Roșiile cu fructe mari sunt cele mai bune soiuri pentru cultivare

Toți cei care sunt pasionați de grădinărit, horticultură sau întrețin sere, vor să arate rudelor sau prietenilor fructele frumoase, suculente și gustoase ale muncii lor. Prin urmare, să crească cu fructe mari o rosie - nu este o sarcină ușoară, dar merită. La urma urmei, o astfel de legumă este mult mai dulce și mai gustoasă decât roșiile mici sau mijlocii.

Conţinut:

Beneficiile roșiilor cu fructe mari

Informații generale despre roșiile cu fructe mari

Când este timpul să plantați roșie, de multe ori fiecare grădinar sau seră pune întrebarea: ce varietate de roșii este cel mai bine să crească astfel încât să fie gustoasă proaspătă în alimente, își păstrează forma și densitatea atunci când sunt conservate, în ciuda tratamentului termic cu apă clocotită.

Cea mai bună soluție este să alegeți soiuri de roșii cu fructe mari - acestea sunt consumate proaspete și rapid și vă permit să pregătiți o mulțime de murături, sucuri pentru iarnă și puteți obține chiar și un profit bun din aceasta.

La urma urmei, fructele uriașe au o piele ușoară și în același timp dură, care le permite să fie depozitate mult timp și să nu se deterioreze.

În general, roșiile cu fructe mari sunt apreciate pentru calitățile lor, cum ar fi:

 • Gust. Sunt ideale atât pentru salate proaspete, cât și pentru autoconsum.
 • Juiciness. Roșiile mari sunt foarte suculente, așa că puteți face suc de roșii, sosuri, ketchup și umpluturi din ele (au o piele subțire care se separă foarte ușor de pulpă). Deschizând o astfel de delicatesă în timpul iernii, vă veți scufunda în atmosfera caldă din acea vreme.
 • Inalt si Randament... Aceste calități vă vor permite să utilizați suprafața terenului cât mai eficient posibil.

Astfel, cultivând o astfel de legumă în grădina dvs. sau într-o seră, puteți nu numai să vă răsfățați rudele și prietenii cu delicatese proaspete și conservate, ci și să obțineți un profit bun din vânzarea ei.

Tehnologie de plantare și îngrijire

Tehnologie de plantare și îngrijire

Particularitatea roșiilor cu fructe mari este că pot crește puternic și în jur. Pentru a obține roșii mari coapte, trebuie să respectați următoarele instrucțiuni:

 1. Soiurile de maturare târzie ar trebui să fie plantate mai întâi undeva la sfârșitul iernii - începutul lunii martie. Apoi, cele de maturare medie și cele de maturare timpurie. După ce a aterizat seminte în februarie, amintiți-vă că acestea ar trebui completate cu lămpi speciale. Această procedură trebuie făcută astfel încât planta să crească mai repede, să se formeze mulți muguri și ovarul primei perii să nu cadă.
 2. Cand răsaduri timp de aproximativ 50 de zile - poate fi plantat în siguranță într-o seră urmând o schemă de plantare de 40 x 60 cm.
 3. După ce roșiile sunt plantate în seră, este necesar să le ciupim, lăsând doar una sau două tulpini. Acesta este un proces simplu - este suficient să îndepărtați lăstarii laterali și creșterile lor, astfel încât tulpina principală să fie puternică și să crească mai repede. Fiul vitreg nu trebuie să izbucnească complet, lăsați un mic proces la locul său de 2 cm, astfel încât să nu crească din nou.
 4. După 4 zile de la plantare, planta trebuie legată.
 5. Fiecare tulpină nu trebuie să aibă mai mult de 5 ciorchini de flori.
 6. Când roșia a atins înălțimea maximă sau când s-au format deja ultimele chisturi florale, vârfurile roșiei trebuie ciupite, lăsând 3 frunze deasupra pensulei. Datorită acestui fapt, planta nu va crește atât de intens și își va proiecta toată puterea pentru maturare. roșie... De asemenea, frunzele stimulează procesele de fotosinteză.
 7. Monitorizați umiditatea și temperatura din seră. Nu trebuie să depășească 30 ° C.
 8. Legați bucșe de suporturi. Acest lucru îi va împiedica să cadă la pământ și tufișurile de roșii nu se vor rupe de greutatea fructului. Cea mai bună opțiune este spalierele verticale cu o sârmă întinsă peste ele. Frânghii sau frânghii sunt coborâte din ea, în jurul căreia tulpina este răsucită pe măsură ce crește. Periile sunt legate separat.
 9. Amintiți-vă despre hrănire... Pentru a ști când să hrănești planta, trebuie doar să o urmezi. Dacă observați că frunzele încep să se îngălbenească, hrăniți roșiile cu sulfat de sodiu.
 10. Nu lăsați solul de sub plantă să se usuce, altfel își va vărsa florile și nu va mai crește. Roșiile au nevoie în special de umiditate în timpul recoltării fructelor.

Respectând aceste recomandări simple, veți obține fructe uriașe de roșii pe site-ul dvs.

Tipuri de soiuri de maturare timpurie

Tipuri de soiuri coapte timpurii de roșii cu fructe mari

Dintre soiurile de maturare timpurie, cultivatorii de legume cu experiență disting următoarele:

 • Scorpionul are fructe mari. Particularitatea sa este că scorpionul este cultivat numai în interior. El dă foarte devreme recolta... În funcție de lumină, culoarea fructului poate varia de la roz strălucitor la purpuriu intens. De asemenea, fructele pot ajunge după ce au fost smulse de pe tulpină. Greutatea unui fruct este de 800 (g).
 • Giant de zmeură. Fructul este nervurat, rotund. Are o culoare roz zmeură. Are un gust foarte dulce și nu crapa. Potrivit pentru conservare. Greutate - de la 200 (g).
 • Ural. Fructele sunt netede și rotunde. Acesta este un soi de salată roșie... Planta trebuie legată și fixată. Greutate - 400 (g).
 • Geantă de mână. Potrivit numai pentru creștere în sere, deoarece dă o recoltă timpurie. Are fructe zaharate, cu gust foarte dulce. Folosit pentru consum proaspăt. Greutate - de la 200 (g).
 • Cavalcadă. O varietate nepretențioasă de roșii cu fructe mari. Fructele sunt foarte mari și gustoase. Este suficient de rezistent la dăunători.
 • Gilgal. Aparține celor mai vechi soiuri de roșii. Rosiile se pastreaza foarte mult timp si nu se strica. Au gust bun. Greutate - până la 350 (g).

Nu uitați că aproape toate soiurile de maturare timpurie ar trebui crește în sere.

Soi de mijlocul sezonului

Soiuri de mijloc de sezon de roșii cu fructe mari

Dintre soiurile de tomate cu fructe mari la maturitate, se disting următoarele:

 • Cardinal. Acest soi ar trebui cultivat în sere cu o înălțime de aproximativ 2 metri. Roșiile sunt foarte cărnoase și dulci. Sunt de culoare roșiatică și în formă de inimă. Potrivit atât pentru salate, cât și pentru cusături. Greutate - 800 (g).
 • Ursul Paw. Fructe cărnoase și zahăr. Au o formă rotundă. Planta are nevoie de ciupituri regulate și plantarea lor nu trebuie să depășească trei tulpini pe 1 m2. Greutate - până la 800 (g).
 • Kirzhach. Oferă o recoltă excelentă chiar și în condiții nefavorabile. Fructele sunt de un roșu aprins și au o piele lucioasă. Foarte suculent. Greutate - 300 (g).
 • Rosamarin. Planta este mică în înălțime. Culoarea fructului este roz aprins. Roșia este uniformă, rotunjită, netedă. Greutate - 400 (g).
 • Volgograd... Acest soi este cel mai bine cultivat într-o seră. Fructele sunt suficient de mari și au un gust bun. Pot fi depozitate până la o lună și jumătate și nu se sufocă în timpul transportului. Greutate - 350 (g).

Soiuri de maturare târzie

Soiuri de maturare târzie

 • Spartacus. Planta are un randament ridicat. O rosie în sine este cărnoasă și dulce. Greutate - 220 (g).
 • Funtik. Fructele sunt delicioase, cu nervuri și moi. Greutate - până la 220 (g).
 • Krasnobai. Are fructe uniforme și rotunjite. Scurgeți aroma puternică. Au carne duioasă. Potrivit pentru conservare. Greutate - până la 500 (g).
 • Dimensiunea rusească. Fructele din această varietate de roșii sunt netede, suculente și parfumate. Greutate - 500 (g)
 • Siberian. O varietate foarte aromată de roșii cu fructe mari. Cea a cărei greutate maximă este de până la 500 (g).
 • Khrustyk. Potrivit pentru cultivarea în sere.Are fructe galbene, rotunjite. Tolerează bine transportul. Pulpa este fermă. Se păstrează mult timp și are un gust neobișnuit. Greutate - 210 (g).

Soiurile de coacere târzie de roșii cu fructe mari vă vor încânta toamna târziu cu aroma, prospețimea și gustul lor.

Cele mai productive și noi soiuri

Cele mai productive și noi soiuri de roșii cu fructe mari

Soiuri cu fructe mari roșie adesea numită și carne de vită. Grădinarii și crescătorii au dezvoltat noi soiuri de roșii care diferă în ceea ce privește gusturile, dimensiunile și randamentele lor.

Cele mai populare soiuri sunt:

 • Secretul bunicii. Aparține categoriei soiurilor cu fructe super mari. Fructul este foarte cărnos și are puține semințe. Greutate - de la 1 kg.
 • Ou de gâscă. Soi nou. Fructele sunt de culoare roșu aprins și de dimensiuni medii. Se coace repede după ce a fost scos din tufiș. Greutate - 300 (g).
 • De Barao este un gigant. Un soi foarte popular. Roșiile au o formă cuboidă, un gust excelent. Foarte suculent. Potrivit pentru consum proaspăt și pentru cusături. Greutate - 300 (g).
 • Alsou. O noutate a crescătorilor siberieni. Oferiți un randament ridicat - 9 kg pe 1 m2. Roșiile sunt în formă de rinichi și bogate în culori strălucitoare. Greutate - până la 800 (g).
 • Atu siberian. Potrivit pentru cultivare în aer liber. Este considerată cea mai dulce și mai fructuoasă varietate de roșii cu fructe mari. Roșiile sunt cărnoase și suculente. Randamentul este de 5 kg per tufă. Greutatea unei roșii este de până la 700 (g).
 • Troica siberiană. Potrivit pentru cultivarea în aer liber. Nu are nevoie de fixare. Fructele sunt cărnoase, gustoase și aromate. Greutate - până la 350 (g).

Soiurile de roșii cu fructe mari sunt cea mai bună alegere pentru grădinari.

Nu numai că oferă randamente ridicate, ci și ei înșiși roșii foarte gustos. În plus, sunt ușor de transportat, depozitat pentru o lungă perioadă de timp și sunt potrivite pentru consumul proaspăt și atunci când sunt laminate, se dovedesc a fi foarte gustoase și parfumate. Soiurile de coacere timpurie, de maturare medie și târzie ale acestor roșii vă vor permite să vă bucurați de ele până la frig.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Legume | Roșie
Astra avatar

Roșiile cu fructe mari sunt preferate în grădina mea. O astfel de întrebare: când este mai bine să ciupiți coroana soiurilor nedeterminate, astfel încât fructele să aibă timp să se coacă în seră înainte de apariția vremii reci?

 

Avatar Goshia

Eu întotdeauna, doar roșiile mele vitreg, și nu am ciupit niciodată vârful. Plantăm roșii mari nu în funcție de soiuri, ci în funcție de răsadurile cumpărate de pe piață. Vă rugăm întotdeauna să vindeți răsaduri mari de roșii. Uneori cresc la dimensiuni normale și alteori nu.