Boli:

 • Mozaic, este dezvăluit prin schimbarea formei și culorii frunzelor. Pentru a distruge boala, tufișurile sunt arse. Pentru prevenire, răsadurile sunt tratate după 10 zile cu o soluție, diluând 1 litru de lapte degresat într-o găleată de apă (10 litri) și adăugând 1 linguriță de uree.
 • Cu mușchiul târziu, există pete maronii pe lăstari, fructe și frunze, o floare albicioasă se găsește pe fundul frunzei. A elimina boli La 20 de zile de la plantarea răsadurilor, acestea sunt tratate cu „Zaslon” (3 capace se diluează la 1 litru de apă). După ce a trecut încă o jumătate de lună, roșiile sunt pulverizate cu „Bariera”, 2 linguri se dizolvă într-o găleată de apă (10 l). linguri.
 • Odată cu putregaiul apical al roșiilor pe fructele necoapte, există pete uscate și strălucitoare deprimate sau pete apoase cu miros putred. Pentru a preveni bolile, roșiile trebuie udate în mod constant și afectate roșii pulverizați cu o soluție de 1 găleată de apă (10 l) și 1 lingură. linguri de azotat de calciu, precum și arde fructele bolnave.
 • Cu pete maronii, pete maronii cu o floare de catifea gri sunt vizibile sub frunze. Putregaiul cenușiu al roșiilor, cu ea apar mici pete rotunde pe roșii.
 • Pomoză - această boală se manifestă ca o mică pată maro la baza roșiei.
 • Putregai rădăcina, cu ea frunzele se ofilesc, gulerul rădăcinii roșiilor putrezește.

Plantele sunt tratate pentru aceste boli prin pulverizarea lor cu „Barieră” sau „Barieră”, apoi se ia o pauză de 5-6 zile și se pulverizează din nou.

Dăunători de roșii

Dăunători:

 • Medvedka Este o insectă maro care se hrănește cu tot, are o lungime de până la 5 cm, are picioarele săpate și elitre scurtate. Cel mai bun dintre toate, ursul este distrus de drogul „Thunder”.
 • Viermi de sârmă Sunt omizi zinc-gălbui. Cu 3 zile înainte de plantarea răsadurilor timp de 3-4 zile, bețe de lemn de 16-17 cm sunt așezate vertical în pământ, pe care se înșiră bucăți tăiate de materie brută morcovi, cartofi... Capetele bețelor ar trebui să iasă din pământ. După 2-3 zile, bețele cu insecte sunt îndepărtate și arse.
 • Scoopurile sunt omizi, roșesc tulpini și frunze noaptea în întuneric. Pentru a elimina lingurile, roșiile sunt pulverizate cu o soluție dintr-o găleată de apă (10 l) și 50 g de pulbere Strela.

Soiul „Miracolul Pământului” este foarte rezistent la diferite boli. Tolerează bine seceta. Un alt avantaj este creșterea fructelor foarte mari cu o greutate de până la 1 kg.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Legume | Roșie
Avatar Goshia

O varietate incredibilă, pur și simplu nu-mi vine să cred că 20 kg de fructe pot fi recoltate dintr-un tufiș. Nu ud niciodată roșiile de mai mult de trei ori pe săptămână - acest lucru contribuie la o mai bună înrădăcinare a plantei. Frunzele uscate și deteriorate care cresc de jos sunt întotdeauna tăiate.