Cele mai eficiente metode de germinare a semințelor acasă

Germinarea semințelor Este o știință întreagă. Pentru ca aceștia să crească mult mai repede, pot fi folosite diferite metode care iau în considerare momentul germinării, caracteristicile sămânței și condițiile necesare germinării acestora.

Conţinut:

Metode de germinare a semințelor

Metode de germinare a semințelor

Există două metode prin care semințele pot fi germinate.

Prima metodă. Este perfect pentru toate tipurile de semințe care nu sunt prea mici:

 • Mai întâi ai nevoie de ele proces folosind orice dezinfectant disponibil în magazinele de grădinărit.
 • După aceea, semințele trebuie așezate pe un tifon umezit, care a fost îndoit anterior în două straturi.
 • Este cel mai convenabil să-l puneți într-un capac obișnuit de plastic cu apă caldă și curată turnată în el.
 • După aceea, puteți scrie numele soiului pe hârtie și îl puteți pune sub capac.
 • Apoi, capacul cu materialul germinativ este plasat într-o pungă mică de plastic, legată și atârnată lângă radiator.

Cu o metodă atât de simplă, puteți oferi cu ușurință semințelor condiții favorabile pentru germinarea lor. Dacă semințele nu sunt așezate într-o pungă de plastic, atunci puteți pierde cu ușurință momentul în care semințele încep să se usuce în capac datorită evaporării apei. Deși cu această metodă, trebuie verificat materialul germinaţie cel puțin o dată la două zile.

Astfel de condiții vor ajuta semințele să germineze mai repede.

Avantajul acestei metode este că semințele vor germina în aproape 100% din cazuri. După ceva timp, semințele vor începe să „clocească”. Vor începe să apară rădăcini mici. De îndată ce devin vizibile, semințele ar trebui să fie plantate imediat în sol preumezit. Materialul de însămânțare nu trebuie lăsat să crească în exces, deoarece va fi greu să semănăm.

Germinarea semințelor cu nisip

A doua metodă. Este potrivit pentru semințele care germinează pentru o lungă perioadă de timp și în special pentru cele cu dimensiuni foarte mici:

 • După ce materialul pentru însămânțare a fost pretratat cu o soluție specială pentru dezinfectare, acesta este amestecat cu nisip umezit în proporții de 1 la 4.
 • Apoi, ar trebui să fie plasat în containere mici.
 • După aceea, semințele trebuie păstrate într-o cameră caldă.
 • Temperatura nu trebuie să fie mai mică de 28 de grade până când semințele „eclozează”. Pentru a asigura o astfel de temperatură, la fel ca în prima metodă, puteți așeza materialul germinativ lângă radiatoare.

După ce semințele s-au „eclozat” deja, va fi deja posibil să începem să le semănăm împreună cu nisipul amestecat în solul pregătit anterior. Înainte de aceasta, un astfel de amestec trebuie uscat ușor. În cazul în care există un loc pentru aterizare din anumite motive nu sunt pregătite, atunci semințele trebuie păstrate împreună cu nisipul umezit în frigider. Temperatura din această unitate ar trebui să fie de aproximativ 2 grade.

Plantarea semințelor după germinare

Plantarea semințelor după germinare

După ce semințele sunt pregătite, solul trebuie udat în mod constant. În acest caz, solul trebuie umezit, dar nu umed. Semințe ar trebui să fie dispersate uniform pe sol, care ar trebui să aibă o compoziție nutritivă. În același timp, sunt, ca să zicem, ușor apăsate în pământ cu ajutorul unui deget. Acoperiți materialul de plantare cu un strat mic de sol. În ceea ce privește grosimea stratului de acoperire liber al pământului, acesta ar trebui să fie de două sau de trei ori dimensiunea semințelor.

Fiecare dintre semințe nu trebuie să fie foarte aproape una de cealaltă. Unele dintre ele pot fi abia acoperite cu un strat de pământ, în timp ce altele, dimpotrivă, ar trebui să fie adânci în sol. Totul depinde de tipul materialului săditor și de climă. Unele semințe nu necesită multă lumină solară și pot crește bine în zonele umbrite, în timp ce altele, dimpotrivă, sunt destul de exigente în ceea ce privește iluminarea.

Solul trebuie păstrat întotdeauna umed și în niciun caz lăsat să se usuce.

După plantarea unei semințe încolțite, puteți acoperi recipientul cu o folie de polietilenă obișnuită. Unii locuitori de vară folosesc un ziar în acest scop. Această acțiune va oferi viitoarei plante un efect de „mini-seră”. Faptul este că, cu această metodă, apa din sol va fi stocată mult timp și, pe lângă aceasta, temperatura va fi bine reglată.

Este necesar să monitorizați constant conținutul de umiditate al solului, altfel planta nu va putea crește normal. Nu trebuie să fii zelos cu udarea prea frecventă. Acest lucru este plin de faptul că sămânța poate muri și nu va exista germeni.

Îngrijirea semințelor după germinare

Îngrijirea semințelor după germinare

Sfaturi utile pentru îngrijirea răsadurilor:

 • De îndată ce semințele au reușit să spargă stratul de sol și au apărut primii muguri mici, acesta ar trebui mutat răsaduri in soare. Asigurați-vă că temperatura din camera de germinare este de cel puțin 15 grade. În caz contrar, planta nu va putea crește sănătos și puternic.
 • Solul ar trebui să fie păstrat umed pe tot parcursul timpului, până când ecloziunile germinează. După ce apare, trebuie să scoateți ziarul sau folia de plastic. Nu este necesar să mlaștini solul, deoarece acest lucru poate duce cu ușurință la mucegai. Toate acestea pot afecta negativ viitoarea cultură de legume.
 • Deoarece mediul nutritiv al solului nu conține toate substanțele necesare pentru creștere răsaduri, atunci este imperativ să adăugați materie organică la sol. Fiecare plantă are nevoie de propria ei îngrăşământasta îi convine doar lui. Hrănirea necorespunzătoare poate duce la creșterea retardată sau moartea răsadurilor.
 • Dacă trebuie să germinați un număr mare de semințe într-o zonă foarte mică, trebuie să procedați după cum urmează. Îndepărtați lăstarii care sunt mai subțiri și mai slabi. Dacă semințele au fost semănate într-un recipient sau într-un recipient mic, cum ar fi o ceașcă de plastic, atunci doar două sau trei semințe sunt plasate în ele.
 • După ce germinează, ar trebui să rămână o singură plantă. Varza slabă trebuie îndepărtată sub bază. Acest lucru ar trebui făcut pentru a fi încă slab dezvoltat sistemul rădăcină nu a rămas în sol. În caz contrar, rămășițele rădăcinilor vor începe să interfereze cu dezvoltarea plantelor rămase.

Beneficiile germinării semințelor

Beneficiile germinării semințelor

Această metodă are, desigur, mult mai multe avantaje decât dezavantaje. Multe semințe puternice și viabile pot fi sortate simultan. Chiar și un grădinar novice le poate determina - acestea sunt exact acelea semintecare au reușit să germineze și să clocească în primul rând. Dacă a apărut deja un mic sistem rădăcină, atunci nu vă mai puteți face griji cu privire la germinarea lor în sol.

Puteți vedea simultan rezultatul tuturor eforturilor dvs. sub forma germinării simultane a tuturor plantelor.

De obicei, diferența dintre ele nu depășește două sau trei ore. În același timp, vă puteți asigura imediat că efortul depus nu a fost în zadar.Această metodă poate facilita foarte mult îngrijirea viitoarelor plante, deoarece fiecare dintre germeni va fi aproximativ în aceeași etapă.

Dar această metodă are și un dezavantaj minor - va trebui să petreceți puțin timp și ceva efort pentru germinarea răsadurilor. În plus, este necesară îngrijirea în germinare. La urma urmei, toate manipulările sunt efectuate de obicei folosind o pensetă, astfel încât mugurii fragili să nu poată fi deteriorați. În caz contrar, există un mare risc ca rădăcinile să se încurce foarte mult, iar deconectarea lor fără daune să devină imposibilă.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Semințe | Semințe
Avatar Goshia

Semințele, care sunt vândute sub formă ambalată, au fost deja tratate cu compuși dezinfectanți. Prin urmare, înainte de plantare, acestea nu pot fi înmuiate decât în ​​apă caldă. Semințele germinate germinează foarte bine.