Măr Bogatyr - cel mai productiv soi de iarnă

Diferite soiuri pot fi găsite în fiecare grădină Măr... Cultivarea acestui copac în regiunile Rusiei și țărilor CSI este o ocupație obișnuită. O îngrijire adecvată și o varietate bună produc o recoltă bună de fructe mari și dulci în fiecare an.

Conţinut:

Descrierea soiului de măr Bogatyr

Descrierea soiului de măr Bogatyr

Soiul Bogatyr - se referă la soiurile de iarnă. Arborele este format înalt, coroana se întinde, ramurile sunt puternice, groase, se îndoaie bine, nu fragile. Planta începe să rodească deja la un an de viață. O recoltă bună poate fi recoltată dintr-un copac care are 10 ani. Într-un an, pot fi recoltate 70 kg de mere.

Fructele sunt de dimensiuni medii până la mari, de formă ovală.

Un măr poate cântări până la 350 de grame. Scoate recolta începe din a doua jumătate a lunii septembrie. În acest moment, pielea fructului este colorată într-un ton verde, după o perioadă în care mărul se întinde și se coace, pielea devine gălbuie. Pulpa fructului acestui soi este suculentă și densă, are un gust dulce și acru, plăcută.

Îngrijire

Îngrijire

măr copac iubitor de soare și iubitor de căldură. Prin urmare, răsadurile sunt așezate în zone deschise. La umbră sau umbră parțială, fructele de pe copaci vor fi mai puțin dulci și randamentul va scădea.

Solul trebuie să fie fertil, liber și să permită apei și aerului să curgă bine către rădăcini.

Udarea mărului:

  • Mărul nu este solicitant pentru udare, în special un copac adult.
  • În primăvară, se recomandă efectuarea udare O dată pe săptămână, este, de asemenea, necesar să dați regulat apă plantei în timpul turnării și maturării fructelor.
  • Dar la sfârșitul lunii august udare tăiate pentru a nu stimula creșterea lăstarilor tineri, care nu au timp să se coacă până la iarnă și se pot îngheța în timpul înghețurilor.

Copacii sunt hrăniți primăvara. Pentru aceasta, biologic și îngrășăminte minerale... Ureea sau salpetrul funcționează bine. Toamna, în timpul pregătirii plantei pentru iernat, puteți adăuga o porție de complex îngrășăminte... Anul următor după plantare, grădinarii recomandă tăierea florilor, lăsând doar 20% din masa totală pe ramuri. Acest lucru se face pentru a întări sistemul rădăcinii și a întări partea superioară a copacului în timpul sezonului.

Copacii maturi nu au nevoie de adăpost și izolație pentru iarnă.

Și pentru răsadurile tinere, această problemă este relevantă. Grădinarii recomandă mulcirea solului sub plantă cu ramuri de humus sau molid. De asemenea, este necesar să instalați plase în jurul trunchiului, astfel încât iepurii să nu ciugulească scoarța. Acest lucru este important și pentru copacii maturi.

Aterizare

Aterizare

După ce ați ales un loc pentru răsadurile de măr, trebuie să:

  • Pregătește groapa. Mărimea depresiunii depinde de mărimea bucății de pământ cu care a fost adus răsadul. Dacă un copac tânăr este cumpărat cu rădăcini goale, gaura ar trebui să aibă o dimensiune astfel încât întregul sistem rădăcină să cadă liber pe fund.
  • Se recomandă să amestecați solul din groapă cu vermicompost sau humus, să puneți o parte din amestecul finit pe fund și să îl tamponați.
  • Răsadul este coborât în ​​adâncitură, astfel încât locul de altoire este situat la câțiva centimetri deasupra solului. Mulți grădinari recomandă, de asemenea, întoarcerea spre sud.
  • Apoi, trebuie să umpleți complet gaura cu sol pregătit și să o tamponați. În jurul răsaduri formează o adâncitură pentru udare.Poate fi acoperit cu pietricele, scoarță sau compost pentru a preveni evaporarea umezelii din pământ după udare. Udarea unui copac tânăr este necesară de 2 ori pe zi în decurs de 2 săptămâni de la plantare.

Pentru ca pomul să crească uniform și să nu se legene în timpul vântului, mai ales în prima lună a câmpului de plantare, acesta poate fi legat de cârlige cu vergeturi. Dacă un măr tânăr a fost plantat gol sistemul rădăcină, se recomandă îndepărtarea majorității frunzelor de pe coroană.

Tunderea

Tunderea

Tunderea copacii se desfășoară anual la începutul primăverii, de obicei procesul se efectuează înainte ca mugurii să înceapă să înflorească. Tunderea corectă este garantată pentru a produce o recoltă abundentă în fiecare an.

Grădinarii recomandă prima tăiere după plantarea răsadului. În acest caz, este necesar să eliminați o treime din toate ramurile. În acest caz, coroana va începe să se formeze corect încă din primii ani de viață a copacului, iar când se va atinge vârsta de rodire, arborele va avea forma corectă.

În timpul tăierii anuale, 1/4 din ramuri sunt îndepărtate, dacă este necesar, nu mai mult.

Trunchiurile mari, dacă este necesar, sunt tăiate complet, fără a lăsa butuci laterali. De asemenea, se recomandă îndepărtarea ramurilor care cad pe pământ și a celor care cresc în mijlocul coroanei. Lasă lăstari puternici și sănătoși pentru o dezvoltare ulterioară.

Reproducere

Reproducere

Mere se reproduc folosind sămânță și vaccinări... Soiurile hibride sunt greu de înmulțit cu semințe, drept urmare puteți obține un soi complet diferit sau chiar sălbatic.

Astfel, puteți altoi o tulpină dintr-un măr din soiul necesar într-un alt copac mai puțin valoros. Procesul de vaccinare se desfășoară primăvara, pentru aceasta un puternic sănătos tulpinătăiat sub un unghi. La arborele tânăr fiică, toate ramurile laterale sunt tăiate, pe una mare se face o incizie profundă sub un unghi, în care este plasată tăierea tăieturii.

Locul de vaccinare este bine închis cu bandă adezivă, plastilină sau material special care poate fi achiziționat de la un magazin de grădinărit.

Când frunzele încep să apară și să crească pe mâner, acesta este un semn că vaccinarea a avut succes. Bogatyr, mărul este destul de rezistent la diverse boli... Cu toate acestea, în primăvară, se recomandă tratarea copacilor cu special droguri.

Mai multe informații pot fi găsite în videoclip.

Categorie:Grădină | măr
Lera1 avatar

În general, îmi plac merele din soiurile de iarnă, sunt gustoase și sănătoase, în plus, nu au un gust trudă, înțepător, dulce. Aceste mere sunt desigur mai tari, dar au un gust mult mai bun decât alte tipuri.